Ponedjeljak , 10.8.2020. | 20:20

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 26.9.2013. u 6:47
Prikaza: 4359
Autor: Likaplus

Nemirno na Općinskom vijeću

Politička bomba u Vrhovinama

Vrhovine : Politička bomba u Vrhovinama
Vrhovine - Jučerašnja sjednica općinskog Vijeća u Vrhovinama mogla bi označiti presedan i izazvati politički potres koji bi se mogao osjetiti u cijeloj Lici. Naime, odmah na početku aktualnog sata, nezavisni zastupnik Miro Matijević i Slaven Orešković iz HSS-a osudili su ponašanje načelnika općine i predsjednika SDSS-a Milorada Delića zbog toga što nije prema odluci općinskog Vijeća sa prošle sjednice, preko medija osudio pisanje četničkih grafita u zaseoku Čorci na Dan državnosti.

 I dok se on pravdao da je zaboravio Matijević ga je optužio da je to samo dokaz da je on stoji iza tih ekscesa. Novu buru je izazvalo izglasavanje Zapisnika sa prethodne sjednice za koji su oba zastupnika opozicije tvrdila da je krivotvoren i da je pisan selektivno, odnosno pisano je samo to što odgovara načelniku i SDSS-u, a što mu ne odgovara prešućeno je. Uz to nisu dobili desetak odgovora koje su zatražili. 

Pred izglasavanje Zapisnika Matijević je nazočne upozorio da je Zapisnik krivotvoren jer ne predstavlja to što se na sjednici događalo i da bi izglasavanje takvog Zapisnika bilo činjenje kaznenog djela krivotvorenje službenog dokumenta. Nakon što je Zapisnik ipak izglasan Matijević je pozvao policiju iz Otočca i kada su došli, prijavio je da skup nije legalan i da okupljena grupa nema legitimitet da predstavlja općinsko Vijeće. 

On i Slaven Orešković(HSS) su to pravdali time da su Hrvatima oduzeta njihova ustavna prava te da nemaju zamjenika načelnika, mjesto koje im po ustavnom zakonu pripada. Načelnik Vrhovina Milorad Delić se pravdao da nisu ispunjeni zakonski uvjeti, a Matijević ga je optužio da su on i predsjednik Vijeća Nikola Ivančević krivotvorili popis stanovništva i popis birača. 

Policiji je predočio svoju nezavisnu listu na kojoj su pet Srba bili Srbi dok su od pet Hrvata samo dva bili Hrvati dok je trojici bila "nepoznata nacionalnost". Uz to je Matijević optužio Delića i SDSS da vrše etničko čišćenje Vrhovina od Hrvata, a dokaz je i sama općina Vrhovine i općinsko Vijeće. 

Niti na jednoj funkciji, niti u jednoj Radnoj grupi i niti jednom Odboru se ne nalazi niti jedan Hrvat. Zbog svega je napuštajući sjednicu i općinu, Matijević urudžbirao Zahtjev za preimenovanjem Općine Vrhovine u "SAO Krajina Vrhovine" objašnjavajući to time da je to samo prihvaćanje i priznavanje realnosti. Sa Zahtjevom se suglasio i potpisao ga i HSS-ovac Slaven Orešković. 

Matijević je policiji predao i Kaznenu prijavu na Milorada Delića i Nikolu Ivančevića a kao kuriozitet je zahtjev da se provjeri sumnja da Milorad Delić u Hrvatskoj boravi ilegalno s obzirom da je u Hrvatsku ušao,po Matijeviću, ilegalno nakon pljačke koju je izvršio u Srbiji i zbog koje je za njim izdana Interpolova tjeralica pa u tim uvjetima nije ni mogao dobiti hrvatsko državljanstvo.

 Podsjetimo se da se načelnik Milorad Delić i u Hrvatskoj kazneno goni na osnovu Matijevićeve kaznene prijave zbog zloporabe položaja i ovlasti, a njegovom zamjeniku Miroslavu Mašiću se sudi zbog krađe novca iz knjižnice gdje je formalno zaposlen. 
Sjajna reklama za Pupovčev SDSS i općinu Vrhovine i sjajan primjer kako se ljudi koji vječno imaju primjedbe na svoja ljudska prava ponašaju kada ta ista prava trebaju osigurati drugima - rekli su neki vijećnici nakon sjednice Općinskog vijeća.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
sajonara

sajonara

Komentirano: 29.9.2013. | 17:44

1

A što očekivati od čovjeka koji je sa tastom zadnji napustio topničke pložaje odakle je ispaljivao granate na Otočac. Tast mu je zarobljen i osuđen za ratne zločine a on se uspio probiti i predati UNPROFORU u Babinom Potoku. Pravi čovjek za HDZ

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Zašto Općina Vrhovine ne uređuje spomenik

Zašto Općina Vrhovine ne uređuje spomenik

3.8.2018. | 22:25
Čitatelj likaplus portala javio nam se ogorčen što Općina Vrhovine na čijem području se i nalazi spomenik ne održava isti a nije nam poznato je li Općina Vrhovine financijski išta doprinosi održavanju spomenika poginulih hrvatskih branitelja u velikosrpskoj agresiji.
Likaplus.hr : Općina želi prolaz kroz privatno dvorište

Ima li pravne države?

Općina želi prolaz kroz privatno dvorište

14.4.2014. | 22:30
Načelnik Općine Vrhovine Milorad Delić iz SDSS-a traži da put bude kroz privatno dvorište obitelji Vukmirović-nastoji li općinski lobi potjerati obitelj Vukmirović iz svoje kuće oduzimajući im dvorište? Stoji li iza tog poteza interes okrupnjavanja zemljišta općinskih moćnika?
Likaplus.hr : Ovo nije "Općina senzualističkih slučajeva"

Načelnik Vrhovina Delić

Ovo nije "Općina senzualističkih slučajeva"

10.12.2013. | 19:50
Likaplus.hr : Nitko ništa ne zna

Miro Matijević

Nitko ništa ne zna

15.11.2013. | 13:04
Likaplus.hr : Moja prednost je moja neovisnost

Gojko Majetić,SDP

Moja prednost je moja neovisnost

1.11.2013. | 19:27
Likaplus.hr : U Vrhovinama osvanuli nacionalistički grafiti

Za Dan državnosti

U Vrhovinama osvanuli nacionalistički grafiti

26.6.2013. | 14:49
Likaplus.hr : Mine iz 2.svjetskog rata još vrebaju

Djeca pronašla bombu

Mine iz 2.svjetskog rata još vrebaju

4.3.2012. | 19:51
Mina kod Vrhovina
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :