Nedjelja , 24.3.2019. | 14:55

Politika

Objavljeno: 2.1.2019. u 13:00
Prikaza: 974
Autor: Likaplus/Pero Aračić

Čudna logika vijećnika

Proračun je dobar, ali ga rušimo..

Plitvička J.-Korenica : Proračun je dobar, ali ga rušimo..Vijećnici "suzdržani" za dobar Proračun, a što bi da je loš bio?

PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP-u, HSS-u, Kovačevom vijećniku (Domić), SDSS -u bilo važno što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni interes i animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun. Proračun je DOBAR, ali Plenković nas je zamolio da ga srušimo...

Gospić-Proračun Ličko-senjske županije nije usvojen na sjednici zakazanoj od strane predsjednice Skupštine, članica HDZ-a , za posljednji dan u 2018. godini. Vijećnici SDSS-a, SDP, HSS-a,HSU, HNS-a , HDZ-a kao i Kovačev vijećnik nisu dignuli ruke za Proračun ili jednostavno nisu došli na sjednicu što je isto.
 Zašto su srušili Proračun Ličko-senjske županije? Je li možda Proračun bio loš? Ne, nije,  bio je dobar, pa čak nisu uložili niti jedan amandman, pa su bili suzdržani, ne protiv, i tako su srušili Proračun i izazvali nove izbore.  "Proračun je DOBAR, ali Plenković nas je zamolio da ga srušimo"..tako se shvaća potez ovih vijećnika.

PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP, HSU,HSS, Kovačevom vijećniku (Domić), SDSS bilo važno što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun. 

Plenković ima razloga srušiti Proračun i izazvati  nove izbore za županijsku skupštinu, jer time pokušava istjerati dio članova ličkog HDZ-a  koji su malo desniji i koji podržavaju župana Milinovića, a bit će mu smetnja  na unutarstranačkim izborima za predsjednika  HDZ-a "jedan član, jedan glas".  Što se više riješi desnijih hadezeovaca, lakše mu je pobijediti . U tu svrhu mu je pomogao i SDP, i SDSS i HSU i HSS i HNS i vijećnik Ante Kovača(Domić).

Proračun koji je DOBAR i nije mu bilo zamjerke odlučili su podržati nezavisni gradonačelnici Otočca i Novalje (Kostelac i Dabo).

Rušenjem Proračuna staju projekti iz EU fondova koji su u tijeku jer ne mogu biti financirani, nema budućih EU projekata,nema novca za domove zdravlja, škole...samo minimalni iznosi. Kome to treba? Plenkoviću i HDZ-u svakako, ali ne i stanovnicima Ličko-senjske županije.

Ako je Proračun bio loš,trebalo je ići sa amandmanima, ako se ne prihvate, tada je trebalo rušiti Proračun, ali Proračun je bio DOBAR i nisu mogli vijećnici biti PROTIV nego su bili SUZDRŽANI i time izazvali  nove izbore i novi financijski trošak za izbore. Je li župan Milinović loš kao župan? Nije, sredio je dugovanje Županije, uspostavio red u financijama, i ostvario suficit, višak u Proračunu...U čemu je onda problem?
Pa zašto ruše Proračun? Radi Milinovića, jer je tako naredio Plenković. Čiju glavu nose županijski vijećnici koji dižu natpis SUZDRŽAN, ili kukavički  se ne pojave na sjednici županijske skupštine, Plenkovićevu  glavu ili svoju? 
Možemo shvatiti da vijećnici iz HDZ-a to rade, ali zašto to čine iz SDP-a,HSS-a,HSU, SDSS-a, Kovačeve liste...? Zašto staju na stranu HDZ-a i ruše DOBAR PRORAČUN i posredno župana Milinovića koji je uveo red u financije, doveo do suficita, viška u Proračunu, vratio dugovanja Županije... Zato što ih goni ono što goni i Plenkovića osobni animozitet prema županu Milinoviću. 
Pisac ovih redaka je imao puno sukobljavanja sa Milinovićem u vrijeme kada je bio politički puno jači i kada je HDZ bio puno jači, imao sam sukobe sa politikom Kovača, Borisa, Mile, Ivice...ali sam uvijek znao razlikovati osobni animozitet od  onoga što je dobro za Općinu, Županiju... Često  nisam nailazio na jednaku svijest s druge strane, ali mi to nije zamutilo vid da jednako postupam kao oni u nekim situacijama.

Ovako se čini da ovi vijećnici koji se nisu pojavili na sjednici ili digli ruku za "suzdržan", a nisu imali primjedbe na Proračun Županije, jer nisu uložili amandmane, nisu bili niti PROTIV, jer je Proračun uistinu DOBAR, rušili taj isti Proračun samo zato jer je to želio Plenković i HDZ.

Sjećam se riječi Ante Kovača u izborima da će "nositi na ramenima HDZ i koalicijske partnere ako budu imali dobre projekte", nažalost, ponašanje kasnije u Vijeću je pokazalo da ne prihvaća dobre amandmane, da koči svjesno ili nesvjesno dobre projekte koji dolaze od drugih. 

Političari se pokazuju dobrim ili lošim ukoliko  mogu odstraniti osobni animozitet, a razmišljati o  dobrobiti općine, grada i županije i stanovnika Županije, općine, grada... Vijećnici županijske skupštine koji su bili suzdržani ili nisu došli na sjednicu pokazali su da nemaju svijest odgovornosti, nego svijest animoziteta i pokorničkog sagibanja vrata pred  Plenkovićem iz Zagreba, a takvi vijećnici nisu dostojni glasa na slijedećim županijskim izborima.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 2.1.2019. | 23:37

1

Štas ti Pere čudiš teme ka tuka driski. Lopovi su i Milinovć i Plenkovć, a Kovač i lopov i seronja. A ti ka nisi zna.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"?

Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"?

7.3.2019. | 12:33
Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere’?
Likaplus.hr : Izbori u Lici 10.ožujka

Izbori u Lici 10.ožujka

7.2.2019. | 15:55
Likaplus.hr : Ribanje i prigovaranje

Ribanje i prigovaranje

30.1.2019. | 13:43
Likaplus.hr : Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

26.1.2019. | 22:35
Načelnik smijenio direktora Hrvoja Kukuruzovića i navodno na to mjesto postavlja Anu Rapo.
Likaplus.hr : Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

Načelnik se zabunio

Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

24.1.2019. | 9:33
Za pedijatra u Korenici Općina je plaćala pet i pol tisuća kuna mjesečno , a ne 66 tisuća kuna
Likaplus.hr : Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

Rušenjem proračuna Županije

Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

23.1.2019. | 23:18
Neodgovorno rušenje Proračuna Županije po naputku Plenkovića dovelo je Županiju u situaciju da ostane bez EU projekata , bez 250 milijuna kuna, kolika je vrijednost projekata koji su bili spremni u ovoj godini..HDZ, SDSS, HNS, HSS, dio "Bure promjena"...snose odgovornost
Likaplus.hr : Puzajuća srpska agresija i u Lici

Puzajuća srpska agresija i u Lici

17.1.2019. | 12:26
Tako je u Korenici , oni koji su ukazivali na politiku SDSS-a u Korenici i Lici, bili proglašavani "ustašama", "govorom mržnje"...jer nije ugodno slušati o svojem koalicijskom partneru takve stvari. Jasno i da će taj koalicijski partner na prvom "političkom zavoju" ostaviti nače
Likaplus.hr : Aktualni sat u Korenici i proračun

Aktualni sat u Korenici i proračun

19.12.2018. | 8:49
Korenica- Sinoć je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera na kojoj je donesen rebalans proračuna za 2018. i ujedno i proračun za 2019. godinu. Većinom glasova nezavisne liste STOP Ante Kovača, SDSS-a i SDP-a usvojen je proračun za 2019. Na Aktualnom satu za rij
Likaplus.hr : Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

Nebuloze

Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

18.12.2018. | 6:28
Korenica- Večeras je sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera u kojoj većini čini lista "STOP" Ante Kovača (4 vijećnika), SDSS (2 vijećnika) i SDP-a (1 vijećnik), a oporba Nezavisna lista Aračić-Promjene (3 vijećnika) i HDZ (3 vijećnika)
Likaplus.hr : SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

8.12.2018. | 14:01
Poslije HDZ-a odgovornost leži na onim tzv "nezavisnim načelnicima" koji poput žabe koja vidi kako potkivaju konja i ona diže noge u zrak. I ovi tzv "nezavisni načelnici" ponašaju se poput HDZ i oslanjaju se na ovakav SDSS i ovakvog Pupovca, pa su čak i dobro došli u tjednik "Nov
Likaplus.hr : Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

18.11.2018. | 12:49
Korenica- Pitam se shvaćaju li hrvatski Srbi i Srbi u Srbiji što je bila srpska agresija na Hrvatsku? Kada gledaju priloge o zločinima u Vukovaru, Škabrnji,.Lici,...15 tisuća pobijenih Hrvata i drugih koji su se našli na putu srpskoj agresiji, shvaćaju li išta hrvatski Srbi ili
Likaplus.hr : Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

8.10.2018. | 10:12
Što je sa zločinima nad Hrvatima u Lici, Kordunu? Istražuje li DORH tako efikasno te zločine kao bacanje limuna na Milorada Pupovca.
Likaplus.hr : SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

2.10.2018. | 11:26
Pupovac još nije, barem nisam čuo, jasno osudio srpsku agresiju na Hrvatsku i tenkove iz Srbije koji su razarali Hrvatsku , a na putu iz Beograda građani su pred tenkove bacali cvijeće kao da idu na izlet u Hrvatsku, a ne razarati i ubijati tuđu djecu i tuđe domove.
Likaplus.hr : Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

15.9.2018. | 19:12
Tko god stvara koaliciju sa SDSS-om stvara rak ranu na nacionalnom biću hrvatskog naroda. Zašo? Jer je SDSS i Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović negacija svega onoga za što se krvavo izborila Hrvatsku, za svoju samostalnost i slobodu, uz puno žrtava. A kako se ponaša SDSS i
Likaplus.hr : Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

11.9.2018. | 10:37
Lovas: Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :