Ponedjeljak , 3.8.2020. | 19:32

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 20.6.2019. u 16:48
Prikaza: 2130
Autor: Likaplus/Pero Aračić

Thompson ili pjesma o propaloj YU?

Plitvička J.-Korenica : Thompson ili pjesma o propaloj YU?
Korenica-Osuditi ili prešutiti informaciju da se netko usudio pustiti školskoj djeci  pjesmu neprimjerenu njihovoj dobi, nije bilo uopće dvojbe.
Znate što znači mladom čovjeku koji još upija sve oko sebe puštati pjesmu koja slavi zločinačku Jugoslaviju koja je odgovorna preko svoje JNA(vojske s crvenom petokrakom) za zločine i razaranja Dubrovnika, Zadra, Škabrnje, Vukovara,Pakraca, Slavonskog Broda...

U mojem rodnom gradu,Slavonskom Brodu, ubijeno je 27-ero djece u ime Velike Srbije. A Jugoslavija(JNA) je bila uz četnike jedan od agresora na Hrvatsku.Ono što me začudilo da općinska vlast, dio njih, lajkaju komentar da je draža ova "himna Jugoslavije" od Thompsonove "Čavoglave" kojom se branila Hrvatska od agresije JNA i srpskih četnika. Tu staje pamet, tu treba samo psihijatar! Ili komentar načelnika autoru članka likaplus portala koji je objavio ISTINU, a ne LAŽ. Istinu da je u autobusu puštana sporna pjesma i tko ju je puštao.

Što je portal Likaplus trebao učiniti? Prešutiti tu činjenicu i skandal, koji dotiče i dijelom objektivne odgovornost Škole i ravnateljice Škole za ovakvo ponašanje učitelja na školskom izletu! 

Ravnateljica Dražena Aračić za nacionalne medije, koji su je zvali, rekla je :"Kao ravnateljica Škole koja s ponosom nosi ime prvog hrvatskog predsjednika smatram ovaj incident kolegice Lidije Kovač neprimjeren i za svaku osudu. Škola je odgojno-obrazovna ustanova, te svaki nastavnik u svako vrijeme jest učitelj, odgajatelj, te se od njega to očekuje i na izletu s učenicima. Puštanje pjesme učenicima "neformalne himne Jugoslavije” jest neprimjereno i poduzet ćemo određene mjere da se ovakve stvari ne ponove"

I da budem jasan, SVAKOG  bih radi ovakvog čina javno prozvao , da više NIKADA nikome od učitelja to ne padne napamet! 

Ravnateljica je osudila ovakvo ponašanje kao i barem 75 % hrvatske javnosti u komentarima u svim medijima. 
Tko nije osudio? 
Općinska vlast u Korenici! Oni lajkaju status načelnika Općine u kojem "vrlo kulturno" kao bivši prosvjetni djelatnik šalje poruku autoru članka " Ostani đubre do kraja" Bore Đorđevića. Tko ostaje đubre do kraja? Onom tko sluša takve pjesme očito ostaje trag u mozgu i posljedice..što se da primijetiti na ponašanju na načelniku Općine. I to je načelniku Kovaču pjesma kojom napaja svoj mozak i kao bivši prosvjetni djelatnik utječe na djecu što se sluša.


 Bora Đorđević kao  rock glazbenik i pjesnik je u Hrvatskoj nepoželjan upravo zbog  prihvaćanja  četništva te hvaljenja kako je stekao državljanstvo paradržavne zločinačke tvorevine nazvane Republike Srpske Krajine (podsjetimo, vladama RSK glavni cilj bio odcjepljivanje od Hrvatske i pripajanje Srbiji).

 Bora Đorđević je položio zakletvu četništvu.  Anti Kovaču  je smetalo, i to mi je rekao kada sam otišao iz Škole, slušanje u uredu, domoljubnih pjesama Marka Perkovića Thompsona. A sada mu ne smeta  JAVNO puštena učenicima pjesma o zločinačkoj Jugoslaviji.
Da, to je manipulacija djece od strane Kovača. Sjetimo se kako je manipulirao učenicima i školom 2016. kada je na satu hrvatskoga jezika prozivao neke učenike radi njihovih očeva? Je li to najmonstruoznija manipulacija nastave ? Jedan učenik je plačući otišao kući, jer mu je spominjao oca koji radi u Općini. Tko normalan može to učiniti na satu?  Nitko tada nije zaštitio djecu u Školi 2016. od ovakvog iživljavanja na satovima Ante Kovača i  skupine oko njega za vrijeme ravnatelja Boška Lončara.
Brzo se uspostavio red i disciplina dolaskom u Školu upravo autora ovoga članka. Ne treba spominjati zatečeno stanje u financijama i dug Škole preko 160 tisuća kuna. I način kako su vođene financije i razinu opremljenosti Škole. Tko ne vidi razliku? Općinska vlast! Oni bi vratili Školu na ono staro stanje, ali ne ide!

Sjetimo se kako je tada pisao Ante Kovač. Optuživao je upravo likaplus portal da štiti neka zbivanja u Općini. Danas se Ante Kovač kao načelnik Općine ljuti što likaplus piše, a on brani ono što svatko normalan treba osuditi. 

Je li bilo teško  reći kao župan dr Milinović,  u ime osnivača Škole: Da, osuđujemo puštanje takvih pjesma, ali vjerujem da kolegica nije tako stvarno mislila, radi pokojnog oca itd.

Da se razumijemo, isto smatram da se nije trebala u autobusu puštati učenicima niti Anica-Kninska Kraljica, a puštana je, ne bih puštao niti Čavoglave učenicima na školskom izletu.

Imamo toliko lijepih Thompsonovih pjesama o Domovini, Škorinih, Ličkih pjesama...Moraju li biti cajke na školskom izletu! Ne, učitelj odgaja djecu, a ne pušta im na volju sve što hoće. To je dobar učitelj i odgajatelj. Najlakše je biti "dobar učitelj" koji pušta da učenici rade što god žele, ali tada prelazimo u anarhiju.
 


Ante Starčević, otac Domovine, reče da Hrvati imaju dvije velike mane: 

„Hrvati imaju dvije najveće mane. Jedna je da brzo zaboravljaju, a druga da zlo brzo opraštaju"


I na kraju Ante Kovač koristi iste laži od HDZ-a. Aračić pobjegao u Poljsku studirati za vrijeme rata. A za provjeru navedenog samo treba vidjeti radnu knjižicu i u kojoj sam školi  u Zagrebu radio 1991., 1992, 1993, 1994. 1995.godine. Ali, zašto? Lakše je manipulirati ISTINOM i koristi LAŽI!

Uostalom, pozvao sam ga jednom na sučeljavanje uz poligraf, pa da izvadimo sve smeće , pa da vidimo kome će pištati aparat. Nije se odazvao! I neće! Jer ovako je puno lakše lagati, a Biblija jasno navodi tko je Otac Laži! Sotona.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 24.6.2019. | 11:54

1

Da se razumijemo, isto smatram da se nije trebala u autobusu puštati učenicima niti Anica-Kninska Kraljica, a puštana je, ne bih puštao niti Čavoglave učenicima na školskom izletu. Imamo toliko lijepih Thompsonovih pjesama o Domovini, Škorinih, Ličkih pjesama...Moraju li biti cajke na školskom izletu! Ne, učitelj odgaja djecu, a ne pušta im na volju sve što hoće. To je dobar učitelj i odgajatelj. Najlakše je biti "dobar učitelj" koji pušta da učenici rade što god žele, ali tada prelazimo u anarhiju.
leopold

leopold

Komentirano: 21.6.2019. | 17:39

2

Đe se nalazi otaj Kovačov status, kod njega na njegovom fejsbuku nije, el ga obrisa?
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 21.6.2019. | 11:47

3

"Anti Kovaču je smetalo, i to mi je rekao kada sam otišao iz Škole, slušanje u uredu, domoljubnih pjesama Marka Perkovića Thompsona. A sada mu ne smeta JAVNO puštena učenicima pjesma o zločinačkoj Jugoslaviji." piše u članku, a ne smeta mu himna Jugoslavije i pjevanje četnika Bore, šta ćeš dalje pisati? To mora ostavit traga na mozgu , htio ili ne
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 21.6.2019. | 11:35

4

Za one koji ne čitaju, ovo je najvažniji sažetak članka. Bi li u Jugoslaviji od šale neki učitelj se usudio pustiti učenicima pjesmu" Evo zore , evo dana, evo Jure i Bobana" ili najobičniju "Oj ti vilo, vilo velebita" Ne bi, jer bi odmah završio u Titinim jugoslavenskim zatvorima. A danas se netko usudi školskoj djeci puštati pjesmu koja slavi tu i takvu Jugoslaviju I sad je problem PORTAL i drugi mediji u RH koji o tome piše, a nije učiteljica koja nije samo učiteljica nego i prva dama Općine, žena načelnika, da se usudi to učiniti, a onda pustiti Thompsona koji pjeva o paljenju Krajine, dva tri srpska štaba itd. Što je to u glavi ili na čemu si čovječe???
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 21.6.2019. | 11:30

5

Ono što me začudilo da općinska vlast, dio njih, lajkaju komentar da je draža ova "himna Jugoslavije" od Thompsonove "Čavoglave" kojom se branila Hrvatska od agresije JNA i srpskih četnika. Tu staje pamet, tu treba samo psihijatar! Ili komentar načelnika autoru članka likaplus portala koji je objavio ISTINU, a ne LAŽ. Istinu da je u autobusu puštana sporna pjesma i tko ju je puštao.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 21.6.2019. | 11:29

6

Općinska vlast u Korenici! Oni lajkaju status načelnika Općine u kojem "vrlo kulturno" kao bivši prosvjetni djelatnik šalje poruku autoru članka " Ostani đubre do kraja" Bore Đorđevića. Tko ostaje đubre do kraja? Onom tko sluša takve pjesme očito ostaje trag u mozgu i posljedice..što se da primijetiti na ponašanju na načelniku Općine. I to je načelniku Kovaču pjesma kojom napaja svoj mozak i kao bivši prosvjetni djelatnik utječe na djecu što se sluša.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 21.6.2019. | 11:28

7

Sjetimo se kako je manipulirao učenicima i školom 2016. kada je na satu hrvatskoga jezika prozivao neke učenike radi njihovih očeva? Je li to najmonstruoznija manipulacija nastave ? Jedan učenik je plačući otišao kući, jer mu je spominjao oca koji radi u Općini. Tko normalan može to učiniti na satu? Nitko tada nije zaštitio djecu u Školi 2016. od ovakvog iživljavanja na satovima Ante Kovača i skupine oko njega za vrijeme ravnatelja Boška Lončara.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 21.6.2019. | 11:28

8

Što je portal Likaplus trebao učiniti? Prešutiti tu činjenicu i skandal, koji dotiče i dijelom objektivne odgovornost Škole i ravnateljice Škole za ovakvo ponašanje učitelja na školskom izletu! Ravnateljica Dražena Aračić za nacionalne medije, koji su je zvali, rekla je :"Kao ravnateljica Škole koja s ponosom nosi ime prvog hrvatskog predsjednika smatram ovaj incident kolegice Lidije Kovač neprimjeren i za svaku osudu. Škola je odgojno-obrazovna ustanova, te svaki nastavnik u svako vrijeme jest učitelj, odgajatelj, te se od njega to očekuje i na izletu s učenicima. Puštanje pjesme učenicima "neformalne himne Jugoslavije” jest neprimjereno i poduzet ćemo određene mjere da se ovakve stvari ne ponove"

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Srpski kurir oštro napao Milanovića

Srpski kurir oštro napao Milanovića

6.1.2020. | 9:58
Srpski Kurir oštro napao Milanovića Nadamo se da će izborom Milanovića Hrvatska imati čvrstog predsjednika koji će znati štititi hrvatske nacionalne interese Hrvatske u odnosu prema Srbiji i veličanju četništva od čelnih ljudi današnje Srbije.
Likaplus.hr : Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

Kolinda izgubila

Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

5.1.2020. | 20:46
Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz
Likaplus.hr : Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

Bože, kakav izbor!

Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

2.1.2020. | 22:18
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Likaplus.hr : Hodat ću u koloni Hod za Život

Miroslav Škoro

Hodat ću u koloni Hod za Život

9.12.2019. | 14:41
Likaplus.hr : Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

8.12.2019. | 14:47
Bili smo na predizbornom skupu dr. Miroslava Škore u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. U istoj dvorani u veljači 1990. bio je prvi Opći sabor HDZ-a na kojem sam nazočio tada kao gost , student...Uspoređujući ta dva skupa s vremenskom distancom, mogu reći da je puno sličnosti
Likaplus.hr : Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

Večeras u KIC-u u Korenici

Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

8.10.2019. | 11:02
Korenica- Večeras će se u KIC-u održati koncert klape Intrade povodom Dana neovisnosti, organizator koncerta je Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera. Pjevat će se u centru Korenice: Croatio , iz duše te ljubim... Nakon koncerta koji je šokirao mnoge u Korenici kada su
Likaplus.hr : Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

Ćirilična ploča je važna...

Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

20.9.2019. | 9:17
Nikola Lalić i ćirilica
Likaplus.hr : Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

14.9.2019. | 8:36
Načelnik Kovač želi socijalističku općinu i to barem 51%.Načelnik želi socijalističku Općinu barem 51%, a poskupljenja se nizaju. Od komunalne naknade koja je poskupjela samo 100%. Račun za odvoz smeća za iznajmljivače je poskupio samo 160%.
Načelnik Ante Kovač želi socijalističku općinu
Likaplus.hr : SDSS  nije osudio prijetnje smrću  Hrvatima

SDSS nije osudio prijetnje smrću Hrvatima

26.8.2019. | 16:37
Likaplus portal je pisao o grafitima na cesti : Ovo je Srbija! Isto tako poznat je slučaj prije nekoliko godina trganja hrvatske zastave na proslavi na Udbini u selu Mutilić, pa pozivanje grupe iz Srbije "Jandrino jato" koje je bilo poznato po nastupima za zločinačku tzv "SAO Kra
Likaplus.hr : Skandalozna presuda sutkinje iz Čakovca

Kakvo imamo sudstvo?

Skandalozna presuda sutkinje iz Čakovca

6.7.2019. | 9:38
Likaplus.hr : Na dan "YU antifašizma"- koncert u Korenici

Možda bude i vatromet?

Na dan "YU antifašizma"- koncert u Korenici

22.6.2019. | 8:56
Na "dan YU antifašizma" -spektakl u Korenici, veliki koncert Nine Belana
Likaplus.hr : JAZOVKA-zločin antifašista Jugoslavije

Pobili ranjenike iz bolnice

JAZOVKA-zločin antifašista Jugoslavije

22.6.2019. | 8:44
JAZOVKA, u ime Jugoslavije i antifašizma pobili ranjenike iz bolnice sv Duh, časne sestre... Strašan zločin jugoslavenskih antifašista sa crvenom zvijezdom petokrakom
Likaplus.hr : Javio se anonimni čitatelj Slobodno Lici

Ali to nije načelnik Kovač

Javio se anonimni čitatelj Slobodno Lici

20.6.2019. | 13:04
Likaplus.hr :  Puštala učenicima pjesmu "Jugoslavijo"?

Skandal na izletu

Puštala učenicima pjesmu "Jugoslavijo"?

16.6.2019. | 22:07
Naime, roditelji svjedoče kako je u autobusu prof TZK-a u Oš dr Franje Tuđmana i Oš Plitvička jezera puštala učenicima preko razglasa u autobusu pjesmu "Od Vardara pa do Triglava" poznatu i kao pjesma "Jugoslavijo " . Ova pjesma je bila popularna 80-tih godina i smatrana je nefor
Likaplus.hr : Javna poruka sarajevskom glumcu

Thompson

Javna poruka sarajevskom glumcu

16.6.2019. | 20:05
Emir Hadžihafizbegović, BiH glumac, koji je nedavno na N1 televiziji izrekao gnjusne laži o Thompsonu kad je ustvrdio da on ima pjesmu “Srbe na vrbe” a danas gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, ispričao se mnogim Hrvatima koji su imali neugodnosti zbog toga ali nije se ispričao sa
Likaplus.hr : I Rada dobi više glasova od Karla Starčevića

Sramna politika HSP-a

I Rada dobi više glasova od Karla Starčevića

14.6.2019. | 7:00
Sramna politika Karla Starčevića i HSP-a
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :