Četvrtak , 17.1.2019. | 14:40

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1015.2 hPa

Vlažnost

70 %

Senj

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

12°

Tlak zraka

1015.3 hPa

Vlažnost

72 %

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1015.2 hPa

Vlažnost

70 %

Senj

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

12°

Tlak zraka

1015.3 hPa

Vlažnost

72 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 28.1.2018. u 21:00
Prikaza: 1832
Autor: Likaplus

Čelni čovjek SDSS-a za Liku

Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

Plitvička J.-Korenica : Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

Zanimljivo da zamjenik župana i predsjednik SDSS-a za Liku spominje istu velikosrpsku tezu o etničkom čišćenju Srba, a da ne spomene zločine nad Hrvatima i etničko čišćenje Hrvata s područja okupiranog dijela Hrvatske1991. Postoje li zapaljene kuće 1991. u Lovincu, Čanku, Vaganacu...Tko je protjerao 1991. Hrvate g Laliću?

Srbi su "etnički očišćeni u Lici" tvrdi predsjednik SDSS-a za Liku i zamjenik župana g Lalić.
To je rekao za "Glas srpske", a ovih dana je uredništvu likaplus portala na tu sramotnu izjavu skrenuo pozornost jedan od čitatelja. Obzirom da je ta izjava starijeg datuma , prije lokalnih izbora 2017., ne mijenja na stvari kada se radi o državnom dužnosniku koji obnaša tu funkciju, zamjenik župana, temeljem oslobađanja Republike Hrvatske od velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991. 

Kako to da zamjenik župana i čelnik SDSS-a za Liku još nikada, barem mi to nismo saznali, nije uputio Hrvatima ispriku i žaljenje za pobijene Hrvate 1991. od Smoljanca, Čanka,Široke Kule, Lovinca...nikada se nije poklonio nevinim žrtvama pobijenih Hrvata. Evo što je rekao g Nikola Lalić, čelni čovjek SDSS-a za Liku za novine "Glas Srpske" i to za novine koje nose naziv tvorevine gdje su učinjeni najgrozniji zločini prema Hrvatima od Posavine do Banjaluke :

"Zamjenik ličko-senjskog župana Nikola Lalić rekao je da je i on bio u izbjegličkoj koloni kod Bosanskog Petrovca i vidio kada su je hrvatski avioni bombardovali.
Lalić smatra da se Hrvatska mora suočiti sa ratnom prošlošću, priznati počinjene zločine nad Srbima i nastojati da odgovorni budu procesuirani.
On je naveo da je u Ličko-senjskoj županiji, prema popisu stanovništva iz 1991. godine, živjelo 38.000 Srba, a da ih danas na tom prostoru živi 6.948.
"Činjenica je da je na prostoru ove županije izvršeno etničko čišćenje Srba, a to potvrđuju i ovi statistički podaci", istakao je Lalić."


Tko je Nikola Lalić?Predsjednik Županijske organizacije SDSS-a za Ličko-senjsku županiju

Poznat je kao vrlo nagao čovjek kada malo više potegne iz bijele boce.Tako je ostao upamćen kada je slaveći sv Florijana pod "veselim stanjem" izletio s parkinga župnog dvora sv Jurja iz Korenice s autom pred policiju , te su nastale nemile scene... Poznat je i po lupanju službenog auta Županije na mostu ispred svoje kuće, te ga je izvlačio traktorom jedan sadašnji vijećnik SDSS-a .
O tome smo pisali Slupao se zamjenik župana Nikola Lalić 2014. Tada nije pozvao policiju iako je bio dužan pozvati, te se nije niti moglo utvrditi je li bio pod uticajem alkohola. Ne znamo tko je platio popravak slupanog službenog automobila.

Srbi su često u kuloarima isticali da je navodno bio dešifrer u zločinačkoj Krajinskoj vojsci i da je navodno primio  priznanje od ratnog zločinca Milana Martića."Krajinska vojska" koja je počinila grozne zločine nad Hrvatima Čanka, Smoljanca, Široke Kule...Okupatorska i zločinačaka "krajinska vojska" je protjerala  Hrvate iz svojih kuća, kuće im spalili, pokrali stoku i mehanizaciju...1991.

 I tada su govorili da se bore "protiv ustaša" kao što i danas neki načelnici općina etiketiraju druge Hrvate da se svide ovakvim čelnicima SDSS-a o kojima im ovisi fotelja načelnika i vlast u Općini Plitvička Jezera.
Poznat je i po tome  što u vrijeme obnašanja člana Nadzornoga odbora Komunalca uspio zaposliti svojega sina u tu firmu. Iako i puno drugih Srba s većom školskom spremom konobare ili nemaju posla, ali prioritet je ipak bio sin...
Poznat je i po tome što je u predizbornoj kampanji za lokalne izbore 2017. u Korenici u "veselom društvu"  u centru Korenice pred svjedocima navodno govorio o "ustašama" i da neće  pobijediti HDZ....spominjući i Jasenovac.

S takvim SDSS-om oni koji koaliraju izdaju  i gaze po žrtvama pobijenih i protjeranih Hrvata u velikosrpskoj agresiji bez obzira radi li se o HDZ-u na nacionalnoj razini ili novoj općinskoj vlasti u Korenici.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 31.1.2018. | 21:57

1

Est vukefendija... i ja mislim da se radi kako nije od Oluje nego nako kako se radilo prije Oluje. Postavilo se i špijune po ustaškim selima, a Milorat će platiti, pošto su uvatili Preosta i unog drugog.
vukefendija

vukefendija

Komentirano: 31.1.2018. | 20:49

2

Brinjak, je tebe ča probača? U općini se dela, ča se ni od Olujé!
bingladan

bingladan

Komentirano: 31.1.2018. | 18:57

3

Istinu zbori drug Lalić ... koalirali su već davnih 90.tih!
brinje

brinje

Komentirano: 31.1.2018. | 17:09

4

Efendija, pa zar nemaš posla u Općini tamo je čujem opći kaos a ti se dopisuješ...Kakav načelnik, takva općina A Amerikanac mora braniti Kovača, pa zaposlio mu kći
vukefendija

vukefendija

Komentirano: 31.1.2018. | 16:53

5

Lalić vuče na svoju stranu, Aračić na svoju. Obojici im je HDZ i otac i majka, znači isti su po porijeklu i po naravi.
leopold

leopold

Komentirano: 31.1.2018. | 13:02

6

Ako je vjerovati drugu Lalću Hrvacka je imala svoga čojeka u krajini, al ne bilo koga, taj čojek je bio Mile Martić, prijesednik krajine i un je naredio evakuaciju Srba civila u 8 sati naveče 4.8.95. a srpski vojnik naki osjećajan i milostivan kaki je bio nama je pojurio s linije za ženom i materom, a neki bome i za komšijom i tako je Martić spasio živote makar stotini hrvacki vojnika i još troduplo toliko srpskih jer da nije bilo bježanije bilo bi više pičvajza.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 31.1.2018. | 12:13

7

bingladen . . pun pogodak. mislim isto! Ovaj koji je članak napisao laje po netu a veliki je partner HDZa, kad im Lalić zatreba onda šuti ko pička.
bingladan

bingladan

Komentirano: 29.1.2018. | 20:15

8

Talibani ne talasajte... Lalić je vaš predan koalicijski partner za sva vremena, samo izvršava zadaće za koje je honoriran! Dobro ste ga ustoličili-uhljebili i ne samo njega...

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Puzajuća srpska agresija i u Lici

Puzajuća srpska agresija i u Lici

17.1.2019. | 12:26
Tako je u Korenici , oni koji su ukazivali na politiku SDSS-a u Korenici i Lici, bili proglašavani "ustašama", "govorom mržnje"...jer nije ugodno slušati o svojem koalicijskom partneru takve stvari. Jasno i da će taj koalicijski partner na prvom "političkom zavoju" ostaviti nače
Likaplus.hr : Proračun je dobar, ali ga rušimo..

Čudna logika vijećnika

Proračun je dobar, ali ga rušimo..

2.1.2019. | 13:00
PRORAČUN JE DOBAR, ali ga rušimo zato što je to naredio Plenković iz Zagreba i HDZ. Zašto bi SDP, HSS, Kovačev vijećnik (Domić), SDSS bilo briga što misli Plenković o Milinoviću? Podržali su osobni animozitet Plenkovića prema Milinoviću da bi srušili Proračun.
Likaplus.hr : Aktualni sat u Korenici i proračun

Aktualni sat u Korenici i proračun

19.12.2018. | 8:49
Korenica- Sinoć je održana sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera na kojoj je donesen rebalans proračuna za 2018. i ujedno i proračun za 2019. godinu. Većinom glasova nezavisne liste STOP Ante Kovača, SDSS-a i SDP-a usvojen je proračun za 2019. Na Aktualnom satu za rij
Likaplus.hr : Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

Nebuloze

Za ruku SDSS-a pet tisuća eura?

18.12.2018. | 6:28
Korenica- Večeras je sjednica Općinskog vijeća Općine Plitvička Jezera u kojoj većini čini lista "STOP" Ante Kovača (4 vijećnika), SDSS (2 vijećnika) i SDP-a (1 vijećnik), a oporba Nezavisna lista Aračić-Promjene (3 vijećnika) i HDZ (3 vijećnika)
Likaplus.hr : SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

SDSS i Pupovac štite srpske zločince?

8.12.2018. | 14:01
Poslije HDZ-a odgovornost leži na onim tzv "nezavisnim načelnicima" koji poput žabe koja vidi kako potkivaju konja i ona diže noge u zrak. I ovi tzv "nezavisni načelnici" ponašaju se poput HDZ i oslanjaju se na ovakav SDSS i ovakvog Pupovca, pa su čak i dobro došli u tjednik "Nov
Likaplus.hr : Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

Shvaćaju li Srbi danas išta ili ...?

18.11.2018. | 12:49
Korenica- Pitam se shvaćaju li hrvatski Srbi i Srbi u Srbiji što je bila srpska agresija na Hrvatsku? Kada gledaju priloge o zločinima u Vukovaru, Škabrnji,.Lici,...15 tisuća pobijenih Hrvata i drugih koji su se našli na putu srpskoj agresiji, shvaćaju li išta hrvatski Srbi ili
Likaplus.hr : Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

Što DORH radi u istrazi zločina u Lici...

8.10.2018. | 10:12
Što je sa zločinima nad Hrvatima u Lici, Kordunu? Istražuje li DORH tako efikasno te zločine kao bacanje limuna na Milorada Pupovca.
Likaplus.hr : SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

SDSS-ovci traže po Dolcu atentatora s limunom

2.10.2018. | 11:26
Pupovac još nije, barem nisam čuo, jasno osudio srpsku agresiju na Hrvatsku i tenkove iz Srbije koji su razarali Hrvatsku , a na putu iz Beograda građani su pred tenkove bacali cvijeće kao da idu na izlet u Hrvatsku, a ne razarati i ubijati tuđu djecu i tuđe domove.
Likaplus.hr : Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

Koalicija sa SDSS-om je rak rana Hrvatske

15.9.2018. | 19:12
Tko god stvara koaliciju sa SDSS-om stvara rak ranu na nacionalnom biću hrvatskog naroda. Zašo? Jer je SDSS i Milorad Pupovac i Vojislav Stanimirović negacija svega onoga za što se krvavo izborila Hrvatsku, za svoju samostalnost i slobodu, uz puno žrtava. A kako se ponaša SDSS i
Likaplus.hr : Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju

11.9.2018. | 10:37
Lovas: Donatorska večer za Vrhbosansku nadbiskupiju
Likaplus.hr : Poslije Milinovića izbacuje i Pupovca ?

Plenković

Poslije Milinovića izbacuje i Pupovca ?

1.9.2018. | 9:54
Plenkoviću smeta "cirkus sa HDZ-om" , ali mu očiti ne smeta "cirkus sa Hrvatskom" koju stvara Milorad Pupovac svojim izjavama, postupcima, a da ne govorimo u Pupovčevom tjedniku " NOVOSTI" koji se izruguje "Oluji", Tuđmanu, braniteljima....
Likaplus.hr : Pljušte podrške  Plenkoviću

Sa svih strana Like

Pljušte podrške Plenkoviću

31.8.2018. | 21:43
SA SVIH STRANA LIKE Pljušte podrške Plenkoviću.Danas je poslije Otočca i Udbina i Senj i HDZ u Općini Plitvička Jezera dao bezrezervnu podršku vođi HDZ-a Andreju Plenkoviću. U Otočcu se čak uz Šutića našao i bivši župan Milan Jurković koji isto daje podršku Plenkoviću i osuđuje d
Likaplus.hr : Poštujte naše znakove

Poštujte naše znakove

31.8.2018. | 14:03
Likaplus.hr : Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

Ugledaj se Vučiću i Irineju

Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

8.8.2018. | 21:32
Milan Babić, predsjednik tzv "Republike srpske Krajine": Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi zato što su bili Hrvati, a ne Srbi. Nevini ljudi su proganjani, nevini ljudi su nasilno istjerani iz svojih kuća i nevini ljudi su ubijani.
Likaplus.hr : Vučić i Patrijarh-ideolozi rata i mržnje?

Vučić i Patrijarh-ideolozi rata i mržnje?

7.8.2018. | 12:07
Tijekom petogodišnje srpske agresije na Hrvatsku ubijena su tri svećenika i redovnika, a ranjena tri svećenika. Protjerano je 226 svećenika, redovnika i redovnica a u zatočeništvu se nalazilo 17 svećenika, redovnika i redovnica. Više od1500 katoličkih sakralnih objekata srušeno
Likaplus.hr : Kako stati na kraj krađama na Plitvicama?

Turisti mete

Kako stati na kraj krađama na Plitvicama?

7.8.2018. | 8:42
Opljačkani turisti na Plitvicama postaje loša reklama o učestalo se ponavlja u sezoni. Koliko je do sada takvih slučajeva uhićeno? Može li vodstvo Parka pomoći sigurnosti svojih turista postavljanjem nadzornih kamera? Bilo bi dobro, jer novca za takvo što sigurno ima ...
Likaplus.hr : Svima, sretan dan Oluje!

Svima, sretan dan Oluje!

5.8.2018. | 6:44
Pjevaj puče, al’ mrtvih se sjeti…koji za slobodu Hrvatske su pali i nek žrtva, njihova se štuje! neka vječno živi dan nam sveti, svima, svima, sretan dan OLUJE!
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :