Nedjelja , 29.1.2023. | 03:57

Pretraživanje

Vrhovine

Objavljeno: 24.4.2021. u 14:39
Prikaza: 12162
Autor: telegram.hr

SDSS ov načelnik iz Vrhovina u problemu

Vrhovine : SDSS ov načelnik iz Vrhovina u problemutelegram.hr

Telegram doznaje: SDSS-ov načelnik dobio državnu pomoć za obiteljsku kuću. On je od toga napravio apartmane za turizam Iako je Telegram od Ureda za obnovu dobio potvrdu da je načelniku Vrhovine, doniran materijal, on tvrdi da nije dobio baš nikakvu državnu pomoć

Iako mu je Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje dodijelio građevni materijal za izgradnju obiteljske kuće u Donjem Babinom Potoku, Delić je tu pomoć iskoristio da tamo sagradi turističke apartmane i odmah ih je krenuo iznajmljivati.

Načelnik Delić za Telegram priznaje da ne živi u nekretnini za koju je dobio državnu pomoć, već u roditeljskoj kući u Vrhovinama. Uz to, Delić je kraj te kuće sagradio još jednu, koju također iznajmljuje, a uopće je nije prijavio u imovinsku karticu. Međutim, tvrdi da od "države nije dobio ništa”.-piše telegram

Dobio novce za kuću, sagradio apartmane

Priča počinje 24. kolovoza 2009., kada je Delić suglasnošću Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva, a temeljem Zakona o područjima posebne državne skrbi, kao nositelj obitelji sa suprugom i djetetom, ostvario pravo na darovanje građevnog materijala za izgradnju obiteljske kuće na svom zemljištu u Donjem Babinom Potoku.

"Na osnovu ugovora o darovanju građevnog materijala sklopljenog 27. siječnja 2010., Milorad Delić ugradio je isporučeni darovani građevni materijal za izgradnju obiteljske kuće stambene površine 55 metara kvadratnih”, odgovorili su Telegramu iz Ureda.

Do apartmana sagradio – još apartmana

Budući da je Delić načelnik, redovno mora ispunjavati imovinsku karticu. Tamo je naveo kako je spomenuta kuća "financirana kupnjom iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, kupnjom od drugih izvora dohotka te zaduženjem kod banke”. Državnu pomoć ne spominje. Uz to, u srpnju 2013. upisao je kako kuća ima površinu od 90 četvornih metara. Zatim je 2017. izmijenio svoju prijavu, ispravljajući površinu u 120 četvornih metara, a potom u kolovozu 2019. na 260 metara.

To pak uopće ne odgovara podacima iz zemljišnih knjiga gdje je navedeno kako je na tom zemljištu kuća od 108 četvornih metara te pomoćna zgrada od 151 metra kvadratnog. S tim da je, kako je vidljivo iz oglasa, "pomoćna zgrada” u naravi još jedna kuća s apartmanima. Napominjemo usput da na stranicama Ministarstva graditeljstva stoji kako je pomoćna zgrada "građevina u funkciji osnovne zgrade, garaža, sušara, vrtna kućica, zimska kuhinja itd., koja ima jednu etažu i čija tlocrtna površina nije veća od 50 m²”.

Inače, ta druga kuća sagrađena je nakon 2018., ali Delić ni to nije unio u imovinsku karticu.

Priznaje da tamo ne živi

Iz Ureda za obnovu se od svega ograđuju. Tvrde kako nisu imali saznanja o prenamjeni stambenog objekta i o načinu korištenja koji smo im naveli u upitu te samo kratko dodaju kako je, na osnovu ugovora, u zemljišnim knjigama zabilježena zabrana otuđenja u trajanju 10 godina od dana potpisivanja ugovora te da je korisnik bio dužan useliti u stambeni objekt u roku 90 dana od dana zadnje isporuke darovanog građevnog materijala.

Problem je u tome što se Delić tamo nikada nije uselio, a to nije ni skrivao kada smo ga kontaktirali. Na pitanje gdje živi, odgovorio je "s roditeljima u Vrhovinama”, navodeći nam i svoju adresu. Štoviše otvoreno nam je izjavio kako su on i supruga kuću sagradili baš za iznajmljivanje.

Kuća u kojoj živi nije upisana u katastar

Kako je pak vidljivo iz sustava katastar.hr, načelnik Delić je u problemu i na lokaciji na kojoj je priznao da živi. Naime parcela na kojoj se nalazi ta kuća i dalje se vodi kao livada. Da je kuća ipak tamo, dokazuje ne samo Delićeva izjava Telegramu da ondje živi, nego i satelitske fotografije te ortofoto snimke.

Inače, Delić je i za tu obiteljsku kuću u Vrhovinama također dobio pomoć. Kako su nam otkrili iz Ureda za obnovu Rješenjem Ureda državne uprave Ličko-senjske županije od 4. rujna 2003., a u skladu sa Zakonom o obnovi u ratu oštećenih objekata, utvrđeno je da nositelj obnove i dva člana obitelji, od kojih je jedan član bio Milorad Delić, imaju pravo na isplatu novčane potpore za objekt I. stupnja oštećenja na adresi Senjska 17, Vrhovine.

Iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Telegramu su na kraju priznali kako Delića ne mogu kazniti zbog toga što je prvu kuću sagradio bez da se u nju kasnije uselio. "Odredbe navedenog Zakona, a ni sam ugovor ne predviđaju sankciju ako se isto ne učini. Osim toga, kada bi se osnova za raskid ugovora tražila u drugim važećim propisima, za poduzimanje bilo kakvih radnji nastupio je rok zastare”, otkrili su nam iz Ureda te dodali da će obzirom na iznijeto, a u cilju da se ovakve situacije u budućnosti izbjegnu, razmotriti izmjene i dopune trenutnog Zakona o stambenom zbrinjavanju na potpomognutim područjima. Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : U Vrhovinama predali listu

U Vrhovinama predali listu

22.4.2021. | 21:33
Likaplus.hr : Korona dernek se priprema u Vrhovinama

Korona dernek se priprema u Vrhovinama

8.7.2020. | 8:34
U Vrhovinama potvrđen je oboljeli od korona virusa, u Srbiji, koja je žarište zaraze u ovom dijelu Europe i uvodi se policijski sat, Općina Vrhovine organizira korona dernek za vikend uz grupu koja slavi propalu Krajinu, zločinačku tvorevinu. Što će reći Županijski stožer na ovak
Likaplus.hr : Zašto Općina Vrhovine ne uređuje spomenik

Zašto Općina Vrhovine ne uređuje spomenik

3.8.2018. | 22:25
Čitatelj likaplus portala javio nam se ogorčen što Općina Vrhovine na čijem području se i nalazi spomenik ne održava isti a nije nam poznato je li Općina Vrhovine financijski išta doprinosi održavanju spomenika poginulih hrvatskih branitelja u velikosrpskoj agresiji.
Likaplus.hr : SDSS-ovac završio u zatvoru

SDSS-ovac završio u zatvoru

24.9.2017. | 21:07
Bivši zamjenik načelnika Miroslav Mašić iz SDSS-a završio u zatvoru
Likaplus.hr : Naoružava se, a ima 75 godina

Vrhovine

Naoružava se, a ima 75 godina

2.3.2017. | 9:16
Likaplus.hr : Milanka Opačić okrada svoje ministarstvo

Blog Matijević tvrdi:

Milanka Opačić okrada svoje ministarstvo

23.11.2014. | 14:24
Likaplus.hr : Općina želi prolaz kroz privatno dvorište

Ima li pravne države?

Općina želi prolaz kroz privatno dvorište

14.4.2014. | 22:30
Načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić iz SDSS-a traži da put bude kroz privatno dvorište obitelji Vukmirović-nastoji li općinski lobi potjerati obitelj Vukmirović iz svoje kuće oduzimajući im dvorište? Stoji li iza tog poteza interes okrupnjavanja zemljišta općinskih moćnika?
Likaplus.hr : Načelnik Vrhovina rekorder u nepotizmu

O tome smo pisali

Načelnik Vrhovina rekorder u nepotizmu

27.3.2014. | 22:35
Likaplus.hr : Odgovor na oralni uradak Milorada Delića

Miro Matijević

Odgovor na oralni uradak Milorada Delića

11.12.2013. | 18:19
Likaplus.hr : Ovo nije "Općina senzualističkih slučajeva"

Načelnik Vrhovina Delić

Ovo nije "Općina senzualističkih slučajeva"

10.12.2013. | 19:50
Likaplus.hr : Nitko ništa ne zna

Miro Matijević

Nitko ništa ne zna

15.11.2013. | 13:04
Likaplus.hr : Moja prednost je moja neovisnost

Gojko Majetić,SDP

Moja prednost je moja neovisnost

1.11.2013. | 19:27
Likaplus.hr : Neka Vrhovine budu "SAO Krajina Vrhovine"

Matijević Miro

Neka Vrhovine budu "SAO Krajina Vrhovine"

26.9.2013. | 20:55
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Donji Lapac da će dana 30.01.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Maršala Tita, Omladinska, Udbinska Cesta od kbr. 2 do kbr. 6 i Trg Nikole Tesle od kbr. 8 do kbr. 9A.

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Trg Nikole Tesle, Radnička kbr. 1 i 2, Plitvička, Miroslava Krleže i Lička.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Srb da će dana 01.02.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Zagrebačka, Zadarska, Unska, Splitska, R. Boškovića (1-14), M. Krleže (1-3), Miloša Rastovića (1 i 4), Lička, Drvarska (2-4) i Dalmatinska (2-4 i 69)

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Vukovarska, Velebitska, Školska, Savska, Riječka, Dubrovačka i Dinarska.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Volarice dio (Rača, Vrbani i Žrnovnica), Lukovo, Klada, Starigrad i Stinica dio od Jurkuše do Šegota.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

25.01.2023.

11:00 do 12:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja Volarice.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.01.2023.

09:00 do 12:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Mukinje i dio naselja Jezerce (od kbr.2 do kbr. 21).

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.01.2023. 09:00 do 12:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju. 


 


 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :