Četvrtak , 22.2.2018. | 19:22

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-1°

Tlak zraka

1011.5 hPa

Vlažnost

94 %

Senj

pretežno oblačno, jak vjetarpretežno oblačno, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1009.3 hPa

Vlažnost

68 %

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-1°

Tlak zraka

1011.5 hPa

Vlažnost

94 %

Senj

pretežno oblačno, jak vjetarpretežno oblačno, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1009.3 hPa

Vlažnost

68 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 28.1.2018. u 21:00
Prikaza: 1193
Autor: Likaplus

Čelni čovjek SDSS-a za Liku

Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

Plitvička J.-Korenica : Lalić optužuje Hrvatsku za etničko čišćenje?

Zanimljivo da zamjenik župana i predsjednik SDSS-a za Liku spominje istu velikosrpsku tezu o etničkom čišćenju Srba, a da ne spomene zločine nad Hrvatima i etničko čišćenje Hrvata s područja okupiranog dijela Hrvatske1991. Postoje li zapaljene kuće 1991. u Lovincu, Čanku, Vaganacu...Tko je protjerao 1991. Hrvate g Laliću?

Srbi su "etnički očišćeni u Lici" tvrdi predsjednik SDSS-a za Liku i zamjenik župana g Lalić.
To je rekao za "Glas srpske", a ovih dana je uredništvu likaplus portala na tu sramotnu izjavu skrenuo pozornost jedan od čitatelja. Obzirom da je ta izjava starijeg datuma , prije lokalnih izbora 2017., ne mijenja na stvari kada se radi o državnom dužnosniku koji obnaša tu funkciju, zamjenik župana, temeljem oslobađanja Republike Hrvatske od velikosrpske agresije na Hrvatsku 1991. 

Kako to da zamjenik župana i čelnik SDSS-a za Liku još nikada, barem mi to nismo saznali, nije uputio Hrvatima ispriku i žaljenje za pobijene Hrvate 1991. od Smoljanca, Čanka,Široke Kule, Lovinca...nikada se nije poklonio nevinim žrtvama pobijenih Hrvata. Evo što je rekao g Nikola Lalić, čelni čovjek SDSS-a za Liku za novine "Glas Srpske" i to za novine koje nose naziv tvorevine gdje su učinjeni najgrozniji zločini prema Hrvatima od Posavine do Banjaluke :

"Zamjenik ličko-senjskog župana Nikola Lalić rekao je da je i on bio u izbjegličkoj koloni kod Bosanskog Petrovca i vidio kada su je hrvatski avioni bombardovali.
Lalić smatra da se Hrvatska mora suočiti sa ratnom prošlošću, priznati počinjene zločine nad Srbima i nastojati da odgovorni budu procesuirani.
On je naveo da je u Ličko-senjskoj županiji, prema popisu stanovništva iz 1991. godine, živjelo 38.000 Srba, a da ih danas na tom prostoru živi 6.948.
"Činjenica je da je na prostoru ove županije izvršeno etničko čišćenje Srba, a to potvrđuju i ovi statistički podaci", istakao je Lalić."


Tko je Nikola Lalić?Predsjednik Županijske organizacije SDSS-a za Ličko-senjsku županiju

Poznat je kao vrlo nagao čovjek kada malo više potegne iz bijele boce.Tako je ostao upamćen kada je slaveći sv Florijana pod "veselim stanjem" izletio s parkinga župnog dvora sv Jurja iz Korenice s autom pred policiju , te su nastale nemile scene... Poznat je i po lupanju službenog auta Županije na mostu ispred svoje kuće, te ga je izvlačio traktorom jedan sadašnji vijećnik SDSS-a .
O tome smo pisali Slupao se zamjenik župana Nikola Lalić 2014. Tada nije pozvao policiju iako je bio dužan pozvati, te se nije niti moglo utvrditi je li bio pod uticajem alkohola. Ne znamo tko je platio popravak slupanog službenog automobila.

Srbi su često u kuloarima isticali da je navodno bio dešifrer u zločinačkoj Krajinskoj vojsci i da je navodno primio  priznanje od ratnog zločinca Milana Martića."Krajinska vojska" koja je počinila grozne zločine nad Hrvatima Čanka, Smoljanca, Široke Kule...Okupatorska i zločinačaka "krajinska vojska" je protjerala  Hrvate iz svojih kuća, kuće im spalili, pokrali stoku i mehanizaciju...1991.

 I tada su govorili da se bore "protiv ustaša" kao što i danas neki načelnici općina etiketiraju druge Hrvate da se svide ovakvim čelnicima SDSS-a o kojima im ovisi fotelja načelnika i vlast u Općini Plitvička Jezera.
Poznat je i po tome  što u vrijeme obnašanja člana Nadzornoga odbora Komunalca uspio zaposliti svojega sina u tu firmu. Iako i puno drugih Srba s većom školskom spremom konobare ili nemaju posla, ali prioritet je ipak bio sin...
Poznat je i po tome što je u predizbornoj kampanji za lokalne izbore 2017. u Korenici u "veselom društvu"  u centru Korenice pred svjedocima navodno govorio o "ustašama" i da neće  pobijediti HDZ....spominjući i Jasenovac.

S takvim SDSS-om oni koji koaliraju izdaju  i gaze po žrtvama pobijenih i protjeranih Hrvata u velikosrpskoj agresiji bez obzira radi li se o HDZ-u na nacionalnoj razini ili novoj općinskoj vlasti u Korenici.

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
leopold

leopold

Komentirano: 31.1.2018. | 21:57

1

Est vukefendija... i ja mislim da se radi kako nije od Oluje nego nako kako se radilo prije Oluje. Postavilo se i špijune po ustaškim selima, a Milorat će platiti, pošto su uvatili Preosta i unog drugog.
vukefendija

vukefendija

Komentirano: 31.1.2018. | 20:49

2

Brinjak, je tebe ča probača? U općini se dela, ča se ni od Olujé!
bingladan

bingladan

Komentirano: 31.1.2018. | 18:57

3

Istinu zbori drug Lalić ... koalirali su već davnih 90.tih!
brinje

brinje

Komentirano: 31.1.2018. | 17:09

4

Efendija, pa zar nemaš posla u Općini tamo je čujem opći kaos a ti se dopisuješ...Kakav načelnik, takva općina A Amerikanac mora braniti Kovača, pa zaposlio mu kći
vukefendija

vukefendija

Komentirano: 31.1.2018. | 16:53

5

Lalić vuče na svoju stranu, Aračić na svoju. Obojici im je HDZ i otac i majka, znači isti su po porijeklu i po naravi.
leopold

leopold

Komentirano: 31.1.2018. | 13:02

6

Ako je vjerovati drugu Lalću Hrvacka je imala svoga čojeka u krajini, al ne bilo koga, taj čojek je bio Mile Martić, prijesednik krajine i un je naredio evakuaciju Srba civila u 8 sati naveče 4.8.95. a srpski vojnik naki osjećajan i milostivan kaki je bio nama je pojurio s linije za ženom i materom, a neki bome i za komšijom i tako je Martić spasio živote makar stotini hrvacki vojnika i još troduplo toliko srpskih jer da nije bilo bježanije bilo bi više pičvajza.
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 31.1.2018. | 12:13

7

bingladen . . pun pogodak. mislim isto! Ovaj koji je članak napisao laje po netu a veliki je partner HDZa, kad im Lalić zatreba onda šuti ko pička.
bingladan

bingladan

Komentirano: 29.1.2018. | 20:15

8

Talibani ne talasajte... Lalić je vaš predan koalicijski partner za sva vremena, samo izvršava zadaće za koje je honoriran! Dobro ste ga ustoličili-uhljebili i ne samo njega...

Broj komentara: 8

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

21.2.2018. | 17:58
Iz ovih razloga Povjerenstvo Općinske organizacije HDZ-a općine Plitvička Jezera na svojoj 3. sjednici Povjerenstva donijelo je zaključak kojim se daje jednoglasna podrška vijećnicima HDZ-a Općine da pokrenu proceduru OPOZIVA Potpredsjedniku Općinskog vijeća g. Zdravku Žigiću.
Likaplus.hr : Povećanje prireza u Općini-Promjena???

Anto Božić za NAROD.HR

Povećanje prireza u Općini-Promjena???

20.2.2018. | 21:18
SDSS-a promjenio koalicijskog partnera?Umjesto HDZ-a sada ima STOP -Kovača? To je promjena? Povećanje prirez na plaći ? To je promjena?Više novca za groblja nego za novorođenu djecu?To je promjena? Dizanje tri prsta u Vijeću člana SDSS-a ? To je promjena?
Likaplus.hr : Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

Nikola Lalić

Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

19.2.2018. | 20:39
Portal likaplus nije bio dobro prihvaćen kada je pisao o takvim ili sličnim temama ni kada je bila koalicija HDZ-SDSS, ako što i sada nekima smeta ovakvo pisanje kad je koalicja STOP-SDSS-SDP. Po zadnjim informacijama policija je obavila obavijesne razgovore i izuzela snimak sa s
Likaplus.hr : Takve provokatore treba potjerati !

Predsjednik HVIDR-e Gospić

Takve provokatore treba potjerati !

12.2.2018. | 17:01
Ogorčen je naglasio da kada bi on kao hrvatski ratni vojni invalid u vijećnici uzviknuo Za dom-spremni, a tim uzvikom je branjena sloboda Hrvatske,a dizanje tri prsta je simbol velikosrpske agresije na Hrvatsku, privela bi ga policija...
Likaplus.hr : Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

11.2.2018. | 19:44
Amandman kluba nezavisnih vijećnika Aračić-Promjene(Anto Božić) koje je podržao i klub HDZ.a nije prošao kod vladajuće većine i koalicije STOP-Kovač, SDSS, SDP. Da je usvojen amandman uštedjelo bi se novca u Proračunu na godišnjoj razini skoro 30 tisuća kuna ili za 4 godine skoro
Likaplus.hr : "SDSS je za vas izmislio demokraciju"

Načelnik oduševljen :

"SDSS je za vas izmislio demokraciju"

10.2.2018. | 18:46
Načelnik Kovač pohvalio SDS: On je za vas izmislio demokraciju!
Likaplus.hr : Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

VIDEO Skandal na sjednici

Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

9.2.2018. | 22:05
Načelnik nije reagirao na provokaciju Žigića iz SDSS-a koji je podizao tri prsta iako je vidio i čuo što govori.
Likaplus.hr : Ukinite jedno mjesto potpredsjednika Vijeća!

Trošak Općine

Ukinite jedno mjesto potpredsjednika Vijeća!

9.2.2018. | 14:47
Nezavisni vijećnici Anto Božić, Ivana Ivančević i Antonio Kostelac podnijeli su amandman u kojem traže ukidanje jednog potpredsjednika Općinskog vijeća, koji košta Općinu svaki mjesec oko 2.900,00kuna. Taj su amandman podržali svojim potpisom i vijećnici HDZ-a Užarević
Likaplus.hr : Ovako je pisao dok nije postao načelnik

Iz 2013.

Ovako je pisao dok nije postao načelnik

5.2.2018. | 18:32
2013. Ante Kovač je pisao našem likaplus portalu i dostavio video o lošem čišćenju ulica od snijega. Kako je bilo tada, kada je bio načelnik Ivica Kukuruzović, i Ante se spremao za izbore, ali se ubrzo kažu neki uplašio pa odustao, ali je zato uspio 2017. pa sada zna kako je to o
Likaplus.hr : Načelnik priznao da je lagao...

Neizravno

Načelnik priznao da je lagao...

4.2.2018. | 19:41
I na kraju, nije to prvi put da načelnik funkcionira po principu lopova koji viče "držte lopova", i lažljivca kojima se čini da svi drugi okolo lažu...Neki ljudi se boje "sjena" i promjena! Nije li mu nuđeno sučeljavanje i detektor laži?Odbijeno! Provjerimo još jednom u videu s
Likaplus.hr : Srbija plaćala glasače iz Srbije

Lokalni izbori

Srbija plaćala glasače iz Srbije

3.2.2018. | 19:00
Likaplus.hr : Groblja-trgovina sa SDSS-om?

Aktualni sat-Korenica

Groblja-trgovina sa SDSS-om?

2.2.2018. | 8:30
Anto Božić je naveo primjer razgovor zamjenika načelnika g Price ,SDSS, za „NOVOSTI“ iz 15.lipnja 2017. kada kaže da će podržati novoga načelnika i općinsku vlast, ali će imati neke uvjete, a to je uređenje groblja.Vijećnik Anto Božić je rekao da neće odustati od tog zahtjeva
Likaplus.hr : Kao Hrvata  sram me proći kroz srpska sela...

Načelnik otvorio dušu:

Kao Hrvata sram me proći kroz srpska sela...

18.1.2018. | 23:17
Ante Kovač: Sramota me je kao Hrvata proći kroz neka srpska sela
Likaplus.hr : I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

Zabraniti i u Lici

I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

5.1.2018. | 21:00
Likaplus.hr : Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

Raspušten ogranak HDZ-a

Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

14.12.2017. | 14:32
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :