Ponedjeljak , 10.8.2020. | 20:29

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 26.9.2013. u 20:55
Prikaza: 3433

Matijević Miro

Neka Vrhovine budu "SAO Krajina Vrhovine"

Vrhovine : Neka Vrhovine budu "SAO Krajina Vrhovine"

Objavljujemo proglas Mire Matijevića

Jučer smo 25.rujna ja Miro Matijević kao nezavisni vijećnik i Slaven Orešković kao vijećnik HSS-a podnijeli zahtjev da se općina Vrhovine preimenuje u SAO Krajinu Vrhovine. Direktan povod je odbijanje načelnika općine Milorada Delića da javno putem medija osudi pisanje četničkih grafita u zaseoku Čorci naseljenom Hrvatima na Dan državnosti, a prema odluci općinskog Vijeća donesenoj na sjednici od 28.lipnja 2013. 
Razloga ima i previše. 
Vrhovine se godinama pripremaju za nešto što je sigurno usmjereno i protiv hrvatskih nacionalnih interesa i naroda koji tamo živi. Stvara se izolirana sredina, geto u kojem je i pošten narod srpske nacionalnosti prepušten na milost i nemilost kriminalcima koji tamo provode neprijateljsku politiku sličnu onoj čije posljedice još svi trpimo, samo ovaj puta puno kvalitetnije i perfidnije organizirane. 
Stvara se etnički čist prostor pa se s tom namjerom provodi etničko čišćenje Hrvata. 
Popis stanovništva sve govori.     2001.godine je  bilo   498 Srba i 348 Hrvata ili 38,43 %. da bi 
       2011. godine bilo   1.108 Srba  i 176 Hrvata ili 12,75 %.

Uz to se i sa tim ciljem podaci na popisu stanovništva krivotvore i za to posjedujem dokaze i svjedoke sa čime sam već upoznao policiju. 
U općini Vrhovine i općinskom Vijeću se niti jedan Hrvat ne nalazi na bilo kakvoj funkciji, niti je u nekoj Radnoj grupi, niti u nekakvom Odboru. 
Hrvatima je oduzeto i mjesto zamjenika načelnika koje im prema Ustavu pripada pod izgovorom da nisu ispunjeni zakonski uvjeti, s obzirom da ih treba biti 15 %, a prema krivotvorenom popisu ih je 12,7 %. Međutim, do ovih izbora je Hrvata bilo prema popisu stanovništva 38,43 posto, a jednako tako nisu imali zamjenika načelnika koje im kao manjini prema Ustavnom zakonu pripada.      
To mjesto nije bilo niti predviđeno u prošlom Statutu kao što nije niti u novom Statutu. 
Hrvati u Vrhovinama nisu građani drugog reda već oni tamo NE POSTOJE, predstavljaju samo broj.
Našim Zahtjevom u preimenovanje općine Vrhovine u SAO Krajina Vrhovine smo željeli samo da se prihvati i prizna stanje koje vlada u Vrhovinama.      
Odgovorno tvrdim da ukoliko Milanović i Pupovac tvrde da je uvođenje dvojezičnih natpisa u Vukovaru kraj mirne reintegracije Srba u Hrvatskoj, onda je ovo što se događa u Vrhovinama početak novih oružanih sukoba.  

S poštovanjem, Miro Matijević

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 30.9.2013. | 22:14

1

evangelista, biti sluga nekakvom Deliću, Trtici ili Ivančeviću nije perspektiva koju taj narod treba. Da bi se odredila prava terapija za pomoći svima, treba prvo napraviti pravu dijagnozu, a ja upravo to radim. Danas je Novi list objavio cijeli članak, a sutra ga prenosi likaplus. Siguran sam da nećeš imati primjedbe.
evangelista

evangelista

Komentirano: 30.9.2013. | 20:49

2

Miro, nije sporno ništa u tome šta si napisao u komentaru. Ja govorim o političkom djelovanju koje ne smije ugrožavati perspektivu stanovništva koje tamo živi i zarađuje kruh. Nazivati kriminalca ili lopova pravim imenom poželjno je, ali hraniti medije bombastičnim naslovima na koncu nije usmjereno protiv političara već protiv cijele zajednice.
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 30.9.2013. | 19:53

3

evangelista, upravo šutnja je omogućila da šaka kriminalaca i aboliranih radi po Vrhovinama što hoće i terorizira sve. Ako imaš bolji prijedlog predloži mi i poslušat ću te. Najbolja slika Like je na shemi Zločinačke organizacije koja vlada Likom.
evangelista

evangelista

Komentirano: 30.9.2013. | 12:08

4

Matijeviću, ovakvi proglasi nanose samo štetu stanovnicima Vrhovina. Prvo riješi određeni problem, pa onda pozivaj medije i piši izjave i proglase. Na ovaj način sve izgleda kao samopromidžba, a rezultat je stvaranje mračne slike o Vrhovinama i Lici općenito.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Odgovor na oralni uradak Milorada Delića

Miro Matijević

Odgovor na oralni uradak Milorada Delića

11.12.2013. | 18:19
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :