Srijeda , 27.1.2021. | 00:24

Pretraživanje

Vremeplov

Objavljeno: 3.8.2017. u 9:59
Prikaza: 5899
Autor: Likaplus

Video iz 1991.

"Ustanici" protiv Hrvatske u Korenici

Plitvička J.-Korenica : "Ustanici" protiv Hrvatske u Korenici"Ustanici" protiv Hrvatske i "ustaške vlasti" na skupu u Korenici 1991.

Oluje 1995. ne bi nikada bilo da nije bilo srpske agresije i tzv "srpskog ustanka"1991. i njihovog etničkog čišćenja hrvatskih sela, paljenja kuća i protjerivanja Hrvata. Da je Hrvatska izgubila 91. tada bi "srpski ustanici" bili heroji protiv "ustaške vlasti" kao što su bili heroji "ustanici" 41.ubijajući sve hrvatsko u okolici Srba.(obitelj Ivezić , među kojima je i 12-ero djece od 3 dio 14 godina.)

Operacija Oluja (4. kolovoza − 7. kolovoza 1995.) je velika vojna operacija u kojoj su Hrvatska vojska i policija oslobodile okupirana područja pod nadzorom pobunjenih Srba.
 
Oluje 1995. ne bi nikada bilo da nije bilo srpske agresije i tzv "srpskog ustanka" 1991. i njihovog etničkog čišćenja hrvatskih sela(Čanak, Vaganac, Smoljanac...Vukovara, ), paljenja kuća i protjerivanja i ubijanje Hrvata. U jednom video dok srpske okupatorske snage pale hrvatske kuće i gađaju katoličku crkvu, čuje se i glas..."Sve će to oni nama vratiti!
U video prilozima mogu se vidjeti i neki današnji stanovnici Korenice koji su tada klicali zločinačkoj tvorevini "Krajini" i sanjali da ovo bude "Velika Srbija". Vidimo i neke koji su danas koalicijski partneri novoj općinskoj vlasti STOP-i načelniku Kovaču, koji se slatko smiju kada se govori da će "iako objese bijelu zastavu, ja ću ih sve zaklati..." Što više ti koji se smiju klanju Hrvata danas obnašaju i funkcije potpredsjednika Općinskog vijeća. Ako je u pitanju fotelja načelnika neki imaju dobar želudac da to progutaju i mirno spavaju...Bitna je vlast! To nije moral u politici, to se zove "prodavanje za fotelju načelnika" uz zavidnu naivnost "francuskih sobarica"...
Pored toliko Srba koji su spašavali Hrvate SDSS uvijek gura one koji su bili na suprotnoj strani barikade. A naši političari radi fotelje prodaju se kao "francuske sobarice" . Puna im usta tobože otvorenosti prema drugima dok se ne napiju pa počnu psovati "svim Srbima četničku majku", a kad se otrijezne i kada im treba za vlast i fotelju načelnika dobri su im i oni koji se smiju na nagovještaj "klanja i ako izvjese bijelu zastavu!"(Video)
U Oluji je poražena fašistička ideja uništenja naroda i pripojenja tuđeg teritorija. Zato Oluju trebaju slaviti svi Srbi i Hrvati koji danas žive u Hrvatskoj,izvjesiti ponosno hrvatsku zastavu na kuću, jer oslobađanjem Hrvatske i oni mogu mirno živjeti u Hrvatskoj. Tko voli Hrvatsku ponosno će taj dan izvjesiti hrvatsku zastavu i pokazati da je suživot moguć. Tko ne može vidjeti očima hrvatsku zastavu i čuti hrvatsku himnu(a bilo je i trganja zastave i razbijanja hrvatskog grba), njemu očito  nije do Hrvatske nego do čekanja neke nove šanse za "ustanak" protiv Hrvatske.
 Operacijom "Oluja" je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske.Ukupni hrvatski vojni gubici bili su 174 poginulih, 1100 ranjenih (teže 572 i lakše 528) vojnika, 3 zarobljena, 15 nestalih, ukupno 1314.Nepovratni gubici Srpske vojske Krajine bili su znatno veći od hrvatskih. Po hrvatskim podacima, do 21. kolovoza 1995. asanirano je i uredno sahranjeno 560 poginulih pripadnika SVK.Ratni plijen koji je zaplijenila Hrvatska: 4112 komada pješačkog oružja, 159 ručnih bacača, 120 raznih minobacača, 98 topničkih oruđa (kalibra 76-152 mm), 6 višecjevnih lansera raketa 128 mm, 59 protuzrakoplovnih topova, 54 oklopna vozila, 22 inženjerijska stroja, 497 vojnih motornih vozila, 6 zrakoplova lovačko bombarderske avijacije.Najveća akcija Hrvatske vojske prije Oluje, operacija Bljesak, uspješno je izvedena u svibnju. Oslobodila je okupirani džep u zapadnoj Slavoniji i pokazala da se stanje na terenu promijenilo.

Od 4. do 11. lipnja 1995. na Dinari je izvedena nova akcija, "Skok-2” . Njome je oslobođen dodatni prostor od 450 četvornih kilometara te je pod nadzor stavljeno cijelo Livanjsko polje. Otad se mogla nadzirati i Cetinska dolina te Vrličko polje, kao i dio Glamočkog polja te put Glamoč-Bosansko Grahovo.Akcijom "Ljeto '95.” od 25. do 30. srpnja 1995. oslobođeni su Bosansko Grahovo i Glamoč te šira područja, ukupno oko 1600 četvornih kilometara. Srbi su u sjevernoj Dalmaciji dovedeni u poluokruženje, sa samo dva moguća izlaska prema BiH. 

Stvoreni su preduvjeti za oslobađanje Knina, sjeverne Dalmacije i Like.Početkom kolovoza 1995., nakon problema što su Srbi imali u BiH oko Bosanskog Grahova, gdje su pretrpjeli ozbiljne gubitke, dobar dio njihovih jedinica nije bio spreman na odlučnu akciju Hrvatske vojske u Hrvatskoj, što nije očekivano jer se Hrvatskoj stalno iz Washingtona prijetilo sankcijama ako se krene sama oslobađati. Presudno je bilo akciju završiti u manje od tjedan dana, jer Bljesak je vojno trajao manje od 48 sati, i reakcije iz svijeta su bile pozitivne.

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 10.8.2017. | 21:17

1

ne znam što bi Amerikancu da psuje? Znam samo da je HDZ i HSS, a to znači Bačlija, Šimo Pavlović , bili u koaliciji sa SDSS-om dok se nije pojavio Aračić i došlo je do prekida suradnje sa SDSS-om jer je SDSS ucijenio Općinsko vijeće i vladajuće.Smijenjen je potpredsjednik Općinskog vijeća iz reda SDSS-a, a sada je Kovač opet vratio SDSS na vlast, nakon što SDSS nije bio dio vladajuće većine zadnje dvije godine.Jedino je Aračić i osuđivao HDZ što ide sa SDSS-om kao što će sigurno Aračić istom žestinom osuđivati i Kovača što je SDSS vratio na vlast i stavio čovjeka za potpredsjednika Vijeća koji se smije na riječi o klanju Hrvata 1991. u Korenici(video). Znamo isto tako da je Bačlija bio gorljivo za suradnju sa SDSS-om, samo da nije Aračić, ali je u privatnom razgovoru bio protiv SDSS-a i psovao....Koja sličnost s načelnikom Kovačem...kad je pijan psuje "svim Srbima majku četničku", a kada je trijezan glumi "mi smo braća poderanih gaća...tko nas bre zavadi" Nažalost, za Oluju nije bilo po prvi puta niti transparenta preko ceste na kojem je pisala čestitaka za "Oluju"...je li to Kovaču zabranio SDSS?
brinjska

brinjska

Komentirano: 10.8.2017. | 17:22

2

amerikanac...ti si prespavao nekoliko godina očito.... pisac ovog članka se i borio da hdz ne koalira sa sdssom...i to cijelo vrijeme. zadnjih 15 godina! NIJE HTIO BITI NAČELNIK S TAKVIMA A MOGAO JE; JER NE ŽELE PRIZNAT I OBILJEŽAVAT OLUJU! zbog toga je i pljuvao po njima...zbog toga otvoreno pisao protiv milinovića dok ste vi radili što?? kenjate kvake i gutate ih. kovač naprosto nije sposoban voditi svoju obitelj...a kamo li jednu općinu.... boris je za njega tata!
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 10.8.2017. | 12:10

3

Pisac ovog članka, znamo tko je, je licemjerna osoba. Sad kad je izgubio na svim političkim razinama, vraća se u prošlost, blati i vrijeđa pobjednika zadnjih izbora. Gadi mi vas se! Gdje ste bili kad je vaš, barem zadnje dvije do tri godine omiljeni HDZ koalirao s SDSSom? Gdje ste bili kad je domoljubna stranka petnaestak godina koalirala SDSSom? Sad kad ste postali imaginarna osoba blatite po onima koji nastoje da pometu vaše i HDZovo smeće. Goni te se u kurac s vašim prozirnim domoljubljem. Domoljub je uzeo oružje u ruku i branio domovinu, a što ste vi radili? Prvo posjetite psihijatra pa onda pljujte po čovjeku koji tek dva mjeseca sjedi u općinskoj fotelji.
mazalo

mazalo

Komentirano: 6.8.2017. | 13:58

4

KAPITALAC napiši ime i prezime koji su u krajini bili za srpsku vlast a sada pišeš da su u suradnji sa načelnikom Kovačom, odgovori mi JOSIP LESINGER.
mazalo

mazalo

Komentirano: 6.8.2017. | 13:51

5

Tko je bio u akciji "OLUJA" ne znam ako išta znate o oslobađanja Like odnosno Korenice pitajte mene nemojte nagađati kako je bilo, reci mi svoje ime i prezime svima ću odgovoriti JOSIP LESINGER djelatnik 71 Bvp .
brinje

brinje

Komentirano: 4.8.2017. | 23:02

6

"Ako javno braniš Hrvatske interese naravno da si ustaša. Ako ne voliš antife, tipičan si ustaša. Ako glasno voliš Hrvatsku ili malo tiše, opet ustašo jedan. Ako ne voliš zločinca Tita to je zato jer si ustaša. Ako, ne daj Bože, kažeš nešto protiv Pupovca, Stazića, Ante Tomića, Pilsela, Pavičića, Dežulovića, Frljića, Pofuka, Rade i familije, Rade Borić, Jelene Lovrić, Gerovca, Bajrušija, Vlašića …teški si ustaša. Ako si protiv pobačaja odmah si ustaša. Ako si protiv Gay brakova, ustašo zatucani. Ako prozoveš nekog za pljačku Lijepe naše, a taj nije iz HDZ-a, onda si ustaša. Ako antife i četnike prozoveš kao neprijatelje to radiš isključivo zato jer si zadrti ustaša. Ako slušaš Thompsona, ustašo jedan. Ako podržavaš hrvatske branitelje jasno je da si ustaša. Ako slaviš Oluju i Bljesak ustašidan si. Ako na neki nacionalni praznik izvjesiš na kuću ili prozor hrvatski barjak što si drugo nego ustaša. Ako ideš redovno u crkvu izvjesno je da si ustaša. Ako si na referendumu dao glas udruzi „U ime obitelji“ onda spadaš među 70% ustaša. Ako kažeš i najbanalniju istinu koja se ne sviđa ljevičarima naravno prikriveni si ustaša. Ako ideš na Bleiburg ili na bilo koje mjesto gdje su počinjeni zločini nad Hrvatima deklarirao si se kao ustaša. Ako neoprezno negdje izlaneš da si za lustraciju, evo još jednog ustaše. Ako si za referendum i direktnu demokraciju ne nadaj se da ćeš ikada biti pozvan u „Otvoreno“ jer tamo ne zovu ustaše. Ako si tako glup i neoprezan pa ti izleti da treba procesuirati sve četničke i druge agresore, ako si za zabranu komunističkih simbola, ulica ili, nedaj Bože, Trga Maršala Tita onda su ustaša na kvadrat. Ako kažeš Bog i Hrvati, ma vidi ustašu… i tako bi mogao u nedogled. Sad mi je kristalno jasno da je bivši predsjednik dr. Ivo Josipović bio suštinski rečeno u pravu. U komunizmu svi smo mi bili Walter. U ovoj državi svi smo bili Norac, a danas svi smo mi ustaše. A što možemo… Još je Horacije rekao: “Luxta plasma solet esse locatio.“ Svatko treba nositi svoje breme.“ Dokle? Hrvateki se slažu. Vječno. Kaj je, je…". Zvonimir Hodak tako lijepo gađa u sridu!
brinje

brinje

Komentirano: 3.8.2017. | 17:17

7

Akademik Pečarić na pitanje o Pupovcu: – Što mislite, zbog čega jedan Pupovac „vlada“ Hrvatskom, ili se to nama samo tako čini? Logično je da on vlada Hrvatskom jer ima i osobne zasluge u fašističkoj velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku. Sjetite se samo one njegove laži iz vremena Domovinskog rata (po Dobrici Ćosiću laž je najviše pomogla Srbima u njihovoj povijesti) o prekrštavanju 11000 srpske djece. Tuđman je bio i ostao kriv zato što je unatoč željama svjetskih moćnika porazio i ponizio srpsku vojsku napravivši zečeve od njih kako je to sjajno primijetio Slobodan Milošević, a ja bio napadnut zbog knjige s takvim naslovom u HAZU. Zato današnja vlast mora svjetskim gazdama stalno pokazivati kako je nesretna zbog tog Tuđmanovog „zločina“. A Pupovac je idealan za tako nešto, zar ne?
leopold

leopold

Komentirano: 3.8.2017. | 13:45

8

mirko, nešto se krije iza nicka mirko. Da ni je neki ljubitelj Opere? Ili Labrador, necijepljeni.
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 3.8.2017. | 11:26

9

Mamu vam pokvarenu ova vaša nedjela pokazuju sav kukavičluk i bezobrazluk imamo oružje pobićemo Hrvate "komšije" e kada je "komšija"nabavio malo uružja i onda traktori i kuknjava po vascelom svetu a zaboravili zlo što ste posijali 4 god.prije nikada više nećete biti u prilici zlotvori prljavi i odvratni za ovako nešto u Hrvatskoj slijedeći put ćemo vas goniti do izvora vašeg u tursku ...

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Oni nisu dočekali slobodnu Hrvatsku

Sjetimo ih se...

Oni nisu dočekali slobodnu Hrvatsku

4.8.2019. | 21:53
Dali život u "Oluji 1995" za NEZAVISNU HRVATSKU
Likaplus.hr : Slomljena velikosrpska agresija na Hrvatsku

"Olujom 1995"

Slomljena velikosrpska agresija na Hrvatsku

3.8.2019. | 9:15
Likaplus.hr : Srpski teroristi ubili hrvatskog policajca

Obljetnica pogibije

Srpski teroristi ubili hrvatskog policajca

31.3.2019. | 8:41
Obilježava se 28. obljetnica Krvavog Uskrsa, dana kada je poginula prva žrtva Domovinskog rata - Josip Jović. Na Uskrs 1991. na cesti kod NP Plitvice srpski pobunjenici s balvanima, barikadama i pucnjavom dočekali su hrvatske policajce. Došlo je do okršaja koji je trajao nekoliko
Likaplus.hr : Selo Čanak i srpski zločini 1991.

SDSS i dalje šuti...

Selo Čanak i srpski zločini 1991.

16.12.2018. | 21:57
Selo Čanak i njegovi žitelji prolazili su cijelo XX. stoljeće trnovit put, od Prvog svjetskog rata, užas Drugog svjetskog rata, pa sve do Domovinskog rata. Godine 1939. godine u Čanku živjelo 1.200 ljudi, prve demokratske izbore 1990. dočekalo je 300-tinjak ljudi, a danas ih ondj
Likaplus.hr : Ukopano 55 žrtava pobijenih od partizana

Bez suđenja ubijeni

Ukopano 55 žrtava pobijenih od partizana

14.9.2018. | 20:15
Vaganac-Korenica. Danas su ukopane 55 žrtve , iskopane prošle godine iz masovne grobnice u Vagancu, a pobijeni su od strane Titovih partizana bez suđenja . O tome smo pisali U Vagancu iskapaju kosti pobijenih Hrvata
Likaplus.hr : Sjećamo se oca hrvatske državnosti-Tuđmana

Tuđmanov rođendan

Sjećamo se oca hrvatske državnosti-Tuđmana

14.5.2018. | 7:58
Likaplus.hr : Srpski zločin nad hrvatskim civilima

U Vukovićima, 7.11.91.

Srpski zločin nad hrvatskim civilima

7.11.2017. | 7:33
Dana 07.studenog 1991 godine u Poljanku, točnije u zaseoku Vukovići počinjen je ratni zločin nad hrvatskim braniteljima i civilnim stanovništvom tog zaseoka. Tog kobnog dana, dvije naoružane skupine srpskih terorista, pripadnika četničkih vojnih formacija i milicije tzv. Krajine
Likaplus.hr : Ubijen zapovjednik HOS-a Kraljević

9.8.1992.

Ubijen zapovjednik HOS-a Kraljević

9.8.2017. | 14:11
Nakon organiziranog sastanka Kraljevića i časnika Teritorijalne obrane, Kraljević se uputio prema Čitluku gdje je na današnji dan 1992. godine, pod nerazjašnjenim okolnostima došlo do paljbe između HVO-a i HOS-a u kojoj je stradala Kraljevićeva pratnja koju je činilo osam HOS-ova
Likaplus.hr : Na današnji dan počela "Oluja"

Kraj okupacije

Na današnji dan počela "Oluja"

4.8.2017. | 9:32
Na današnji dan prije 22 godine počela je završna oslobodilačka vojno-redarstvena akcija Domovinskog rata "Oluja” u kojoj su nakon četiri godine okupacije pobunjenih Srba oslobođena područja u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu, a omogućene su i oslobodilačke akcije u
Likaplus.hr : Nogometni turnir u Korenici-Dan državnosti RH

Najava

Nogometni turnir u Korenici-Dan državnosti RH

23.6.2017. | 10:27
Korenica- U povodu Dana državnosti RH održat će se nogometni turnir u Korenici , na umjetnoj travi, iza Srednje škole dana 25.06.2017.
Likaplus.hr : Cesta i livada bile su krvave ...

Bleiburg

Cesta i livada bile su krvave ...

13.5.2017. | 22:12
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :