Utorak , 21.11.2017. | 20:22

Gospic

umjereno oblačnoumjereno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1019.7 hPa

Vlažnost

83 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

14°

Tlak zraka

1019.2 hPa

Vlažnost

63 %

Gospic

umjereno oblačnoumjereno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1019.7 hPa

Vlažnost

83 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

14°

Tlak zraka

1019.2 hPa

Vlažnost

63 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 20.6.2017. u 15:07
Prikaza: 2744
Autor: Likaplus

Koalicija Kovač-SDP-SDSS

Ante Bionda izabran za predsjednika Vijeća

Plitvička J.-Korenica : Ante Bionda izabran za predsjednika VijećaSDSS, SDP i Kovačeva lista Stop zajednički izabrali Antu Biondu za predsjednika Općinskog vijeća(Foto: Likaplus)
Korenica - Danas je u zgradi Općine konstituirano Općinsko vijeće Općine Plitvička Jezera. Na početku sjednice odana je počast Domovini hrvatskom himnom. Obzirom da je proteklih dana bilo dogovora i razgovora o općinskoj većini bilo je jasno da većinu tvori Kovačeva lista -SDSS -SDP.

Naime,od završetka izbora za načelnika, razgovori za stvaranje općinske većine vođeni su isključivo između Kovačeve liste, SDSS-a i SDP-a, te nije bilo nikakvo iznenađenje da su tako i glasovali u Općinskom vijeću.

Nasuprot njima suzdržani su bili vijećnici HDZ-a i nezavisne liste-Promjene-Pere Aračića.

Na prijedlog općinske većine (SDSS-SDP i Kovačeva lista) izabran je Ante Bionda (s Kovačeve liste) za predsjednika Općinskog vijeća, a za potpredsjednike izabran je Zdravko Žigić iz SDSS-a i Roža Poznanović iz SDP-a.

Prijedlog oporbe je bio da u ime oporbe potpredsjednik Općinskog vijeća bude Boris Luketić.  U Statutu Općine piše da oporba daje jednog potpredsjednika na prijedlog oporbe odnosno vijećničke manjine, ali to nije prihvaćeno, te su većinom glasova izabrani gore navedeni predstavnici SDSS-a i SDP-a u Vijeću.
To je izazvalo malo ogorčenje vijećnika Ante Božića s nezavisne liste P.A. pa je odmah nakon sjednice prigovorio načelniku Općine g Anti Kovaču da radi isto kao i HDZ, koji isto nije poštivao Statut i davanje potpredsjednika oporbi.
Anto Božić, nezavisni vijećnik, dao je i izjavu za likaplus portal :"Ante Kovač s ovakvim postupanjem nastavlja nekadašnju HDZ-ovu politiku.Mjesto potpredsjednika Općinskog vijeća nema nikakav politički značaj, i vijećnička manjina ili oporba je po Statutu trebala imati pravo na svog potpredsjednika . Ovo je bila prilika načelniku Anti Kovaču da pokaže demokratičnost i poštivanje Statuta Općine, te da konkretno pokaže da želi raditi drugačije od HDZ-a. Nažalost, sve ide po starom samo sa izmijenjenim akterima na vlasti."

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 5.7.2017. | 9:25

1

NEKAD HDZ+SDSS, SADA KOVAČ + SDSS...ISTA PRIČA DRUGO PAKIRANJE Hrvatskoj javnosti je malo poznato kako je osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS). U članku koji je 1997. objavljen u tada još okupacijskim Vukovarskim novinama broj 90 (15. marta) str. 1, 3, pod naslovima: Odluka skupštine, Osnovana Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) navode se detalji o utemeljenju stranke: „Na zasjedanju tzv. Oblasne Skupštine 5. marta 1997. godine na kojoj su prisustvovali svi relevantni predstavnici političkog života Oblasti, odnosno odbornici općinskih skupština, predstavnici mjesnih zajednica, izbjeglica i općinskih boračkih organizacija, kao i predstavnici bivših političkih stranaka iz razdoblja tzv. RSK-a. Na prijedlog Gorana HadžićaiVojislava Stanimirovićaosnovana je nova jedinstvena srpska stranka pod nazivom Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS).Tom prilikom jednoglasno je usvojen Statut stranke i formiran je Glavni odbor koji broji 33 člana, dok Nadzorni odbor ima 3 a Statutarni 5 članova SDSS-a,dok predsjednika stranke treba izabrati na prvoj sjednici tog tijela", objavile su okupacijske „Vukovarske novine" u broju 90 od 15. 03. 1997.
brinje

brinje

Komentirano: 2.7.2017. | 12:56

2

Sposoban taj aračić kada zapošljava ljude a i on bez posla, pravi altruist Ha, bolje da je čovjek dobar sa svojim kumovima a ne ko kovač koji se svađa s njima preko facebooka
brinjska

brinjska

Komentirano: 30.6.2017. | 15:32

3

kovač za prijatelje ti se otkrilo da kradu....i za tebe će se....polako.... znaš da nas ima koji sve znamo ;)
juzina

juzina

Komentirano: 29.6.2017. | 18:29

4

reče Aračić koji je na Kovačevo mjesto zaposlio svoju kumu
brinje

brinje

Komentirano: 29.6.2017. | 8:09

5

Kovačev STOP i SDSS i SDP sve po starome, tko ima veze zapošljava svoju djecu u prometnu policiju..uvijek isto, a vlast se pravi ko da oni ništa ne znaju, načelnik tvrdi da srednja škola šalje imena,,, i da on ništa ne zna,pa načelnik i srednja škola su ko prst i nokat i on ne zna šta se zbiva i vezi zapošljavanja????Tko je tu lud?
brinje

brinje

Komentirano: 22.6.2017. | 20:11

6

To što Kovač ide sa SDSS nije uopće čudno pa to je naučio od hdz, nema veze, bitno da čovjek nešto pametno napravi, ako zna i može, ako ne, opet jovo nanovo
smoljanac

smoljanac

Komentirano: 21.6.2017. | 9:37

7

STOP maršira ko HDZ opet SDSS , ovo je toliko jadno da ne može biti jadnije
brinjska

brinjska

Komentirano: 20.6.2017. | 17:29

8

ispada da on tu pljuje više po hdzu nego po kovaču.... a susjedstvo priča da je on za kovača!! pm
korenica1995

korenica1995

Komentirano: 20.6.2017. | 17:10

9

Pa dobro jeste vi normalni tko vam je taj bozic i cemu sluzi ova stranica???

Broj komentara: 9

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Neki plakali od sreće, neki od tuge

oslobađanje generala

Neki plakali od sreće, neki od tuge

16.11.2017. | 8:35
Likaplus.hr : Načelniče, Vi ste javna osoba!

Načelniče, Vi ste javna osoba!

10.11.2017. | 10:49
Sjećate se kada je sadašnji načelnik, a tada učitelj Ante Kovač, prozivao putem svojega facebook-a sve okolo , tvrdeći da su javne osobe i da moraju biti kritizirane. Nažalost, tako brzo se zaboravi sve to, pa i to kako je govorio da je to "naš novac", a ne novac "načelnika" i da
Likaplus.hr : Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?

Aktualni sat-Korenica

Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?

26.10.2017. | 22:15
Treći vijećnik koji se javio za pitanje načelniku bio je g Anto Božić(nezavisna lista-Aračić) koji je pitao načelnika je li njegov izbor sadašnje vodstvo Vodovoda i Komunalca u Korenici obzirom da ih nije smijenio. a u kampanji je vrlo kritički progovarano o obadvije firme,
Likaplus.hr : Poštujete naše znakove

Poštujete naše znakove

18.10.2017. | 9:39
Likaplus.hr : Plenkoviću, makni četničke spomenike

Agresori mogu, a HOS NE!

Plenkoviću, makni četničke spomenike

15.9.2017. | 9:16
Likaplus.hr : Thompson nije nikada kažnjen zbog pjesme

Menadžer Thompsona

Thompson nije nikada kažnjen zbog pjesme

10.8.2017. | 20:48
Likaplus.hr : "Stručni ljudi" u Povjerenstvima, a ne oporbi

Šamar biračima oporbe

"Stručni ljudi" u Povjerenstvima, a ne oporbi

22.7.2017. | 15:20
U tijela Općinskog vijeća ušli po Statutu vanjski "stručni ljudi" Ana Stjepanović i Radmila Stojanović. Demokracija "po načelniku Kovaču" oporbi niti jedno mjesto u tijelima Općinskog vijeća. Pljuska je to novoga načelnika ,SDSS-a i SDP-a biračkom tijelu koje je dalo glas oporbi
Likaplus.hr : Načelniče, stalno iznosite neistine!

Vijećnik Anto Božić oštro

Načelniče, stalno iznosite neistine!

21.7.2017. | 6:34
Anto Božić: Načelniče, stalno iznosite neistine
Likaplus.hr : Radi štednje Parka ugroženi životi turista?

Park nema službu spašavanja

Radi štednje Parka ugroženi životi turista?

28.6.2017. | 21:10
Likaplus.hr : Promijenite ime i u Karlovcu, V.Gorici...

Titove ulice

Promijenite ime i u Karlovcu, V.Gorici...

28.6.2017. | 10:33
Likaplus.hr : Šimo ipak nije više zamjenik načelnika

Načelnik presudio

Šimo ipak nije više zamjenik načelnika

23.6.2017. | 11:19
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :