Ponedjeljak , 10.8.2020. | 20:33

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 14.4.2014. u 22:30
Prikaza: 5726
Autor: Likaplus/P.A.

Ima li pravne države?

Općina želi prolaz kroz privatno dvorište

Vrhovine : Općina želi prolaz kroz privatno dvorišteSudskoj službenici smeta nazočnost kamere likaplus portala(Foto: Likaplus)
Vrhovine- Nastavlja se borba obitelji Vukmirović i Općine Vrhovine s prolaskom kroz privatno dvorište obitelji Vukmirović. Policija je asistirala u provedbi privremene sudske odluke o uklanjanju postavljenih zapreka -stupića u dvorištu obitelji Vukmirović koje je postavio Miro Matijević odnosno Udruga MM. Podsjetimo, spor traje još  od 2012. kada je  po nalogu načelnika Općine Vrhovine zatražena asistencija policije pri uklanjanju ograde obitelji Vukmirović.   Prilog iz 2012. TV Loki.  


Policija je tada, kada je načelnik PU Otočac  bio Mladen Kranjčević, izašla u susret Općini Vrhovine i poslala policiju koja je na silu odvela članove obitelji Vukmirović sa ograde i omogućila načelniku Vrhovina Miloradu Deliću iz SDSS-a da sruši ogradu na putu koji vodi kroz privatno dvorište Vukmirovića. Zanimljivo da tada to nije bila sudska odluka, nego volja načelnika iz reda SDSS-a Milorada Delića. Policija je slušala načelnika Delića. Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela u Općini Vrhovine Gojko Majetić je tvrdio u telefonskom razgovoru Miri Matijeviću da tu nije postojao put  i da je to kriminal.Po riječima susjeda obitelji Vukmirović to je inat nekoga koji hoće namjerno prolaziti putem koji nikada nije postojao. Općina Vrhovine je proglasila ovaj put javnim dobrom i omogućila Slavku Trtici da može kroz tuđe dvorište voziti i vožnjom kamiona ruši  temelje kuće obitelji Vukmirović.Prilog TV Loki iz 2012.

 
Po riječima obitelji Vukmirović i Mire Matijevića radi se o osobnim interesima moćnika iz Općine Vrhovine kojima smeta posjed obitelji Vukmirović "radi svojeg biznisa" kako navodi u izjavi Đorđe Vukmirović. . Milorad Delić, SDSS, kao načelnik Općine Vrhovine je kadar HDZ-a, tvrdi Miro Matijević. Poznato je da postoji uska sprega ove dvije stranke u Lici u mnogim tajnim i javnim koalicijama diljem Županije. Spor se vodi između Slavka Trtice i obitelji Vukmirović o pravu prolaska kroz dvorište. Slavko Trtica je , po riječima Mire Matijevića, aboliran za otimanje autobusa i druga nedjela za vrijeme SAO Krajine. Đorđe Vukmirović objašnjava da ima 4 puta kojim se prije koristio Trtica i drugi, ali da sada žele prolaz kroz njegovo privatno dvorište.

 

Zanimljivo da je nekima smetala kamera likaplus portala pri provođenju privremene sudske odluke o uklanjanju stupića i pokušali su sve sakriti od očiju javnosti. Tražili su da se zabrani snimanje i da policija odstrani snimatelja likaplus portala. Zašto nekima smeta kamera? Zar je moguće zabraniti javnom mediju da prati zbivanja u privatnom dvorištu obitelji Vukmirović? Ili je pravo i pravda samo onda kada nema svjedoka javnosti i kamera? Likaplus portal je ipak sve snimio.
Traktor je bez vidljivih registracijskih oznaka srušio stupiće i bacio ih negdje uz put. Da apsurd bude veći Miro Matijević je prijavio krađu svojih stupića i stupići su nađeni od strane policije i vraćeni vlasniku Miri Matijeviću. U roku od dva sata policija asistira pri rušenju stupića i vraća "ukradene" stupiće vlasniku Miri Matijeviću.
Slijedeći dan na istom mjestu stranka A-HSP postavlja nove stupiće. Akcija je snimljena okom kamere likaplus portala.

 

Miro Matijević je pojasnio o čemu se radi u ovome sporu između Slavka Trtice odnosno Općine Vrhovine i obitelji Vukmirović. Viđenje ovog događaja možete vidjeti na BLOGU Mire Matijevića pod naslovom: Kada će Lika shvatiti da je neprijatelj ponovno Vrhovine okupirao ?   

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 23.4.2014. | 14:26

1

To što je policija radila "bez sudskog naloga" je kriminal. IZ Katastarskih prerisa je jasno vidljivo što je čije. Ako je netko na svojoj zemlji napravio put do svoje kuće, to susjedu ne daje za pravo da se njime koristi. A ako općina donosi urbanističke planove i ucrtava puteve preko privatnog vlasništva onda prvo to vlasništvo mora otkupiti, a ako vlasnik ne želi prodati onda općina sudskim putem mora dokazati da je put od javnog interesa. Policiju treba tužiti za nezakonite radnje! Nismo više u Sao krajini ni u Jugi!
malizeleni

malizeleni

Komentirano: 16.4.2014. | 19:10

2

Zaista genijalno. Dokazao je da se i pojedinac može nositi sa tim korumpiranim sustavom
pijetao

pijetao

Komentirano: 16.4.2014. | 10:18

3

Matijević je sve napravio budalama...ovo nema niti u Zanzibaru

Broj komentara: 3

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Zašto Općina Vrhovine ne uređuje spomenik

Zašto Općina Vrhovine ne uređuje spomenik

3.8.2018. | 22:25
Čitatelj likaplus portala javio nam se ogorčen što Općina Vrhovine na čijem području se i nalazi spomenik ne održava isti a nije nam poznato je li Općina Vrhovine financijski išta doprinosi održavanju spomenika poginulih hrvatskih branitelja u velikosrpskoj agresiji.
Likaplus.hr : Ovo nije "Općina senzualističkih slučajeva"

Načelnik Vrhovina Delić

Ovo nije "Općina senzualističkih slučajeva"

10.12.2013. | 19:50
Likaplus.hr : Nitko ništa ne zna

Miro Matijević

Nitko ništa ne zna

15.11.2013. | 13:04
Likaplus.hr : Moja prednost je moja neovisnost

Gojko Majetić,SDP

Moja prednost je moja neovisnost

1.11.2013. | 19:27
Likaplus.hr : Politička bomba u Vrhovinama

Nemirno na Općinskom vijeću

Politička bomba u Vrhovinama

26.9.2013. | 6:47
Likaplus.hr : U Vrhovinama osvanuli nacionalistički grafiti

Za Dan državnosti

U Vrhovinama osvanuli nacionalistički grafiti

26.6.2013. | 14:49
Likaplus.hr : Mine iz 2.svjetskog rata još vrebaju

Djeca pronašla bombu

Mine iz 2.svjetskog rata još vrebaju

4.3.2012. | 19:51
Mina kod Vrhovina
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :