Srijeda , 20.6.2018. | 05:39

Gospic

umjereno oblačnoumjereno oblačno

Temperatura

17°

Tlak zraka

1021.1 hPa

Vlažnost

79 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

24°

Tlak zraka

1018.8 hPa

Vlažnost

60 %

Gospic

umjereno oblačnoumjereno oblačno

Temperatura

17°

Tlak zraka

1021.1 hPa

Vlažnost

79 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

24°

Tlak zraka

1018.8 hPa

Vlažnost

60 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 23.5.2017. u 20:46
Prikaza: 2477
Autor: Likaplus

Ostvario najbolji rezultat,

A Slobodna tobože "žali" Borisa Luketića

Plitvička J.-Korenica : A Slobodna tobože "žali" Borisa Luketića

Slobodna lika koja je Borisa Luketića nazivala svakakvim imenima ...sada navodno tuguje za izbornim rezultatom, koji je najbolji koji je ijedan kandidat HDZ-a ikada postigao u Općini Plitvička jezera i HDZ-ova lista dobila više glasova nego ikada do sada na lokalnim izborima.

Danas je izašao tekst na Slobodnoj lici kojeg u cijelosti prenosimo jer je tekst očigledno nastao u kuhinji Ante STOP i poslan na objavu spomenutom portalu kao i brojni drugi tekstovi pod nadimkom Srnavko, čitatelj iz Korenice, …O čemu se radi? Ante Kovač, SDSS i dio uglednih HDZ-ovaca nikako se ne mire s činjenicom da je HDZ ove godine išao u koaliciju s Nezavisnom listom Aračić. Trebalo je opstruirati izborni rezultat i tako pokazati da je bila pogrješka ići u koaliciju s Aračićem. Cijela Kovačeva predkampanja i po kućama je bila, po riječima ljudi u Vagancu i Korenici, bljuvotine na račun koalicije Idemo zajedno i suradnji Aračića i HDZ-a. Zaboravljajući istaknuti da je Aračić sve ove godine nudio suradnju za dobrobit Općine vladajućoj stranci i da je i po tome ostao svoj i dosljedan. Treba valjda pokazati da je najbolja koalicija HDZ-SDSS...koja je bila punih 12 godina.

Nije čudno što je na facebook-u Kovač zavapio:" Što ti treba koalicija sa Aračićem?" Samo što nije zavapio : "Uzmi mene..."   Dio hrvatskih branitelja pozivao je Aračića da ne ide u koaliciju sa HDZ-om i Borisom Luketićem, dio uglednih HDZ-ovaca je mjesecima pozivao Aračića po kavama da ne ide u koaliciju sa Borisom Luketićem. .. O čijem i kakvom se interesu radilo? HDZ je ostvario najbolji rezultat ikada po broju glasova i postotku za Općinsko vijeće. Dondtova metoda izračuna mandata nije imala svoj učinak, jer su sve liste prešle izborni prag...tako da HDZ-ova lista kao najjača nije ništa profitirala.

Kako objasniti da u Šumariji –ispostava Korenica, čak 90% zaposlenika je navodno otvoreno tvrdilo, da neće glasovati za koaliciju Idemo zajedno, a na čelu te ustanovu su vrlo važni članovi HDZ-a? I do sada je to bila baza glasača HDZ-a? Kako to da baš te čelne ljude HDZ-a iz Šumarije nikada Ante Kovač nije prozvao na facebook-u? Na ta pitanja netko treba odgovoriti.

 Kako to da na izbornom mjestu u Osnovnoj školi koja je baza SDSS-a, Kovač dobije najviše glasova i jedino tu pobijedi, a u centru Korenice pobijedi HDZ koji nikada tu nije pobijedio?

Evo i činjenica: HDZ je za listu dobio ove godine 724 glasa , a 2013. dobio je 592.glasova. To je 130 glasa više za HDZ-ovu listu sa nezavisnim vijećnicima.

HDZ-ov kandidat je dobio ove godine 804 glasa za načelnika iliti 43,96% glasova, a 2013. 36 % glasova.

Kad bi uzeli sve glasove iz 2013. koje je dobio HDZ( 592) i Aračić(397), bio bi rezultat 989 glasova. Koliko je odselilo  glasača u zadnje 4 godine u inozemstvo, koliko ih je umrlo…Razlika između 2013 i 2017. je 265 glasova.Dio glasača HDZ-a nije htio glasovati za koaliciju , dio Aračićevih glasača nije htio glasovati za koaliciju smatrajući da je Aračić trebao biti kandidat za načelnika, dio SDSS-ovih glasača  se prelio prema Kovaču kao tobože "anacionalnom" kandidatu, iako je po svjedočenju njegovih prijatelja prije nekoliko godina u pripitom stanju navodno psovao prijatelju  u kafiću "četničku majku"...Taj mladić još živi u Korenici.

SDSS je 2013. dobio 329 glasova, a sada 248 glasova. To je 81 glas manje za SDSS u odnosu na 2013. Kome su otišli ti glasovi ili dio tih glasova?

 Kako to da dio hrvatskih branitelja/Vaganac/ po kafićima poziva da se ne glasuje za ovu koaliciju iz svojih nekih razloga, a istovremeno dio aktivnih glasača Ante Kovača na facebook-u otvoreno naziva koaliciju Aračić-HDZ „ustaškom koalicijom", a Ante Kovač na facebook-u piše 2 dana prije izborne šutnje da „Aračić želi živjeti u  Općini bez Srba, kako je izjavljivao…" Nije bitno što su obadvije te tvrdnje lažne i podložne sudskom progonu…I što ako Kovač bude  morao  dokazivati na sudskom procesu gdje i kada je to Aračić izjavio.

Kako to da zamjenik kandidata za načelnika Ante Kovača , mladi Franjo Anđić na facebook-i piše da povodom iskapanja kostiju u Vagancu pobijenih u 2. svjetskom ratu…"ne treba iskapati, nego kopati temelje za tvornicu"…Kasnije se ispričao za te riječi.

Neki branitelji navodno zamjeraju što načelnik nije došao pogledati kada se iskapalo kosti pobijenih u Vagancu, iako je tamo dolazio, a ovu izjavu su prešutjeli.

Sasvim sigurno da se vodi svojevrsni "rat " protiv ove koalicije Idemo zajedno, svatko ima svoju računicu, da se proda HDZ-u odmah na prvom zavoju, znajući da Aračić teško mijenja svoj stav  i teško odriče svojih jasnih stavova i da je uvijek bio svoj i vodio brigu što je  interes stanovnika u Općini Plitvička Jezera, a vlast mu nije bila najvažnija stvar , što je pokazao u dva navrata odbivši ponudu SDSS-a da ga podrže za načelnika 2009. i 2013. Kao što i sada odbija…

Na izbornom mjestu 1. Osnovna škola,koje obuhvaća  najviše glasača SDSS-a je vrlo zanimljivo:

SDSS za županijsku skupštinu dobiva 121 glas, HDZ 126, za župana dr Milinovića 146 glasova , Starčevićeva lista Bura promjena -na kojoj Kovač ima svojeg kandidata dobije svega 74 glasa, a Ante Kovač za načelnika dobije  najviše 198 glasova, a Boris Luketić samo 118. glasova. Čiji glasovi su otišli Kovaču? 

I u Općini Plitvička Jezera SDSS je dovozio iz Srbije na prošlim lokalnim izborima, a i sada su neki organizirali male kombije i auta iz Srbije da bi glasovali protiv "ustaške koalicije" Postoje dojave da su i na ovim izborima dobiveni naputci ...glasovati protiv Aračića , što objašnjava zašto je Kovač stalno spominjao "ustaše", "ustašku školu",,, i lagao da je Aračić izjavio da želi Općinu bez Srba... I kako su na facebook-u izjavljivali "Svi Srbi će za Kovača"

 

I na kraju HDZ-ova koalicija je dobila za načelnika 43,96 % glasova, a za Općinsko vijeće 41,39 % glasova. Toliki postotak NIKADA  nije dobila HDZ-ova lista na lokalnim izborima unatoč opstrukcijama sa više strana...

Za pobjedu u 1. krugu Borisu i Peri falilo je oko stotinjak glasova(110 glasova, a to znači da je 55 glasača suprotno glasovalo, koji su dali glas Kovaču ili Čulinoviću,),a nevažećih listića je bilo  upravo 103 listića za načelnika i znatno manje za vijeće, samo 79 listića.Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
brinje

brinje

Komentirano: 2.6.2017. | 8:14

1

Poznavajući Peru mislim da se sada smije kako čovjek može biti prevrtljiv, jer kada pogledate...koliko ih je samo nekoliko mjeseci prije oblijetalo oko Borisa i adza a sada pljuje...Bernard Janković., Radmila Stojanović ...nema potrebe više...prepoznat će se
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 1.6.2017. | 21:59

2

Eh Božić..Čovjek ima sigurno nezgodnu curu, cijedi ga svaku sekundu pa mu ne dopušta da gubi vrijeme po skupovima. Mislim da je to u pitanju...Šta bi drugo bilo?
brinjska

brinjska

Komentirano: 1.6.2017. | 18:12

3

e a zašto Božića nema na skupu??,, nigdje ga?
rade

rade

Komentirano: 30.5.2017. | 22:32

4

mene ovo zanima šta piše gore Ovih dana izašla je informacija, ne ulazimo je li ta informacija točna ili nije, ali se spominju svjedoci toga događaja, Kovač ju nije demantirao, da je Kovač u Macoli 2013. nakon ponekog pića psovao nekim Srbima "četničku majku". Bilo bi dobro da kaže javno, je li ta informacija točna i kako to da neki svjedoci spominju i osobe kojima je psovao i skoro došlo do tučnjave...
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 26.5.2017. | 22:35

5

Osobno sam znao i postoji desetak svjedoka kada je Ante psovao u restoranu Macola četničku mater nekim Srbima koji i danas žive u Korenici. To je činjenica! Ali je i činjenica da Ante laže o Peri sve one laži koje je naučio od HDZ-a kada se napadalo Aračića iz sveg oružja...Čovjek bio u njihovom stožeru svih ovih godina....ostavilo posljedice...E, sad zašto nekima odgovara da se sakrije istina o psovanju Srbima četnička mater i nitko iz HDZ-a nije do sada potegnuo taj argument u kampanji, a Kovač iznosi klevetničku rečenicu : "Aračić želio živjeti u Općini bez Srba, kako je izjavljivao" I sam zna da je to laž...I tu laž Kovač napiše ne trepnuvši ko profesionalni lažljivac,,,a svi šute...nitko da se sjeti restorana Macole i pijanog Ante i psovanja...Zanimljivo?
brinjska

brinjska

Komentirano: 26.5.2017. | 13:48

6

evo kako mrzi srbe!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=ybnlu_-ZZQg
brinjska

brinjska

Komentirano: 26.5.2017. | 13:46

7

https://www.youtube.com/watch?v=wpFuFpRn53Y pero aračić je jedini imao sluha i volje radit! i danas je tako! al ne daju mu!!!!!!!! sa svihstrana mu nedaju!!!!!!!!!
brinje

brinje

Komentirano: 25.5.2017. | 8:16

8

Južina ili Kovač, nije bitno što ti misliš o Aračiću, bitno da ti ne možeš skontati kad ti djeca pišu pogrešan test, nego djeca viču za tobom da si pogriješio...bitno da ti psuješ po kafićima "četničku majku..." Srbima kad si pijan, a kad nisi govoriš o "ustaškoj koaliciji", baš vjerodostojno
juzina

juzina

Komentirano: 25.5.2017. | 0:37

9

Aračiću, meni je tebe nekad žao i ja mislim da ti baš i nisi sav svoj.
brinje

brinje

Komentirano: 24.5.2017. | 8:48

10

Zašto su Kovačevi promatrači na izborima svi odreda se svađali s izbornom komisijom da ne pružaju Srbima listić za manjinsku listu? Recimo Ana Stjepanović je u Srednjoj školi nekoliko puta upozoravala komisiju da ne nude listiće za manjinsku listu samo da što više Srba glasuje za Kovača.. Ako uzmu manjinsku listu tada glasuju samo za donačelnika iz reda manjina, a ne i za načelnika...

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Budi cool-baci cigarete

Budi cool-baci cigarete

31.5.2018. | 16:30
Likaplus.hr : Pupovca uhvatila panika, panično doziva...

Ajme referendum!

Pupovca uhvatila panika, panično doziva...

30.5.2018. | 7:52
Pupovca je sinoć strefio strujni udar kada je iza 21 sat prostrujila vijest po portalima da je inicijativa "Narod odlučuje" skupila dovoljan broj potpisa za raspisivanje referenduma za izmjenu izbornoga zakona. Unatoč protivljenu medija, velikih stranaka HDZ-SDP, pa onda SDSS i H
Likaplus.hr : Unutarstranački HDZ izbori u Korenici

Užarević predsjednik

Unutarstranački HDZ izbori u Korenici

29.5.2018. | 15:45
Održani su izbori u HDZ-Općine Plitvička Jezera gdje je kao jedini kandidat bio i izabran Tomislav Užarević, a drugi kandidat Boris Luketić se povukao iz utrke za predsjednika.
Likaplus.hr : Skupili smo već 280 tisuća potpisa

Promjena izbornog sustava

Skupili smo već 280 tisuća potpisa

24.5.2018. | 23:26
Građanska inicijativa Narod odlučuje danas je održala izvanrednu konferenciju za medije ispred Sabora na kojoj su objavili da su s jučerašnjim danom prikupili preko 280.000 potpisa.
Likaplus.hr : Evo, zato trebaš potpisati za referendum!

Evo, zato trebaš potpisati za referendum!

24.5.2018. | 23:10
Hrvatska ima 9,6 % manjina, a u Saboru imaju rezerviranih čak 8 predstavnika. Takav sustav ne poznaju puno poznatije zemlje EU u kojima ima i duplo više nacionalnih manjina, ali nemaju osigurano niti jedno mjesto u parlamentima, a kamoli da bi oni odlučivali tko će vladati državo
Likaplus.hr : Luketić odustao ,Užarević jedini kandidat

Što se zbiva u HDZ-u?

Luketić odustao ,Užarević jedini kandidat

18.5.2018. | 11:43
Korenica- Jutros je među članstvom HDZ-a prostrujila vijest da je bivši načelnik Boris Luketić koji se kandidirao za predsjednika OO HDZ-a Plitvička Jezera naglo odustao od kandidature, tako da po svemu sudeći jedini kandidat na predstojećim unutarstranačkim izborima za predsjed
Likaplus.hr :  Pa ti nemoj dati potpis za referendum

Ike Mandurić prenosi tekst

Pa ti nemoj dati potpis za referendum

16.5.2018. | 22:16
Ako netko iz kukavičluka, ili iz lažnih obzira, ili po stranačkoj stezi ne želi dati potpis za raspisivanje referenduma-koji je najveći oblik demokracije, neka vidi kako živi Mađarska koja zna uzeti sudbinu svojega naroda u svoje ruke i ne ostaju pasivni kada je u pitanju sudbina
Likaplus.hr : SDSS će imati  konkurenciju u Lici

Nezadovoljni Srbi

SDSS će imati konkurenciju u Lici

29.4.2018. | 9:55
Uskoro će u Lici početi djelovati još jedna srpska stranka kao konkurencija SDSS-u koji sa svojim radom nije zadovoljio očekivanja ličkih Srba. U toku su pripreme za osnivanje odbora u Korenici,Vrhovinama i Donjem Lapcu. U novoj stranci će se naći najviše nezadovoljnih članova SD
Likaplus.hr : Ovako policija i mediji broje prosvjednike

Ovako policija i mediji broje prosvjednike

3.4.2018. | 17:19
Na skupu protiv Istanbulske konvencije policija navodno po nalogu politike smanjila je prvotnu procjenu s 50 tisuća na 5 tisuća prosvjednika. A kako je bilo 2013. pokazuje jedna lijevi mediji koji je izvještaj o prosvjedu sindikalista na Trgu naslovio sa 20 tisuća prosvjednika, i
Likaplus.hr : 27 godina od krvavog Uskrsa na Plitvicama

27 godina od krvavog Uskrsa na Plitvicama

31.3.2018. | 15:40
27 godina od "Krvavog Uskrsa": "Plitvička pobjeda bila je početak naše pobjedonosne borbe za slobodu i neovisnost"
Likaplus.hr : Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

Zašto Kovač vidi "ustaše", a ne i "četnike"?

22.2.2018. | 20:28
Robert Kurbaša,glumac , kaže: "Ako si Hrvat, voliš domovinu i deklariraš se kao katolik, odmah si zatucani ustaša"
Likaplus.hr : HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

HDZ:Tražit ćemo smjenu Zdravka Žigića-SDSS

21.2.2018. | 17:58
Iz ovih razloga Povjerenstvo Općinske organizacije HDZ-a općine Plitvička Jezera na svojoj 3. sjednici Povjerenstva donijelo je zaključak kojim se daje jednoglasna podrška vijećnicima HDZ-a Općine da pokrenu proceduru OPOZIVA Potpredsjedniku Općinskog vijeća g. Zdravku Žigiću.
Likaplus.hr : Povećanje prireza u Općini-Promjena???

Anto Božić za NAROD.HR

Povećanje prireza u Općini-Promjena???

20.2.2018. | 21:18
SDSS-a promjenio koalicijskog partnera?Umjesto HDZ-a sada ima STOP -Kovača? To je promjena? Povećanje prirez na plaći ? To je promjena?Više novca za groblja nego za novorođenu djecu?To je promjena? Dizanje tri prsta u Vijeću člana SDSS-a ? To je promjena?
Likaplus.hr : Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

Nikola Lalić

Čelnik SDSS-a ne želi komentirati Žigića

19.2.2018. | 20:39
Portal likaplus nije bio dobro prihvaćen kada je pisao o takvim ili sličnim temama ni kada je bila koalicija HDZ-SDSS, ako što i sada nekima smeta ovakvo pisanje kad je koalicja STOP-SDSS-SDP. Po zadnjim informacijama policija je obavila obavijesne razgovore i izuzela snimak sa s
Likaplus.hr : Takve provokatore treba potjerati !

Predsjednik HVIDR-e Gospić

Takve provokatore treba potjerati !

12.2.2018. | 17:01
Ogorčen je naglasio da kada bi on kao hrvatski ratni vojni invalid u vijećnici uzviknuo Za dom-spremni, a tim uzvikom je branjena sloboda Hrvatske,a dizanje tri prsta je simbol velikosrpske agresije na Hrvatsku, privela bi ga policija...
Likaplus.hr : Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

Ipak ništa od uštede -ostaje potpredsjednik

11.2.2018. | 19:44
Amandman kluba nezavisnih vijećnika Aračić-Promjene(Anto Božić) koje je podržao i klub HDZ.a nije prošao kod vladajuće većine i koalicije STOP-Kovač, SDSS, SDP. Da je usvojen amandman uštedjelo bi se novca u Proračunu na godišnjoj razini skoro 30 tisuća kuna ili za 4 godine skoro
Likaplus.hr : "SDSS je za vas izmislio demokraciju"

Načelnik oduševljen :

"SDSS je za vas izmislio demokraciju"

10.2.2018. | 18:46
Načelnik Kovač pohvalio SDS: On je za vas izmislio demokraciju!
Likaplus.hr : Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

VIDEO Skandal na sjednici

Član SDSS-a na vijeću pokazivao tri prsta!!!

9.2.2018. | 22:05
Načelnik nije reagirao na provokaciju Žigića iz SDSS-a koji je podizao tri prsta iako je vidio i čuo što govori.
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :