Četvrtak , 17.1.2019. | 15:03

Gospic

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1014.6 hPa

Vlažnost

66 %

Senj

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

13°

Tlak zraka

1014.7 hPa

Vlažnost

65 %

Gospic

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1014.6 hPa

Vlažnost

66 %

Senj

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

13°

Tlak zraka

1014.7 hPa

Vlažnost

65 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 3.2.2018. u 19:00
Prikaza: 863
Autor: Likaplus

Lokalni izbori

Srbija plaćala glasače iz Srbije

Plitvička J.-Korenica : Srbija plaćala glasače iz Srbije
Zanimljiv je članak iz današnjih novina "večernji list" o početku suđenja pojedincima koji su bili na zjedničkoj listi SDSS-a  i DPS koji su organizirali dovoženje Srba iz Srbije za lokalne izbore 2017. Po osobnom autu se plaćalo  dvije tisuće kuna , ali da unutra bude 4 glasača.
Zanimljiv je podatak da je i Srbija službeno preko Komesarijata za izbjeglice financirala odlazak izbjeglih Srba na izbore u Hrvatsku. Piscu ovih redaka je jako poznato koliko puta su te usluge korištene kako bi se izbori dobili protiv nezavisne liste  Aračić. To su priznali i neki članovi SDSS-a koji su navodili cifru po kombiju. Na zadnjim lokalnim izborima netko je drugi organizirao dolazak Srba iz Srbije za glasovanje protiv HDZ-a i nezavisne liste Aračić. 

U Jutarnjem listu je izašao prije nekoliko mjeseci članak o bivšem Ravnatelj Parka koji je u 2017. obilno dijelio novce za donacije i promidžbu . Spominje se iznos oko 27 milijuna kuna. Poznato je da bivši ravnatelj Novosel i bivši načelnik Luketić nisu bili u dobrim odnosima ...A u dobrim odnosima su bili ravnatelj Parka i nezavisni kandidat za načelnika Ante Kovač.

Isto tako više se puta čulo od pojedinaca u kampanji da su dobili obećanja od jednog od kandidata za načelnika o zapošljavanju u NP Plitvička jezera.

U jednom razgovoru jedan od bivših članova SDSS-a se hvalio kako može za novac dovesti koliko hoće glasača iz Srbije. Nikola Lalić, čelnik SDSS-a, u tjednu prije 2.kruga za načelnika Općine Plitvička Jezera samouvjereno govori u društvu nekolicine, koji su portalu to potvrdili, da  neće HDZ  i Pero pobijediti spominjući i "ustaše" j Jasenovac.
Zanimljivo da je Ante Kovač počeo svoju kampanju preko facebook-a upravo uptužbom prema Aračiću da je "ustaška škola" (valjda zato što je uveo da se svira hrvatska himna na početku i na kraju školske godine), tada se pojavljuje i tekst iz Slobodne Dalmacije, u kojoj slučajno Ante Kovač ima navodnu neku rodbinu, s naslovom "Školu daju u ruke pokloniku Ante Pavelića".

Tada učitelj Kovač preko facebook-a piše "gle čuda Srbi glasuju za Peru" i vrijeđa ih misleći kako su ga u Vijeću roditelja velikom većinom podržali za ravnatelja.

Počinje kampanja i koalicija HDZ-Nezavisna lista Aračić-Promjene biva proglašena "ustaškom koalicijom". Na facebook-u pišu i oni koji su plakali što su oslobođeni generali Gotovina i Markač i lajkaju stranicu i sve što napiše Ante Kovač. Čak i kada napiše samo "kauč" skupi preko 200 lajkova...
Jedan od bivših čelnika SDSS-a  kaže: Pero, nemate nikakve šanse! I to nakon 1. kruga gdje "ustaška koalicija" uvjerljivo vodi za načelnika i trebalo joj je oko 50 glasova da pobijedi već u 1. krugu. 

Što je dalo takvu sigurnost ovom bivšem čelniku SDSS-a da kaže da "ustaška koalicija" nema nikakve šanse. Kako to da u stan, u centru Korenice, uoči 2 kruga izbora, četvrtak na petak, oko 2 sata u noći dođe stara baba blizu 90 godina iz Srbije sa mlađom osobom i napušta stan odmah nakon održanog 2. kruga u kojem pobjeđuje čelnik STOP-a Ante Kovač.
 Sigurno nije došla dati glas za "ustašku koaliciju" i Aračića. Tko je platio auta iz Srbije za ove lokalne izbore? HDZ-u nije trebalo, jer su vodili uvjerljivo u 1.krugu.

Sigurno da Ante Kovač nije imao novca za  takvu akciju. Tko je imao taj novac? Otkud sigurnost bivšem čelniku SDSS-a da  tvrdi "nemate nikakve šanse, Pero" i sadašnji čelnik SDSS-a Nikola Lalić koji u 2. krugu govori o porazu HDZ-a  . Daljnji slijed događaja  je jasniji. Kovač  sklapa koaliciju sa SDSS-om koji je upravljao s HDZ-om ovom Općinom dugi niz godina boreći se upravo protiv nezavisne liste Aračić. isti model je samo primijenio Ante Kovač, udružiti se sa SDSS-om protiv "ustaške koalicije".  I pobijedi za 47 glasova više...

Iza toga slijedi njegov "slavan" razgovor za Pupovčeve "Novosti": Ante Kovač: Kao Hrvata sram me proći kroz neka srpska sela i izdvajanje preko pola milijuna kuna za groblja, a ne za novorođene. I slučajno zamjenik načelnika ,SDSS,za te iste NOVOSTI u lipnju 2017. kaže da će podržati novoga načelnika uz uvjet da  ulaže u groblja. I tako bi, sve drugo je povijest.

Nezavisna lista Aračić je bila uvijek jasna na svim izborima: Ne, SDSS! Pod cijenu da NIKAD ne pobijedi! To zna HDZ, to zna SDSS, to zna i STOP. Suradnja sa Srbima DA, onima koji ne sanjaju novu Republiku Krajinu i novu agresiju na Hrvatsku, nego kojima je hrvatska zastava i hrvatska himna svetinja i spreman je braniti Hrvatsku u nekim budućim, nedaj Bože, ratovima. Mnogi Srbi cijene takav jasan i principijelan stav. Jer znaju da je bolje imati jasna stav nego krišom "psovati Srbima majku" a onda druge optuživati za "ustašku koaliciju".

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Vukefendija

Vukefendija

Komentirano: 5.2.2018. | 22:52

1

Ja sam čuo da se jednom vršio pritisak na biračke odbore da se pripišu glasovi onih koji nisu glasali, po principu pola-pola "hrvatskim strankama", ali i da su se kupovale neke coklje za srpske glasače. To isto nije pošteno, ali ni principijelno.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Puzajuća srpska agresija i u Lici

Puzajuća srpska agresija i u Lici

17.1.2019. | 12:26
Tako je u Korenici , oni koji su ukazivali na politiku SDSS-a u Korenici i Lici, bili proglašavani "ustašama", "govorom mržnje"...jer nije ugodno slušati o svojem koalicijskom partneru takve stvari. Jasno i da će taj koalicijski partner na prvom "političkom zavoju" ostaviti nače
Likaplus.hr : Proračun je dobar, ali ga rušimo..

Čudna logika vijećnika

Proračun je dobar, ali ga rušimo..

2.1.2019. | 13:00
PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP, HSS, Kovačev vijećnik (Domić), SDSS bilo briga što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun.
Likaplus.hr : Aktualni sat u Korenici i proračun

Aktualni sat u Korenici i proračun

19.12.2018. | 8:49
Korenica- Sinoć je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera na kojoj je donesen rebalans proračuna za 2018. i ujedno i proračun za 2019. godinu. Većinom glasova nezavisne liste STOP Ante Kovača, SDSS-a i SDP-a usvojen je proračun za 2019. Na Aktualnom satu za rij
Likaplus.hr : Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

Nebuloze

Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

18.12.2018. | 6:28
Korenica- Večeras je sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera u kojoj većini čini lista "STOP" Ante Kovača (4 vijećnika), SDSS (2 vijećnika) i SDP-a (1 vijećnik), a oporba Nezavisna lista Aračić-Promjene (3 vijećnika) i HDZ (3 vijećnika)
Likaplus.hr : SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

8.12.2018. | 14:01
Poslije HDZ-a odgovornost leži na onim tzv "nezavisnim načelnicima" koji poput žabe koja vidi kako potkivaju konja i ona diže noge u zrak. I ovi tzv "nezavisni načelnici" ponašaju se poput HDZ i oslanjaju se na ovakav SDSS i ovakvog Pupovca, pa su čak i dobro došli u tjednik "Nov
Likaplus.hr : Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

18.11.2018. | 12:49
Korenica- Pitam se shvaćaju li hrvatski Srbi i Srbi u Srbiji što je bila srpska agresija na Hrvatsku? Kada gledaju priloge o zločinima u Vukovaru, Škabrnji,.Lici,...15 tisuća pobijenih Hrvata i drugih koji su se našli na putu srpskoj agresiji, shvaćaju li išta hrvatski Srbi ili
Likaplus.hr : Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

8.10.2018. | 10:12
Što je sa zločinima nad Hrvatima u Lici, Kordunu? Istražuje li DORH tako efikasno te zločine kao bacanje limuna na Milorada Pupovca.
Likaplus.hr : SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

2.10.2018. | 11:26
Pupovac još nije, barem nisam čuo, jasno osudio srpsku agresiju na Hrvatsku i tenkove iz Srbije koji su razarali Hrvatsku , a na putu iz Beograda građani su pred tenkove bacali cvijeće kao da idu na izlet u Hrvatsku, a ne razarati i ubijati tuđu djecu i tuđe domove.
Likaplus.hr : Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

15.9.2018. | 19:12
Tko god stvara koaliciju sa SDSS-om stvara rak ranu na nacionalnom biću hrvatskog naroda. Zašo? Jer je SDSS i Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović negacija svega onoga za što se krvavo izborila Hrvatsku, za svoju samostalnost i slobodu, uz puno žrtava. A kako se ponaša SDSS i
Likaplus.hr : Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

11.9.2018. | 10:37
Lovas: Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju
Likaplus.hr : Poslije Milinovića izbacuje i Pupovca ?

Plenković

Poslije Milinovića izbacuje i Pupovca ?

1.9.2018. | 9:54
Plenkoviću smeta "cirkus sa HDZ-om" , ali mu očiti ne smeta "cirkus sa Hrvatskom" koju stvara Milorad Pupovac svojim izjavama, postupcima, a da ne govorimo u Pupovčevom tjedniku " NOVOSTI" koji se izruguje "Oluji", Tuđmanu, braniteljima....
Likaplus.hr : Pljušte podrške  Plenkoviću

Sa svih strana Like

Pljušte podrške Plenkoviću

31.8.2018. | 21:43
SA SVIH STRANA LIKE Pljušte podrške Plenkoviću.Danas je poslije Otočca i Udbina i Senj i HDZ u Općini Plitvička Jezera dao bezrezervnu podršku vođi HDZ-a Andreju Plenkoviću. U Otočcu se čak uz Šutića našao i bivši župan Milan Jurković koji isto daje podršku Plenkoviću i osuđuje d
Likaplus.hr : Poštujte naše znakove

Poštujte naše znakove

31.8.2018. | 14:03
Likaplus.hr : Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

Ugledaj se Vučiću i Irineju

Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

8.8.2018. | 21:32
Milan Babić, predsjednik tzv "Republike srpske Krajine": Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi zato što su bili Hrvati, a ne Srbi. Nevini ljudi su proganjani, nevini ljudi su nasilno istjerani iz svojih kuća i nevini ljudi su ubijani.
Likaplus.hr : Vučić i Patrijarh-ideolozi rata i mržnje?

Vučić i Patrijarh-ideolozi rata i mržnje?

7.8.2018. | 12:07
Tijekom petogodišnje srpske agresije na Hrvatsku ubijena su tri svećenika i redovnika, a ranjena tri svećenika. Protjerano je 226 svećenika, redovnika i redovnica a u zatočeništvu se nalazilo 17 svećenika, redovnika i redovnica. Više od1500 katoličkih sakralnih objekata srušeno
Likaplus.hr : Kako stati na kraj krađama na Plitvicama?

Turisti mete

Kako stati na kraj krađama na Plitvicama?

7.8.2018. | 8:42
Opljačkani turisti na Plitvicama postaje loša reklama o učestalo se ponavlja u sezoni. Koliko je do sada takvih slučajeva uhićeno? Može li vodstvo Parka pomoći sigurnosti svojih turista postavljanjem nadzornih kamera? Bilo bi dobro, jer novca za takvo što sigurno ima ...
Likaplus.hr : Svima, sretan dan Oluje!

Svima, sretan dan Oluje!

5.8.2018. | 6:44
Pjevaj puče, al’ mrtvih se sjeti…koji za slobodu Hrvatske su pali i nek žrtva, njihova se štuje! neka vječno živi dan nam sveti, svima, svima, sretan dan OLUJE!
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :