Petak , 15.12.2017. | 01:24

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 21.7.2017. u 6:34
Prikaza: 2960
Autor: Likaplus

Vijećnik Anto Božić oštro

Načelniče, stalno iznosite neistine!

Plitvička J.-Korenica : Načelniče, stalno iznosite neistine!Anto Božić: Zašto načelniče, niste SDSS poslali na "hlađenje"?

Zašto načelniče niste poslali SDSS na "hlađenje" jer je odgovoran i sudjelovao je u vlasti s HDZ-om kroz 12 godina?-upitao je Anto Božić načelnika na Aktualnom satu. Čekate samo da dođete na vlast, a onda koristite iste mehanizme vlasti kao i HDZ, gdje je tu PROMJENA? Vi, načelniče, vodite privatni "rat" protiv Aračića-ustvrdio je nezavisni vijećnik Anto Božić

Korenica- Jučer je održana 1. sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera nakon lokalnih izbora na kojima je pobjedu za načelnika odnio Ante Kovač i u koaliciji sa SDSS i SDP-om obnašaju vlast u Općini Plitvička Jezera. Oporba je HDZ i vijećnici Nezavisne liste Pero Aračić-Promjene.
Bio je to prvi Aktualni sat, te donosimo zbivanja s Aktualnog sata, a sutra ćemo objaviti drugi dio sa sjednice.
Pitanja na Aktualnom satu postavio je Anto Božić-Nezavisna lista -Aračić-Promjene , Boris Luketić-HDZ, te Tomislav Užarević-HDZ.
Prvi je pitanje postavio nezavisni Anto Božić i to načelniku Općine. Prvo mu je čestitao na pobjedi i na tome da po prvi puta imamo na čelu Općine čovjeka sa fakultetom, a onda je slijedio mali "okršaj".

Vijećnik Anto Božić zamjerio je načelniku Općine Anti Kovaču što cijelo vrijeme ponavlja neistinu da nije koalirao s onima koji su bili u vlasti i odgovorni su za stanje u Općini, a koalira sa SDSS-om, koji je zadnjih 12 godina bio u koaliciji s HDZ-om i snosi odgovornost za stanje u Općini Plitvička Jezera, a istovremeno nije niti pozvao na razgovor predstavnike Nezavisne liste Aračić-Promjene koji nisu bili dio vlasti i nisu odgovorni za stanje u Općini, nego su samo u trenutku kada je SDSS ucijenio HDZ s milijunskim amandmanima i htio rušiti općinsku vlast HDZ-HSS, Nezavisna lista Aračić je postupila odgovorno i podržala rad, te spriječila prijevremene izbore, što je i dovelo do raskida koalicije između SDSS i HDZ-a.
Vijećnik Anto Božić prigovorio je načelniku da postupa isto kao i HDZ i da njegova pobjeda nije donijela promjenu, nego je kada je došao na vlast, počeo postupati kao HDZ i u odabiru koalicijskog partnera(SDSS-a) kao i ne davanju potpredsjedničkog mjesta oporbi, nego SDSS-u, što je u suprotnosti s Poslovnikom i Statutom Općine.
Zašto niste poslali SDSS na "hlađenje" g načelniče?-zapitao je načelnika nezavisni vijećnik Anto Božić. Vi postupate kao HDZ, samo čekate da dođete na vlast, a onda koristite iste mehanizme vlasti kao i HDZ.

Načelnik Općine Ante Kovač je rekao da nije točno da radi kao HDZ, nego da je nakon što je pukla koalicija s SDSS-om , HDZ imao podršku Nezavisne liste Pere Aračića, te je ta lista odgovorna za sve ono što se zbivalo zadnje dvije godine od raskida koalicije sa SDSS-om.  Pokušao je načelnik Kovač opravdati SDSS da on nije toliko odgovoran jer nije ..../Iako je SDSS i nakon raskida koalicije sa HDZ-om uvijek, nakon početne ljutnje, dizao ruke i podržavao svaku odluku na Općinskom vijeću.

Ponovno je načelnik načeo, očito njemu jako bolnu, temu izbora ravnatelja Oš dr Franje Tuđmana, pa čak spominjući i suprugu Pere Aračića koja je postala ravnateljica nakon suspenzije.
/Nije spomenuo načelnik Kovač da je Dražena Aračić izabrana na natječaju sa skoro 90% podrškom učitelja, roditelja i svih djelatnika škole- sličan postotak je dobio i Pero Aračić na natječaju u svibnju 2016. dok je Kovač kao učitelj dobio 6 glasova za izbor u Školski odbor plus glas njegov i njegove supruge).
Rekao je načelnik Kovač i da treba vidjeti što je HDZ radio po ličkim gradovima i je li poštivao odredbu da jedno mjesto u gradskim i općinskim vijećima bude za oporbu-potpredsjedničko mjesto. Nato mu je vijećnik Anto Božić predbacio da vodi "privatni rat" protiv Aračića i da samo potvrđuje ono što je i sam rekao u pitanju, da Ante Kovač kao načelnik Općine radi isto što je radio i HDZ i da nije nikakva promjena. Načelnik je odgovorio da Pero Aračić vodi protiv njega privatni rat... Uzbudilo je sve to vijećnika SDSS-a Zdravka Žigića...kada je vidio i čuo da se spominje Aračić

 

Zdravko Žigić,SDSS, inače i potpredsjednik Općinskog vijeća, uz novčanu naknadu od 2 tisuće kuna, zapitao  je predsjednika Općinskog vijeća:" Šta radi ovdje Aračić?"..."Zašto i u kakvoj je funkciji, pa on nije općinski vijećnik, pa tako svatko može sa ceste doći ovdje..." Predsjednik Općinskog vijeća Ante Bionda je rekao da je Aračić ovdje kao mediji i da se  nije najavio i ako treba o tome na Aktualnom satu povesti raspravu ...nato je načelnik Općine rekao da neka sada ostane da ne radimo cirkus, ali neka se slijedeći put najavi.
 Očito nitko nije pročitao Poslovnik o radu Općinskog vijeća čl 99."Izvjestitelji javnih glasila imaju pravo pratiti rad Vijeća i njegovih radnih tijela. Predsjednik Vijeća o planiranim sjednicama Vijeća mora blagovremeno obavještavati javna glasila"

Drugo pitanje postavio je Boris Luketić o provedbi Projekta Aglomeracije i da bi bilo dobro da se to dalje nastavi , te je postavio pitanje načelniku je li što poduzeo u vezi tim da se nastavi ovaj Projekt. Koliko puta se susreo s predstavnicima Hrvatskih voda ? Zna li kolika košta ova investicija? ... Načelnik Općine Kovač je odgovarajući Borisu Luketiću govorio o načinu rada bivše općinske vlasti i optuživati Borisa Luketića ...I tu je zaiskrilo između Borisa Luketića i načelnika Općine Ante Kovača. Uglavnom načelnik Kovač je predbacivao loš rad bivšem načelniku/iako ga je prije nekoliko mjeseci hvalio i da je ipak nešto napravio dobroga kao načelnik/ te se rasprava pretvorila u predbacivanje što je i što nije učinjeno.

Zadnje pitanje je postavio Tomislav Užarević o tome što namjerava načelnik i Općina učiniti za proslavu "Oluje" ove godine i pitanje za zamjenika načelnika iz reda SDSS-a o najavljenom protuprosvjedu na Dan Oluje od strane Milorada Pupovca i SDSS-a. 
Načelnik Ante Kovač je rekao da će se dogovoriti s braniteljima o proslavi "Oluje" i da je akcija "Oluja" vrlo važna u povijesti Hrvatske, iako je bilo i zločina. Općina će slaviti i antifašizam, i "Oluju", i žrtve iz 2. svjetskog rata...I to je novost u ovoj Općini-zaključio je načelnik Kovač. Zamjenik načelnika iz reda SDSS-a g Milan Prica je rekao da nije čuo ništa o kontra prosvjedu radi "Oluje". Ovim je i završen Aktualni sat.

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
jules

jules

Komentirano: 21.8.2017. | 13:49

1

načelnik samo vrti praznu priču!! a mi tapkamo u mjestu.... kic u ciglama... pričao o nekim mladima....mladi bježite!
brinje

brinje

Komentirano: 23.7.2017. | 22:33

2

ovo mi je baš super Zašto niste poslali SDSS na "hlađenje" g načelniče?-zapitao je načelnika nezavisni vijećnik Anto Božić. Vi postupate kao HDZ, samo čekate da dođete na vlast, a onda koristite iste mehanizme vlasti kao i HDZ.,
................

................

Komentirano: 22.7.2017. | 22:37

3

Ovaj "Neron" dobio izgleda od SDSS i Lalića zadatak da Oluju prešuti i da ukine vatromet i koncert za Oluju, prodaje se SDSS za fotelju ili je tupast pa ga Lalić voza bez vozačke Zločini i o Oluji možemo imati različito mišljenje...možda se pridruži Pupovcu u kontraprosvjedu???
BoroBoro

BoroBoro

Komentirano: 22.7.2017. | 17:40

4

Jedva čekam da načelnik Kovač s Pupovcem položi vijence ispred Općine na antifašistički praznik
leopold

leopold

Komentirano: 22.7.2017. | 16:03

5

O kojim zločinima u Oluji lupeta ovaj šarlatan što je, zahvaljujući ovima što su posisali od HDZ-a što se posisati dalo pa sada njega našli za kravu muzaru, postao načelnikom općine? Ima li itko s trunom mozga u tom očajnom tijelu zvanom općinsko vijeće da ga to priupita? Koji su to zločini dakle vezani za Oluju u cijeloj Hrvatskoj, ne samo na području Plitvica gospodine Kovač? O ovome drugom što jadan naklapa bojim se i pisati jer mu želim sve najbolje u radu, ne zbog njega nego zbog boljitka zajednice čijeg se vođenja prihvatio. Pomozite mu stoga. Mislim da će mu sada i Čančar dobro doći.
jules

jules

Komentirano: 21.7.2017. | 17:47

6

Ne, on je rekao.... o Oluji možemo imat različito mišljenje????!?!?!?!?WTF Kakvo različito mišljenje?! gade mi se ovi ljudi, i trebamo propast. mrtve kosti onih koji su dali život za ovakve se pljuju..fuj!
brinjska

brinjska

Komentirano: 21.7.2017. | 16:36

7

Učo kovač priča o hrvatskim antifašistima.. iuspoređuje oluju! eeeeej! pričaš o o zločinima....pa drugi, stranci, to stavljaju kao prikaz čistee obrane i savršene akcije... nosi se i ti i ita banda! OLUJA JE NAJČIŠĆA I NAJSVETIJA AKCIJA u povijesti ratovanja...ti to stavljaš u isti koš s ovim nabrojanim.... sram te bilo !!!!!!! to se ovom smradu Žigiću šta se smijao na klanje hrvata uvaljuješ?? Bože čuvaj ovu našu lipu zemlju od ovakvih izdjnika!

Broj komentara: 7

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

Raspušten ogranak HDZ-a

Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

14.12.2017. | 14:32
Likaplus.hr : Osvanule adventske svijeće u i Korenici

Osvanule adventske svijeće u i Korenici

4.12.2017. | 21:21
Korenica- Nakon našeg natpisa Za Općinu advent još nije niti počeo?, u kojem smo skrenuli pozornost da je advent počeo i da se diljem Hrvatske pale adventske svijeće, ali da u Korenici još nisu niti postavljene tamo gdje su prijašnjih godina ukrašavale centar Korenice, ipak su u
Likaplus.hr : General Praljak umro

General Praljak umro

29.11.2017. | 14:58
Likaplus.hr : A kako nazivate svoje "uhljebe"g.Načelniče?

Burno na Aktualnom satu

A kako nazivate svoje "uhljebe"g.Načelniče?

28.11.2017. | 11:55
Likaplus.hr : Neki plakali od sreće, neki od tuge

oslobađanje generala

Neki plakali od sreće, neki od tuge

16.11.2017. | 8:35
Likaplus.hr : Načelniče, Vi ste javna osoba!

Načelniče, Vi ste javna osoba!

10.11.2017. | 10:49
Sjećate se kada je sadašnji načelnik, a tada učitelj Ante Kovač, prozivao putem svojega facebook-a sve okolo , tvrdeći da su javne osobe i da moraju biti kritizirane. Nažalost, tako brzo se zaboravi sve to, pa i to kako je govorio da je to "naš novac", a ne novac "načelnika" i da
Likaplus.hr : Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?

Aktualni sat-Korenica

Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?

26.10.2017. | 22:15
Treći vijećnik koji se javio za pitanje načelniku bio je g Anto Božić(nezavisna lista-Aračić) koji je pitao načelnika je li njegov izbor sadašnje vodstvo Vodovoda i Komunalca u Korenici obzirom da ih nije smijenio. a u kampanji je vrlo kritički progovarano o obadvije firme,
Likaplus.hr : Poštujete naše znakove

Poštujete naše znakove

18.10.2017. | 9:39
Likaplus.hr : Plenkoviću, makni četničke spomenike

Agresori mogu, a HOS NE!

Plenkoviću, makni četničke spomenike

15.9.2017. | 9:16
Likaplus.hr : Thompson nije nikada kažnjen zbog pjesme

Menadžer Thompsona

Thompson nije nikada kažnjen zbog pjesme

10.8.2017. | 20:48
Likaplus.hr : "Stručni ljudi" u Povjerenstvima, a ne oporbi

Šamar biračima oporbe

"Stručni ljudi" u Povjerenstvima, a ne oporbi

22.7.2017. | 15:20
U tijela Općinskog vijeća ušli po Statutu vanjski "stručni ljudi" Ana Stjepanović i Radmila Stojanović. Demokracija "po načelniku Kovaču" oporbi niti jedno mjesto u tijelima Općinskog vijeća. Pljuska je to novoga načelnika ,SDSS-a i SDP-a biračkom tijelu koje je dalo glas oporbi
Likaplus.hr : Radi štednje Parka ugroženi životi turista?

Park nema službu spašavanja

Radi štednje Parka ugroženi životi turista?

28.6.2017. | 21:10
Likaplus.hr : Promijenite ime i u Karlovcu, V.Gorici...

Titove ulice

Promijenite ime i u Karlovcu, V.Gorici...

28.6.2017. | 10:33
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :