Srijeda , 24.1.2018. | 00:46

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1030.5 hPa

Vlažnost

86 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1027.8 hPa

Vlažnost

46 %

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1030.5 hPa

Vlažnost

86 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1027.8 hPa

Vlažnost

46 %

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 9.11.2017. u 12:22
Prikaza: 4135
Autor: Likaplus/Pero Aračić

Prosvjed očajnika ispred Općine u Korenici

Plitvička J.-Korenica : Prosvjed očajnika ispred Općine u KoreniciSamohrani otac šestero djece prosvjeduje ispred Općine(Foto: Likaplus)
Korenica-Danas je u 9,00 sati počeo mirni prosvjed samohranog oca Darka Jeremića, oca 6-ero maloljetne djece, od kojih troje ide u Osnovnu školu , a troje u vrtić. Razlog prosvjeda je stambeno nezbrinjavanje od strane nadležnog Ureda za stambeno zbrinjavanje. To traje već 11 godina, a kulminiralo je obiteljskom tragedijom, smrću majke, i sada djeca žive sama s ocem koji ne radi.

Potez očajnog oca Darka Jeremića koji je simbolički postavio dječju kućicu ispred zgrade Općine i pozvao novinare. Darko Jeremić je naglasio da čeka već 11 godina stambeno zbrinjavanje i da više nema snage čekati sa šestero djece u neodgovarajućem stanu. Istaknuo je da u krugu od 500 metara ima više stanova koja zjape prazni i kuća koje su prazne. Općina je i do sada plaćala obitelji Jeremić stanovanje u visini od tisuću kuna i nastavit će i dalje to raditi. Podršku u prosvjedu došli su dati i neki stanovnici Korenice i članovi Živoga zida iz Zadra i Karlovca. I neki drugi stanovnici su rekli u kamere da već dugo čekaju stambeno zbrinjavanje i da jako sporo to ide.

Načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač, pred čijim se vratima -Općine -odvijao prosvjed, iz straha od politizacije ovoga slučaja, počeo je u svojoj izjavi i sam politizirati. Počeo je govoriti kako treba prestati dijeliti stanove i kuće po političkoj i stranačkoj liniji i da treba prestati politizirati stambeno zbrinjavanje. Rekao je da treba prestati stambeno zbrinjavati samce...(kao da samci nemaju pravo biti zbrinuti).Rekao je da Općina nema stanova u svojem vlasništvu i da je to u nadležnosti Države.

Obzirom da stambeno zbrinjavanje je u domeni Republike Hrvatske i da su se na čelu Ureda za stambeno zbrinjavanje izmjenjivali članovi SDSS-a (Gospođa Stanić iz Knina) i HDZ-a, SDP-a...a sada je i načelnik Općine u koaliciji sa SDSS-om i SDP-om...je li on to optužuje svoje koalicijske partnere ili samo HDZ ili iz straha da se ne uperi prstom u njega proziva sve oko sebe?
Pravo je pitanje što može Općina učiniti u ovoj situaciji? U jednom momentu načelnik je nagovarao očajnog Damira Jeremića da ne bude ispred Općine i da ide kući... Očito,nitko ne voli prosvjed pred svojom institucijom.

Je li interes Općine da obitelj Jeremić ostane u Korenici odnosno Općini Plitvička Jezera?

Pravo je pitanje što može Općina učiniti s obitelji sa 6-ero djece, ako je Država i Ministarstvo sporo i drži se "ko pijan plota" redoslijeda na listama za stambeno zbrinjavanje ili ne pokazuje dovoljno ažurnosti da ubrza stambeno zbrinjavanje.?
Država Republika Hrvatska može ponuditi obitelji Jeremić kuću u Gračacu ili u Benkovcu, jer navodno nemaju na području naše Općine slobodne APN.ove kuće, ali tada Općina i Korenica ostaju bez šestero djece...Kome je to u interesu?

Ako Država ne bude imala sluha da napravi iznimku i po skraćenom postupku zbrine obitelj Jeremić, što priječi Općinu Plitvička Jezera da to sama učini i kupi iz općinskog Proračuna kuću za obitelj Jeremić?Općina može obvezati obitelj da mora živjeti u Korenici ili negdje u Općini Plitvička Jezera najmanje 15-20 godina i kuća postaje vlasništvo obitelji .

Vjerujem da će svi vijećnici u Općini Plitvička Jezera dići ruku za taj humanitarni i životno važan potez- kupnje kuće.
Vjerujem i da druge obitelji neće biti zakinute ukoliko Općina u ovoj situaciji to učini.
Nadamo se da će načelnik Općine staviti u Proračun za 2018. sredstva za kupnju kuće za obitelj Jeremić. Jedino bi to bilo opravdano i odgovorno.
Malo je takvih obitelji(sa šestero djece) i kao što je Općina Lovinac ciljano poklonila kuću za obitelj sa desetero djece, tako i naša Općina MORA i MOŽE aktivnije raditi na stambenom zbrinjavanju obitelji s više djece. Bez takvih obitelji ostat ćemo bez učenika u Školi, bez života u Korenici i Općini Plitvička Jezera. Za kupnju kuće Općina će sigurno imati i podršku 3 nezavisna vijećnika , ali vjerujem i svih drugih u Općinskom vijeću Općine Plitvička Jezera.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 21.11.2017. | 12:38

1

Samsone potpuno si u pravu. Kad parazit parazitiraonda prijeti epjdemija a antibijotika nema
mirko

mirko

Komentirano: 16.11.2017. | 8:27

2

"Dok HDZ ne umre, Hrvatska neće živjeti"
brinjska

brinjska

Komentirano: 9.11.2017. | 15:34

3

pa napisano je ...svi su krivi... "Obzirom da stambeno zbrinjavanje je u domeni Republike Hrvatske i da su se na čelu Ureda za stambeno zbrinjavanje izmjenjivali članovi SDSS-a (Gospođa Stanić iz Knina) i HDZ-a, SDP-a...a sada je i načelnik Općine u koaliciji sa SDSS-om i SDP-om.." al pitanje je sadašnjosti....jer načelnik upire prstom okolo....ako ovi prije nisu riješili....i on to govori....a ništa ne radi....isti su....
Samson

Samson

Komentirano: 9.11.2017. | 15:16

4

Loše napisano, jako loše. Fokus je na općini i načelniku i na tvom privatnom ratu. Toliko zlobe i pokvarenosti ni sam vrag nema. Optužuješ načelnika a znaš, jako dobro znaš situaciju. Nekad si ratovao sa HDZ-om dok ti nisu dali mrvice i kupili te i sad ne smiješ pisati protiv njih i napisati istinu. Zna se istina koliko god je krili.

Broj komentara: 4

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr :  Koordinacije braniteljskih udruga

Priopćenje

Koordinacije braniteljskih udruga

31.12.2017. | 13:06
Likaplus.hr : Bor u centru Korenice više ne svijetli...

"Gdje se troše naše pare?"

Bor u centru Korenice više ne svijetli...

30.12.2017. | 17:44
U Proračunu za 2017. bilo je 50 tisuća kuna za kićenje...Gdje su naše pare???- vikao je načelnik Kovač u kampanji, viču i danas neki stanovnici Korenice i pitaju koaliciju STOP-Ante Kovača, SDSS-a i SDP-a:Gdje se to troše naše pare???
Likaplus.hr : Čestit ti Božić, Hrvatska!

Čestit ti Božić, Hrvatska!

24.12.2017. | 18:35
Ponavljajmo često riječi svetog i velikog pape Ivana Pavla II:: Zemljo Hrvatska, Bog te blagoslovio!Budemo li to svakodnevno činili, sigurni smo da Bog neće ostati nijem na naše vapaje, jer ova Hrvatska i ovaj naš hrvatski narod treba Božji blagoslov kao suha zemlja vode.
Likaplus.hr : Usvojen proračun-odbijeni amandmani oporbe

U Korenici

Usvojen proračun-odbijeni amandmani oporbe

23.12.2017. | 13:54
Najvažnija točka dnevnog reda je bila proračun za 2018. i odluka o povećanju prireza s 5% na 8%. Ovim prirezom bi se od plaće stanovnika Općine Plitvička Jezera trebalo ubrati oko 250 tisuća kuna godišnje.
Likaplus.hr : "Bogato ukrašeno" božićno drvce u Korenici

Je li moglo ljepše?

"Bogato ukrašeno" božićno drvce u Korenici

22.12.2017. | 7:14
Mnogi su ovih dana komentirali postavljeni bor u centru Korenice... i ukrase koji su nabacani bez imalo ukusa.Sami prosudite, je li ovo moglo biti puno bolje obzirom da smo Općina Plitvička Jezera koju godišnje posjeti skoro 2 milijuna gostiju iz svih krajeva svijeta...Je li to i
Likaplus.hr : Branitelji Parka u Škabrnji

Korak po korak

Branitelji Parka u Škabrnji

19.11.2017. | 13:58
Likaplus.hr : Ovako se  Korenica sjeća žrtve Vukovara

Veličanstveno

Ovako se Korenica sjeća žrtve Vukovara

17.11.2017. | 22:56
Likaplus.hr : UBDR općine organizira odlazak u Vukovar

Vukovar 2017.

UBDR općine organizira odlazak u Vukovar

13.11.2017. | 18:30
Likaplus.hr : UBDR Parka organizira posjet Škabrnji

Posjet Škabrnji

UBDR Parka organizira posjet Škabrnji

11.11.2017. | 13:53
Likaplus.hr : Tko ne plaća pričuvu - ostaje bez stana

Sudska praksa

Tko ne plaća pričuvu - ostaje bez stana

6.11.2017. | 12:20
Likaplus.hr : Nacionalni park postao raj za kradljivce?

Nije dobra reklama

Nacionalni park postao raj za kradljivce?

27.10.2017. | 8:12
Likaplus.hr : Novi načelnici PP Lika

Novi načelnici PP Lika

16.10.2017. | 18:21
Likaplus.hr : Mrzitelji katolika-nema problema!

Kolumnist NL

Mrzitelji katolika-nema problema!

3.10.2017. | 15:03
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :