Nedjelja , 29.1.2023. | 03:53

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 18.7.2022. u 11:29
Prikaza: 302
Autor: Administrator

Bujanec komentirao

Sastanak Medveda i ukrajinskog veleposlanika

LS Županija : Sastanak Medveda i ukrajinskog veleposlanika

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u nazočnosti ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana uručio je proteklog tjedna veleposlaniku Ukrajine u RH Vasilju Kiriliču prijevode zakona i programa Ministarstva hrvatskih branitelja.

Ministar Medved veleposlaniku Kiriliču uručio je prijevode Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji, Zakona o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, Zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu i Zakon o Fondu hrvatskih branitelja, kao i programe za psihosocijalnu i zdravstvenu pomoć te za samozapošljavanje.

Riječ je o normativnim aktima i programima koji se odnose na skrb o hrvatskim braniteljima i civilnim stradalnicima koji su prevedeni na ukrajinski jezik kako bi Ukrajina mogla prihvatiti ono što smatra da joj je optimalno i prihvatljivo vezano uz reguliranje statusa te pitanje evidencija, identifikacije i pronalaska nestalih osoba.

Takav oblik pomoći Republike Hrvatske zatražila je ministrica branitelja Ukrajine Julija Laputina, s kojom je ministar Medved održao sastanak u online formatu potkraj svibnja, kada je dogovorena razmjena iskustava i daljnja suradnja.

Suradnja između Ukrajine i Hrvatske koja je usmjerena na razmjenu iskustava u potpori veteranima Ukrajine započela je još 2016. godine, a temelji se na iskustvu Hrvatske u skrbi prema braniteljima nakon Domovinskog rata.

Veleposlanik Kirilič zahvalio je ministru Medvedu te je još jednom izrazio zahvalnost Republici Hrvatskoj, njezinim institucijama, Vladi i Ministarstvu hrvatskih branitelja, na podršci Ukrajini i njezinim braniteljima.

Urednik tv-emisije Bujica Velimir Bujanec objavio je na svojemu fb profilu komentar:

"Ukrajinci, oprez! Evo što bi vam se moglo dogoditi poslušate li savjete Medveda i Plenkovića…

 

Dvadesetak godina nakon rata, u Vladi ćete imati 'SDSS' iz Donjecka, ministar u Kijevu mogao bi postati proruski separatist Denis Pušilin, a pozdrav "Slava Ukrajini” bit će zabranje.

Vodeći portali u Hrvatskoj i Ukrajini su izvijestili o susretu ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda i ukrajinskog veleposlanika u RH, Njegove Ekselencije Vasilja Kiriliča. Tom prigodom Medved je Ukrajincu uručio prijevode određenih zakona i programa iz braniteljskog resora, a među njima – osim Zakona o hrvatskim braniteljima – i Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, Zakon o nestalim osobama itd…

 

Na stranu sam sadržaj zakona, od kojih su mnogi bili osporavani od autentičnog dijela braniteljske populacije, no, kada se pažljivije pogleda njihova primjena u praksi i politika koju vodi aktualna vlast – hrvatska iskustva ukrajinskim ratnim veteranima baš i ne obećavaju svijetlu budućnost pa bi im najbolje bilo da olako ne prihvaćaju savjete Tome Medveda i njegovog "vrhovnog komandanta” Andreja Plenkovića…

A evo i zašto!

 

Primjene li Ukrajinci zaista hrvatsko poslijeratno iskustvo, nekoliko desetljeća nakon rata u tamošnjoj Vladi i parlamentu mogla bi biti zastupljena neka istočnoukrajinska, proruska varijanta SDSS-a iz Luganska ili Donjecka (čitaj: Samostalna demokratska sovjetska stranka), ministarsku fotelju u Kijevu mogao bi dobiti šef separatista Denis Pušilin, a pozdrav 'Slava Ukrajini' bit će zabranjen!

No, to nije sve…

Tisuće ukrajinskih branitelja moglo bi nakon rata dići ruku na sebe i počiniti samoubojstvo, generali ukrajinskih oružanih snaga mogli bi završiti na Međunarodnom sudu za ratne zločine, a tisuće separatističkih proruskih pobunjenika bili bi abolirani i još k' tome – dobivali ukrajinske mirovine. Ratni zločinci iz Mariupolja šetali bi gradom pored svojih žrtava, a pravosuđe bi predmete o njima pospremalo u ladice – pa silovanim Ukrajinkama ne bi preostalo ništa drugo nego da ih u lokalnoj pošti tuku kišobranima!

Ukrajinci, poslušate li zaista savjete Tome Medveda i Andreja Plenkovića – zaboravite na ratnu odštetu od Rusije! Za dvadesetak godina neće se više smjeti spominjati riječi "velikoruska agresija”, a simboli herojskog bataljuna Azov bit će kriminalizirani. Crvene sovjetske zastave ponovo će se vijoriti na Majdanu i to u kombinaciji s onima duginih boja – a svatko tko će tome prigovarati bit će proglašen netolerantnim antidemokratom i desnim ekstremistom… U programu nacionalne televizije više se neće puštati 'Oj u luzi czerwona kalyna', nećete smjeti slaviti niti svoje pobjede, a vaši će heroji umirati u zatvorima – u koje će ih poslati pravosuđe pod utjecajem ruskih obavještajnih službi.

Tko će voditi državu?

Logoraši koje su Rusi odveli u logore nakon okupacije vaših gradova i sela – neće dobiti odštetu od Moskve, a kulturno blago koje su vam opljačkali agresori – neće vam biti vraćeno. Na čelu države i vlade u Kijevu bit će likovi koji danas sjede u Ministarstvu vanjskih poslova ili još gore – oni koji su izbjegli vojnu obvezu i otišli izvan Ukrajine učiti strane jezike, dok sirotinja od Harkiva do Odese gine braneći svoj dom. Branitelji će vam prosvjedovati na ulicama, a ratne vojne invalide nazivat će pogrdnim imenima oni, koji nikada nisu sanjali nezavisnu i slobodnu Ukrajinu.

Zbog toga, dragi moji Ukrajinci, pazite se kad uzimate savjete od hrvatskih političara! Pa makar neki od njih u vrijeme rata bili i tigrovi… Sada to više nisu. Sada su mačići i polažu vijence s onima koji su se borili protiv naše Domovine i ubijali njihovu braću. Možete li uopće zamisliti da bi vaš ministar branitelja, tri desetljeća nakon završetka rata, polagao vijence negdje u Donbasu zajedno s političkim predstavnikom proruskih separatista, na mjestima gdje su poginuli oni koji ne vole Ukrajinu?!”

(izvor: Narod.hr)

 


 


 


Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Priopćenje stranke LiPO

Priopćenje stranke LiPO

13.12.2022. | 17:00
Likaplus.hr : Nastavak prekogranične suradnje

Na području civilne zaštite

Nastavak prekogranične suradnje

10.12.2022. | 21:50
Likaplus.hr : Održana Skupština zajednice županija

U Zagrebu

Održana Skupština zajednice županija

6.12.2022. | 15:59
Likaplus.hr :  Odgovori na lokalnoj razini

Međunarodna kriza zahtjeva

Odgovori na lokalnoj razini

27.10.2022. | 16:14
Likaplus.hr : Povezao Vukovar i Mariupolj, Buču i Gospić

Ruslan Stefančuk

Povezao Vukovar i Mariupolj, Buču i Gospić

26.10.2022. | 21:05
Likaplus.hr : Obuka za Ukrajince u Hrvatskoj

Priopćenje župana Petryja

Obuka za Ukrajince u Hrvatskoj

20.10.2022. | 7:08
Likaplus.hr : Izgradnja MC Domovinskog rata LSŽ

Potpisan Ugovor

Izgradnja MC Domovinskog rata LSŽ

13.10.2022. | 10:16
Likaplus.hr : Ivica Kovačević Ico umjesto Nikole Šimunića

Priopćenje stranke LiPO

Ivica Kovačević Ico umjesto Nikole Šimunića

8.9.2022. | 14:40
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Donji Lapac da će dana 30.01.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Maršala Tita, Omladinska, Udbinska Cesta od kbr. 2 do kbr. 6 i Trg Nikole Tesle od kbr. 8 do kbr. 9A.

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Trg Nikole Tesle, Radnička kbr. 1 i 2, Plitvička, Miroslava Krleže i Lička.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Srb da će dana 01.02.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Zagrebačka, Zadarska, Unska, Splitska, R. Boškovića (1-14), M. Krleže (1-3), Miloša Rastovića (1 i 4), Lička, Drvarska (2-4) i Dalmatinska (2-4 i 69)

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Vukovarska, Velebitska, Školska, Savska, Riječka, Dubrovačka i Dinarska.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Volarice dio (Rača, Vrbani i Žrnovnica), Lukovo, Klada, Starigrad i Stinica dio od Jurkuše do Šegota.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

25.01.2023.

11:00 do 12:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja Volarice.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.01.2023.

09:00 do 12:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Mukinje i dio naselja Jezerce (od kbr.2 do kbr. 21).

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.01.2023. 09:00 do 12:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju. 


 


 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :