Nedjelja , 29.1.2023. | 04:07

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 14.7.2017. u 21:40
Prikaza: 4499
Autor: Likaplus

Priopćenje branitelja

Liko moja dok Ti ime traje

Plitvička J.-Korenica : Liko moja dok Ti ime traje

Likaplus je dobila prioćenje, a iako naš portal nije pisao o navedenim temama koje se spominje u tekstu, mi ćemo objaviti ovo priopćenje, a u tekstu ćemo staviti link na članak na koji se osvrću branitelji u tekstu priopćenja, tako da čitatelji likaplus portala budu upoznati o čemu se radi.

LIKO MOJA DOK TI IME TRAJE

Stih pjesme koju svi ličani a i šire jako dobro znaju,kao i onaj što slijedi iza, čuvat ćemo tvoje običaje. A običaj je u Lici uvijek bio poštivati i voljeti Liku i državu u kojoj živiš, čuvati i njegovati tradiciju i korijene odakle si potekao, cijeniti i poštovati sve one znane i nezane junake, male i velike koji kroz stoljeća dadoše živote za slobodu ovog napaćenog hrvatskog naroda, a posebno u zadnjem - Domovinskom ratu kojeg su ličani kao i mnogi djelovi Hrvatske bolno na svojoj koži osjetili.

 Danas, dvadeset i dvije godine poslije Domovinskog rata, gospodarski a posebno demografski, Lika umire. Nestaju ljudi, mladi iseljavaju kao i u mnogim krajevima Hrvatske, a oni koji su tu što moraju biti ili što tako hoće, podijeljeni su namjerno i smišljeno, s njima se manipulira te im se posebno podastiru razne priče s privatnih ili drugih medija ili još gore direktno se plaća za pojedinu uslugu, a da bi se nekoga oblatilo i oklevetalo zato što se usudio prozvati nekog tzv. moćnika iz tzv. političke elite ili interesne mreže društvenog života ili se usudio dići glas protiv nečeg nečasnog i nezakonitog.

 Kontinuitet u tome drži Jutarnji list koji svojim napisima i ono malo istine koje iznosi zločesto izokreće. Dokaz tomu je i izdanje od 02.07.2017.godine, tekst „slučaj Plitvička jezera" gdje je krajnje neukusno, javno i opasno ispisao imena supruga i djece hrvatskih branitelja-predstavnika koordinacije braniteljskih udruga plitvičkog kraja, te ih tako označio kao negativce iako sa šireg područja Nacionalnog parka Plitvička jezera, gotovo da nema kuće iz koje nema zaposlenika u istom.

Svoj doprinos takvom pisanju daju lički portali indirektno i lika online.

Oba ponosno objavljuju članke o imenovanju dvojice ličana u Upravno vijeće NP Plitvička jezera - Branislava Šutića (kao uspješnog bivšeg ravnatelja Nacionalnog parka Plitvička Jezera) i Borisa Luketića (kao uspješnog bivšeg načelnika Općine Plitvička Jezera).

/Portal indirektno link: Imenovani novi članovi Upravnog vijeća NP Plitvička Jezera /

Da nije žalosno bilo bi smiješno. Ono što je zajedničko obojici, osim „uspješnosti" koju im pripisuju, je činjenica da su obojica dobila kaznene prijave za devastaciju odnosno uništavanje baš tog Nacionalnog parka u čije se Upravno vijeće imenuju. Dodatak tomu je da je Branislav Šutić, kao ravnatelj JU Nacionalni park Plitvička jezera, dobio izvanredni otkaz kao savjetnik u istom Nacionalnom parku. Njihovo imenovanje u Upravno vijeće parka pljuska je demokraciji i zakonima u Hrvatskoj, a posebno stranci kojoj pripadaju i pokazivanje mišića svim onima koji se usuđuju drugčije misliti i raditi na tom području Hrvatske.

 Portal Lika online, prenosi intrervju s „uspješnim" bivšim načelnikom Borisom Luketićom u kojem se spektakularno obavješćuje lička i Hrvatska javnost o „šatorašima „ na Velikom slapu koji ondje u političkoj režiji prosvjeduju, mukte jedu i piju i guraju nos gdje im nije mjesto.

/Link lika online: Na Velikom slapu-"šatoraši"/

 Mišljenje i osvrt bivšeg načelnika koji će zauvijek i ostati samo bivši, osobno mi nije bitan jer je kao čovjek i kao „uspješan" bivši načelnik - beznačajan.

Pozivajući se na svog oca branitelja, navodeći kako je isti zarobljen jer nije htio bježati, sustavno se pljuje po svim časnim i poštenim braniteljima ovog kraja koji su vodili teške borbe s nadmoćnim neprijateljem. Isti taj bivši načelnik skriva pravu istinu da se njegov otac nakon okupacije sam vratio među neprijatelja (četnike) vjerujući da će ga zaštititi kumska veza jednog od neprijateljskih vojnika (četnika), i umjesto da državne institucije ovakav slučaj kojih ima i na području Rakovice i Slunja okarakteriziraju kao izdaju i procesuiraju, one su im dodijelili statuse zarobljenika, odnosno stavile su ih u rang svakog časnog, ranjenog i u borbi zarobljenog hrvatskog vojnika. Najviše me pogađa da se ovakve stvari režiraju, donose i plasiraju iz Gospića - srca Like.

Prenose se izjave bolesnih umova, a ne provjerava se niti jednog trenutka u ova tri tjedna kako i zašto je prosvjed počeo, o kome se tu radi i koji su to ljudi koji su iznad Velikog slapa podigli šator i zašto su to napravili. Namjerno plasiraju naziv šatoraši (aludirajući na šator u Savskoj), a pritom zaboravljaju činjenicu da je takav šator bio dom u Domovinskom ratu svim ratnicima-braniteljima ako su ga i imali, a uglavnom nisu.

Ali ti branitelji koje se bezočno napada i proziva, imaju svoj besprijekoran i častan ratni put i veliki doprinos u stvaranju nam najljepše Domovine.

 Zaboravlja se da je najveći dio tih branitelja koji su iznad Velikog slapa branio i oslobađao sve dijelove okupirane hrvatske pa tako i Velebita kao i šireg područja Gospića i Like.

Danas su u prosvjedu zajedno sa ostalim braniteljima i pripadnici Specijalne policije Slunj iz Domovinskog rata. Postrojbe koja je na Gospićkom području u Domovinskom ratu zajedno sa ostalim postrojbama pripremala i provela akciju "Medački džep", akciju koja je odbacila van dometa neprijateljske cijevi od Gospića, kojeg je neprijatelj danonoćno i nemilosrdno tukao. Postrojba koja je nažalost imala i gubitke u toj akciji, a čiji članovi obitelji su također među „šatorašima" iznad slapa. Postrojba kojoj je u tom teškom vremenu domovinskog rata i progonstva na području Like i Gospića bilo najteže i najljepše i gdje su se osjećali kao kod kuće i koja je sa Gospićom posebno vezana,najviše zbog sličnog mentaliteta.

 

Postrojbe koja je sa Likom plakala, tugovala i pjevala kad je bilo najteže a danas se njeni pripadnici zajedno sa ostalim braniteljima u prosvjedu pribijaju na stup srama i diskriditiraju na razne načine.

Možda će neki „dušebrižnici" reći ostavite rat iza sebe, to je prošlost, što je i točno i sa čim se slažemo, ali kad zakažu sve institucije počevši od lokalnih vlasti koji su prvi trebali stati u obranu općeg dobra i trebali reagirati, morali smo reagirati mi Hrvatski branitelji, pripadnici gardijskih brigada i specijalne policije,domobrani i policija, časnici, dočasnici, vojnici i policajci,djelujući van svake političke opcije i politikanstva i to ne da tražimo nešto za sebe već da branimo javni interes i zaštitimo ovaj nacionalni biser od daljnje devastacije uzrokovane od strane interesnih skupina tzv.moćnika i tzv.političke elite, a zbog toga da bi naša djeca i buduće generacije imale od čega živjeti na ovim prostorima i ne napuštati svoja ognjišta. Jer ova generacija koju čine Hrvatski branitelji imala je čast i privilegiju stvarati i stvoriti neovisnu Hrvatsku državu i nećemo dozvoliti baš nikome da je zlonamjerno i interesno iskorištava i ugrožava jer smo za nju dali sve osim života, a posebno zbog onih koji su dali i svoje živote za današnju slobodu,njima u spomen spremni smo učiniti sve.

A „dušebrižnicima" koji bi najradije zaboravili Hrvatsku prošlost poručujemo :

 

NAROD KOJI NE CIJENI SVOJU PROŠLOST,

NEMA SVOJU BUDUĆNOST

 

Veliki slap-šator

Plitvica Selo

13.07.2017.god.

 

 

Ratni zapovjednik Specijalne policije Slunj

i pom.Zapovjednika SJP PU Karlovačke

Predsjednik UHBDR Općine Rakovica

Nikola Turkalj

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Škola demantira pisanje načelnika Kovača

Priopćenje OŠ dr F.Tuđmana

Škola demantira pisanje načelnika Kovača

22.9.2021. | 13:33
Likaplus.hr : Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

Demantij iz Općine

Nema komunalni redar 1,40 koeficijent

5.12.2019. | 8:55
Likaplus.hr : Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

Uveo "kulturu vrijeđanja" na osobnoj razini

26.6.2019. | 7:19
I onda se sjetim prof Kovača, načelnika Općine i njegovu kulturu izražavanja, citiram:"budala, đubre, bolesnik, sotona, zlo,...sekta, ustaška škola, ustaša, bolesnik". Ovo je samo je dio izričaja ovog lika i načelnika Općine preko Facebook-a, koji je i bivši učitelj hrvatskog j
Likaplus.hr : Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

Bleiburg 1945.- križni put Hrvata

17.5.2019. | 8:02
Bleiburg 1945.-križni put Hrvata
Likaplus.hr : Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

Skandalozno!

Vučić,ratni huškač, huška i djecu ...

24.8.2017. | 17:40
Vučiću smeta što djeca iz Hrvatske navijaju za hrvatske klubove
Likaplus.hr : Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

Ivica Luketić

Odgovor „rodoljubima“ Jandriću i Turkalju

23.7.2017. | 16:54
Odgovor Ivice Luketića "rodoljubima" Jandriću i Turkalju
Likaplus.hr : Priopćenje prosvjednika

Prosvjed 5 do 12

Priopćenje prosvjednika

25.6.2017. | 12:54
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Cvitanu

Hrvatski novinari HNiP

Otvoreno pismo Cvitanu

16.2.2017. | 10:40
Hrvatski novinari i publicisti:Otvoreno pismo Glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu
Likaplus.hr : I da nema slike komentari bi bili isti

Posjet Vukovaru

I da nema slike komentari bi bili isti

22.11.2014. | 11:54
Likaplus.hr : Kritika likaplus portala urodila plodom

Kritika likaplus portala urodila plodom

19.11.2014. | 10:04
Kritika likaplus portala urodlila plodom
Likaplus.hr : A što je sa stanovima na Plitvicama?

Reagiranje čitatelja

A što je sa stanovima na Plitvicama?

17.11.2014. | 6:06
Likaplus.hr : Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

Čitatelj Igor G.

Tribina zadovoljila, ali ne sve stanovnike

17.3.2013. | 20:01
Likaplus.hr : Zašto nije očišćeno?

Čitatelj s Mukinja pita:

Zašto nije očišćeno?

4.2.2013. | 13:18
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Donji Lapac da će dana 30.01.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Maršala Tita, Omladinska, Udbinska Cesta od kbr. 2 do kbr. 6 i Trg Nikole Tesle od kbr. 8 do kbr. 9A.

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Trg Nikole Tesle, Radnička kbr. 1 i 2, Plitvička, Miroslava Krleže i Lička.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Srb da će dana 01.02.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Zagrebačka, Zadarska, Unska, Splitska, R. Boškovića (1-14), M. Krleže (1-3), Miloša Rastovića (1 i 4), Lička, Drvarska (2-4) i Dalmatinska (2-4 i 69)

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Vukovarska, Velebitska, Školska, Savska, Riječka, Dubrovačka i Dinarska.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Volarice dio (Rača, Vrbani i Žrnovnica), Lukovo, Klada, Starigrad i Stinica dio od Jurkuše do Šegota.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

25.01.2023.

11:00 do 12:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja Volarice.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.01.2023.

09:00 do 12:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Mukinje i dio naselja Jezerce (od kbr.2 do kbr. 21).

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.01.2023. 09:00 do 12:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju. 


 


 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :