Srijeda , 25.11.2020. | 08:42

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 22.6.2019. u 8:56
Prikaza: 2107
Autor: Likaplus/Pero Aračić

Možda bude i vatromet?

Na dan "YU antifašizma"- koncert u Korenici

Plitvička J.-Korenica : Na dan "YU antifašizma"- koncert u KoreniciNa Dan antifašizma koncert u centru Korenice, možda bude i vatromet?(Foto: Likaplus/Pero Aračić)
Korenica- Općina Plitvička Jezera  pokrovitelj je  koncerta večeras na Dan antifašizma u RH, a pjeva Neno Belan. Osigurana su, navodno, prva mjesta u gledalištu za najuglednije ljubitelje "YU antifašista " iz Korenice. A pogotovo za one načelnikove vjerne "lajkaše" kojima se više sviđa pjesma "Od Vardara pa do Triglava" nego Thompsonova pjesma "Čavoglave". Pjesma kojom se oslobađala Hrvatska od zločinaca "YU antifašista". Istih onih ili njihovih nasljednika koji su 1945. pobili, nad jamom Jazovkom, hrvatske ranjenike iz zagrebačkih bolnica, kao i u Vukovaru. Isti  oni "YU antifašisti" s četničkom kokardom u srcu, pobili su i ranjenike iz Vukovarske bolnice. E, pa sretan ti Dan "YU antifašizma", načelniče Općine!

Općina Plitvička Jezera pokrovitelj kao i TZ Plitvička Jezera, u prvim redovima osigurana su vip sjedala za najuglednije"YU antifašiste" iz Korenice, a pogotovo one lajkaše kojima se više sviđa pjesma "Od Vardara pa do Triglava" nego Thompsonova pjesma "Čavoglave" kojom se oslobađala Hrvatska od zločinaca "YU antifašista" . Istih onih ili njihovih potomaka koji su 1945. pobili nad Jazovkom hrvatske ranjenike iz zagrebačkih bolnica, kao i u Vukovaru isti "YU antifašisti" s crvenom zvijezdom na čelu, a četničkom kokardom u srcu. E, pa sretan ti Dan "YU antifašizma", načelniče Općine!

   Hoće li načelnik Općine Ante Kovač danas s predstavnikom SDSS-a i svojim zamjenikom Pricom položiti vijenac pred spomenikom ispred Općine, još nije poznato. Ispred Općine se priprema pozornica. 

Svi  su pozvani na skup večeras. I to u sklopu Kulturnog ljeta u Korenici. I to baš na Dan antifašističke borbe uz spomenik jugoslavenskim antifašistima. Pozornica je pažljivo pozicionirana da ne ometa pogled na velebni "antifašistički spomenik".
Zanimljivo, za vrijeme okupacije Korenice, u "tzv Srpskoj Krajini" srušili su Marka Oreškovića radikalni ustanici sa kokardom na glavi, jer se učilo u školama da je Orešković ubijen od četnika.


                       
    
Podsjetimo  da je prošle godine načelnik Općine Ante Kovač sa SDSS-ovim zamjenikom načelnika g Pricom položio vijence ispred spomenika Oreškoviću na Dan antifašističke borbe. I na stranicama Općine detaljno je opisano što se slavi na taj Dan, a za Dan Državnosti samo tri dana kasnije, niti jedne riječi na stranicama Općine što se to slavi taj Dan.

Link: Važniji antifašizam od Dana državnosti


Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 24.6.2019. | 11:53

1

Podsjetimo da je prošle godine načelnik Općine Ante Kovač sa SDSS-ovim zamjenikom načelnika g Pricom položio vijence ispred spomenika Oreškoviću na Dan antifašističke borbe. I na stranicama Općine detaljno je opisano što se slavi na taj Dan, a za Dan Državnosti samo tri dana kasnije, niti jedne riječi na stranicama Općine što se to slavi taj Dan
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 23.6.2019. | 17:47

2

Vidiš Iruge, da je NDH bila dobra i tolerantna država, imala 30% Srba, imala u Vladi NDH Srbina, imala Židova generala, ali nije volila komuniste i protivnike NDH. Sva sreća ti se rodi u Yugi
Irug

Irug

Komentirano: 23.6.2019. | 17:30

3

Znaš Javore, neovisna Hrvatska je bila stoljetni san. Hrvatski narod je imao želju da sam o sebi odlučuje, da živi slobodno na svojoj zemlji, da govori hrvatskim jezikom i da nema stranih gospodara. Nezavisna država Hrvatska čak i u svom nazivu ima srpsku riječ. Samo u tzv. Redarstvenoj službi u NDH je bilo 23000 Nijemaca. Talijani su imali još više vojnika na tlu NDH. 100000 četnika i 300000 partizana. Gdje je tu "nezavisnost"? Da li Hrvat "ovisi o" ili "zavisi od". Odakle podatak da je 80 % stanovnika NDH podržavalo pavelićev režim? Da li vam je poznato da je u NDH 33% stanovništva bilo iz redova srpskog naroda? Nikada nisu održani izbori, žene nisu imale biračko pravo, Pavelić je raspustio (kakav-takav) hrvatski sabor i zabranio političko djelovanje svima osim ustaškom pokretu. Da začini "čorbu" koju nam je skuhao, iz Italije je pozvao nekog probisvjeta sa bude hrvatski kralj.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 23.6.2019. | 15:40

4

Irug, partizani kakvi su bili kukavice, jesu slavili ustaše i podržavali kada su u staroj Jugoslaviji, ne Titinoj, podizali Velebitski ustanak. To jesu, tada su im ustaše bili "dobri momci". Kada su ustaše ostvarili NDH s Pavelićem, 80% i više naroda je bilo oduševljeno da imamo NE (ustaše i Pavelića) nego da imamo DRŽAVU HRVATSKU. NDH-obuhvaćala cijelu BIH, Srijem, do Zemuna...Italija je uzela dio hrvatske obale, ali 1943. NDH I Pavelić vraćaju taj dio pod NDH nakon kapitulacije Musolinija. Partizani šute u NDH sve dok Staljin nije namignuo da treba napasti NDH radi Hitlera. To pokazuje da TITO i partizani nisu imali nikakav nacionalni osjećaj nego ideologiju komunizma. Srušili su NDH, i pobili na zvjerski način ogroman broj hrvatskog naroda od Bleiburga do Vardara ili ako ti je draže " Od Vardara pa do Triglava". Pobiti CVIJET HRVATSKOG NARODA(neki broje pola milijuna, neki kažu barem 300 tisuća) je PRESTRAŠNO! Od tog genocida partizana nad Hrvatima, mi se još demografski nismo obnovili jer smo doživjeli ponovno rat 1991. i opet pokolj ljudi s kapama i crvenom zvijezdom na čelu i pjesmom "Šalji Slobo salate, ima mesa klat ćemo Hrvate" Milošević je bio socijalist i komunist
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 23.6.2019. | 15:26

5

Ovijek je netko slavio i Tita i Jugoslaviju, uvijek je bilo budala, uvijek je bilo takvih i onakvih, ali to nije argument!
obala

obala

Komentirano: 23.6.2019. | 14:44

6

aj nemojte srat vise a kao do sad se nije slavilo
Irug

Irug

Komentirano: 23.6.2019. | 9:14

7

Ma slušajte vi gospodo Amerikanac i Javor. Možete vi dokazivati tko je bio kakav i tko je bio "zera" gori ili bolji. Opće je poznato tko su bili "dobri momci" u ll svjetskom ratu i tko to nisu bili. Amerikanac; ti si zapravo Bosanac koji neispravno piše slovo "ć". Javore; Pavelić se nije borio da sačuva NDH, nego se borio za sebe. To je on sâm dokazao. Najgori od najgorih su oni koji govore da se ustašija borila protiv komunista, a da su partizani krenuli u rat protiv ustaša tek pošto su se "popičkali" švabe i rusi. To znači i to da su do tada ustaše i partizani bili u istom paktu (Hitler-Staljin) jer su i jedni i drugi bili služinčad, bilo švapska, bilo ruska.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 22.6.2019. | 21:17

8

Kao prvo na današnji dan nije Hrvatski narod ustao, nego samo desetak komunjara. A ustali su na ovaj dan jer je Hitler ptrkinuo pakt kojeg je sklopio sa Staljinom. Taj pakt je izgledao ovako, pola istoćne Evrope Hiteleru a pola Staljinu. Kako je Hotler napao sovjetski savez, Staljin je Jugo komunistima naredio da pokrenu oružani otpor. I tako komunisti koji su do tog dana sa Hitlerom surađivali postadoše okorjeli antifašisti. A što se tiće Ante, on ovaj dan slavi jer mu jedino SDSS može sljedeći mandat osigurati.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 22.6.2019. | 17:27

9

Hitler je bio očito onda bolji od tvojih antifašista YU, jer je, kako navodiš, rekao Paveliću da čuva Hrvatsku, a antifašisti YU su ubijali one partizane koji su bili za samostalnu Hrvatsku, kao Andrija Hebrang i drugi. I to upravo pokazuje karakter tog pokreta, dovoljno je vidjeti jame tog antifašističkog pokreta. Zanimljivo da nemaju dokaze o zločinačkom karakteru NDH, gdje su te silne jame NDH? Zanimljivo da Pavelić nikada nije osuđen niti priveden na međunarodni sud u Nurnbergu, a svi su znali gdje živi, Argentina, Španjolska... Po antifašistima YU Pavelić je bio veći zločinac od Hitlera, iz jednostavnog razloga, jer je vratio nadu Hrvatima da mogu imati DRŽAVU. To je bila mala iskra upaljena, a ostvareno opet 1991. , opet u ratu. Ništa vrijedno ne nastaje bez žrtve. Nikako da shvatiš, nije bitan REŽIM, niti Pavelić, bitna je DRŽAVA HRVATSKA. A nju je rušio antifašistički pokret YU
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 22.6.2019. | 17:16

10

Jugoslavenski antifašisti su bili gori od Hitllera i Pavelića zajedno. Pavelić se barem borio da sačuva NDH, a jugoslavenski antifašisti rušili su Državu NDH,a ne režim. U tome je problem. I sadašnja Hrvatska se borila protiv takvih antifašista koji su svojim djelima bili u mnogočemu gori od Hitlera. Ista crvedna zvijezda je ubijala 1945 kao i 1991. samo što su 1991. imali javno i četnike uz sebe, a 1945. četnici su već imali na kapama umjesto kokarde crvenu zvijezdu. Mađari su imali suradnju sa Hitlerom, pa su i danas Država, Ukrajina je imala suradnju sa Hitlerom i sačuvali su Državu, Italija je imala saveznika u Hitleru i sačuvali su Državu, Nizozemska, Japan...i sačuvali su Državu. Samo NDH nije to mogao jer je imao antifašistički pokret koji je zaratio onda s Hitlerom kada je to migom naredio drug Staljin.

Broj komentara: 12

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Tko je pobijedio u HDZ-u?

Stigli rezultati

Tko je pobijedio u HDZ-u?

23.11.2020. | 9:54
Likaplus.hr : Počeli izbori unutar HDZ-a:Užarević ili Kokot

Korenički HDZ bira

Počeli izbori unutar HDZ-a:Užarević ili Kokot

22.11.2020. | 10:26
Likaplus.hr : Korenica za Vukovar svijetli

Korenica za Vukovar svijetli

17.11.2020. | 21:37
Likaplus.hr : Izbori u HDZ-u: Užarević ili Kokot?

Općina Plitvička Jezera

Izbori u HDZ-u: Užarević ili Kokot?

10.11.2020. | 7:47
Izbori u HDZ-u: Užarević ili Kokot?
Likaplus.hr : "Novi SDP - stranka na koju smo ponosni"

Peđa Grbin u Gospiću

"Novi SDP - stranka na koju smo ponosni"

24.8.2020. | 16:57
"Novi SDP - stranka na koju smo ponosni", slogan je kandidata za predsjednika SDP-a Hrvatske Peđe Grbina, koji je danas boravio u Gospiću.
"Novi SDP - stranka na koju smo ponosni", slogan je kandidata za predsjednika SD
Likaplus.hr : Sjetimo se 15 tis pobijenih kroz 1991-1995.

Dan pobjede i zahvalnosti

Sjetimo se 15 tis pobijenih kroz 1991-1995.

5.8.2020. | 6:44
Pjevaj puče, al’ mrtvih se sjeti…koji za slobodu Hrvatske su pali i nek žrtva, njihova se štuje! neka vječno živi dan nam sveti, svima, svima, sretan dan OLUJE!
Likaplus.hr : Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

Ugledaj se Vučiću i Irineju

Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

5.8.2020. | 6:32
Milan Babić, predsjednik tzv "Republike srpske Krajine": Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi zato što su bili Hrvati, a ne Srbi. Nevini ljudi su proganjani, nevini ljudi su nasilno istjerani iz svojih kuća i nevini ljudi su ubijani.
Likaplus.hr : Srpski kurir oštro napao Milanovića

Srpski kurir oštro napao Milanovića

6.1.2020. | 9:58
Srpski Kurir oštro napao Milanovića Nadamo se da će izborom Milanovića Hrvatska imati čvrstog predsjednika koji će znati štititi hrvatske nacionalne interese Hrvatske u odnosu prema Srbiji i veličanju četništva od čelnih ljudi današnje Srbije.
Likaplus.hr : Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

Kolinda izgubila

Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

5.1.2020. | 20:46
Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz
Likaplus.hr : Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

Bože, kakav izbor!

Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

2.1.2020. | 22:18
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Likaplus.hr : Hodat ću u koloni Hod za Život

Miroslav Škoro

Hodat ću u koloni Hod za Život

9.12.2019. | 14:41
Likaplus.hr : Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

8.12.2019. | 14:47
Bili smo na predizbornom skupu dr. Miroslava Škore u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. U istoj dvorani u veljači 1990. bio je prvi Opći sabor HDZ-a na kojem sam nazočio tada kao gost , student...Uspoređujući ta dva skupa s vremenskom distancom, mogu reći da je puno sličnosti
Likaplus.hr : Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

Večeras u KIC-u u Korenici

Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

8.10.2019. | 11:02
Korenica- Večeras će se u KIC-u održati koncert klape Intrade povodom Dana neovisnosti, organizator koncerta je Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera. Pjevat će se u centru Korenice: Croatio , iz duše te ljubim... Nakon koncerta koji je šokirao mnoge u Korenici kada su
Likaplus.hr : Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

Ćirilična ploča je važna...

Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

20.9.2019. | 9:17
Nikola Lalić i ćirilica
Likaplus.hr : Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

14.9.2019. | 8:36
Načelnik Kovač želi socijalističku općinu i to barem 51%.Načelnik želi socijalističku Općinu barem 51%, a poskupljenja se nizaju. Od komunalne naknade koja je poskupjela samo 100%. Račun za odvoz smeća za iznajmljivače je poskupio samo 160%.
Načelnik Ante Kovač želi socijalističku općinu
Likaplus.hr : SDSS  nije osudio prijetnje smrću  Hrvatima

SDSS nije osudio prijetnje smrću Hrvatima

26.8.2019. | 16:37
Likaplus portal je pisao o grafitima na cesti : Ovo je Srbija! Isto tako poznat je slučaj prije nekoliko godina trganja hrvatske zastave na proslavi na Udbini u selu Mutilić, pa pozivanje grupe iz Srbije "Jandrino jato" koje je bilo poznato po nastupima za zločinačku tzv "SAO Kra
Likaplus.hr : Skandalozna presuda sutkinje iz Čakovca

Kakvo imamo sudstvo?

Skandalozna presuda sutkinje iz Čakovca

6.7.2019. | 9:38
Likaplus.hr : JAZOVKA-zločin antifašista Jugoslavije

Pobili ranjenike iz bolnice

JAZOVKA-zločin antifašista Jugoslavije

22.6.2019. | 8:44
JAZOVKA, u ime Jugoslavije i antifašizma pobili ranjenike iz bolnice sv Duh, časne sestre... Strašan zločin jugoslavenskih antifašista sa crvenom zvijezdom petokrakom
Likaplus.hr : Thompson ili pjesma o propaloj YU?

Thompson ili pjesma o propaloj YU?

20.6.2019. | 16:48
Korenica- Dvojba osuditi ili prešutiti informaciju da se netko usudio manipulirati školskom djecom puneći im glavu pjesmama o propaloj Jugoslaviji, nije bilo uopće dvojbe. Znate što znači mladom čovjeku koji još upija sve oko sebe puštati pjesmu koja slavi zločinačku Jugoslaviju
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :