Petak , 19.1.2018. | 08:41

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1009.2 hPa

Vlažnost

72 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

13°

Tlak zraka

1009.6 hPa

Vlažnost

56 %

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1009.2 hPa

Vlažnost

72 %

Senj

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

13°

Tlak zraka

1009.6 hPa

Vlažnost

56 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 23.5.2017. u 20:46
Prikaza: 2219
Autor: Likaplus

Ostvario najbolji rezultat,

A Slobodna tobože "žali" Borisa Luketića

Plitvička J.-Korenica : A Slobodna tobože "žali" Borisa Luketića

Slobodna lika koja je Borisa Luketića nazivala svakakvim imenima ...sada navodno tuguje za izbornim rezultatom, koji je najbolji koji je ijedan kandidat HDZ-a ikada postigao u Općini Plitvička jezera i HDZ-ova lista dobila više glasova nego ikada do sada na lokalnim izborima.

Danas je izašao tekst na Slobodnoj lici kojeg u cijelosti prenosimo jer je tekst očigledno nastao u kuhinji Ante STOP i poslan na objavu spomenutom portalu kao i brojni drugi tekstovi pod nadimkom Srnavko, čitatelj iz Korenice, …O čemu se radi? Ante Kovač, SDSS i dio uglednih HDZ-ovaca nikako se ne mire s činjenicom da je HDZ ove godine išao u koaliciju s Nezavisnom listom Aračić. Trebalo je opstruirati izborni rezultat i tako pokazati da je bila pogrješka ići u koaliciju s Aračićem. Cijela Kovačeva predkampanja i po kućama je bila, po riječima ljudi u Vagancu i Korenici, bljuvotine na račun koalicije Idemo zajedno i suradnji Aračića i HDZ-a. Zaboravljajući istaknuti da je Aračić sve ove godine nudio suradnju za dobrobit Općine vladajućoj stranci i da je i po tome ostao svoj i dosljedan. Treba valjda pokazati da je najbolja koalicija HDZ-SDSS...koja je bila punih 12 godina.

Nije čudno što je na facebook-u Kovač zavapio:" Što ti treba koalicija sa Aračićem?" Samo što nije zavapio : "Uzmi mene..."   Dio hrvatskih branitelja pozivao je Aračića da ne ide u koaliciju sa HDZ-om i Borisom Luketićem, dio uglednih HDZ-ovaca je mjesecima pozivao Aračića po kavama da ne ide u koaliciju sa Borisom Luketićem. .. O čijem i kakvom se interesu radilo? HDZ je ostvario najbolji rezultat ikada po broju glasova i postotku za Općinsko vijeće. Dondtova metoda izračuna mandata nije imala svoj učinak, jer su sve liste prešle izborni prag...tako da HDZ-ova lista kao najjača nije ništa profitirala.

Kako objasniti da u Šumariji –ispostava Korenica, čak 90% zaposlenika je navodno otvoreno tvrdilo, da neće glasovati za koaliciju Idemo zajedno, a na čelu te ustanovu su vrlo važni članovi HDZ-a? I do sada je to bila baza glasača HDZ-a? Kako to da baš te čelne ljude HDZ-a iz Šumarije nikada Ante Kovač nije prozvao na facebook-u? Na ta pitanja netko treba odgovoriti.

 Kako to da na izbornom mjestu u Osnovnoj školi koja je baza SDSS-a, Kovač dobije najviše glasova i jedino tu pobijedi, a u centru Korenice pobijedi HDZ koji nikada tu nije pobijedio?

Evo i činjenica: HDZ je za listu dobio ove godine 724 glasa , a 2013. dobio je 592.glasova. To je 130 glasa više za HDZ-ovu listu sa nezavisnim vijećnicima.

HDZ-ov kandidat je dobio ove godine 804 glasa za načelnika iliti 43,96% glasova, a 2013. 36 % glasova.

Kad bi uzeli sve glasove iz 2013. koje je dobio HDZ( 592) i Aračić(397), bio bi rezultat 989 glasova. Koliko je odselilo  glasača u zadnje 4 godine u inozemstvo, koliko ih je umrlo…Razlika između 2013 i 2017. je 265 glasova.Dio glasača HDZ-a nije htio glasovati za koaliciju , dio Aračićevih glasača nije htio glasovati za koaliciju smatrajući da je Aračić trebao biti kandidat za načelnika, dio SDSS-ovih glasača  se prelio prema Kovaču kao tobože "anacionalnom" kandidatu, iako je po svjedočenju njegovih prijatelja prije nekoliko godina u pripitom stanju navodno psovao prijatelju  u kafiću "četničku majku"...Taj mladić još živi u Korenici.

SDSS je 2013. dobio 329 glasova, a sada 248 glasova. To je 81 glas manje za SDSS u odnosu na 2013. Kome su otišli ti glasovi ili dio tih glasova?

 Kako to da dio hrvatskih branitelja/Vaganac/ po kafićima poziva da se ne glasuje za ovu koaliciju iz svojih nekih razloga, a istovremeno dio aktivnih glasača Ante Kovača na facebook-u otvoreno naziva koaliciju Aračić-HDZ „ustaškom koalicijom", a Ante Kovač na facebook-u piše 2 dana prije izborne šutnje da „Aračić želi živjeti u  Općini bez Srba, kako je izjavljivao…" Nije bitno što su obadvije te tvrdnje lažne i podložne sudskom progonu…I što ako Kovač bude  morao  dokazivati na sudskom procesu gdje i kada je to Aračić izjavio.

Kako to da zamjenik kandidata za načelnika Ante Kovača , mladi Franjo Anđić na facebook-i piše da povodom iskapanja kostiju u Vagancu pobijenih u 2. svjetskom ratu…"ne treba iskapati, nego kopati temelje za tvornicu"…Kasnije se ispričao za te riječi.

Neki branitelji navodno zamjeraju što načelnik nije došao pogledati kada se iskapalo kosti pobijenih u Vagancu, iako je tamo dolazio, a ovu izjavu su prešutjeli.

Sasvim sigurno da se vodi svojevrsni "rat " protiv ove koalicije Idemo zajedno, svatko ima svoju računicu, da se proda HDZ-u odmah na prvom zavoju, znajući da Aračić teško mijenja svoj stav  i teško odriče svojih jasnih stavova i da je uvijek bio svoj i vodio brigu što je  interes stanovnika u Općini Plitvička Jezera, a vlast mu nije bila najvažnija stvar , što je pokazao u dva navrata odbivši ponudu SDSS-a da ga podrže za načelnika 2009. i 2013. Kao što i sada odbija…

Na izbornom mjestu 1. Osnovna škola,koje obuhvaća  najviše glasača SDSS-a je vrlo zanimljivo:

SDSS za županijsku skupštinu dobiva 121 glas, HDZ 126, za župana dr Milinovića 146 glasova , Starčevićeva lista Bura promjena -na kojoj Kovač ima svojeg kandidata dobije svega 74 glasa, a Ante Kovač za načelnika dobije  najviše 198 glasova, a Boris Luketić samo 118. glasova. Čiji glasovi su otišli Kovaču? 

I u Općini Plitvička Jezera SDSS je dovozio iz Srbije na prošlim lokalnim izborima, a i sada su neki organizirali male kombije i auta iz Srbije da bi glasovali protiv "ustaške koalicije" Postoje dojave da su i na ovim izborima dobiveni naputci ...glasovati protiv Aračića , što objašnjava zašto je Kovač stalno spominjao "ustaše", "ustašku školu",,, i lagao da je Aračić izjavio da želi Općinu bez Srba... I kako su na facebook-u izjavljivali "Svi Srbi će za Kovača"

 

I na kraju HDZ-ova koalicija je dobila za načelnika 43,96 % glasova, a za Općinsko vijeće 41,39 % glasova. Toliki postotak NIKADA  nije dobila HDZ-ova lista na lokalnim izborima unatoč opstrukcijama sa više strana...

Za pobjedu u 1. krugu Borisu i Peri falilo je oko stotinjak glasova(110 glasova, a to znači da je 55 glasača suprotno glasovalo, koji su dali glas Kovaču ili Čulinoviću,),a nevažećih listića je bilo  upravo 103 listića za načelnika i znatno manje za vijeće, samo 79 listića.Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
brinje

brinje

Komentirano: 2.6.2017. | 8:14

1

Poznavajući Peru mislim da se sada smije kako čovjek može biti prevrtljiv, jer kada pogledate...koliko ih je samo nekoliko mjeseci prije oblijetalo oko Borisa i adza a sada pljuje...Bernard Janković., Radmila Stojanović ...nema potrebe više...prepoznat će se
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 1.6.2017. | 21:59

2

Eh Božić..Čovjek ima sigurno nezgodnu curu, cijedi ga svaku sekundu pa mu ne dopušta da gubi vrijeme po skupovima. Mislim da je to u pitanju...Šta bi drugo bilo?
brinjska

brinjska

Komentirano: 1.6.2017. | 18:12

3

e a zašto Božića nema na skupu??,, nigdje ga?
rade

rade

Komentirano: 30.5.2017. | 22:32

4

mene ovo zanima šta piše gore Ovih dana izašla je informacija, ne ulazimo je li ta informacija točna ili nije, ali se spominju svjedoci toga događaja, Kovač ju nije demantirao, da je Kovač u Macoli 2013. nakon ponekog pića psovao nekim Srbima "četničku majku". Bilo bi dobro da kaže javno, je li ta informacija točna i kako to da neki svjedoci spominju i osobe kojima je psovao i skoro došlo do tučnjave...
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 26.5.2017. | 22:35

5

Osobno sam znao i postoji desetak svjedoka kada je Ante psovao u restoranu Macola četničku mater nekim Srbima koji i danas žive u Korenici. To je činjenica! Ali je i činjenica da Ante laže o Peri sve one laži koje je naučio od HDZ-a kada se napadalo Aračića iz sveg oružja...Čovjek bio u njihovom stožeru svih ovih godina....ostavilo posljedice...E, sad zašto nekima odgovara da se sakrije istina o psovanju Srbima četnička mater i nitko iz HDZ-a nije do sada potegnuo taj argument u kampanji, a Kovač iznosi klevetničku rečenicu : "Aračić želio živjeti u Općini bez Srba, kako je izjavljivao" I sam zna da je to laž...I tu laž Kovač napiše ne trepnuvši ko profesionalni lažljivac,,,a svi šute...nitko da se sjeti restorana Macole i pijanog Ante i psovanja...Zanimljivo?
brinjska

brinjska

Komentirano: 26.5.2017. | 13:48

6

evo kako mrzi srbe!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=ybnlu_-ZZQg
brinjska

brinjska

Komentirano: 26.5.2017. | 13:46

7

https://www.youtube.com/watch?v=wpFuFpRn53Y pero aračić je jedini imao sluha i volje radit! i danas je tako! al ne daju mu!!!!!!!! sa svihstrana mu nedaju!!!!!!!!!
brinje

brinje

Komentirano: 25.5.2017. | 8:16

8

Južina ili Kovač, nije bitno što ti misliš o Aračiću, bitno da ti ne možeš skontati kad ti djeca pišu pogrešan test, nego djeca viču za tobom da si pogriješio...bitno da ti psuješ po kafićima "četničku majku..." Srbima kad si pijan, a kad nisi govoriš o "ustaškoj koaliciji", baš vjerodostojno
juzina

juzina

Komentirano: 25.5.2017. | 0:37

9

Aračiću, meni je tebe nekad žao i ja mislim da ti baš i nisi sav svoj.
brinje

brinje

Komentirano: 24.5.2017. | 8:48

10

Zašto su Kovačevi promatrači na izborima svi odreda se svađali s izbornom komisijom da ne pružaju Srbima listić za manjinsku listu? Recimo Ana Stjepanović je u Srednjoj školi nekoliko puta upozoravala komisiju da ne nude listiće za manjinsku listu samo da što više Srba glasuje za Kovača.. Ako uzmu manjinsku listu tada glasuju samo za donačelnika iz reda manjina, a ne i za načelnika...

Broj komentara: 10

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Kao Hrvata  sram me proći kroz srpska sela...

Načelnik otvorio dušu:

Kao Hrvata sram me proći kroz srpska sela...

18.1.2018. | 23:17
Ante Kovač: Sramota me je kao Hrvata proći kroz neka srpska sela
Likaplus.hr : I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

Zabraniti i u Lici

I u Lici su pjevali Jandrino jato i Drljača

5.1.2018. | 21:00
Likaplus.hr : Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

Raspušten ogranak HDZ-a

Užarević povjerenik HDZ-a Općine Plitvička J.

14.12.2017. | 14:32
Likaplus.hr : Osvanule adventske svijeće u i Korenici

Osvanule adventske svijeće u i Korenici

4.12.2017. | 21:21
Korenica- Nakon našeg natpisa Za Općinu advent još nije niti počeo?, u kojem smo skrenuli pozornost da je advent počeo i da se diljem Hrvatske pale adventske svijeće, ali da u Korenici još nisu niti postavljene tamo gdje su prijašnjih godina ukrašavale centar Korenice, ipak su u
Likaplus.hr : General Praljak umro

General Praljak umro

29.11.2017. | 14:58
Likaplus.hr : A kako nazivate svoje "uhljebe"g.Načelniče?

Burno na Aktualnom satu

A kako nazivate svoje "uhljebe"g.Načelniče?

28.11.2017. | 11:55
Likaplus.hr : Neki plakali od sreće, neki od tuge

oslobađanje generala

Neki plakali od sreće, neki od tuge

16.11.2017. | 8:35
Likaplus.hr : Načelniče, Vi ste javna osoba!

Načelniče, Vi ste javna osoba!

10.11.2017. | 10:49
Sjećate se kada je sadašnji načelnik, a tada učitelj Ante Kovač, prozivao putem svojega facebook-a sve okolo , tvrdeći da su javne osobe i da moraju biti kritizirane. Nažalost, tako brzo se zaboravi sve to, pa i to kako je govorio da je to "naš novac", a ne novac "načelnika" i da
Likaplus.hr : Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?

Aktualni sat-Korenica

Podržavate li direktore Vodovoda i Komunalca?

26.10.2017. | 22:15
Treći vijećnik koji se javio za pitanje načelniku bio je g Anto Božić(nezavisna lista-Aračić) koji je pitao načelnika je li njegov izbor sadašnje vodstvo Vodovoda i Komunalca u Korenici obzirom da ih nije smijenio. a u kampanji je vrlo kritički progovarano o obadvije firme,
Likaplus.hr : Poštujete naše znakove

Poštujete naše znakove

18.10.2017. | 9:39
Likaplus.hr : Plenkoviću, makni četničke spomenike

Agresori mogu, a HOS NE!

Plenkoviću, makni četničke spomenike

15.9.2017. | 9:16
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :