Nedjelja , 22.4.2018. | 12:51

Gospic

vedrovedro

Temperatura

19°

Tlak zraka

1017.7 hPa

Vlažnost

35 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

20°

Tlak zraka

1019.1 hPa

Vlažnost

37 %

Gospic

vedrovedro

Temperatura

19°

Tlak zraka

1017.7 hPa

Vlažnost

35 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

20°

Tlak zraka

1019.1 hPa

Vlažnost

37 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 11.5.2017. u 22:12
Prikaza: 1801
Autor: Likaplus

Ostajem svoj!

Zašto sam odlučio ići s HDZ-om?

Plitvička J.-Korenica : Zašto sam odlučio ići  s HDZ-om?Pero Aračić, dipl teolog

Zašto s HDZ-om u koaliciju?

Mnogi mi postavljaju to pitanje. Jesi li se prodao ili su te kupili? Kažu da im to već mjesecima govori onaj koji bi sve stopirao, pa je čak stopirao i porušio i svoja kumstva radi mene stoga što drugi nisu pristali da misle kao on. Od 2001. kada sam ušao u politiku, radi stambenog zbrinjavanja naseljenih Hrvata, postao sam neprijatelj tadašnje općinske vlasti. Prvo su me optuživali da sam iz Zagreba došao kao špijun HDZ-a, onda da sam Srbin, pa onda da sam ustaša…pa Poljak, jer sam studirao u Poljskoj, pa da sam Bosanac…

Uvijek sam isticao da sam ja izvorni Tuđmanovac i  izvorni HDZ-ovac, onaj iz barake u Savskoj i sa 1. Općeg sabora HDZ-a u dvorani Lisinski, kada se prvi puta zavijorila hrvatska zastava u Zagrebu i to bez zvijezde petokrake. Mislim da je malo i u Lici hadezeovaca koji su bili u baraci u Savskoj i na pokušaju osnivanja HDZ-a u hotelu Panorama 1989. i kasnije na 1.Općem saboru HDZ-a u Lisinskom. Ja sam tada  bio, ali ne kao član HDZ-a nego kao počasni gost. Pozivnicu mi je dao Vice Vukojević.

Zašto sam došao u sukob s općinskim vlastima 2001.?

Radi stambenog zbrinjavanja i nikakve brige u to vrijeme za ostanak hrvatskih obitelji u Korenici. U to vrijeme nitko od Hrvata nije želio kupiti zemljište u Korenici za gradnju kuća dok nismo „pobijedili" u Zagrebu da APN kupi zemlju i počne parcelacija i gradnja kuća za naseljene Hrvate. Bio je to znak da ostajemo ovdje. O tome bi se mogla napisati knjiga…

Tada je HDZ htio ići u koaliciju s SDSS-om i nekoliko su puta na Općinskom vijeću trebali izabrati za zamjenika načelnika člana SDSS-a g Krgu. Nisu uspjeli! I o tome bi se mogla napisati knjiga…Spriječili smo tu koaliciju razgovorom sa tadašnjim čelnim ljudima iz HDZ-a u Zagrebu. Razgovor se vodio u Saboru i tada su pozvali lokalni HDZ i naredili da se sklopi koalicija s nezavisnom listom. I sklopljena je tek u studenom 2001.

Što bi bilo da tada nije sklopljena koalicija HDZ-Nezavisna lista?

Tada je bilo takvo ozračje da bi naseljeni Hrvati otišli iz Korenice kao što su otišli iz Drvara, Donjeg Lapca… Mi smo tada bili nada u opstanak i počela su se graditi naselja…Počela se graditi i crkva.

Što se dogodilo na izborima 2005.?

Kao što sam 2001. nudio HDZ-u da idemo skupa na izbore, tako sam nudio i 2005. Jasno sam rekao da ne tražimo mjesto načelnika, nego da se dogovorimo o onome što moramo još učiniti za opstanak naseljenih obitelji u Korenici. Koalicija nije prihvaćena…ponovo se išlo u suradnju sa SDSS-om. Uvijek sam bio optuživan da dijelim Hrvate, a uvijek sam nudio zajednički izlazak na izbore.

Ostajem bez posla 2006. sa šestero djece

Tada je bio zakon da Županija može ne prihvatiti glasovanje učitelja za izbor člana u Školski odbor i ne prihvatiti tajno glasovanje o izboru člana ispred Vijeća roditelja za Školski odbor. Četiri puta smo provodili glasovanje, tada sam bio ravnatelj Škole, tajno glasovanje i svaki puta Županija je odbijala naše kandidate za ulazak u Školski odbor. Uvela je tročlano Povjerenstvo(Užarević, Bublić i Vesna Vidović) . To Povjerenstvo vodilo je Školu više od 14 mjeseci umjesto Školskog odbora koje je tada brojilo 9 članova. Raspisan je natječaj i umjesto Školskog odbora, Povjerenstvo je sa 2 glasa izabralo novoga ravnatelja. To je bilo GRUBO uplitanje politike u izbor ravnatelja. Zašto? Jer učitelji nisu imali pravo izabrati člana za Školski odbor kao i Vijeće roditelja i jer je Povjerenstvo umjesto Školskog odbora izvršilo izbor novoga ravnatelja. 

Savjetnik ministra Primorca me nazvao na mobitel

Dana 18.11.2006. je bio zadnji dan u Školi. Nisu mi dopustili povratak na mjesto vjeroučitelja u Korenici. Bio sam praktički na cesti s otkaznim rokom od 15 dana. Morao sam  "izmišljati bolesti " i vući  bolovanje do rujna 2007. kako bih se zaposlio u školi u Rakovici. Supruga je morala prekinuti porodiljni i ostaviti malu bebu doma i vratiti se na posao. Nikada neću zaboraviti riječi mojega sina, bio je 4. razred osnovne, kada je uplašen za egzistenciju obitelji, jer je otac ostao bez posla, pitao mamu: Hoće li ove godine i nama doći sv Nikola?

Isto tako sam javno govorio: Neću sagibati glavu  radi funkcije ravnatelja! Spreman sam biti i na cesti s šestero djece. Tada je isti sin rekao mami: Tata govori da je spreman biti na cesti s šestero djece, a ne pita nas, jesmo li mi spremni s njim biti na cesti?

Nazvao me na mobitel savjetnik ministra Primorca g. Ujević Josip i rekao: G Aračić, ovo što je učinjeno Vama jest zločin! Ali neka Vam bude satisfakcija da ste uzdrmali Ministarstvo svojim dopisima i pokazali koliko je  Zakon štetan koji dopušta Županiji da spriječi izbor članova učitelja i roditelja u Školski odbor. Ovaj će se Zakon mijenjati na temelju Vašega slučaja. I promijenio se i sada Županija nema većinu u Školskom odboru i ne može stopirati izbor članova školskog odbora niti iz reda učitelja niti iz reda roditelja. U mojoj smjeni aktivno je sudjelovao i SDSS i to raznim podmetanjima i dolascima članova Pupovčeva  SDSS-a iz vrha stranke kod Ministra i njegova savjetnika.

U čemu je onda problem u izboru u veljači 2016?

Nije me bilo 10 godina u školi u Korenici. Bio sam prognan u Rakovicu, ali nisam sagibao glavu.

U veljači 2016. učitelji su imali pravo glasa u Školskom odboru kao i roditelji. Ja sam dobio 98 % glasova roditelja. Bivši ravnatelj iz Otočca je dobio glasove učitelja i zaposlenika. Od 15 učitelja koji su me poznavali, jer u kolektivu je bilo puno novih učitelja , 9 ih je glasovalo za mene. Mali dio učitelja s "bukačem s facebook-a" je počela plašiti druge učitelje sa mojom strogoćom, disciplinom…

HSS je u Srednjoj školi imao stranački sastanak i naložio svojem članu u Školskom odboru sat vremena prije sjednice Odbora i glasovanja o izboru ravnatelja da mora podržati Boška Lončara iz Otočca. Prije su govorili da nemaju ništa protiv mojeg povratka u školu nakon 10 godina izgnanstva i putovanja u Rakovicu. Lagali su i meni i koalicijskom partneru HDZ-u i radili iza leđa.

Tu igru odigrao je ravnatelj Srednje škole, koji je aktivno sudjelovao i u mojoj smjeni s mjesta ravnatelja i ostanku bez posla 2006. Poslije mi se ispričavao 2009. želeći da ga primim na svoju nezavisnu listu-što sam odlučno odbio. Zajedno s njima tu je igru igrao i Kovač. Pokušao je iskoristiti svoje kumstvo s članom školskog odbora da zadrži Boška Lončara na mjestu ravnatelja iako je bio svjestan svih nedostataka u vođenju škole.

Dobio sam većinu glasova Školskog odbora i bio izabran za v.d. ravnatelja.Moj povratak u Školu u Korenicu je bilo ispravljanje jedne nepravde učinjene prije 10 godina. Roditelji su velikom većinom bili zahvalni što sam uveo RED i DISCIPLINU u školu.

U kakvom stanju sam našao Školu u Korenici?

Emotivno sam vezan na školu u Korenici, jer sam svojedobno pokrenuo peticiju i vodio proces promjene imena Škole u ime prvog hrvatskog predsjednika. Postavio sam 2004. i spomenik Tuđmanu ispred Škole, iako su mi tada slali građevinsku inspekciju. Bio je to tada prvi spomenik Tuđmanu u Lici, podignut upravo u Korenici.

Škola je bila u financijskom kolapsu, preko 150 tisuća dugovanja, nesređene financije…U tri mjeseca riješili smo sva dugovanja.Uveo sam ubrzo internet u sve učionice, nabavio računala i LCD ekrane u sve učionice, zahvaljujući i pomoći gospodarstvenika iz Korenice i suradnjom s Općinom, uveo e-dnevnike u školu, pokrenuo Projekt energetske obnove škole, pokrenuo razgovore o projektu dogradnje škole za jednu smjenu…I na ponovljenom natječaju u svibnju 2016.. dobio sam ogromnu podršku učitelja i djelatnika i Vijeća roditelja, sada je jedan mali dio učitelja  glasovao za Boška Lončara, koji se nisu mogli pomiriti s novim načinom rada u Školi i mojom cjelodnevnom nazočnošću u školi.

Bile su to PROMJENE u školi koji su neki pokušali STOPIRATI radi svoji sebičnih ciljeva ne vodeći računa o interesu učenika i roditelja. Proradio je facebook i sva destruktivna energija pojedinaca.

Suspendiran u rujnu 2016.

Ravnatelj Srednje škole je podnio tužbu DORH-u 2014. godine protiv mene radi objave članka na portalu u kojem se spominje tučnjava u Srednjoj školi i izbacivanje učenika iz Škole. DORH je temeljem te prijave nakon 2 godine podignuo optužnicu baš dva dana prije sjednice Školskog odbora u lipnju 2016. kada sam trebao biti imenovan ravnateljem na 5 godina. Slučajnost? Predsjednica Školskog odbora je odugovlačila sa sazivanjem sjednice što pokazuje da su neki imali informaciju da će se podići optužnica i tako spriječiti moje imenovanje za ravnatelja Škole. Imao sam tada glasove svih 7 članova Školskog odbora. Silom zakona sam suspendiran , kao što će biti i ravnatelj Srednje škole suspendiran, ukoliko se podigne optužnica radi prijave za krađu vode iz vodovoda.

Kako možeš ići s njima nakon svega što su ti učinili?

Ovaj prigovor sam dobio od jedne djelatnice Škole, koja nije prvi put glasovala za moj povratak u Školu nakon 10 godina izgnanstva. Pokušao sam joj objasniti da sam molitvom uspio izliječiti svoje srce i dušu od ogorčenosti, a bilo mi je važno da oni koji vode Općinu shvate da ovdje imaju vlast zahvaljujući naseljenim Hrvatima, a da redovito idu u koaliciju sa SDSS-om što je za mene bilo neprihvatljivo radi njihove ucjenjivačke politike . I da je to izdaja onih koji te ovdje drže na vlasti. U svaku kuću Srbina sam slobodno ušao i pomagao mnogima kada je bilo pitanje povratka u svoju kuću- sjetimo se obitelji Kordić iz Bjelopolja.

Zašto ne želiš biti načelnik?

U svim izborima do sada nudio sam HDZ-u suradnju prije izbora, ne tražeći poziciju načelnika, osim 2013. kada sam odbio biti zamjenik tadašnjem načelniku radi koalicijskog sporazuma sa SDSS-om potpisanog u 2. krugu izbora 2009. Tada je došlo do raspuštanja općinske organizacije HDZ-a i postavljen je Boris za kandidata.

U dva navrata 2009. i 2013. SDSS mi je nudio podršku za načelnika. Taj razgovor s predsjednikom Županijske organizacije 2013. sam vodio u restoranu Babić kada sam jasno rekao da ne prihvaćam i da me ne zanima njihova podrška pod cijenu da budem uvijek oporba. Zašto? Tada mi je odgovorio da ja u biti i ne želim biti načelnik Općine. Odbio sam iz razloga što ne mogu prihvatiti da čelnici SDSS ne idu na polaganje vijenaca poginulim u Čanku, Vagancu, Vukovićima….a obnašaju funkcije zamjenika načelnika, zamjenika župana…Da im je Tuđman zločinac i osloboditeljska akcija Oluja zločinačka, a temeljem te „Oluje" i u takvoj oslobođenoj Hrvatskoj obnašaju najviše funkcije.

Jasno da je takva ponuda od SDSS-a bila samo želja da se osveti HDZ-u i da rat između ove dvije opcije traje unedogled, a da SDSS uvijek bude jezičac na vagi i opet ide sa HDZ-om.

Ima li ljubavi između Borisa i Aračića?

Na prošlim lokalnim izborima pobijedio je Boris Luketić i ja sam istu večer čestitao javno i zaželio da Duh Sveti vodi novo vodstvo Općine na dobrobit svih stanovnika Općine. U meni ne stanuje mržnja ni prema jednom čovjeku. Podsjetio bih da je na prošlim izborima Kovač javno pozivao da se glasuje za Borisa Luketića i HDZ samo da Aračić ne pobijedi. Je li to bila ljubav Kovača i Borisa? Ne znam. Znam samo da je Kovač prozivao mene da se služim sotonskim metodama… I da je krenuo u politiku ne radi HDZ-a i Borisa Luketića , nego radi mene …što je i pisao na facebook-u „da oduzme Aračiću birače".

Zašto sada idem s HDZ-om i Luketićem? 

Jednostavno sada je HDZ pristao da idemo zajedno… Općina mora i može biti bolje organizirana i vođena. I to je osnovni razlog. Kao što sam 2001. išao s HDZ-om u koaliciju i napravili jako puno za Općinu, uvjeren sam da ćemo i sada učiniti jako puno dobroga za sve stanovnike Općine Plitvička Jezera. 

I na kraju riječi dr Ante Starčevića su odgovor i zašto idem s HDZ-om:

dr Ante Starčević, otac Domovine:
Za stalno, svaki sin domovine dužan je služiti svojemu narodu, primiti svako mjesto, koje odgovara njegovoj sposobnosti, i na kojemu može domovini kakvo dobro učiniti.
U tom ga ne smije spriječiti njegovo makar i temeljito uvjerenje da postojeći sustav ne valja, ili da se ne slaže s njegovim načelima.
On ima služiti narodu, i samo ako narodu može svojom službom koristiti, dužan je primiti ju. Osobni nazori imaju se podložiti općenitom dobru; i bolje je i malo dobra činiti, nego ne učiniti ga ni malo.
Ta dužnost je tako sveta, da domoljuba veže i onda, kada zna, da u postojećem sustavu ne može ni malo dobra učiniti, nego da svojom službom može pripomoći, da se sustav na bolje okrene.

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
mukinje

mukinje

Komentirano: 16.6.2017. | 15:22

1

Vjerujem da će Kovačeva lista i SDP i SDSS dobro voditi općinu jer su već sve dogovorili osim čini mi se predsjednika vijeća, ali to nije problem jer to i tako pripada SDSS jer ima više vijećnika od SDP
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 9.6.2017. | 9:20

2

Mate Knezović: Mamiću je najbolje da se proglasi - pederom. Tada bi bacanje u more bio zločin iz mržnje. Ovako je to društveno poželjno i moralno prihvatljivo.
brinje

brinje

Komentirano: 9.6.2017. | 8:37

3

http://www.likaplus.hr/plitvicka_j-korenica/politika/zasto_sam_odlucio_ici__s_hdz-om/default.aspx
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 16.5.2017. | 23:47

4

OVO MI SE SVIĐA! Kako možeš ići s njima nakon svega što su ti učinili? Ovaj prigovor sam dobio od jedne djelatnice Škole, koja nije prvi put glasovala za moj povratak u Školu nakon 10 godina izgnanstva. Pokušao sam joj objasniti da sam molitvom uspio izliječiti svoje srce i dušu od ogorčenosti, a bilo mi je važno da oni koji vode Općinu shvate da ovdje imaju vlast zahvaljujući naseljenim Hrvatima, a da redovito idu u koaliciju sa SDSS-om što je za mene bilo neprihvatljivo radi njihove ucjenjivačke politike . I da je to izdaja onih koji te ovdje drže na vlasti. U svaku kuću Srbina sam slobodno ušao i pomagao mnogima kada je bilo pitanje povratka u svoju kuću- sjetimo se obitelji Kordić iz Bjelopolja
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 16.5.2017. | 23:45

5

U dva navrata 2009. i 2013. SDSS mi je nudio podršku za načelnika. Taj razgovor s predsjednikom Županijske organizacije 2013. sam vodio u restoranu Babić kada sam jasno rekao da ne prihvaćam i da me ne zanima njihova podrška pod cijenu da budem uvijek oporba. Zašto? Tada mi je odgovorio da ja u biti i ne želim biti načelnik Općine. Odbio sam iz razloga što ne mogu prihvatiti da čelnici SDSS ne idu na polaganje vijenaca poginulim u Čanku, Vagancu, Vukovićima….a obnašaju funkcije zamjenika načelnika, zamjenika župana…Da im je Tuđman zločinac i osloboditeljska akcija Oluja zločinačka, a temeljem te „Oluje" i u takvoj oslobođenoj Hrvatskoj obnašaju najviše funkcije. Jasno da je takva ponuda od SDSS-a bila samo želja da se osveti HDZ-u i da rat između ove dvije opcije traje unedogled, a da SDSS uvijek bude jezičac na vagi i opet ide sa HDZ-om.
PERO ARAČIĆ

PERO ARAČIĆ

Komentirano: 16.5.2017. | 12:07

6

Samo sam jednom bio dio vlasti, kao zamjenik načelnika, od 2001.do 2006. Tada smo pokrenuli, a Vi se toga sjećate, izgradnju kuća , preko 60 kuća za naseljene obitelji, spaljena zgrada u centru Korenice je obnovljena, napravljen još tada Projekt za KIC, koji se sada tek realizira..Kad se pogleda moj Program iz mojih kampanja...možete vidjeti kako se ipak nešto pokrenulo. Vjerujem da sada kada Idemo zajedno možemo puno više učiniti nego kad smo se iscrpljivali jedni protiv drugih
mazalo

mazalo

Komentirano: 15.5.2017. | 17:31

7

HVALA GOSPODINE ARAČIĆU, ALI VEĆ JEDAMPUT NEŠTO NAPRAVIE ZA TU KORENICU KOJA ZASLUŽUJE JER DO SADA KAKO MI JE POZNATO OD PRVOG DANA I KAO PRVA OBITELJ KOJA SE NASELILA U KORENICI NISAM VIDIO NIKAKVOG POMAKA LJUDI MLADI NAM MORAJU ODLAZITI TRBUHOM ZA KRUHOM U TREĆE ZEMJE. KAKO BI OPSTALI ODNOSNO PREŽIVJELI. POGONI STOJE PRAZNI I SAMO SE MIJENJAJU VLASNICI KAO NA PRIMJER BIVŠI DMB,I CIJELA HALA KOD ŽUPNOG DVORA BIVŠE SKLADIŠTE "IZBORA" PUNO IMA DOBRIH IDEJA SAMO NEMA DOBRIH LJUDI KOJI BI POKRENULO PROJEKTE JEDNI TE ISTI ČUVAJU FOTELJE A NE MISLE NA NAROD LIJEP POZDRAV !
PERO ARAČIĆ

PERO ARAČIĆ

Komentirano: 13.5.2017. | 13:59

8

Poštovani, možda niste dobro shvatili...Ja sam napisao da sam išao na osnivačku sabor HDZ-a 1989. u hotel Panorama kada je policija zabranila održavanje skupa. Dolazio sam u baraku u Savskoj po materijale i aktivno širio među kolegama ideju Tuđmana. Njega sam upoznao kroz spise sa suđenja...Naime 1982. pater Majić dao je nama dvojici da otipkamo Tuđmanov govor pred sudom i to se slalo tajnim kanalima u emigraciju na objavu. Bio sam tada učenik-gimnazijalac i valjda je u nas dvojicu imao povjerenje . Strogo nam je zabranio kopiranje, pa smo kolega i ja kriomice rukom ispisivali Tuđmanov govor sa tog suđenja. Tu sam bilježnicu imao kod sebe sve do dolaska u Korenicu...negdje sam u selidbi ju izgubio i baš mi je žao radi toga. Facinirala me Tuđmanova hrabrost i dosljednost u uporabi riječi...glede, u svezi toga...što nam je bilo tada neobično. Nikada nisam bio član HDZ-a jer sam tada bio u vodama kada nisam smio pripadati niti jednoj stranci....ali sam bio za Tuđmana tada i sada. Biti u to vrijeme hadezeovac i Tuđmanovac bilo je ravno biti optužen za ustaštvo...i za to je trebalo hrabrost! Svaka čast Vama i Istri! Pozdrav i svako dobro!
mazalo

mazalo

Komentirano: 13.5.2017. | 13:16

9

DRAGI GOSPODINE ARAČIĆU, MALO VAM ZAMJERAM NA OVOM ISKAZU, LAKO JE BILO OSNIVATI HDZ I BITI NJEN ČLAN U ZAGREBU, PITAJTE LJUDE KOJI SU ŽIVJELI U ISTRI NA PRIMJER KAO JA U ROVINUGDJE SMO BILI SVAKODNEVNA META JUGOSLAVENA I SRBA KOJI SU SE NAORUŽAVALI JAVNO GDJE JE ORUŽJE STIZALO SA BRODOM U TVORNICU ZA PRERADU RIBE MIRNU, SVE SE RADILO PLANSKI JER JE NA MJESTU ZAPOVJEDNIKA PP ROVINJ TADA BIO CRNOGORAC (srbin) CAKOVIĆ SADA VEĆ POKOJNI KAD JE NAPUSTIO ZA VRIJEME RATA SA OBITELJI HRVATSKU, ŠTO SAM MU POŽELIO NAGRADILO GA JE!
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 12.5.2017. | 23:06

10

Peru jako dobro poznajem i znam da ima svoj JA i da se ne prodaje i ne predaje, samo NAPRIJED!

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Ovako policija i mediji broje prosvjednike

Ovako policija i mediji broje prosvjednike

3.4.2018. | 17:19
Na skupu protiv Istanbulske konvencije policija navodno po nalogu politike smanjila je prvotnu procjenu s 50 tisuća na 5 tisuća prosvjednika. A kako je bilo 2013. pokazuje jedna lijevi mediji koji je izvještaj o prosvjedu sindikalista na Trgu naslovio sa 20 tisuća prosvjednika, i
Likaplus.hr : 27 godina od krvavog Uskrsa na Plitvicama

27 godina od krvavog Uskrsa na Plitvicama

31.3.2018. | 15:40
27 godina od "Krvavog Uskrsa": "Plitvička pobjeda bila je početak naše pobjedonosne borbe za slobodu i neovisnost"
Likaplus.hr : Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

22.2.2018. | 20:28
Robert Kurbaša,glumac , kaže: "Ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša"
Likaplus.hr : HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

21.2.2018. | 17:58
Iz ovih razloga Povjerenstvo Općinske organizacije HDZ-a općine Plitvička Jezera na svojoj 3. sjednici Povjerenstva donijelo je zaključak kojim se daje jednoglasna podrška vijećnicima HDZ-a Općine da pokrenu proceduru OPOZIVA Potpredsjedniku Općinskog vijeća g. Zdravku Žigiću.
Likaplus.hr : Povećanje prireza u Općini-Promjena???

Anto Božić za NAROD.HR

Povećanje prireza u Općini-Promjena???

20.2.2018. | 21:18
SDSS-a promjenio koalicijskog partnera?Umjesto HDZ-a sada ima STOP -Kovača? To je promjena? Povećanje prirez na plaći ? To je promjena?Više novca za groblja nego za novorođenu djecu?To je promjena? Dizanje tri prsta u Vijeću člana SDSS-a ? To je promjena?
Likaplus.hr : Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

Nikola Lalić

Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

19.2.2018. | 20:39
Portal likaplus nije bio dobro prihvaćen kada je pisao o takvim ili sličnim temama ni kada je bila koalicija HDZ-SDSS, ako što i sada nekima smeta ovakvo pisanje kad je koalicja STOP-SDSS-SDP. Po zadnjim informacijama policija je obavila obavijesne razgovore i izuzela snimak sa s
Likaplus.hr : Takve provokatore treba potjerati !

Predsjednik HVIDR-e Gospić

Takve provokatore treba potjerati !

12.2.2018. | 17:01
Ogorčen je naglasio da kada bi on kao hrvatski ratni vojni invalid u vijećnici uzviknuo Za dom-spremni, a tim uzvikom je branjena sloboda Hrvatske,a dizanje tri prsta je simbol velikosrpske agresije na Hrvatsku, privela bi ga policija...
Likaplus.hr : Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

11.2.2018. | 19:44
Amandman kluba nezavisnih vijećnika Aračić-Promjene(Anto Božić) koje je podržao i klub HDZ.a nije prošao kod vladajuće većine i koalicije STOP-Kovač, SDSS, SDP. Da je usvojen amandman uštedjelo bi se novca u Proračunu na godišnjoj razini skoro 30 tisuća kuna ili za 4 godine skoro
Likaplus.hr : "SDSS je za vas izmislio demokraciju"

Načelnik oduševljen :

"SDSS je za vas izmislio demokraciju"

10.2.2018. | 18:46
Načelnik Kovač pohvalio SDS: On je za vas izmislio demokraciju!
Likaplus.hr : Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

VIDEO Skandal na sjednici

Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

9.2.2018. | 22:05
Načelnik nije reagirao na provokaciju Žigića iz SDSS-a koji je podizao tri prsta iako je vidio i čuo što govori.
Likaplus.hr : Ukinite jedno mjesto potpredsjednika Vijeća!

Trošak Općine

Ukinite jedno mjesto potpredsjednika Vijeća!

9.2.2018. | 14:47
Nezavisni vijećnici Anto Božić, Ivana Ivančević i Antonio Kostelac podnijeli su amandman u kojem traže ukidanje jednog potpredsjednika Općinskog vijeća, koji košta Općinu svaki mjesec oko 2.900,00kuna. Taj su amandman podržali svojim potpisom i vijećnici HDZ-a Užarević
Likaplus.hr : Ovako je pisao dok nije postao načelnik

Iz 2013.

Ovako je pisao dok nije postao načelnik

5.2.2018. | 18:32
2013. Ante Kovač je pisao našem likaplus portalu i dostavio video o lošem čišćenju ulica od snijega. Kako je bilo tada, kada je bio načelnik Ivica Kukuruzović, i Ante se spremao za izbore, ali se ubrzo kažu neki uplašio pa odustao, ali je zato uspio 2017. pa sada zna kako je to o
Likaplus.hr : Načelnik priznao da je lagao...

Neizravno

Načelnik priznao da je lagao...

4.2.2018. | 19:41
I na kraju, nije to prvi put da načelnik funkcionira po principu lopova koji viče "držte lopova", i lažljivca kojima se čini da svi drugi okolo lažu...Neki ljudi se boje "sjena" i promjena! Nije li mu nuđeno sučeljavanje i detektor laži?Odbijeno! Provjerimo još jednom u videu s
Likaplus.hr : Srbija plaćala glasače iz Srbije

Lokalni izbori

Srbija plaćala glasače iz Srbije

3.2.2018. | 19:00
Likaplus.hr : Groblja-trgovina sa SDSS-om?

Aktualni sat-Korenica

Groblja-trgovina sa SDSS-om?

2.2.2018. | 8:30
Anto Božić je naveo primjer razgovor zamjenika načelnika g Price ,SDSS, za „NOVOSTI“ iz 15.lipnja 2017. kada kaže da će podržati novoga načelnika i općinsku vlast, ali će imati neke uvjete, a to je uređenje groblja.Vijećnik Anto Božić je rekao da neće odustati od tog zahtjeva
Likaplus.hr : Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

Čelni čovjek SDSS-a za Liku

Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

28.1.2018. | 21:00
predsjednik SDSS-a za Liku spominje istu velikosrpsku tezu o etničkom čišćenju Srba, a da ne spomene zločine nad Hrvatima i etničko čišćenje Hrvata s područja okupiranog dijela Hrvatske1991. Postoje li zapaljene kuće 1991. u Lovincu, Čanku, Vaganacu.Tko je protjerao 1991. Hrvate?
Likaplus.hr : Kao Hrvata  sram me proći kroz srpska sela...

Načelnik otvorio dušu:

Kao Hrvata sram me proći kroz srpska sela...

18.1.2018. | 23:17
Ante Kovač: Sramota me je kao Hrvata proći kroz neka srpska sela
"Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj u prošlosti i sadašnjosti".
Likaplus.hr :
Gospić) - Matica hrvatska - ogranak Gospić i Nakladnička kuća Alfa organiziraju predstavljanje knjige gospićko-senjskog biskupa u miru mons. dr. Mile Bogovića pod naslovom "Srpsko pravoslavlje i svetosavlje u Hrvatskoj u prošlosti i sadašnjosti". Predstavljanje će se održati u četvrtak, 26. travnja 2018., u 18.30 sati u kinu "Korzo" u Gospiću, a knjigu će predstaviti: Ana Lemić, Božidar Petrač, Ivica Mataija, dr. Ante Bežen i autor dr. Mile Bogović.
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :