Nedjelja , 29.1.2023. | 03:51

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 25.5.2017. u 14:39
Prikaza: 3406
Autor: Likaplus

Poštovani g. Jandriću, UBDR

Plitvička J.-Korenica : Poštovani g.  Jandriću, UBDRPrvi spomenik u Lici Tuđmanu postavio je Aračić 2004. i inicirao promjenu imena Škole u dr F.Tuđman

Odgovor na pismo objavljeno na facebook stranici UBDR , predsjednika g Ivice Jandrića

 Poštovani g Ivice Jandriću, predsjednik UBDR Općine Plitvička jezera

Ne ulazim u Vaše neslaganje Vas i Udruge s načelnikom Općine Plitvička Jezera, jer sam za takvo neslaganje doznao prekasno…
Kao vijećnik , što možete provjeriti na portalu likaplus, UVIJEK sam isticao važnost obilježavanje stradanja civila na području Općine Plitvička Jezera u velikosrpskoj agresiji.
Jako dobro znate koliko je portal kojeg spominjete pisao o Vukovićima, Poljanku, Prijeboju, Čanku…I pisat će se i dalje bez obzira sviđalo se to nekome ili ne. A mnogima se nije sviđalo.

Nikada nisam tajio svoj domoljubni i demokršćanski nazor, ali sam svakom čovjeku i njihovim problemima pristupao na isti, ljudski način, bez obzira na vjeru i nacionalnost.
Na Aktualnom satu sam više puta tražio od načelnika Općine da se sastavi popis žrtava Domovinskog rata na području Općine Plitvička Jezera, pitao ga zašto nije došla dostojna delegacija Općine na obilježavanje stradanja u Vukovićima… Tražio sam da se napravi Muzej Domovinskog rata na području Općine Plitvička Jezera…

Sve stoji u Zapisniku sa Aktualnog sata, a dio je objavljen i na portalu likaplus. Moja želja je i nastojanje i prije osnivanja Udruge, kojoj ste na čelu, da se ne zaboravi ono što se zbivalo na ovim područjima u Domovinskom ratu. Zato su me valjda i prozvali onako kako su prozvali naši protukandidati.

Vi se pozivate na dr Tuđmana, podsjećam Vas da sam ja postavio prvi spomenik u Lici dr. Franji Tuđmanu 2004. ispred Osnovne škole. Trebam li Vas podsjetiti da sam inicijator promjene imena škole u Korenicu u ime dr Franje Tuđmana.
Trebam li vas podsjetiti da je Dan škole bio stavljen na Dan planeta Zemlje, pa sam kao ravnatelj Škole sa Školskim odborom izmijenio tu odluku i stavio da je Dan škole na dan rođenja dr Franje Tuđmana. Trebam li Vas podsjećati da je u mojem uredu bila slika dr Franje Tuđmana i u zbornici i holu Škole…


Sve akcije koje ste poduzimali kao Udruga sam pohvalio i privatno na kavi s Vama i nedavno u razgovoru s g Matanićem u hotelu Macola. Ne znam zašto nije došlo do organizacije autobusa za potrebe obilježavanja Bleiburga, jer tamo je i moj otac bio i proživio Kalvariju ... Na vašu želju da idete sa svojom nezavisnom listom, smatrao sam taj potez nepotrebnim...


Činjenica je da sam pokušao s Vama razgovarati i pomiriti nesuglasice koje postoje između Vaše Udruge i načelnika Općine. I to zato što sam čuo od članova Vaše Udruge da pripremate Nezavisnu listu za lokalne izbore. Rekao sam Vam tada da ćete sigurno u meni imati zagovaratelja obilježavanja stradanja iz Domovinskog rata, govorio sam Vam o mojoj inicijativi postavljanja centralnog spomenika… Smatrao sam nepotrebnim da izlazite sa svojom listom, iako ste o tome razgovarali sa mojim bivšim vijećnikom Karlom Hrgotom i pokušali ga nagovoriti da ide s Vama na izbore, što je i sam meni potvrdio.


Činjenica jest da su me pojedinci iz Vaše udruge mjesecima pozivali da ne idem u koliciju sa Luketićem i HDZ-om, ne znam čiji je to bio interes i za čiji račun? Imena mogu spomenuti ukoliko ustreba, i one koji su meni govorili i oni koji su zvali moje prijatelje da mi to prenesu. Činjenica da su i sada neki iz Udruge mojim prijateljima govorili da sam trebao ići sam i da bih sada sigurno pobijedio…Želio sam zajedništvo i boljitak Općine, a ne vlast radi vlasti.


Kada je bio general Davor Domazet Lošo u Korenici, bio sam nazočan i objavio prilog na portalu likaplus. Kada je bio Kordić znate da sam došao bez poziva i napravljen je prilog na portalu o tom susretu...Često niste uopće slali pozive na portal...
Marko Perković Thompson? Ne znam iz kojih razloga nije došao Marko Perković Thompson u Korenicu. Ja o tome nisam odlučivao niti dogovarao. Znate da volim njegove pjesme i da za mene nikada nije bio problem dovesti Marka Perkovića Thompsona u Korenicu. Znate da su me upravo protukandidati optuživali svojedobno da volim slušati Thompsona. Nadam se da ćemo u slijedećem mandatu to i učiniti…

Što se tiče Vaganca, znate jako dobro da je likaplus portal jedini mediji i prvi u Hrvatskoj koji je objavio vijest o iskapanju žrtava iz 2. svjetskog rata u Vagancu. Znate i to da je kandidat za zamjenika načelnika Ante Kovača izjavio da „ne treba iskapati kosti, nego kopati temelje za nove tvornice". Trebali ste reagirati na ovu izjavu, a niste! Zašto? To vi sigurno znate! Mi smo reagirali!

 Nikada nisam imao problem nazvati stvari svojim imenom! Vjerujem u dobru suradnju Vaše Udruge i općinske vlasti , kao što imam ja osobno dobru suradnju sa mnogobrojnim hrvatskim braniteljima diljem Općine.

Poštovani g Jandrić, za mene osobno je svaki hrvatski branitelj i njihova obitelj svetinja , a to za mene nije fraza…Dva su moja brata bila u Domovinskom ratu, jedan je invalid Domovinskog rata…Ja sam bio u školi kao nastavnik i kao radna obveza cijelo vrijeme rata u MIOC-u i Oš Harambašić u Zagrebu.

Kao telog nisam bio na ratištu, ali sam dao svoj skromni doprinos radu sa djecom koja su dolazila iz Vukovara u kasnu jesen 1991. i slušao njihove traume iz vukovarskih podruma i izvlačenje iz Vukovara kroz kukuruzište…
Moj doprinos nije mjerljiv sa žrtvom niti jedne sekunde na ratištu bilo kojeg hrvatskog ratnika za slobodu.
 


Zato još jednom pozivam Vas i Vašu Udrugu da radimo zajednički za boljitak Općine Plitvička Jezera. Osobni animoziteti ne smiju biti razlog za prekid suradnje općinske vlasti i vaše Udruge. Pozdrav i svako dobro Vama i svima u Udruzi.

Pero Aračić,dipl teolog, kandidat za zamjenika načelnika

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 2.6.2017. | 7:05

1

Što se tiče Vaganca, znate jako dobro da je likaplus portal jedini mediji i prvi u Hrvatskoj koji je objavio vijest o iskapanju žrtava iz 2. svjetskog rata u Vagancu. Znate i to da je kandidat za zamjenika načelnika Ante Kovača izjavio da „ne treba iskapati kosti, nego kopati temelje za nove tvornice". Trebali ste reagirati na ovu izjavu, a niste! Zašto? To vi sigurno znate! Mi smo reagirali!
mazalo

mazalo

Komentirano: 2.6.2017. | 0:24

2

Sve ovo što se piše to je za vrijeme kampanje , kako će koga više oblatiti, ali što to vrijedi kad se zna da je OSNOVA POLITIKE SMIŠLJENA LAŽ.Neka svi vide kažu što su to učinili za Korenicu odnosno za cijelu općinu Plitvička Jezera od 1995 godine do danas, više su uništili nego pomogli narodu vidi se koliko je MLADIH osoba otišlo trbuhom za kruhom to može biti sramota opčinske vlasti.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 26.5.2017. | 22:39

3

Osobno sam znao i postoji desetak svjedoka kada je Ante psovao u restoranu Macola četničku mater nekim Srbima koji i danas žive u Korenici. To je činjenica! Ali je i činjenica da Ante laže o Peri sve one laži koje je naučio od HDZ-a kada se napadalo Aračića iz sveg oružja...Čovjek bio u njihovom stožeru svih ovih godina....ostavilo posljedice...E, sad zašto nekima odgovara da se sakrije istina o psovanju Srbima četnička mater i nitko iz HDZ-a nije do sada potegnuo taj argument u kampanji, a Kovač iznosi klevetničku rečenicu : "Aračić želio živjeti u Općini bez Srba, kako je izjavljivao" I sam zna da je to laž...I tu laž Kovač napiše ne trepnuvši ko profesionalni lažljivac,,,a svi šute...nitko da se sjeti restorana Macole i pijanog Ante
jules

jules

Komentirano: 26.5.2017. | 13:39

4

https://www.youtube.com/watch?v=Rxxm1iam600 gledajde idile!! kovač, luketić,i ostatak ekipe!! ŽIVIO HDZ! VOLIMO SE SVI! SVE JE DOBRO! LAJKAMO SE!
rade

rade

Komentirano: 26.5.2017. | 8:36

5

onaj učitelj Ante Kovač psovao srbima četničku majku? majke ti pa ti hrvati svi ustaše...zove se Ante
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 26.5.2017. | 7:37

6

zašto matanić, jandrić imaju za uzora Šimu Pavlovića...s njim su non stop...Kakva je to tajna veza? Jel to, tajna veza Kovač Ante koji ako je vjerovati koji to govore svjedocima psuje srbima četničku mater kada je pijan, za lovu su rušili Peru i krali mu glasove, navijali za HDZ i Borisa 2013....pa tko je tu lud? Nije li Kovač stalno s Šimom Pavlovićem ? Što to povezuje sve ove ljude? Nije li Jandrić pljuvao po Aračiću na zadnjim izborima kao i Šimo kao i Kovač, a navijali za Borisa Luketića? Što se sada dogodilo brate? Sada sa SDSS drukaju za psovača Srbima četničke majke...tko je tu pametan?
brinjska

brinjska

Komentirano: 26.5.2017. | 0:32

7

evo čitam komentar matanića... "imaju oni glasače koji glasuju za lovu...njima takvi i pašu" A KOME TO? gdje si se bunio kad su dolazili autobusi srba glasat u korenicu? je li možda problem što općina nije zaposlila kćer pa drvlje i kamenje po hdzu? ako si dao glas onome za kojeg je glasalo oko 200 sdssovaca tebi na čast! a te priče di si bio 91. su vam naporne! ja sam rođen 1994. godine i sad gledam vas kako pljujete po hdzu! sram vas može bit! i vas i one koji su se gurali u našu stranku...a sad pljuju po njoj!!!!

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Škola demantira pisanje načelnika Kovača

Priopćenje OŠ dr F.Tuđmana

Škola demantira pisanje načelnika Kovača

22.9.2021. | 13:33
Likaplus.hr : Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

Demantij iz Općine

Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

5.12.2019. | 8:55
Likaplus.hr : Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

26.6.2019. | 7:19
I onda se sjetim prof Kovača, načelnika Općine i njegovu kulturu izražavanja, citiram:"budala, đubre, bolesnik, sotona, zlo,...sekta, ustaška škola, ustaša, bolesnik". Ovo je samo je dio izričaja ovog lika i načelnika Općine preko Facebook-a, koji je i bivši učitelj hrvatskog j
Likaplus.hr : Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

17.5.2019. | 8:02
Bleiburg 1945.-križni put Hrvata
Likaplus.hr : Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

Skandalozno!

Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

24.8.2017. | 17:40
Vučiću smeta što djeca iz Hrvatske navijaju za hrvatske klubove
Likaplus.hr : Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

Ivica Luketić

Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

23.7.2017. | 16:54
Odgovor Ivice Luketića "rodoljubima" Jandriću i Turkalju
Likaplus.hr : Liko moja dok Ti ime traje

Priopćenje branitelja

Liko moja dok Ti ime traje

14.7.2017. | 21:40
Likaplus.hr : Priopćenje prosvjednika

Prosvjed 5 do 12

Priopćenje prosvjednika

25.6.2017. | 12:54
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Cvitanu

Hrvatski novinari HNiP

Otvoreno pismo Cvitanu

16.2.2017. | 10:40
Hrvatski novinari i publicisti:Otvoreno pismo Glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu
Likaplus.hr : I da nema slike komentari bi bili isti

Posjet Vukovaru

I da nema slike komentari bi bili isti

22.11.2014. | 11:54
Likaplus.hr : Kritika likaplus portala urodila plodom

Kritika likaplus portala urodila plodom

19.11.2014. | 10:04
Kritika likaplus portala urodlila plodom
Likaplus.hr : A što je sa stanovima na Plitvicama?

Reagiranje čitatelja

A što je sa stanovima na Plitvicama?

17.11.2014. | 6:06
Likaplus.hr : Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

Čitatelj Igor G.

Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

17.3.2013. | 20:01
Likaplus.hr : Zašto nije očišćeno?

Čitatelj s Mukinja pita:

Zašto nije očišćeno?

4.2.2013. | 13:18
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Donji Lapac da će dana 30.01.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Maršala Tita, Omladinska, Udbinska Cesta od kbr. 2 do kbr. 6 i Trg Nikole Tesle od kbr. 8 do kbr. 9A.

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Trg Nikole Tesle, Radnička kbr. 1 i 2, Plitvička, Miroslava Krleže i Lička.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Srb da će dana 01.02.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Zagrebačka, Zadarska, Unska, Splitska, R. Boškovića (1-14), M. Krleže (1-3), Miloša Rastovića (1 i 4), Lička, Drvarska (2-4) i Dalmatinska (2-4 i 69)

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Vukovarska, Velebitska, Školska, Savska, Riječka, Dubrovačka i Dinarska.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Volarice dio (Rača, Vrbani i Žrnovnica), Lukovo, Klada, Starigrad i Stinica dio od Jurkuše do Šegota.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

25.01.2023.

11:00 do 12:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja Volarice.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.01.2023.

09:00 do 12:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Mukinje i dio naselja Jezerce (od kbr.2 do kbr. 21).

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.01.2023. 09:00 do 12:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju. 


 


 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :