Nedjelja , 22.7.2018. | 05:11

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

21°

Tlak zraka

1009.9 hPa

Vlažnost

55 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

27°

Tlak zraka

1009.7 hPa

Vlažnost

56 %

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

21°

Tlak zraka

1009.9 hPa

Vlažnost

55 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

27°

Tlak zraka

1009.7 hPa

Vlažnost

56 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 21.7.2017. u 6:34
Prikaza: 3359
Autor: Likaplus

Vijećnik Anto Božić oštro

Načelniče, stalno iznosite neistine!

Plitvička J.-Korenica : Načelniče, stalno iznosite neistine!Anto Božić: Zašto načelniče, niste SDSS poslali na "hlađenje"?

Zašto načelniče niste poslali SDSS na "hlađenje" jer je odgovoran i sudjelovao je u vlasti s HDZ-om kroz 12 godina?-upitao je Anto Božić načelnika na Aktualnom satu. Čekate samo da dođete na vlast, a onda koristite iste mehanizme vlasti kao i HDZ, gdje je tu PROMJENA? Vi, načelniče, vodite privatni "rat" protiv Aračića-ustvrdio je nezavisni vijećnik Anto Božić

Korenica- Jučer je održana 1. sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera nakon lokalnih izbora na kojima je pobjedu za načelnika odnio Ante Kovač i u koaliciji sa SDSS i SDP-om obnašaju vlast u Općini Plitvička Jezera. Oporba je HDZ i vijećnici Nezavisne liste Pero Aračić-Promjene.
Bio je to prvi Aktualni sat, te donosimo zbivanja s Aktualnog sata, a sutra ćemo objaviti drugi dio sa sjednice.
Pitanja na Aktualnom satu postavio je Anto Božić-Nezavisna lista -Aračić-Promjene , Boris Luketić-HDZ, te Tomislav Užarević-HDZ.
Prvi je pitanje postavio nezavisni Anto Božić i to načelniku Općine. Prvo mu je čestitao na pobjedi i na tome da po prvi puta imamo na čelu Općine čovjeka sa fakultetom, a onda je slijedio mali "okršaj".

Vijećnik Anto Božić zamjerio je načelniku Općine Anti Kovaču što cijelo vrijeme ponavlja neistinu da nije koalirao s onima koji su bili u vlasti i odgovorni su za stanje u Općini, a koalira sa SDSS-om, koji je zadnjih 12 godina bio u koaliciji s HDZ-om i snosi odgovornost za stanje u Općini Plitvička Jezera, a istovremeno nije niti pozvao na razgovor predstavnike Nezavisne liste Aračić-Promjene koji nisu bili dio vlasti i nisu odgovorni za stanje u Općini, nego su samo u trenutku kada je SDSS ucijenio HDZ s milijunskim amandmanima i htio rušiti općinsku vlast HDZ-HSS, Nezavisna lista Aračić je postupila odgovorno i podržala rad, te spriječila prijevremene izbore, što je i dovelo do raskida koalicije između SDSS i HDZ-a.
Vijećnik Anto Božić prigovorio je načelniku da postupa isto kao i HDZ i da njegova pobjeda nije donijela promjenu, nego je kada je došao na vlast, počeo postupati kao HDZ i u odabiru koalicijskog partnera(SDSS-a) kao i ne davanju potpredsjedničkog mjesta oporbi, nego SDSS-u, što je u suprotnosti s Poslovnikom i Statutom Općine.
Zašto niste poslali SDSS na "hlađenje" g načelniče?-zapitao je načelnika nezavisni vijećnik Anto Božić. Vi postupate kao HDZ, samo čekate da dođete na vlast, a onda koristite iste mehanizme vlasti kao i HDZ.

Načelnik Općine Ante Kovač je rekao da nije točno da radi kao HDZ, nego da je nakon što je pukla koalicija s SDSS-om , HDZ imao podršku Nezavisne liste Pere Aračića, te je ta lista odgovorna za sve ono što se zbivalo zadnje dvije godine od raskida koalicije sa SDSS-om.  Pokušao je načelnik Kovač opravdati SDSS da on nije toliko odgovoran jer nije ..../Iako je SDSS i nakon raskida koalicije sa HDZ-om uvijek, nakon početne ljutnje, dizao ruke i podržavao svaku odluku na Općinskom vijeću.

Ponovno je načelnik načeo, očito njemu jako bolnu, temu izbora ravnatelja Oš dr Franje Tuđmana, pa čak spominjući i suprugu Pere Aračića koja je postala ravnateljica nakon suspenzije.
/Nije spomenuo načelnik Kovač da je Dražena Aračić izabrana na natječaju sa skoro 90% podrškom učitelja, roditelja i svih djelatnika škole- sličan postotak je dobio i Pero Aračić na natječaju u svibnju 2016. dok je Kovač kao učitelj dobio 6 glasova za izbor u Školski odbor plus glas njegov i njegove supruge).
Rekao je načelnik Kovač i da treba vidjeti što je HDZ radio po ličkim gradovima i je li poštivao odredbu da jedno mjesto u gradskim i općinskim vijećima bude za oporbu-potpredsjedničko mjesto. Nato mu je vijećnik Anto Božić predbacio da vodi "privatni rat" protiv Aračića i da samo potvrđuje ono što je i sam rekao u pitanju, da Ante Kovač kao načelnik Općine radi isto što je radio i HDZ i da nije nikakva promjena. Načelnik je odgovorio da Pero Aračić vodi protiv njega privatni rat... Uzbudilo je sve to vijećnika SDSS-a Zdravka Žigića...kada je vidio i čuo da se spominje Aračić

 

Zdravko Žigić,SDSS, inače i potpredsjednik Općinskog vijeća, uz novčanu naknadu od 2 tisuće kuna, zapitao  je predsjednika Općinskog vijeća:" Šta radi ovdje Aračić?"..."Zašto i u kakvoj je funkciji, pa on nije općinski vijećnik, pa tako svatko može sa ceste doći ovdje..." Predsjednik Općinskog vijeća Ante Bionda je rekao da je Aračić ovdje kao mediji i da se  nije najavio i ako treba o tome na Aktualnom satu povesti raspravu ...nato je načelnik Općine rekao da neka sada ostane da ne radimo cirkus, ali neka se slijedeći put najavi.
 Očito nitko nije pročitao Poslovnik o radu Općinskog vijeća čl 99."Izvjestitelji javnih glasila imaju pravo pratiti rad Vijeća i njegovih radnih tijela. Predsjednik Vijeća o planiranim sjednicama Vijeća mora blagovremeno obavještavati javna glasila"

Drugo pitanje postavio je Boris Luketić o provedbi Projekta Aglomeracije i da bi bilo dobro da se to dalje nastavi , te je postavio pitanje načelniku je li što poduzeo u vezi tim da se nastavi ovaj Projekt. Koliko puta se susreo s predstavnicima Hrvatskih voda ? Zna li kolika košta ova investicija? ... Načelnik Općine Kovač je odgovarajući Borisu Luketiću govorio o načinu rada bivše općinske vlasti i optuživati Borisa Luketića ...I tu je zaiskrilo između Borisa Luketića i načelnika Općine Ante Kovača. Uglavnom načelnik Kovač je predbacivao loš rad bivšem načelniku/iako ga je prije nekoliko mjeseci hvalio i da je ipak nešto napravio dobroga kao načelnik/ te se rasprava pretvorila u predbacivanje što je i što nije učinjeno.

Zadnje pitanje je postavio Tomislav Užarević o tome što namjerava načelnik i Općina učiniti za proslavu "Oluje" ove godine i pitanje za zamjenika načelnika iz reda SDSS-a o najavljenom protuprosvjedu na Dan Oluje od strane Milorada Pupovca i SDSS-a. 
Načelnik Ante Kovač je rekao da će se dogovoriti s braniteljima o proslavi "Oluje" i da je akcija "Oluja" vrlo važna u povijesti Hrvatske, iako je bilo i zločina. Općina će slaviti i antifašizam, i "Oluju", i žrtve iz 2. svjetskog rata...I to je novost u ovoj Općini-zaključio je načelnik Kovač. Zamjenik načelnika iz reda SDSS-a g Milan Prica je rekao da nije čuo ništa o kontra prosvjedu radi "Oluje". Ovim je i završen Aktualni sat.

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
jules

jules

Komentirano: 21.8.2017. | 13:49

1

načelnik samo vrti praznu priču!! a mi tapkamo u mjestu.... kic u ciglama... pričao o nekim mladima....mladi bježite!
brinje

brinje

Komentirano: 23.7.2017. | 22:33

2

ovo mi je baš super Zašto niste poslali SDSS na "hlađenje" g načelniče?-zapitao je načelnika nezavisni vijećnik Anto Božić. Vi postupate kao HDZ, samo čekate da dođete na vlast, a onda koristite iste mehanizme vlasti kao i HDZ.,
................

................

Komentirano: 22.7.2017. | 22:37

3

Ovaj "Neron" dobio izgleda od SDSS i Lalića zadatak da Oluju prešuti i da ukine vatromet i koncert za Oluju, prodaje se SDSS za fotelju ili je tupast pa ga Lalić voza bez vozačke Zločini i o Oluji možemo imati različito mišljenje...možda se pridruži Pupovcu u kontraprosvjedu???
BoroBoro

BoroBoro

Komentirano: 22.7.2017. | 17:40

4

Jedva čekam da načelnik Kovač s Pupovcem položi vijence ispred Općine na antifašistički praznik
leopold

leopold

Komentirano: 22.7.2017. | 16:03

5

O kojim zločinima u Oluji lupeta ovaj šarlatan što je, zahvaljujući ovima što su posisali od HDZ-a što se posisati dalo pa sada njega našli za kravu muzaru, postao načelnikom općine? Ima li itko s trunom mozga u tom očajnom tijelu zvanom općinsko vijeće da ga to priupita? Koji su to zločini dakle vezani za Oluju u cijeloj Hrvatskoj, ne samo na području Plitvica gospodine Kovač? O ovome drugom što jadan naklapa bojim se i pisati jer mu želim sve najbolje u radu, ne zbog njega nego zbog boljitka zajednice čijeg se vođenja prihvatio. Pomozite mu stoga. Mislim da će mu sada i Čančar dobro doći.
jules

jules

Komentirano: 21.7.2017. | 17:47

6

Ne, on je rekao.... o Oluji možemo imat različito mišljenje????!?!?!?!?WTF Kakvo različito mišljenje?! gade mi se ovi ljudi, i trebamo propast. mrtve kosti onih koji su dali život za ovakve se pljuju..fuj!
brinjska

brinjska

Komentirano: 21.7.2017. | 16:36

7

Učo kovač priča o hrvatskim antifašistima.. iuspoređuje oluju! eeeeej! pričaš o o zločinima....pa drugi, stranci, to stavljaju kao prikaz čistee obrane i savršene akcije... nosi se i ti i ita banda! OLUJA JE NAJČIŠĆA I NAJSVETIJA AKCIJA u povijesti ratovanja...ti to stavljaš u isti koš s ovim nabrojanim.... sram te bilo !!!!!!! to se ovom smradu Žigiću šta se smijao na klanje hrvata uvaljuješ?? Bože čuvaj ovu našu lipu zemlju od ovakvih izdjnika!

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Uhićen Srbin radi zločina u logoru Manjača

Pohvala DORH-u

Uhićen Srbin radi zločina u logoru Manjača

30.6.2018. | 18:49
Došao obilježavati nečije zločine a sam bio u nečovječnim postupcima za zločine u logoru Manjača nad Hrvatima i Muslimanima
Likaplus.hr : Proslavljeno Petrovo u razrušenoj crkvi

Prijeboj

Proslavljeno Petrovo u razrušenoj crkvi

29.6.2018. | 22:00
Prijeboj- Danas je unatoč kiši bilo lijepo u razrušenoj crkvi na Prijeboju koja je bila posvećena apostolskim prvacima sv Petru i Pavlu. Okupilo se čak 14 svećenika koji su služili misu i slavili Boga u crkvi koja je razrušena ljudskom mržnjom prvo u 2.svjetskom ratu, a onda opet
Likaplus.hr : Važniji je antifašizam od Dana državnosti

Važniji je antifašizam od Dana državnosti

27.6.2018. | 11:05
Na općinskoj stranici puno više je teksta u vezi Dana Antifašističke borbe od Dana državnosti. Samo jedna rečenica za Dan državnosti i bez fotografije polaganja vijenaca , jer nisu to niti fotografirali u Korenici. Sva sreća u blizini se našao "ustaški portal" likaplus koji je sv
Likaplus.hr : Jad i bijeda općinske politike

Jad i bijeda općinske politike

26.6.2018. | 8:52
Korenica- Na Dan državnosti Republike Hrvatske zamjenik načelnika iz reda srpske nacionalne manjine Milan Prica i načelnik Općine Ante Kovač položili su vijenac i svijeću ispred spomenika "antifašizmu u centru Korenice" kako stoji na općinskim stranicama. Na stranu što u općinske
Likaplus.hr : Dan državnosti-polaganje vijenaca u Korenici

Dan državnosti

Dan državnosti-polaganje vijenaca u Korenici

25.6.2018. | 18:02
Zamjenik načelnika iz reda SDSS-a nije bio na polaganju vijenaca za Dan državnosti. Načelnik se nije osudio kritički o tome ništa reći
Likaplus.hr : Budi cool-baci cigarete

Budi cool-baci cigarete

31.5.2018. | 16:30
Likaplus.hr : Pupovca uhvatila panika, panično doziva...

Ajme referendum!

Pupovca uhvatila panika, panično doziva...

30.5.2018. | 7:52
Pupovca je sinoć strefio strujni udar kada je iza 21 sat prostrujila vijest po portalima da je inicijativa "Narod odlučuje" skupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma za izmjenu izbornoga zakona. Unatoč protivljenu medija, velikih stranaka HDZ-SDP, pa onda SDSS i H
Likaplus.hr : Unutarstranački HDZ izbori u Korenici

Užarević predsjednik

Unutarstranački HDZ izbori u Korenici

29.5.2018. | 15:45
Održani su izbori u HDZ-Općine Plitvička Jezera gdje je kao jedini kandidat bio i izabran Tomislav Užarević, a drugi kandidat Boris Luketić se povukao iz utrke za predsjednika.
Likaplus.hr : Skupili smo već 280 tisuća potpisa

Promjena izbornog sustava

Skupili smo već 280 tisuća potpisa

24.5.2018. | 23:26
Građanska inicijativa Narod odlučuje danas je održala izvanrednu konferenciju za medije ispred Sabora na kojoj su objavili da su s jučerašnjim danom prikupili preko 280.000 potpisa.
Likaplus.hr : Evo, zato trebaš potpisati za referendum!

Evo, zato trebaš potpisati za referendum!

24.5.2018. | 23:10
Hrvatska ima 9,6 % manjina, a u Saboru imaju rezerviranih čak 8 predstavnika. Takav sustav ne poznaju puno poznatije zemlje EU u kojima ima i duplo više nacionalnih manjina, ali nemaju osigurano niti jedno mjesto u parlamentima, a kamoli da bi oni odlučivali tko će vladati državo
Likaplus.hr : Luketić odustao ,Užarević jedini kandidat

Što se zbiva u HDZ-u?

Luketić odustao ,Užarević jedini kandidat

18.5.2018. | 11:43
Korenica- Jutros je među članstvom HDZ-a prostrujila vijest da je bivši načelnik Boris Luketić koji se kandidirao za predsjednika OO HDZ-a Plitvička Jezera naglo odustao od kandidature, tako da po svemu sudeći jedini kandidat na predstojećim unutarstranačkim izborima za predsjed
Likaplus.hr :  Pa ti nemoj dati potpis za referendum

Ike Mandurić prenosi tekst

Pa ti nemoj dati potpis za referendum

16.5.2018. | 22:16
Ako netko iz kukavičluka, ili iz lažnih obzira, ili po stranačkoj stezi ne želi dati potpis za raspisivanje referenduma-koji je najveći oblik demokracije, neka vidi kako živi Mađarska koja zna uzeti sudbinu svojega naroda u svoje ruke i ne ostaju pasivni kada je u pitanju sudbina
Likaplus.hr : SDSS će imati  konkurenciju u Lici

Nezadovoljni Srbi

SDSS će imati konkurenciju u Lici

29.4.2018. | 9:55
Uskoro će u Lici početi djelovati još jedna srpska stranka kao konkurencija SDSS-u koji sa svojim radom nije zadovoljio očekivanja ličkih Srba. U toku su pripreme za osnivanje odbora u Korenici,Vrhovinama i Donjem Lapcu. U novoj stranci će se naći najviše nezadovoljnih članova SD
Likaplus.hr : Ovako policija i mediji broje prosvjednike

Ovako policija i mediji broje prosvjednike

3.4.2018. | 17:19
Na skupu protiv Istanbulske konvencije policija navodno po nalogu politike smanjila je prvotnu procjenu s 50 tisuća na 5 tisuća prosvjednika. A kako je bilo 2013. pokazuje jedna lijevi mediji koji je izvještaj o prosvjedu sindikalista na Trgu naslovio sa 20 tisuća prosvjednika, i
Likaplus.hr : 27 godina od krvavog Uskrsa na Plitvicama

27 godina od krvavog Uskrsa na Plitvicama

31.3.2018. | 15:40
27 godina od "Krvavog Uskrsa": "Plitvička pobjeda bila je početak naše pobjedonosne borbe za slobodu i neovisnost"
Likaplus.hr : Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

22.2.2018. | 20:28
Robert Kurbaša,glumac , kaže: "Ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša"
Likaplus.hr : HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

21.2.2018. | 17:58
Iz ovih razloga Povjerenstvo Općinske organizacije HDZ-a općine Plitvička Jezera na svojoj 3. sjednici Povjerenstva donijelo je zaključak kojim se daje jednoglasna podrška vijećnicima HDZ-a Općine da pokrenu proceduru OPOZIVA Potpredsjedniku Općinskog vijeća g. Zdravku Žigiću.
Likaplus.hr : Povećanje prireza u Općini-Promjena???

Anto Božić za NAROD.HR

Povećanje prireza u Općini-Promjena???

20.2.2018. | 21:18
SDSS-a promjenio koalicijskog partnera?Umjesto HDZ-a sada ima STOP -Kovača? To je promjena? Povećanje prirez na plaći ? To je promjena?Više novca za groblja nego za novorođenu djecu?To je promjena? Dizanje tri prsta u Vijeću člana SDSS-a ? To je promjena?
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :