Srijeda , 24.1.2018. | 00:44

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1030.5 hPa

Vlažnost

86 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1027.8 hPa

Vlažnost

46 %

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1030.5 hPa

Vlažnost

86 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1027.8 hPa

Vlažnost

46 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 26.10.2017. u 22:15
Prikaza: 1884
Autor: Likaplus

Aktualni sat-Korenica

Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?

Plitvička J.-Korenica : Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?Podržava li načelnik direktore Vodovoda i Komunalca kada ih ne smjenjuje, a napadao ih ...(Foto: Likaplus)
Korenica - Danas je održana 3.redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera. Na početku je bio Aktualni sat. Bivši načelnik Boris Luketić /HDZ/ postavio je sadašnjem načelniku Anti Kovaču/STOP/ pitanje u vezi milijunskog projekta započetog za vrijeme bivše općinske vlasti tzv. Aglomeracija kojom se rješava pitanje odvodnje na području cijele Općine. Načelnik Kovač je odgovorio da bivši načelnik nije baš išao često na sastanke u Hrvatske vode, a da on ide već skoro 5. put na sastanak. Predbacio je bivšem načelniku da će snositi veliku odgovornost ukoliko se ne uspiju u roku napraviti nekakve predradnje u vezi toga Projekta. Replicirao mu je bivši načelnik Boris Luketić rekavši da se sadašnja općinska vlast ne može izvlačiti, jer sve je bilo pripremljeno, a sada je na novoj općinskoj vlasti da Projekt realizira do kraja. "Ali vi ništa ne radite!"-rekao je Boris Luketić novoizabranom načelniku Kovaču.

Ivan Majetić Ćiro (HDZ) je pitao što je s održavanjem izbora za mjesne odbore, koje je načelnik najavio za studeni, a još se nije ništa dogodilo i kada će se sastati s gospodarstvenicima koji traže sastanak s načelnikom Općine?
Izbora za mjesne odbore još neće biti jer treba prekrojiti granice mjesnih odbora, a onda treba i promijeniti Statut, a za sve to treba vremena, ali novca, to košta- rekao je načelnik Općine Plitvička Jezera g Kovač.

Treći vijećnik koji se javio za pitanje načelniku bio je g Anto Božić(nezavisna lista-Aračić) koji je pitao načelnika je li njegov izbor sadašnje vodstvo Vodovoda i Komunalca u Korenici obzirom da ih nije smijenio, a u kampanji je vrlo kritički progovarao o obadvije firme, pa čak i ponižavajuće o čelnim ljudima. Stoga čudi obzirom da ste u tijelima obadvije firme a da niste izvršili smjenu čelnih ljudi ili ste zadovoljni njihovim radom?- pitao je nezavisni vijećnik Anto Božić.
Načelnik Anto Kovač nije bio određen u odgovoru nego je rekao da s nekima nije zadovoljan a s nekima je ugodno iznenađen. Na repliku vijećnika Ante Božića da bude konkretniji s kim je zadovoljan, a s kim nije zadovoljan, načelnik je inatljivo odgovorio da ne želi reći i da zadržava to pravo za sebe. "Ja vama to neću reći"- ponavljao je načelnik Kovač na upit nezavisnog vijećnika.
Očito načelnik zaboravlja da nije bitan vijećnik i njegovo pitanje, te  da načelnik odgovara stanovnicima Korenice koji su se naslušali u predizbornoj kampanji vrlo ružnih i ponižavajućih riječi na čelne ljude Vodovoda i Komunalca (Hrvoje Kukuruzović i Danijela Gvojić), a sada, kada ima mogućnost smijeniti ih, ako nisu dobro vodili firme, i dalje ih ostavlja na čelnim mjestima, pa se traži objašnjenje, je li sadašnji načelnik samo bez razloga u kampanji napadao čelništvo ove dvije firme ili oni stvarno ne znaju voditi svoje firme. Ako ne znaju, zašto ih nije smijenio? Ako znaju voditi firme, zašto ih je bezočno napadao u kampanji?
Drugo pitanje je bilo vijećnika Ante Božića u vezi sistematizacije radnih mjesta u Općini i je li istina da je načelnik neke molio da ostanu na svojim radnim mjestima (npr Mile Grbac-v.d.pročelnik)? Načelnik je odgovorio da je sistematizacija radnih mjesta gotova i da će uskoro stupiti na snagu, a što se tiče Mile Grbca nije bio sasvim određen u svojem odgovoru. Naime, pročelnika a pogotovo v.d. smjenjuje načelnik bez odobrenja bilokoga. Međutim, načelnik u svojem odgovoru tvrdi da je tražio da Grbac sam podnose ostavku... Što je istina?

Više nije bilo pitanja, pa se prešlo na druge točke Dnevnog reda. Izvajamo točku Rebalans proračuna za 2017. Sve o razlozima rebalansa proračuna iznijela je gospođa Marina Polić koja je šefica računovodstva .
Istaknula je da se Proračun puni puno slabije nego se predviđalo, pa je potreban rebalans. Isrcpno je po stavkama išla i obrazlagala kojima se smanjuju davanja u odnosu na predviđene stavke na početku godine. Njezino izlaganje pogledajte u video prilogu.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
exhadezeovac

exhadezeovac

Komentirano: 27.10.2017. | 12:54

1

Moram priznat da je dobro vidit nova lica u vijecu.... i da ovaj bozic pogada di treba...i jednima i drugima!!!!!! Luketic zarasto...a kovac cak ...ko da ima senilnost...ne zna di stane..sta prica..

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Kao Hrvata  sram me proći kroz srpska sela...

Načelnik otvorio dušu:

Kao Hrvata sram me proći kroz srpska sela...

18.1.2018. | 23:17
Ante Kovač: Sramota me je kao Hrvata proći kroz neka srpska sela
Likaplus.hr : I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

Zabraniti i u Lici

I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

5.1.2018. | 21:00
Likaplus.hr : Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

Raspušten ogranak HDZ-a

Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

14.12.2017. | 14:32
Likaplus.hr : Osvanule adventske svijeće u i Korenici

Osvanule adventske svijeće u i Korenici

4.12.2017. | 21:21
Korenica- Nakon našeg natpisa Za Općinu advent još nije niti počeo?, u kojem smo skrenuli pozornost da je advent počeo i da se diljem Hrvatske pale adventske svijeće, ali da u Korenici još nisu niti postavljene tamo gdje su prijašnjih godina ukrašavale centar Korenice, ipak su u
Likaplus.hr : General Praljak umro

General Praljak umro

29.11.2017. | 14:58
Likaplus.hr : A kako nazivate svoje "uhljebe"g.Načelniče?

Burno na Aktualnom satu

A kako nazivate svoje "uhljebe"g.Načelniče?

28.11.2017. | 11:55
Likaplus.hr : Neki plakali od sreće, neki od tuge

oslobađanje generala

Neki plakali od sreće, neki od tuge

16.11.2017. | 8:35
Likaplus.hr : Načelniče, Vi ste javna osoba!

Načelniče, Vi ste javna osoba!

10.11.2017. | 10:49
Sjećate se kada je sadašnji načelnik, a tada učitelj Ante Kovač, prozivao putem svojega facebook-a sve okolo , tvrdeći da su javne osobe i da moraju biti kritizirane. Nažalost, tako brzo se zaboravi sve to, pa i to kako je govorio da je to "naš novac", a ne novac "načelnika" i da
Likaplus.hr : Poštujete naše znakove

Poštujete naše znakove

18.10.2017. | 9:39
Likaplus.hr : Plenkoviću, makni četničke spomenike

Agresori mogu, a HOS NE!

Plenkoviću, makni četničke spomenike

15.9.2017. | 9:16
Likaplus.hr : Thompson nije nikada kažnjen zbog pjesme

Menadžer Thompsona

Thompson nije nikada kažnjen zbog pjesme

10.8.2017. | 20:48
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :