Nedjelja , 29.1.2023. | 04:27

Pretraživanje

Iz medija

Objavljeno: 12.4.2022. u 8:11
Prikaza: 409

31. godišnjica IX.bojne HOS-a

LS Županija : 31. godišnjica IX.bojne HOS-a

O SVEČANOM OBILJEŽAVANJU 31. OBLJETNICE IX. BOJNE HOS-a! POVJESNIČAR TOMISLAV ŠULJ: “O Skejinim ratnicima sve je rekao general Gotovina, nikada nisu odbijali zapovijed, išli su tamo gdje se neki nisu usudili, a danas bi zabranjivali njihova obilježja, što je potpuni apsurd!”

KAMERE BUJICE ZABILJEŽILE SU TRENUTAK KADA JE PUKOVNIK MARKO SKEJO PROGLAŠEN VITEZOM HOS-a!
BEZ CENZURE: DONOSIMO VELIČANSTVENE KADROVE IZ SPLITSKE LORE! Mladež HOS-a, emotivni trenuci dodjele odličja obiteljima palih heroja, prepuna dvorana pjeva s Thompsonom!

Bujica Z1 televizije večeras je emitirala veliku reportažu o dvodnevnom svečanom obilježavanju 31. obljetnice splitske IX. bojne HOS-a. Za razliku od nekih drugih medija, u fokusu emisije nisu bili nikakvi skandali, već hrabri ljudi, koji su zadužili Domovinu!
BUJICA JE OBJAVILA DIJELOVE SPEKTAKULARNE PROPOVIJEDI SPLITSKOG SVEĆENIKA IMOTSKIH KORIJENA, DON ANTE MUNTIĆA!

BEZ KOMENTARA: Od parlamentarnih stranaka, na svečanost HOS-a došli su jednino predstavnici Domovinskog pokreta - zamjenik predsjednika stranke Mario Radić, general HOS-a i zastupnik Ante Prkačin i potpredsjednik Kluba zastupnika, dr. Zlatko Hasanbegović. Sva trojica osudili su pokušaje sotoniziranja i zabrane pozdrava 'ZDS'…

U studiju Bujice, o ratnim podvizima IX. bojne HOS-a, govorio je mladi povjesničar, Tomislav Šulj, iz Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata. Šulj se sa samo 15 godina pokušao prijaviti u HOS, međutim, odbijen je zbog toga što je bio maloljetan… Sada se kao zanstvenik bori za istinu o HOS-ovcima i njihovoj ulozi u obrani Domovine. 

Povjesničar koji je napravio intervjue s više od 400 branitelja, IX. bojnu HOS-a smatra jednom od najboljih hrvatskih ratnih postrojbi, a posebno je istaknuo njihov dobrinos u obrani Škabrnje: - Čak ni načelnik općine do 2012. godine nije znao da su se HOS-ovci puna 43 dana uspješno tukli s Akanovcima! Njih nitko ne može izbrisati iz kolektivne memorije nacije, iako su to mnogi pokušavali!
Paradoksalno je da o IX. bojni HOS-a korektnije mišljenje imaju srpski legionari i kapetan Dragan nego neki bivši JNA oficiri, koji su prebjegli u redove Hrvatske vojske – rečeno je u emisiji, a voditelj je za srijedu najavio nastavak priče, zbog ekskalacije napada na HOS-ov pozdr
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Donji Lapac da će dana 30.01.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Maršala Tita, Omladinska, Udbinska Cesta od kbr. 2 do kbr. 6 i Trg Nikole Tesle od kbr. 8 do kbr. 9A.

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Trg Nikole Tesle, Radnička kbr. 1 i 2, Plitvička, Miroslava Krleže i Lička.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja naselja Srb da će dana 01.02.2023. zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeće ulice:

-Od 09:00 do 12:00 sati – Zagrebačka, Zadarska, Unska, Splitska, R. Boškovića (1-14), M. Krleže (1-3), Miloša Rastovića (1 i 4), Lička, Drvarska (2-4) i Dalmatinska (2-4 i 69)

 

-Od 11:00 d0 14:00 sati – Vukovarska, Velebitska, Školska, Savska, Riječka, Dubrovačka i Dinarska.

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Volarice dio (Rača, Vrbani i Žrnovnica), Lukovo, Klada, Starigrad i Stinica dio od Jurkuše do Šegota.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

25.01.2023.

11:00 do 12:30 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja Volarice.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.01.2023.

09:00 do 12:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Mukinje i dio naselja Jezerce (od kbr.2 do kbr. 21).

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.01.2023. 09:00 do 12:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju. 


 


 

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :