Četvrtak , 22.2.2018. | 19:33

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-2°

Tlak zraka

1013.3 hPa

Vlažnost

96 %

Senj

slab snijeg, jak vjetarslab snijeg, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1010.2 hPa

Vlažnost

64 %

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-2°

Tlak zraka

1013.3 hPa

Vlažnost

96 %

Senj

slab snijeg, jak vjetarslab snijeg, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1010.2 hPa

Vlažnost

64 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 3.2.2018. u 19:00
Prikaza: 484
Autor: Likaplus

Lokalni izbori

Srbija plaćala glasače iz Srbije

Plitvička J.-Korenica : Srbija plaćala glasače iz Srbije
Zanimljiv je članak iz današnjih novina "večernji list" o početku suđenja pojedincima koji su bili na zjedničkoj listi SDSS-a  i DPS koji su organizirali dovoženje Srba iz Srbije za lokalne izbore 2017. Po osobnom autu se plaćalo  dvije tisuće kuna , ali da unutra bude 4 glasača.
Zanimljiv je podatak da je i Srbija službeno preko Komesarijata za izbjeglice financirala odlazak izbjeglih Srba na izbore u Hrvatsku. Piscu ovih redaka je jako poznato koliko puta su te usluge korištene kako bi se izbori dobili protiv nezavisne liste  Aračić. To su priznali i neki članovi SDSS-a koji su navodili cifru po kombiju. Na zadnjim lokalnim izborima netko je drugi organizirao dolazak Srba iz Srbije za glasovanje protiv HDZ-a i nezavisne liste Aračić. 

U Jutarnjem listu je izašao prije nekoliko mjeseci članak o bivšem Ravnatelj Parka koji je u 2017. obilno dijelio novce za donacije i promidžbu . Spominje se iznos oko 27 milijuna kuna. Poznato je da bivši ravnatelj Novosel i bivši načelnik Luketić nisu bili u dobrim odnosima ...A u dobrim odnosima su bili ravnatelj Parka i nezavisni kandidat za načelnika Ante Kovač.

Isto tako više se puta čulo od pojedinaca u kampanji da su dobili obećanja od jednog od kandidata za načelnika o zapošljavanju u NP Plitvička jezera.

U jednom razgovoru jedan od bivših članova SDSS-a se hvalio kako može za novac dovesti koliko hoće glasača iz Srbije. Nikola Lalić, čelnik SDSS-a, u tjednu prije 2.kruga za načelnika Općine Plitvička Jezera samouvjereno govori u društvu nekolicine, koji su portalu to potvrdili, da  neće HDZ  i Pero pobijediti spominjući i "ustaše" j Jasenovac.
Zanimljivo da je Ante Kovač počeo svoju kampanju preko facebook-a upravo uptužbom prema Aračiću da je "ustaška škola" (valjda zato što je uveo da se svira hrvatska himna na početku i na kraju školske godine), tada se pojavljuje i tekst iz Slobodne Dalmacije, u kojoj slučajno Ante Kovač ima navodnu neku rodbinu, s naslovom "Školu daju u ruke pokloniku Ante Pavelića".

Tada učitelj Kovač preko facebook-a piše "gle čuda Srbi glasuju za Peru" i vrijeđa ih misleći kako su ga u Vijeću roditelja velikom većinom podržali za ravnatelja.

Počinje kampanja i koalicija HDZ-Nezavisna lista Aračić-Promjene biva proglašena "ustaškom koalicijom". Na facebook-u pišu i oni koji su plakali što su oslobođeni generali Gotovina i Markač i lajkaju stranicu i sve što napiše Ante Kovač. Čak i kada napiše samo "kauč" skupi preko 200 lajkova...
Jedan od bivših čelnika SDSS-a  kaže: Pero, nemate nikakve šanse! I to nakon 1. kruga gdje "ustaška koalicija" uvjerljivo vodi za načelnika i trebalo joj je oko 50 glasova da pobijedi već u 1. krugu. 

Što je dalo takvu sigurnost ovom bivšem čelniku SDSS-a da kaže da "ustaška koalicija" nema nikakve šanse. Kako to da u stan, u centru Korenice, uoči 2 kruga izbora, četvrtak na petak, oko 2 sata u noći dođe stara baba blizu 90 godina iz Srbije sa mlađom osobom i napušta stan odmah nakon održanog 2. kruga u kojem pobjeđuje čelnik STOP-a Ante Kovač.
 Sigurno nije došla dati glas za "ustašku koaliciju" i Aračića. Tko je platio auta iz Srbije za ove lokalne izbore? HDZ-u nije trebalo, jer su vodili uvjerljivo u 1.krugu.

Sigurno da Ante Kovač nije imao novca za  takvu akciju. Tko je imao taj novac? Otkud sigurnost bivšem čelniku SDSS-a da  tvrdi "nemate nikakve šanse, Pero" i sadašnji čelnik SDSS-a Nikola Lalić koji u 2. krugu govori o porazu HDZ-a  . Daljnji slijed događaja  je jasniji. Kovač  sklapa koaliciju sa SDSS-om koji je upravljao s HDZ-om ovom Općinom dugi niz godina boreći se upravo protiv nezavisne liste Aračić. isti model je samo primijenio Ante Kovač, udružiti se sa SDSS-om protiv "ustaške koalicije".  I pobijedi za 47 glasova više...

Iza toga slijedi njegov "slavan" razgovor za Pupovčeve "Novosti": Ante Kovač: Kao Hrvata sram me proći kroz neka srpska sela i izdvajanje preko pola milijuna kuna za groblja, a ne za novorođene. I slučajno zamjenik načelnika ,SDSS,za te iste NOVOSTI u lipnju 2017. kaže da će podržati novoga načelnika uz uvjet da  ulaže u groblja. I tako bi, sve drugo je povijest.

Nezavisna lista Aračić je bila uvijek jasna na svim izborima: Ne, SDSS! Pod cijenu da NIKAD ne pobijedi! To zna HDZ, to zna SDSS, to zna i STOP. Suradnja sa Srbima DA, onima koji ne sanjaju novu Republiku Krajinu i novu agresiju na Hrvatsku, nego kojima je hrvatska zastava i hrvatska himna svetinja i spreman je braniti Hrvatsku u nekim budućim, nedaj Bože, ratovima. Mnogi Srbi cijene takav jasan i principijelan stav. Jer znaju da je bolje imati jasna stav nego krišom "psovati Srbima majku" a onda druge optuživati za "ustašku koaliciju".

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Vukefendija

Vukefendija

Komentirano: 5.2.2018. | 22:52

1

Ja sam čuo da se jednom vršio pritisak na biračke odbore da se pripišu glasovi onih koji nisu glasali, po principu pola-pola "hrvatskim strankama", ali i da su se kupovale neke coklje za srpske glasače. To isto nije pošteno, ali ni principijelno.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

21.2.2018. | 17:58
Iz ovih razloga Povjerenstvo Općinske organizacije HDZ-a općine Plitvička Jezera na svojoj 3. sjednici Povjerenstva donijelo je zaključak kojim se daje jednoglasna podrška vijećnicima HDZ-a Općine da pokrenu proceduru OPOZIVA Potpredsjedniku Općinskog vijeća g. Zdravku Žigiću.
Likaplus.hr : Povećanje prireza u Općini-Promjena???

Anto Božić za NAROD.HR

Povećanje prireza u Općini-Promjena???

20.2.2018. | 21:18
SDSS-a promjenio koalicijskog partnera?Umjesto HDZ-a sada ima STOP -Kovača? To je promjena? Povećanje prirez na plaći ? To je promjena?Više novca za groblja nego za novorođenu djecu?To je promjena? Dizanje tri prsta u Vijeću člana SDSS-a ? To je promjena?
Likaplus.hr : Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

Nikola Lalić

Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

19.2.2018. | 20:39
Portal likaplus nije bio dobro prihvaćen kada je pisao o takvim ili sličnim temama ni kada je bila koalicija HDZ-SDSS, ako što i sada nekima smeta ovakvo pisanje kad je koalicja STOP-SDSS-SDP. Po zadnjim informacijama policija je obavila obavijesne razgovore i izuzela snimak sa s
Likaplus.hr : Takve provokatore treba potjerati !

Predsjednik HVIDR-e Gospić

Takve provokatore treba potjerati !

12.2.2018. | 17:01
Ogorčen je naglasio da kada bi on kao hrvatski ratni vojni invalid u vijećnici uzviknuo Za dom-spremni, a tim uzvikom je branjena sloboda Hrvatske,a dizanje tri prsta je simbol velikosrpske agresije na Hrvatsku, privela bi ga policija...
Likaplus.hr : Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

11.2.2018. | 19:44
Amandman kluba nezavisnih vijećnika Aračić-Promjene(Anto Božić) koje je podržao i klub HDZ.a nije prošao kod vladajuće većine i koalicije STOP-Kovač, SDSS, SDP. Da je usvojen amandman uštedjelo bi se novca u Proračunu na godišnjoj razini skoro 30 tisuća kuna ili za 4 godine skoro
Likaplus.hr : "SDSS je za vas izmislio demokraciju"

Načelnik oduševljen :

"SDSS je za vas izmislio demokraciju"

10.2.2018. | 18:46
Načelnik Kovač pohvalio SDS: On je za vas izmislio demokraciju!
Likaplus.hr : Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

VIDEO Skandal na sjednici

Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

9.2.2018. | 22:05
Načelnik nije reagirao na provokaciju Žigića iz SDSS-a koji je podizao tri prsta iako je vidio i čuo što govori.
Likaplus.hr : Ukinite jedno mjesto potpredsjednika Vijeća!

Trošak Općine

Ukinite jedno mjesto potpredsjednika Vijeća!

9.2.2018. | 14:47
Nezavisni vijećnici Anto Božić, Ivana Ivančević i Antonio Kostelac podnijeli su amandman u kojem traže ukidanje jednog potpredsjednika Općinskog vijeća, koji košta Općinu svaki mjesec oko 2.900,00kuna. Taj su amandman podržali svojim potpisom i vijećnici HDZ-a Užarević
Likaplus.hr : Ovako je pisao dok nije postao načelnik

Iz 2013.

Ovako je pisao dok nije postao načelnik

5.2.2018. | 18:32
2013. Ante Kovač je pisao našem likaplus portalu i dostavio video o lošem čišćenju ulica od snijega. Kako je bilo tada, kada je bio načelnik Ivica Kukuruzović, i Ante se spremao za izbore, ali se ubrzo kažu neki uplašio pa odustao, ali je zato uspio 2017. pa sada zna kako je to o
Likaplus.hr : Načelnik priznao da je lagao...

Neizravno

Načelnik priznao da je lagao...

4.2.2018. | 19:41
I na kraju, nije to prvi put da načelnik funkcionira po principu lopova koji viče "držte lopova", i lažljivca kojima se čini da svi drugi okolo lažu...Neki ljudi se boje "sjena" i promjena! Nije li mu nuđeno sučeljavanje i detektor laži?Odbijeno! Provjerimo još jednom u videu s
Likaplus.hr : Groblja-trgovina sa SDSS-om?

Aktualni sat-Korenica

Groblja-trgovina sa SDSS-om?

2.2.2018. | 8:30
Anto Božić je naveo primjer razgovor zamjenika načelnika g Price ,SDSS, za „NOVOSTI“ iz 15.lipnja 2017. kada kaže da će podržati novoga načelnika i općinsku vlast, ali će imati neke uvjete, a to je uređenje groblja.Vijećnik Anto Božić je rekao da neće odustati od tog zahtjeva
Likaplus.hr : Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

Čelni čovjek SDSS-a za Liku

Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

28.1.2018. | 21:00
predsjednik SDSS-a za Liku spominje istu velikosrpsku tezu o etničkom čišćenju Srba, a da ne spomene zločine nad Hrvatima i etničko čišćenje Hrvata s područja okupiranog dijela Hrvatske1991. Postoje li zapaljene kuće 1991. u Lovincu, Čanku, Vaganacu.Tko je protjerao 1991. Hrvate?
Likaplus.hr : Kao Hrvata  sram me proći kroz srpska sela...

Načelnik otvorio dušu:

Kao Hrvata sram me proći kroz srpska sela...

18.1.2018. | 23:17
Ante Kovač: Sramota me je kao Hrvata proći kroz neka srpska sela
Likaplus.hr : I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

Zabraniti i u Lici

I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

5.1.2018. | 21:00
Likaplus.hr : Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

Raspušten ogranak HDZ-a

Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

14.12.2017. | 14:32
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :