Petak , 16.4.2021. | 16:24

Politika

Objavljeno: 16.6.2019. u 22:07
Prikaza: 5223
Autor: Likaplus/Pero Aračić

Skandal na izletu

Puštala učenicima pjesmu "Jugoslavijo"?

Plitvička J.-Korenica :  Puštala učenicima pjesmu "Jugoslavijo"?Zašto netko misli da je primjereno učenicima puštati pjesmu "Jugoslavijo"
Korenica- Likaplus portal dobio je informaciju od roditelja koji su se potužili portalu na  ponašanjem prof Lidije Kovač, supruge načelnika Općine Plitvička Jezera, radi onoga što se događalo na višednevnom izletu osmaša učenika Oš dr Franje Tuđmana. Obzirom da se boje izaći sa svojim imenom i prezimenom, jer spominju načelnika Općine i ne žele imati problema sa vlastima, a niti sa profesoricom u školi, obratili su se našem portalu i meni osobno kao bivšem ravnatelju Oš dr Franje Tuđmana.

Naime, roditelji svjedoče kako je u autobusu prof TZK-a u Oš dr Franje Tuđmana i Oš Plitvička jezera puštala učenicima preko razglasa u autobusu pjesmu "Od Vardara pa do Triglava" poznatu i kao pjesma "Jugoslavijo " . Ova pjesma je bila popularna 80-tih godina i smatrana je neformalnom himnom Jugoslavije.

 Onaj tko ne zna o kakvoj se pjesmi radi, evo teksta:

Od Vardara pa do Triglava
od Djerdapa pa do Jadrana
kao niska sjajnog Djerdana
svijetlim suncem obasjana
ponosito sred Balkana
Jugoslavijo, Jugoslavijo

 Širom sveta put me vodio
za sudbom sam svojom hodio
u srcu sam tebe nosio
uvek si mi draga bila
domovino moja mila
Jugoslavijo, Jugoslavijo

Volim tvoje reke i gore
tvoje šume, polja i more
volim tvoje ljude ponosne
i ratara i pastira
uz frulicu kad zasvira
Jugoslavijo, Jugoslavijo

Krv se mnoga za te prolila
borba te je naša rodila
radnička te ruka stvorila
živi sretna u slobodi
ljubav naša nek te vodi
Jugoslavijo, Jugoslavijo


Obzirom da nisam mogao povjerovati u ovu verziju događaja i radi činjenice da je prof Lidiji Kovač u velikosrpskoj agresiji poginuo otac, odlučio sam postaviti pitanje prof Lidiji Kovač i  evo što je izjavila putem sms-a za likaplus portal.Likaplus portal: "Lidija, dobio sam informaciju od roditelja da je na izletu sa osmašima bilo neprimjerenih pjesama kao "Od Vardara do Triglava".I navodne neke narodnjački cajke i još neke  neprimjerene pjesme. Navodno ste Vi puštali takve pjesme učenicima u autobusu. Možete li to potvrditi ili demantirati za Likaplus portal?"

prof.Lidija Kovač:"Na svakom izletu u busu se sluša što kome padne na pamet od kojih 90 % nisam čula. 

Od Thompsona do cajki koje se pjevaju svaki vikend u Korenici. Što sam ja puštala ne sjećam se, gotovo uvijek ono što traže djeca. Dotična pjesma se pojavila kad su ukucane 80-te i nije ni odsvirala do kraja. Nisam ljubitelj Jugoslavije jer mi je ubila oca, ali mi ne pada na pamet da vodim računa o tome što tko sluša. Nek ministarstvo da cd svakom voditelju ekskurzije pa nek se sluša Zeko i potočić cijelim putem."

Likaplus portal: "Hvala na odgovoru, molim odgovor na  još jedno pitanje. Je li istina da ste, kako se navodi, upravo Vi na mikrofonu najavili pjesmu "Od Vardara pa do Triglava"  i puštali na razglas-mikrofon preko vlastitog mobitela?

prof. Lidija Kovač: "Gospodine Aračić ,rekla sam što sam imala. Srpska djeca pjevaju Thompsona, hrvatska cajke. Tko hoće nek se bori protiv toga, ja nemam namjeru."


Iza ovakvih odgovora ostaje nekoliko nejasnoća i pitanja. 

Kao prvo, nisu djeca puštala niti tražila ovu pjesmu u kojoj se veliča Jugoslavija , nego po tvrdnjama roditelja, upravo je prof Lidija Kovač sa svojega mobitela na razglas puštala pjesmu o Jugoslaviji. 
Kao drugo,  nije bitno što djeca hoće slušati ili neće, nego je bitno što radi učitelj koji ih vodi na ekskurziju i koliko ih uči i odgaja svojim ponašanjem. Zanimljivo, da prof Kovač nije demantirala niti potvrdila tvrdnje roditelja  da je upravo ona sa svojeg mobitela puštala na razglas sporne pjesme učenicima.

Ne znamo je li odgovore pisala sama profesorica Kovač ili uz pomoć supruga načelnika Općine, ali napisati da Ministarstvo dade svakom voditelju cd pa neka se cijelim putem pjeva "Zeko i potočić", pokazuje nešto drugo. A to je logika "ako ja ne smijem puštati pjesmu o Jugoslaviji , neka onda slušaju cijelim putem "Zeko i potočić". 
Kao da nema drugih hrvatskih pjesama koje bi trebalo u školi učiti i njegovati, a ne slaviti propalu Jugoslaviju koja je označena u povijesti našega naroda kao"tamnica hrvatskoga naroda". Treba li podsjećati da su sa zvijezdom petokrakom   na čelu uništavali Škabrnju, Vukovar...i uz kokardu na čelu.  I to u ime "očuvanja Jugoslavije". Možda bi trebalo prvo odgajati učitelje, pa onda učenike. 
Nije čudno što onda onaj prof informatike iz Zagreba napiše da mu je "zlo od posjete Vukovaru". Jer očito mnogi u školstvu bi i danas bili sretni da mogu javno pjevati o Jugoslaviji. Za nepovjerovati i za osuditi! 
Pokušat ćemo doći i do Ministarstva prosvjete te upitati hoće li izdati učiteljima cd da znaju što je primjereno pjevati na izletima sa učenicima ili ih treba otpustiti iz sustava školstva kad do sada to još nisu naučili. Ili će "Zeko i potočić" ipak biti za neke najbolje , jer ne znaju prosuditi što je primjereno u radu s djecom. 

 
 
 

Broj komentara: 20

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 24.6.2019. | 11:53

1

prof.Lidija Kovač:"Na svakom izletu u busu se sluša što kome padne na pamet od kojih 90 % nisam čula. Od Thompsona do cajki koje se pjevaju svaki vikend u Korenici. Što sam ja puštala ne sjećam se, gotovo uvijek ono što traže djeca. Dotična pjesma se pojavila kad su ukucane 80-te i nije ni odsvirala do kraja
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 23.6.2019. | 17:57

2

Upravo tako, Iruge, onaj Aračić, je stvarno kunjusina, budaletina, đubre...kad te ono priko veze zaposlio kad si ono ostao bez posla u Zagrebu , kad su ti djeca skakala po glavi, pa ti morao otići..Ah, šta možemo! Nek si ti nama sada na položaju, pa je manja šteta u školi što te nema
Irug

Irug

Komentirano: 23.6.2019. | 17:36

3

Eto kakva nam je škola kad se u nju pušta kojekakve sumnjive njuške bez ikakve kontrole.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 23.6.2019. | 16:11

4

Amerikanac, ovo je za psihijatriju, pa tko normalan može puštati djeci pjesmu o Jugoslaviji??? I tko normalan može to opravdavati? Psihijatrija ili droga, nema druge, obadvoje uništi mozak
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 21.6.2019. | 21:53

5

Ovo je za otkaz !!!!
leopold

leopold

Komentirano: 20.6.2019. | 10:10

6

Irude, el tebi Pupavac što predava na unom vilozofskom, tako i un veli da kokarda nije zabranita u Hrvackoj..... zakonom nije zabranito ni Marš na Drinu, nije ni una Biće mesa klaćemo Hrvate, mogla je znači učiteljica puštiti i nešto od toga elde. Unaj učtelj iz Zagreba što je metno Gotovininu i Markačovu sliku na hodnik ni dan danas nije naša posa, e pa unda treba biti kažnjena i učiteljca Lidija. I kake veze ima kolko je neki predmet važan, ti ka prosvjetni radnik bi treba govoriti da su svi predmeti važni, a tjelesni zato jer djeca previše sjede je prevažan.
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 19.6.2019. | 19:52

7

Braniti puštanje "himne Jugoslavije" može samo netko tko ne zna: 1.U ime očuvanja te Jugoslavije razoren je Vukovar, pola Hrvatske okupirano, preko 400 djece pobijeno, preko 15 tisuća pobijeno što branitelja što civila 2. Još gore od toga kada takvu pjesmu pušta profesorica kojoj je otac poginuo od takvih koji su u ime očuvanje YU sve rušili i palili ispred sebe 3. Svakom se može dogoditi pogreška, ali ustrajati u laganju, umjesto da se kaže:Žao mi je, ispričavam se..I priča gotova 4.Cijela Hrvatska se zgraža, ali to ne brine općinsku vlast koja lajka jedan komentar da im je draža pjesma o Jugoslaviji od Thompsonove Ćavoglave. Tobože ova prva govori o ljubavi, a ova Thompsonova o oružju 5. Onaj tko lajka taj komentar osobe pokazuje da ništa ne razumije: Ćavoglave su bile za obranu od onih koji su pobili u ime očuvanja Yu 15 tisuća Hrvata, a pjesma "himna YU" bila je u funkciji nametanja sile i prisile ostanka u zločinačkoj YU, koja je 1945. bez suđenja pobila preko 200 tisuća od Bleiburga do Vardara... 6. Ako to ne shvaća općinska vlast koja to lajka, pokazuje samo da im vrijeme odlazi na na ideologiju umjesto na razvoj Općine
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 19.6.2019. | 19:41

8

A znam i da je onaj s naočalima pozivao u kampanji ovog ćelavog načelnika na sučeljavanje uz poligraf , onaj aparat koji pišti kada netko laže, nije htio, jer valjda ima osjetljiv sluh pa se uplašio da čim zine počne mu pištati. Onaj s naočalima izgubio, a ćelavi u kampanji pobijedio. Jer u politici kažu neki uvijek pobjeđuju oni koji znaju lagati
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 19.6.2019. | 19:18

9

A znam i to da je ovaj ćelavi u Pupovčevim Novostima izjavio: Dođe mi zlo kada vidim hrvatski grb u crkvi i da želi od Općine stvoriti "socijalističku općinu", i da ga sram kao Hrvata hodati "srpskim selima"...i puno drugih bisera. I da se protivi pjesmama Thompsona, ali su mu drage neke druge pjesme i da brani onog potpredsjednika Općinskog vijeća iz SDSS a koji diže tri prsa i da jednostavno bavi se sa tračevima...tko što priča po selu
JAVOR

JAVOR

Komentirano: 19.6.2019. | 19:04

10

A ja znam da je ovaj ćelavi sa slike pisao inspekciji u vezi ovoga s naočalima sa srebreni Renault i žalio se kao načelnik Općine da ovaj s naočalima ulazi u Školu, našto mu je inspekcija odgovorila da gleda svoja posla i da onaj s naočalima ima na to pravo, a da ovaj ćelavi sa slike bolje da se bavi projektima a ne školom. Eto, Irug, ti još uvijek ne možeš bez škole, pa gledaj kroz prozor kada nemaš pametnijeg posla

Broj komentara: 20

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Sjećanje na krvavi Uskrs

Domovinski pokret

Sjećanje na krvavi Uskrs

31.3.2021. | 13:29
Likaplus.hr : Sjećanje na 29. godišnjicu zločina u Čanku.

Nitko nije odgovarao

Sjećanje na 29. godišnjicu zločina u Čanku.

11.12.2020. | 7:28
Sjećanje na 29. godišnjicu zločina u Čanku.
Sjećanje na 29. godišnjicu zločina u Čanku.
Likaplus.hr : Raspada li se HDZ u Općini Plitvička Jezera?

Raspada li se HDZ u Općini Plitvička Jezera?

8.12.2020. | 16:26
Raspada li se HDZ u Općini Plitvička Jezera?
Likaplus.hr : Tko je pobijedio u HDZ-u?

Stigli rezultati

Tko je pobijedio u HDZ-u?

23.11.2020. | 9:54
Likaplus.hr : Počeli izbori unutar HDZ-a:Užarević ili Kokot

Korenički HDZ bira

Počeli izbori unutar HDZ-a:Užarević ili Kokot

22.11.2020. | 10:26
Likaplus.hr : Korenica za Vukovar svijetli

Korenica za Vukovar svijetli

17.11.2020. | 21:37
Likaplus.hr : Izbori u HDZ-u: Užarević ili Kokot?

Općina Plitvička Jezera

Izbori u HDZ-u: Užarević ili Kokot?

10.11.2020. | 7:47
Izbori u HDZ-u: Užarević ili Kokot?
Likaplus.hr : "Novi SDP - stranka na koju smo ponosni"

Peđa Grbin u Gospiću

"Novi SDP - stranka na koju smo ponosni"

24.8.2020. | 16:57
"Novi SDP - stranka na koju smo ponosni", slogan je kandidata za predsjednika SDP-a Hrvatske Peđe Grbina, koji je danas boravio u Gospiću.
"Novi SDP - stranka na koju smo ponosni", slogan je kandidata za predsjednika SD
Likaplus.hr : Sjetimo se 15 tis pobijenih kroz 1991-1995.

Dan pobjede i zahvalnosti

Sjetimo se 15 tis pobijenih kroz 1991-1995.

5.8.2020. | 6:44
Pjevaj puče, al’ mrtvih se sjeti…koji za slobodu Hrvatske su pali i nek žrtva, njihova se štuje! neka vječno živi dan nam sveti, svima, svima, sretan dan OLUJE!
Likaplus.hr : Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

Ugledaj se Vučiću i Irineju

Srbin koji je priznao zločin nad Hrvatima...

5.8.2020. | 6:32
Milan Babić, predsjednik tzv "Republike srpske Krajine": Dozvolio sam sebi sudjelovati u progonu najgore vrste protiv ljudi zato što su bili Hrvati, a ne Srbi. Nevini ljudi su proganjani, nevini ljudi su nasilno istjerani iz svojih kuća i nevini ljudi su ubijani.
Likaplus.hr : Srpski kurir oštro napao Milanovića

Srpski kurir oštro napao Milanovića

6.1.2020. | 9:58
Srpski Kurir oštro napao Milanovića Nadamo se da će izborom Milanovića Hrvatska imati čvrstog predsjednika koji će znati štititi hrvatske nacionalne interese Hrvatske u odnosu prema Srbiji i veličanju četništva od čelnih ljudi današnje Srbije.
Likaplus.hr : Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

Kolinda izgubila

Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz

5.1.2020. | 20:46
Plenković, Pupovac, HNS...su krivi za poraz
Likaplus.hr : Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

Bože, kakav izbor!

Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa

2.1.2020. | 22:18
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Ako je Milanović komunist, Kolinda je Papa
Likaplus.hr : Hodat ću u koloni Hod za Život

Miroslav Škoro

Hodat ću u koloni Hod za Život

9.12.2019. | 14:41
Likaplus.hr : Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

Likaplus na skupu Miroslava Škore u Zagrebu

8.12.2019. | 14:47
Bili smo na predizbornom skupu dr. Miroslava Škore u dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. U istoj dvorani u veljači 1990. bio je prvi Opći sabor HDZ-a na kojem sam nazočio tada kao gost , student...Uspoređujući ta dva skupa s vremenskom distancom, mogu reći da je puno sličnosti
Likaplus.hr : Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

Večeras u KIC-u u Korenici

Večeras u Korenici:Croatio, iz duše te ljubim

8.10.2019. | 11:02
Korenica- Večeras će se u KIC-u održati koncert klape Intrade povodom Dana neovisnosti, organizator koncerta je Turistička zajednica Općine Plitvička Jezera. Pjevat će se u centru Korenice: Croatio , iz duše te ljubim... Nakon koncerta koji je šokirao mnoge u Korenici kada su
Likaplus.hr : Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

Ćirilična ploča je važna...

Glava hrvatskih branitelja malo vrijedi...

20.9.2019. | 9:17
Nikola Lalić i ćirilica
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :