Četvrtak , 28.5.2020. | 16:35

Politika

Objavljeno: 28.1.2018. u 21:00
Prikaza: 2530
Autor: Likaplus

Čelni čovjek SDSS-a za Liku

Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

Plitvička J.-Korenica : Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

Zanimljivo da zamjenik župana i predsjednik SDSS-a za Liku spominje istu velikosrpsku tezu o etničkom čišćenju Srba, a da ne spomene zločine nad Hrvatima i etničko čišćenje Hrvata s područja okupiranog dijela Hrvatske1991. Postoje li zapaljene kuće 1991. u Lovincu, Čanku, Vaganacu...Tko je protjerao 1991. Hrvate g Laliću?

Srbi su "etnički očišćeni u Lici" tvrdi predsjednik SDSS-a za Liku i zamjenik župana g Lalić.
To je rekao za "Glas srpske", a ovih dana je uredništvu likaplus portala na tu sramotnu izjavu skrenuo pozornost jedan od čitatelja. Obzirom da je ta izjava starijeg datuma , prije lokalnih izbora 2017., ne mijenja na stvari kada se radi o državnom dužnosniku koji obnaša tu funkciju, zamjenik župana, temeljem oslobađanja Republike Hrvatske od velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991. 

Kako to da zamjenik župana i čelnik SDSS-a za Liku još nikada, barem mi to nismo saznali, nije uputio Hrvatima ispriku i žaljenje za pobijene Hrvate 1991. od Smoljanca, Čanka,Široke Kule, Lovinca...nikada se nije poklonio nevinim žrtvama pobijenih Hrvata. Evo što je rekao g Nikola Lalić, čelni čovjek SDSS-a za Liku za novine "Glas Srpske" i to za novine koje nose naziv tvorevine gdje su učinjeni najgrozniji zločini prema Hrvatima od Posavine do Banjaluke :

"Zamjenik ličko-senjskog župana Nikola Lalić rekao je da je i on bio u izbjegličkoj koloni kod Bosanskog Petrovca i vidio kada su je hrvatski avioni bombardovali.
Lalić smatra da se Hrvatska mora suočiti sa ratnom prošlošću, priznati počinjene zločine nad Srbima i nastojati da odgovorni budu procesuirani.
On je naveo da je u Ličko-senjskoj županiji, prema popisu stanovništva iz 1991. godine, živjelo 38.000 Srba, a da ih danas na tom prostoru živi 6.948.
"Činjenica je da je na prostoru ove županije izvršeno etničko čišćenje Srba, a to potvrđuju i ovi statistički podaci", istakao je Lalić."


Tko je Nikola Lalić?Predsjednik Županijske organizacije SDSS-a za Ličko-senjsku županiju

Poznat je kao vrlo nagao čovjek kada malo više potegne iz bijele boce.Tako je ostao upamćen kada je slaveći sv Florijana pod "veselim stanjem" izletio s parkinga župnog dvora sv Jurja iz Korenice s autom pred policiju , te su nastale nemile scene... Poznat je i po lupanju službenog auta Županije na mostu ispred svoje kuće, te ga je izvlačio traktorom jedan sadašnji vijećnik SDSS-a .
O tome smo pisali Slupao se zamjenik župana Nikola Lalić 2014. Tada nije pozvao policiju iako je bio dužan pozvati, te se nije niti moglo utvrditi je li bio pod uticajem alkohola. Ne znamo tko je platio popravak slupanog službenog automobila.

Srbi su često u kuloarima isticali da je navodno bio dešifrer u zločinačkoj Krajinskoj vojsci i da je navodno primio  priznanje od ratnog zločinca Milana Martića."Krajinska vojska" koja je počinila grozne zločine nad Hrvatima Čanka, Smoljanca, Široke Kule...Okupatorska i zločinačaka "krajinska vojska" je protjerala  Hrvate iz svojih kuća, kuće im spalili, pokrali stoku i mehanizaciju...1991.

 I tada su govorili da se bore "protiv ustaša" kao što i danas neki načelnici općina etiketiraju druge Hrvate da se svide ovakvim čelnicima SDSS-a o kojima im ovisi fotelja načelnika i vlast u Općini Plitvička Jezera.
Poznat je i po tome  što u vrijeme obnašanja člana Nadzornoga odbora Komunalca uspio zaposliti svojega sina u tu firmu. Iako i puno drugih Srba s većom školskom spremom konobare ili nemaju posla, ali prioritet je ipak bio sin...
Poznat je i po tome što je u predizbornoj kampanji za lokalne izbore 2017. u Korenici u "veselom društvu"  u centru Korenice pred svjedocima navodno govorio o "ustašama" i da neće  pobijediti HDZ....spominjući i Jasenovac.

S takvim SDSS-om oni koji koaliraju izdaju  i gaze po žrtvama pobijenih i protjeranih Hrvata u velikosrpskoj agresiji bez obzira radi li se o HDZ-u na nacionalnoj razini ili novoj općinskoj vlasti u Korenici.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 31.1.2018. | 21:57

1

Est vukefendija... i ja mislim da se radi kako nije od Oluje nego nako kako se radilo prije Oluje. Postavilo se i špijune po ustaškim selima, a Milorat će platiti, pošto su uvatili Preosta i unog drugog.
vukefendija

vukefendija

Komentirano: 31.1.2018. | 20:49

2

Brinjak, je tebe ča probača? U općini se dela, ča se ni od Olujé!
bingladan

bingladan

Komentirano: 31.1.2018. | 18:57

3

Istinu zbori drug Lalić ... koalirali su već davnih 90.tih!
brinje

brinje

Komentirano: 31.1.2018. | 17:09

4

Efendija, pa zar nemaš posla u Općini tamo je čujem opći kaos a ti se dopisuješ...Kakav načelnik, takva općina A Amerikanac mora braniti Kovača, pa zaposlio mu kći
vukefendija

vukefendija

Komentirano: 31.1.2018. | 16:53

5

Lalić vuče na svoju stranu, Aračić na svoju. Obojici im je HDZ i otac i majka, znači isti su po porijeklu i po naravi.
leopold

leopold

Komentirano: 31.1.2018. | 13:02

6

Ako je vjerovati drugu Lalću Hrvacka je imala svoga čojeka u krajini, al ne bilo koga, taj čojek je bio Mile Martić, prijesednik krajine i un je naredio evakuaciju Srba civila u 8 sati naveče 4.8.95. a srpski vojnik naki osjećajan i milostivan kaki je bio nama je pojurio s linije za ženom i materom, a neki bome i za komšijom i tako je Martić spasio živote makar stotini hrvacki vojnika i još troduplo toliko srpskih jer da nije bilo bježanije bilo bi više pičvajza.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 31.1.2018. | 12:13

7

bingladen . . pun pogodak. mislim isto! Ovaj koji je članak napisao laje po netu a veliki je partner HDZa, kad im Lalić zatreba onda šuti ko pička.
bingladan

bingladan

Komentirano: 29.1.2018. | 20:15

8

Talibani ne talasajte... Lalić je vaš predan koalicijski partner za sva vremena, samo izvršava zadaće za koje je honoriran! Dobro ste ga ustoličili-uhljebili i ne samo njega...

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Srpski kurir oštro napao Milanovića

Srpski kurir oštro napao Milanovića

6.1.2020. | 9:58
Srpski Kurir oštro napao Milanovića Nadamo se da će izborom Milanovića Hrvatska imati čvrstog predsjednika koji će znati štititi hrvatske nacionalne interese Hrvatske u odnosu prema Srbiji i veličanju četništva od čelnih ljudi današnje Srbije.
Likaplus.hr : Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

Kolinda izgubila

Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

5.1.2020. | 20:46
Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz
Likaplus.hr : Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

Bože, kakav izbor!

Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

2.1.2020. | 22:18
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Likaplus.hr : Hodat ću u koloni Hod za Život

Miroslav Škoro

Hodat ću u koloni Hod za Život

9.12.2019. | 14:41
Likaplus.hr : Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

8.12.2019. | 14:47
Bili smo na predizbornom skupu dr. Miroslava Škore u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. U istoj dvorani u veljači 1990. bio je prvi Opći sabor HDZ-a na kojem sam nazočio tada kao gost , student...Uspoređujući ta dva skupa s vremenskom distancom, mogu reći da je puno sličnosti
Likaplus.hr : Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

Večeras u KIC-u u Korenici

Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

8.10.2019. | 11:02
Korenica- Večeras će se u KIC-u održati koncert klape Intrade povodom Dana neovisnosti, organizator koncerta je Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera. Pjevat će se u centru Korenice: Croatio , iz duše te ljubim... Nakon koncerta koji je šokirao mnoge u Korenici kada su
Likaplus.hr : Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

Ćirilična ploča je važna...

Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

20.9.2019. | 9:17
Nikola Lalić i ćirilica
Likaplus.hr : Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

Načelnik Kovač želi socijalističku općinu

14.9.2019. | 8:36
Načelnik Kovač želi socijalističku općinu i to barem 51%.Načelnik želi socijalističku Općinu barem 51%, a poskupljenja se nizaju. Od komunalne naknade koja je poskupjela samo 100%. Račun za odvoz smeća za iznajmljivače je poskupio samo 160%.
Načelnik Ante Kovač želi socijalističku općinu
Likaplus.hr : SDSS  nije osudio prijetnje smrću  Hrvatima

SDSS nije osudio prijetnje smrću Hrvatima

26.8.2019. | 16:37
Likaplus portal je pisao o grafitima na cesti : Ovo je Srbija! Isto tako poznat je slučaj prije nekoliko godina trganja hrvatske zastave na proslavi na Udbini u selu Mutilić, pa pozivanje grupe iz Srbije "Jandrino jato" koje je bilo poznato po nastupima za zločinačku tzv "SAO Kra
Likaplus.hr : Skandalozna presuda sutkinje iz Čakovca

Kakvo imamo sudstvo?

Skandalozna presuda sutkinje iz Čakovca

6.7.2019. | 9:38
Likaplus.hr : Na dan "YU antifašizma"- koncert u Korenici

Možda bude i vatromet?

Na dan "YU antifašizma"- koncert u Korenici

22.6.2019. | 8:56
Na "dan YU antifašizma" -spektakl u Korenici, veliki koncert Nine Belana
Likaplus.hr : JAZOVKA-zločin antifašista Jugoslavije

Pobili ranjenike iz bolnice

JAZOVKA-zločin antifašista Jugoslavije

22.6.2019. | 8:44
JAZOVKA, u ime Jugoslavije i antifašizma pobili ranjenike iz bolnice sv Duh, časne sestre... Strašan zločin jugoslavenskih antifašista sa crvenom zvijezdom petokrakom
Likaplus.hr : Thompson ili pjesma o propaloj YU?

Thompson ili pjesma o propaloj YU?

20.6.2019. | 16:48
Korenica- Dvojba osuditi ili prešutiti informaciju da se netko usudio manipulirati školskom djecom puneći im glavu pjesmama o propaloj Jugoslaviji, nije bilo uopće dvojbe. Znate što znači mladom čovjeku koji još upija sve oko sebe puštati pjesmu koja slavi zločinačku Jugoslaviju
Likaplus.hr : Javio se anonimni čitatelj Slobodno Lici

Ali to nije načelnik Kovač

Javio se anonimni čitatelj Slobodno Lici

20.6.2019. | 13:04
Likaplus.hr :  Puštala učenicima pjesmu "Jugoslavijo"?

Skandal na izletu

Puštala učenicima pjesmu "Jugoslavijo"?

16.6.2019. | 22:07
Naime, roditelji svjedoče kako je u autobusu prof TZK-a u Oš dr Franje Tuđmana i Oš Plitvička jezera puštala učenicima preko razglasa u autobusu pjesmu "Od Vardara pa do Triglava" poznatu i kao pjesma "Jugoslavijo " . Ova pjesma je bila popularna 80-tih godina i smatrana je nefor
Likaplus.hr : Javna poruka sarajevskom glumcu

Thompson

Javna poruka sarajevskom glumcu

16.6.2019. | 20:05
Emir Hadžihafizbegović, BiH glumac, koji je nedavno na N1 televiziji izrekao gnjusne laži o Thompsonu kad je ustvrdio da on ima pjesmu “Srbe na vrbe” a danas gostujući u emisiji Nedjeljom u 2, ispričao se mnogim Hrvatima koji su imali neugodnosti zbog toga ali nije se ispričao sa
Likaplus.hr : I Rada dobi više glasova od Karla Starčevića

Sramna politika HSP-a

I Rada dobi više glasova od Karla Starčevića

14.6.2019. | 7:00
Sramna politika Karla Starčevića i HSP-a
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :