Ponedjeljak , 25.3.2019. | 17:41

Politika

Objavljeno: 18.12.2018. u 6:28
Prikaza: 764
Autor: Likaplus

Nebuloze

Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

Plitvička J.-Korenica : Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?Vijećnik i potpredsjednik Vijeća Žigić "javlja se za riječ ili naručuje pivo"?(Foto: Likaplus)
Korenica- Večeras je sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera u kojoj većinu čini lista "STOP" Ante Kovača (4 vijećnika), SDSS (2 vijećnika) i SDP-a (1 vijećnik), a oporba Nezavisna lista Aračić-Promjene (3 vijećnika) i HDZ (3 vijećnika).

Na Dnevnom redu je Rebalans Proračuna i Proračun za 2019. godinu. Kako to obično bude krenule su priče, navodno iz samoga SDSS-a, da se nudi jednom vijećniku SDSS-a (navodno potpredsjedniku Općinskog vijeća -Žigiću) novac  od  čak 5 tisuća eura da podigne ruku protiv donošenja Proračuna za slijedeću godinu. Time bi se izazvali izbori za Općinsko vijeće, a načelnik Ante Kovač doveo u poziciju da još jedno rušenje Proračuna automatski znači i nove izbore za načelnika Općine. Jasno da su to nebuloze i taktika SDSS-a.

 Obzirom da takve priče imaju za cilj reći kako to čini oporba, treba dići tenzije uoči sjednice Vijeća i ispregovarati u ime SDSS-a dodatne sinekure od načelnika i ustupke da eto i SDSS, pa i vrlo mili i dragi vijećnik Žigić isto digne svoju ručicu za donošenje Proračuna.

Jasno da se tu radi o isprobanoj ucjenjivačkoj politici SDSS-a. I to nije prvi put. Svojedobno su tako, iako su bili u koaliciji sa HDZ-om, optuživali druge iz oporbe koji tobože njima onemogućavaju da "ucijene" dodatnim svojim financijskim zahtjevima HDZ jer oporba "spašava načelnika".

Koja je pozadina ovakvih priča o ponuđenom novcu o 5 tisuća eura za ruku jednog SDSS-ovca za rušenje Proračuna? Treba uvjeriti načelnika Općine  Antu Kovača da SDSS ostaje vjeran, a to treba rezultirati još većim ustupcima SDSS-u jer o njima ovisi vlast u Općini i vlast načelnika Ante Kovača. Nikola Lalić, predsjednik SDSS-a za Ličko-senjsku županiju, uspio je navodno i u SKD Prosvjeta postaviti svoje kadrove iz SDSS-a, pa je uspio svojedobno i svojega sina zaposliti u Komunalcu dok je on bio član Nadzornog odbora istog poduzeća. Sada je po natječaju, za koji mnogi nisu niti čuli niti vidjeli, primljena navodno bliska rođakinja Nikole Lalića u Općini na mjesto u Upravnom odjelu za finacije i to kao jedini kandidat. 

Neke koje smo kontaktirali, a djeca su branitelja i imaju ekonomski fakultet i traže stalni posao nisu niti čuli za natječaj u Općini za to radno mjesto. Da se radi o dogovoru između dvije političke opcije "STOP" i SDSS-a, potpuno je jasno. A pogotovo ako se zna da su iste sestre, navodne rođakinje Nikole Lalića, nuđene po našim informacijama još i HDZ-ovim načelnicima za radna mjesta u Općini.  Djeca branitelja ne mogu i ne znaju za natječaj, ali članovi SDSS-a znaju za natječaj.

SDSS je stranka koja životari od ucjena načelnika kojoj je noćna mora da izgubi izbore ili padnu s vlasti. Tako su sve vrijeme koalicije sa HDZ-om plašili iste kako će oni podržati njihovu tada noćnu moru Aračića za načelnika Općine, iako je isti JASNO rekao da nikakva suradnja sa SDSS-om ne dolazi u obzirom dok  SDSS JASNO  i NEDVOSMISLENO ne osudi  zbivanja iz 1991. i zločine  počinjene nad Hrvatima  i ne počne polagati vijence na stratištima ubijenih hrvatskih civila iz  hrvatskih spaljenih sela iz 1991. 

Ta priča o 5 tisuća eura za ruku SDSS-a je  politički spin onih u SDSS-u  koji su ispekli zanat u politici ucjenjivanja svih načelnika do sada u Općini Plitvička Jezera i svakom novom načelniku govore kako onaj bivši nije ništa valjao, a sada aktualni valja i oni ga podržavaju. A kada dođe slijedeći, tada kreće nova priča ...


Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
exhadezeovac

exhadezeovac

Komentirano: 18.12.2018. | 12:28

1

Mrla i kresic brane rodakinju. Kaze mrla posao hahah..pa ko jos vjeruje u bajke... obje zapislene u opcinama!! Ako si spreman i znas radit ides z realbi sektor...ove uhljebine zaposlene u opcini majke ti mile strucnosti

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"?

Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"?

7.3.2019. | 12:33
Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere’?
Likaplus.hr : Izbori u Lici 10.ožujka

Izbori u Lici 10.ožujka

7.2.2019. | 15:55
Likaplus.hr : Ribanje i prigovaranje

Ribanje i prigovaranje

30.1.2019. | 13:43
Likaplus.hr : Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

26.1.2019. | 22:35
Načelnik smijenio direktora Hrvoja Kukuruzovića i navodno na to mjesto postavlja Anu Rapo.
Likaplus.hr : Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

Načelnik se zabunio

Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

24.1.2019. | 9:33
Za pedijatra u Korenici Općina je plaćala pet i pol tisuća kuna mjesečno , a ne 66 tisuća kuna
Likaplus.hr : Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

Rušenjem proračuna Županije

Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

23.1.2019. | 23:18
Neodgovorno rušenje Proračuna Županije po naputku Plenkovića dovelo je Županiju u situaciju da ostane bez EU projekata , bez 250 milijuna kuna, kolika je vrijednost projekata koji su bili spremni u ovoj godini..HDZ, SDSS, HNS, HSS, dio "Bure promjena"...snose odgovornost
Likaplus.hr : Puzajuća srpska agresija i u Lici

Puzajuća srpska agresija i u Lici

17.1.2019. | 12:26
Tako je u Korenici , oni koji su ukazivali na politiku SDSS-a u Korenici i Lici, bili proglašavani "ustašama", "govorom mržnje"...jer nije ugodno slušati o svojem koalicijskom partneru takve stvari. Jasno i da će taj koalicijski partner na prvom "političkom zavoju" ostaviti nače
Likaplus.hr : Proračun je dobar, ali ga rušimo..

Čudna logika vijećnika

Proračun je dobar, ali ga rušimo..

2.1.2019. | 13:00
PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP, HSS, Kovačev vijećnik (Domić), SDSS bilo briga što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun.
Likaplus.hr : Aktualni sat u Korenici i proračun

Aktualni sat u Korenici i proračun

19.12.2018. | 8:49
Korenica- Sinoć je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera na kojoj je donesen rebalans proračuna za 2018. i ujedno i proračun za 2019. godinu. Većinom glasova nezavisne liste STOP Ante Kovača, SDSS-a i SDP-a usvojen je proračun za 2019. Na Aktualnom satu za rij
Likaplus.hr : SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

8.12.2018. | 14:01
Poslije HDZ-a odgovornost leži na onim tzv "nezavisnim načelnicima" koji poput žabe koja vidi kako potkivaju konja i ona diže noge u zrak. I ovi tzv "nezavisni načelnici" ponašaju se poput HDZ i oslanjaju se na ovakav SDSS i ovakvog Pupovca, pa su čak i dobro došli u tjednik "Nov
Likaplus.hr : Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

18.11.2018. | 12:49
Korenica- Pitam se shvaćaju li hrvatski Srbi i Srbi u Srbiji što je bila srpska agresija na Hrvatsku? Kada gledaju priloge o zločinima u Vukovaru, Škabrnji,.Lici,...15 tisuća pobijenih Hrvata i drugih koji su se našli na putu srpskoj agresiji, shvaćaju li išta hrvatski Srbi ili
Likaplus.hr : Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

8.10.2018. | 10:12
Što je sa zločinima nad Hrvatima u Lici, Kordunu? Istražuje li DORH tako efikasno te zločine kao bacanje limuna na Milorada Pupovca.
Likaplus.hr : SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

2.10.2018. | 11:26
Pupovac još nije, barem nisam čuo, jasno osudio srpsku agresiju na Hrvatsku i tenkove iz Srbije koji su razarali Hrvatsku , a na putu iz Beograda građani su pred tenkove bacali cvijeće kao da idu na izlet u Hrvatsku, a ne razarati i ubijati tuđu djecu i tuđe domove.
Likaplus.hr : Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

15.9.2018. | 19:12
Tko god stvara koaliciju sa SDSS-om stvara rak ranu na nacionalnom biću hrvatskog naroda. Zašo? Jer je SDSS i Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović negacija svega onoga za što se krvavo izborila Hrvatsku, za svoju samostalnost i slobodu, uz puno žrtava. A kako se ponaša SDSS i
Likaplus.hr : Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

11.9.2018. | 10:37
Lovas: Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :