Nedjelja , 21.4.2019. | 22:55

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 27.6.2018. u 11:05
Prikaza: 1441
Autor: Likaplus/Pero Aračić

Važniji je antifašizam od Dana državnosti

Plitvička J.-Korenica : Važniji je antifašizam od Dana državnosti

To se da zaključiti po općinskoj stranici

Korenica- Općinska vlast izgleda je, po količini teksta i načinu objave, stavila  Dan antifašističke borbe 22.lipnja kao važniji datum za obilježavanje od Dana državnosti 25. lipnja.. To se da zaključiti po objavi na stranicama Općine. Za Dan antifašističke borbe načelnik je očito pozvao zamjenika načelnika iz reda SDSS-a da s njim položi vijence, inače taj datum i kasniji 28.srpnja 1941. je bio početak srpske pobune protiv države Hrvatske koja se tada zvala Nezavisna država Hrvatska. Bila je Država, a to što je bila u koaliciji sa Hitlerom, je druga stvar. I danas su nakaradne koalicije, ali svi kažu "cilj opravdava sredstvo"...

I godine 1991. bila je srpska pobuna protiv Države koja se zvala Republika Hrvatska,tada nije bilo Hitlera, nego je na čelu te Hrvatske bio antifašistički general Tuđman, a svejedno su rekli da ne žele živjeti u "ustaškoj Hrvatskoj" i imati "ustaški grb" na kapi policajaca i gledati "ustaške kune". Dobro "ustaške kune" su brzo zavoljeli. Čak i ratni zločinac Hadžić jedan od osnivača SDSS-a.

Na općinskoj stranici puno više je teksta u vezi Dana Antifašističke borbe od Dana državnosti. Samo jedna rečenica za Dan državnosti i bez fotografije polaganja vijenaca , jer nisu to niti fotografirali u Korenici. Sva sreća u blizini se našao "ustaški portal" likaplus koji je sve snimio i objavio. Da nije, ne bi se niti znalo da su položili vijence i zapalili svijeću.
Ali za Dan antifašističke borbe načelnik Općine Ante Kovač se pripremio dan ranije i s koalicijskim partnerom Milanom Pricom iz SDSS položio vijenac i zapalio svijeću kako navode "pred spomenikom antifašizmu u centru Korenice".Ne znamo je li tekst pisao Lalić ili Kovač, obadvojica su profesori hrvatskoga jezika i dobri poznavatelji "Goldsteinove povijesti Hrvatske".
Evo ovako piše na stranicama Općine21. lipnja 2018. Toliko su bili nestrpljivi da obave svečanost fotografiranja i postave vijenac da nisu ,od silnog uzbuđenja, mogli dočekati taj 22.lipnja :
"Svim građankama i građanima Općine Plitvička Jezera čestitamo u ime načelnika Općine i Općine Plitvička Jezera Dan antifašističke borbe. Dan 22. lipnja obilježavamo kao dan kada je 1941. u šumi Brezovica kod Siska ustrojena jedna od prvih antifašističkih postrojbi u Europi, Prvi sisački partizanski odred.
Načelnik Općine je sa zamjenikom Milanom Pricom položio vijenac i svijeću na spomenik antifašizmu u centru Korenice.
Link:Jad i bijeda općinske politike

Za Dan državnosti stoji samo jedna rečenica , bez obrazloženja što se to dogodilo taj dana i bez fotografiranja, ali sva sreća postoji "ustaški portal" likaplus koji bez najave dođe i snimi...Evo što su napisali:
"Načelnik Općine Plitvička Jezera zajedno s djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela čestita građankama i građanima Dan državnosti Republike Hrvatske."


Ipak, napredak je da ove godine nisu zaboravili staviti hrvatske zastave, možda zbog Dana antifašističke borbe...Pogledajte galeriju slika i stranice Općine kako opisuju Dan državnosti bez fotografija i Dan antifašističke borbe s fotografijiama

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 4.7.2018. | 11:25

1

Nisam ga ja gurnuo u isti koš s Antom Bazendžijom nego un sam i ne čitam mu ja Index nego se sam napaja na unome što čojek želi čuti i otuda mu divljačko razmišljanje jer samo divljacima može biti bez veze dostojno pokopati od divljaka pobijene ljude. Doduše, možda ga je i mama tako naučila, kad pogledam što švrlja po fejzbuku.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 2.7.2018. | 9:24

2

Dan 22. lipnja obilježavamo kao dan kada je 1941. u šumi Brezovica kod Siska ustrojena jedna od prvih antifašističkih postrojbi u Europi, Prvi sisački partizanski odred. .- .Da nije bilo Jugopartizana u Evropi se ne bi znalo za antifašizam. Ha ha ha. Kad ovi blebeću o Antifašistima onda misle na Komuniste, zbog kojih je u Evropi i došlo do rata. Hitler je posljedica Komunističkog djelovanja u Njemačkoj a i u Evropi.
exhadezeovac

exhadezeovac

Komentirano: 29.6.2018. | 10:01

3

Nemojte gurat andica u kos s kovacem.. mali nije pokvaren.samo ne kuzi kovaca i zasto je on uopce tu gdje je..treba malo dignut glavu i ne bit poslusnik...pogitovo ne ovim jadnicima koji seru po hrvatskoj...lizu supak sdssu..belicaju komunisticki antifasizam.. ljudi kovaca jos ne znaju. Al kad shvate tko je udarat ce glavom u zid..
leopold

leopold

Komentirano: 29.6.2018. | 8:45

4

Najbolji su za Radničku frontu on i onaj njegov potrčko Franjo Anđić. Mate Kapović mu je i kolega s vilozofskog vakulteta, a poznato je da u radničke partije idu neradnici i hohštapleri kakav je bio i drug Tito. Kovač smatra vjernike zaostalima srednjovjekovcima, a Anđić bi ostavio kosti Hrvata po mrciništima i umjesto toga gradio tvornice, ma pravi marksisti i proleteri.
mukinje

mukinje

Komentirano: 27.6.2018. | 22:51

5

ja bi Kovača odmah u sdp jer mentalno su slični Nenad Stazić i Ante Kovač Ovaj prvi žali što nije više pobijeno na Bleiburgu 1945. a ovaj drugi ne zna što je , pa ga stid hoditi "srpskim selima".Odma u sdp

Broj komentara: 5

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Likaplus postao izvor za velike medije

Likaplus postao izvor za velike medije

8.4.2019. | 22:32
Likaplus portal, koji nema nikakvu financijsku potporu od Općine zadnjih 10 godina, u što se uvjerio i sadašnji načelnik Kovač kada je postao načelnik i vidio da portal nije dobivao novac od Općine , niti od Županije, nego pokušava skromnim radom dati svoj doprinos razvoju Općine
Likaplus.hr : Natjecanje  mladih Crvenog križa u Korenici

Natjecanje mladih Crvenog križa u Korenici

6.4.2019. | 11:30
Korenica- Danas se održava natjecanje mladih Crvenog križa na međužupanijskoj razini Ličko-senjske i Karlovačke županije. Natjecanje se održava u zgradi Oš dr Franje Tuđmana u Korenici, a sve je počelo s hrvatskom himnom "Lijepa naša". Na početku nazočnima kratko se obratio
Likaplus.hr : Ima srednju školu, a već je direktor!

Ima srednju školu, a već je direktor!

4.4.2019. | 21:48
Slobodna Dalmacija je izvijestila da Sabor napušta i lider HDZ-a Ličko-senjske županije. Podnio je ostavku 1.travnja 2019., ali to nije bila "prvoaprilska šala" nego činjenica. U Saboru je bio zamjena izabranom Darku Milinoviću, aktualnom županu Ličko-senjske županije. Prvoapr
Likaplus.hr : Prvi put i Plenković na Jovićevoj obljetnici

Kad su izbori blizu

Prvi put i Plenković na Jovićevoj obljetnici

31.3.2019. | 9:20
Prvi put i Plenković na Jovićevoj obljetnici..Kad su izbori blizu
Likaplus.hr : Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"?

Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"?

7.3.2019. | 12:33
Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere’?
Likaplus.hr : Izbori u Lici 10.ožujka

Izbori u Lici 10.ožujka

7.2.2019. | 15:55
Likaplus.hr : Ribanje i prigovaranje

Ribanje i prigovaranje

30.1.2019. | 13:43
Likaplus.hr : Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

26.1.2019. | 22:35
Načelnik smijenio direktora Hrvoja Kukuruzovića i navodno na to mjesto postavlja Anu Rapo.
Likaplus.hr : Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

Načelnik se zabunio

Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

24.1.2019. | 9:33
Za pedijatra u Korenici Općina je plaćala pet i pol tisuća kuna mjesečno , a ne 66 tisuća kuna
Likaplus.hr : Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

Rušenjem proračuna Županije

Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

23.1.2019. | 23:18
Neodgovorno rušenje Proračuna Županije po naputku Plenkovića dovelo je Županiju u situaciju da ostane bez EU projekata , bez 250 milijuna kuna, kolika je vrijednost projekata koji su bili spremni u ovoj godini..HDZ, SDSS, HNS, HSS, dio "Bure promjena"...snose odgovornost
Likaplus.hr : Puzajuća srpska agresija i u Lici

Puzajuća srpska agresija i u Lici

17.1.2019. | 12:26
Tako je u Korenici , oni koji su ukazivali na politiku SDSS-a u Korenici i Lici, bili proglašavani "ustašama", "govorom mržnje"...jer nije ugodno slušati o svojem koalicijskom partneru takve stvari. Jasno i da će taj koalicijski partner na prvom "političkom zavoju" ostaviti nače
Likaplus.hr : Proračun je dobar, ali ga rušimo..

Čudna logika vijećnika

Proračun je dobar, ali ga rušimo..

2.1.2019. | 13:00
PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP, HSS, Kovačev vijećnik (Domić), SDSS bilo briga što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun.
Likaplus.hr : Aktualni sat u Korenici i proračun

Aktualni sat u Korenici i proračun

19.12.2018. | 8:49
Korenica- Sinoć je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera na kojoj je donesen rebalans proračuna za 2018. i ujedno i proračun za 2019. godinu. Većinom glasova nezavisne liste STOP Ante Kovača, SDSS-a i SDP-a usvojen je proračun za 2019. Na Aktualnom satu za rij
Likaplus.hr : Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

Nebuloze

Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

18.12.2018. | 6:28
Korenica- Večeras je sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera u kojoj većini čini lista "STOP" Ante Kovača (4 vijećnika), SDSS (2 vijećnika) i SDP-a (1 vijećnik), a oporba Nezavisna lista Aračić-Promjene (3 vijećnika) i HDZ (3 vijećnika)
Likaplus.hr : SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

8.12.2018. | 14:01
Poslije HDZ-a odgovornost leži na onim tzv "nezavisnim načelnicima" koji poput žabe koja vidi kako potkivaju konja i ona diže noge u zrak. I ovi tzv "nezavisni načelnici" ponašaju se poput HDZ i oslanjaju se na ovakav SDSS i ovakvog Pupovca, pa su čak i dobro došli u tjednik "Nov
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :