Četvrtak , 21.3.2019. | 05:17

Gospic

pretežno vedropretežno vedro

Temperatura

Tlak zraka

1033.0 hPa

Vlažnost

61 %

Senj

vedro, vjetrovitovedro, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1029.7 hPa

Vlažnost

44 %

Gospic

pretežno vedropretežno vedro

Temperatura

Tlak zraka

1033.0 hPa

Vlažnost

61 %

Senj

vedro, vjetrovitovedro, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1029.7 hPa

Vlažnost

44 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 7.3.2019. u 12:33
Prikaza: 210
Autor: Likaplus/kamenjar.com

Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"?

Plitvička J.-Korenica : Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere"? Milorade, ma ne’š valjda sad među ‘pedere’?

Milorade, satire štovatelju i meceno, pa to je bila samo lutka! Nije te zahvatio njanci jezičac ognjenoga plama, ma ni osmudilo te nije, a ti se već furiš i duriš… ugrožen si… zahtijevaš da represivni aparat ureduje. Mada znaš da se nikome još ništa loše nije dogodilo samo zato što se našao predloškom za krnju.

Istina, neke se krnje potom spaljivalo i u pravosudnim visokim pećima… Ali ne boj se, ne će to na tebe, to već gotovo dva desetljeća čvrsto drže tvoji… A ovi drugi što pale tvoj lik, kad već ne mogu djelo – "pederi” su to, Milorade, "pederi”! 

Uostalom, nisi li ih sâm s pozicije vlasti tom laskavom titulom okitio? I još prisnažio, da ne ostaneš nedorečen – u svakom značenju te riječi! A ako je u svakom, onda je valjda i u onome bez navodnika. I onda se čudiš kad ti se "komplimentom” uzvrati.

 Ma bolje ih pusti na miru, Milorade,… boli te dupe za njih… Ha, bolje za njih nego od njih, jašta. Nego, sad bi im se osvetio, i to ne tako što bi se spalio, nego iz vladajuće većine ispalio i pridružio saborskim "pederima”. Čudno,… čudno….

Milorade, oprosti, molim te, ali teško je i zamisliti da se političar takvog formata trka s arbitražnim Božom, Grmojem i Buljom tko će prvi iz sabornice vanka. Još manje da takva faca, nađe li se u zao čas s pogrešne strane vrata sabornice, strepi hoće li ga Novosti – bude li ih uopće, ako on doista ode i ne bude tamo gdje treba biti da ih bude – bez daška satire okrstiti prononsiranim kvorumdžijom vladajućih.

 A bome niti da se jedna tako moćna politička figura preobrazi u pijuna koji glasa baš 100% po volji Velikog Aleksandra. Onog Aleksandra koji ga "mnogo ceni”, tu negdje u rangu trošnog otirača, toliko da mu je pred njegovim biračima drugarski spustio kako "ne mora da digne ruku baš za svaki predlog tamo u Saboru”.

Ali ništa nije nemoguće. Ta nije li Milorad s istim tim "pederima” – i Hasanom i Zekanom, i s ovima što na znak izjure iz sabornice k'o ptice trkačice – još ne tako davno, doduše u sklopu vladajuće većine, tikve sadio? No, tamo je ipak bilo komotnije, sigurnije. Mogao se čovjek osvrnuti oko sebe i na vrijeme uočiti pogibelj. S druge strane, oporbeni redovi ne pružaju ni izbliza toliki komfor.

 Poprilično su skučeni pa tu – kad si okružen, kao što Milorad reče a valjda to zna, "pederima” u svakom smislu te riječi – trebaš jako paziti komu okrećeš leđa. Pa kako bi onda političar takvog kova, iskustva i pameti uopće i pomislio postupiti poput onih koji se, čim im nešto ne bude po volji, više ne će igrati? I time se naći opet s "pederima” rame uz rame ili leđa uz… hm,… dobro…

Taman paćenik trpio strašne bolove zbog te nesretne goruće lutke s njegovim likom. Srce mu se kida, donja usna podrhtava, s vidljivim naporom guta knedlu po knedlu dok ga u duši guši… Napokon, i on je ipak samo čovjek, prinuđen stati na krajnju crtu kad dalje više ne ide.

 Mada u prošlosti, kad je bio mlađi, nije bio tako krut u pogledu crta. Nije mu bilo posve strano naći se s jedne strane crte, a djelovati kao da je s druge. Primjerice, u slučaju crta bojišnice onih ranih devedesetih. Dobro, netko je morao pobrojati svu tu pokrštenu srpsku decu. A kad puno broji, čovjek se lako i zabroji. Negdje u to doba Milorad se zabunio i udahnuvši nadu da je dr. Šreter živ. Ipak, tada kad je kao malokad vrijedilo – sad si živ, a sad više nisi – i za takve se zabune može naći razumijevanje. Čovjek se jednostavno lako pogubi kad tako živahno skakuće oko crte.

Milorad Pupovac: Stao sam na crtu preko koje neću prijeći

No, sad Milorad djeluje kao da se umorio i definitivno izgubio volju za ples oko crte. U njegovu umu stale su se rojiti neke tmurne misli, koje su ga dovele do nekakve crte uklesane u kamenu, crte iza koje više ničeg nema. Tako misli ujutro pa kad padne večer, opet misli to isto. Pa dođe novo jutro, duboka kontemplacija, i… ostane sve isto, postojano kano klisurina. I sa svakim izlaskom i zalaskom sunca ništa se ne mijenja,… sve jovo nanovo… 

A kako ti pomoći dobri Milorade? Kako, nego savjetom da budeš uporan, jer samo budeš li dovoljno uporan i strpljiv, svanut će ono jutro kad će ti sinuti da se sjetiš Tesle… Ne, učenjaka, … nego banke – Tesla! Evo banke Milorade moj! Banke do nule pa i dublje oglodanim kapitalom. A skupa s njom i prosvjetljenja… neusporedivog sa svom Teslinom elektrikom.

Milorade, kad već postupaš tako kao da ti je od malih nogu srcu posebno prirasla priča o Peći i vuku, a čini se da ti je vrlo dragom ostala i u ovim ozbiljnim godinama koje te neumitno sustižu, jasno je da ipak ne ćeš otići. Još jednom ćeš se, koliko god hinio da si ponižen, iznenadjen i uvredjen, kao pravi porezni patriot žrtvovati za Hrvatsku. Mada, dopusti primijetiti kako bi neke poetske pravice bilo i u tomu da to ovaj put propustiš učiniti.

Sjećaš li se, Milorade, kad si Milanovićevoj Vladi, iako formalno nisi bio koalicijski partner (mada su svi tvoji ljudi u ministarstvima i državnim službama ostali na svojim mjestima), sekundirao u svojstvu strateške pričuve, dok je mahniti Zoran, razračunavajući se s neposlušnima u Partiji, izgubio spočetka komotnu saborsku većinu? Spremno si tad aktivirao ručice iz talona. Sada svjedočimo sličnoj situaciji, samo su uloge drukčije podijeljene. U Plenkovićevoj strateškoj pričuvi pod Bandićevim se okriljem okupio dostatan broj, ironijom sudbine, do jučer okorjelih "milanovićevaca”, sad u nemilosti novog vođe. 

Stoga i Milan zna ono što i ti znaš. A znaš da on zna da ne buš izašel. I ne mora ti to pet puta ponavljati, kao što je to činio preko predstavnika svog saborskog kluba dok je još žetončiće marljivo prikupljao. Jer čak i kad bi izašao, nemaš kamo ući, a ima te tko zamijeniti onako kako si ti uskakao umjesto drugih. Odatle sve to cmoljenje o govoru mržnje kojeg potiču vladajući.

Grgur S./Kamenjar.com

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Izbori u Lici 10.ožujka

Izbori u Lici 10.ožujka

7.2.2019. | 15:55
Likaplus.hr : Ribanje i prigovaranje

Ribanje i prigovaranje

30.1.2019. | 13:43
Likaplus.hr : Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

Zašto je načelnik smijenio Kukuruzovića?

26.1.2019. | 22:35
Načelnik smijenio direktora Hrvoja Kukuruzovića i navodno na to mjesto postavlja Anu Rapo.
Likaplus.hr : Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

Načelnik se zabunio

Za pedijatra oko 5 tisuća, a ne 66 tisuća kn

24.1.2019. | 9:33
Za pedijatra u Korenici Općina je plaćala pet i pol tisuća kuna mjesečno , a ne 66 tisuća kuna
Likaplus.hr : Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

Rušenjem proračuna Županije

Dom zdravlja u Korenici ostaje bez 2,4 mil kn

23.1.2019. | 23:18
Neodgovorno rušenje Proračuna Županije po naputku Plenkovića dovelo je Županiju u situaciju da ostane bez EU projekata , bez 250 milijuna kuna, kolika je vrijednost projekata koji su bili spremni u ovoj godini..HDZ, SDSS, HNS, HSS, dio "Bure promjena"...snose odgovornost
Likaplus.hr : Puzajuća srpska agresija i u Lici

Puzajuća srpska agresija i u Lici

17.1.2019. | 12:26
Tako je u Korenici , oni koji su ukazivali na politiku SDSS-a u Korenici i Lici, bili proglašavani "ustašama", "govorom mržnje"...jer nije ugodno slušati o svojem koalicijskom partneru takve stvari. Jasno i da će taj koalicijski partner na prvom "političkom zavoju" ostaviti nače
Likaplus.hr : Proračun je dobar, ali ga rušimo..

Čudna logika vijećnika

Proračun je dobar, ali ga rušimo..

2.1.2019. | 13:00
PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP, HSS, Kovačev vijećnik (Domić), SDSS bilo briga što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun.
Likaplus.hr : Aktualni sat u Korenici i proračun

Aktualni sat u Korenici i proračun

19.12.2018. | 8:49
Korenica- Sinoć je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera na kojoj je donesen rebalans proračuna za 2018. i ujedno i proračun za 2019. godinu. Većinom glasova nezavisne liste STOP Ante Kovača, SDSS-a i SDP-a usvojen je proračun za 2019. Na Aktualnom satu za rij
Likaplus.hr : Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

Nebuloze

Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

18.12.2018. | 6:28
Korenica- Večeras je sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera u kojoj većini čini lista "STOP" Ante Kovača (4 vijećnika), SDSS (2 vijećnika) i SDP-a (1 vijećnik), a oporba Nezavisna lista Aračić-Promjene (3 vijećnika) i HDZ (3 vijećnika)
Likaplus.hr : SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

8.12.2018. | 14:01
Poslije HDZ-a odgovornost leži na onim tzv "nezavisnim načelnicima" koji poput žabe koja vidi kako potkivaju konja i ona diže noge u zrak. I ovi tzv "nezavisni načelnici" ponašaju se poput HDZ i oslanjaju se na ovakav SDSS i ovakvog Pupovca, pa su čak i dobro došli u tjednik "Nov
Likaplus.hr : Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

18.11.2018. | 12:49
Korenica- Pitam se shvaćaju li hrvatski Srbi i Srbi u Srbiji što je bila srpska agresija na Hrvatsku? Kada gledaju priloge o zločinima u Vukovaru, Škabrnji,.Lici,...15 tisuća pobijenih Hrvata i drugih koji su se našli na putu srpskoj agresiji, shvaćaju li išta hrvatski Srbi ili
Likaplus.hr : Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

8.10.2018. | 10:12
Što je sa zločinima nad Hrvatima u Lici, Kordunu? Istražuje li DORH tako efikasno te zločine kao bacanje limuna na Milorada Pupovca.
Likaplus.hr : SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

2.10.2018. | 11:26
Pupovac još nije, barem nisam čuo, jasno osudio srpsku agresiju na Hrvatsku i tenkove iz Srbije koji su razarali Hrvatsku , a na putu iz Beograda građani su pred tenkove bacali cvijeće kao da idu na izlet u Hrvatsku, a ne razarati i ubijati tuđu djecu i tuđe domove.
Likaplus.hr : Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

15.9.2018. | 19:12
Tko god stvara koaliciju sa SDSS-om stvara rak ranu na nacionalnom biću hrvatskog naroda. Zašo? Jer je SDSS i Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović negacija svega onoga za što se krvavo izborila Hrvatsku, za svoju samostalnost i slobodu, uz puno žrtava. A kako se ponaša SDSS i
Likaplus.hr : Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

11.9.2018. | 10:37
Lovas: Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :