Utorak , 9.8.2022. | 16:50

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 30.4.2019. u 19:07
Prikaza: 1866
Autor: Likaplus/Pero Aračić

U Korenici

Završen projekt Energetske obnove škole

Plitvička J.-Korenica : Završen projekt Energetske obnove škole Projekt vrijedan skoro 4 milijuna kuna je gotov, slijede drugi projekti za školu(Foto: Likaplus/Pero Aračić)
Korenica - Danas je u Oš dr Franje Tuđmana svečano obilježen završetak EU projekta Energetske obnove škole u Korenici. Projekt je pokrenut na inicijative Oš dr Franje Tuđmana, a Županija ga je podržala sa skoro milijun kuna. Izradu Glavnoga projekta financirala je Općina Plitvička Jezera s tadašnjim načelnikom Borisom Luketićem.

Na svečanosti završetka projekta bili su župan Ličko-senjske županije dr Darko Milinović, načelnik Općine Plitvička Jezera Ante Kovač, direktor firme "Projekt inženjering" iz Požege Igor Starčević, glavni projektant ing Mate Žagar, predstavnici razvojne agencije LIRA iz Gospića, i drugi gosti.

Članovi Hrvatskog kulturno umjetničkog društva "Korenica", učenici Oš dr Franje Tuđmana, i učenice osmoga razreda izveli su prigodni program.

Ukupna vrijednost Projekta Energetske obnove je 3.866.502,75 kn. Zamijenjena je kompleta vanjska stolarija, izmjena krova i izolacija krovnog prostora, izolacija temelja Škole, postavljanje nove fasade s termičkom ovojnicom debljine 15 cm .

Bespovratna sredstva iz EU fonda su iznosila 1.423.677,78 kn

A bespovratna sredstva Fonda za sufinanciranje ovoga Projekta su iznosila 1.401.883,78 kn

Županija Ličko-senjska je sudjelovala sa skoro milijun kuna u Energetskoj obnovi Škole( 992.601,47 kn).

Prijava na natječaj za Energetsku obnovu je bila u veljači 2017., a potpisivanje Ugovora s Fondom za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti je bilo 15.11.2017. Gradilište je otvoreno 15.srpnja 2018. godine.

Ravnateljica škole Dražena Aračić izrazila je zadovoljstvo završetkom projekta i ulogom Županije i župana dr Milinovića koji su podržali projekt Energetske obnove škole u Korenici i koji su imali razumijevanja i onda kada je rušenjem proračuna Ličko-senjske županije projekt došao u opasnost da propadne što bi rezultiralo negativnim financijskim posljedicama po proračun Županije kao osnivača škole u Korenici.

Župan dr Milinović je naglasio da je vrijednost ovoga projekta bila skoro 4 milijuna kuna i da ga je Županija sufinancirala sa milijun kuna. Isto tako je izrazio spremnost Županije, ukoliko prođe proračun Županije, financirati i obnovu školske sportske dvorane, što je sada preuzeo kao obvezu načelnik Općina Plitvička Jezera . Spremnost da se podrži projekt Škole u Korenici da se obnovi školska sportska dvorana, koja je sada u tijeku, izrazio je načelnik Općine Plitvička Jezera g Ante Kovač. Isto tako da je spreman iz općinskoga proračuna podržati projekt Škole o dogradnji škole kako bi se uvela jednosmjenska nastava.

Ravnateljica škole prof Dražena Aračić zahvalila je načelniku Kovaču na spremnosti u sufinanciranju dogradnje škole, te obavijestila nazočne da je Škola izradila projekt dogradnje škole, projekt je platila Županije 2017. godine. Dobivena je i građevinska dozvola te se samo čeka neki natječaj iz EU fondova.

Poslije je održan domjenak u prostorijama Oš dr Franje Tuđmana.Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Javor

Javor

Komentirano: 4.5.2019. | 20:09

1

Istinoljubljivi, govor te odaje. Pogledaj samo svoje komentare unazad nekoliko članaka. Tolika fokusiranost na školu umjesto na ono što sada vodiš a to je puno veće od škole. Umjesto pisanja po portalima uhvati se projekata i svima će u Općini biti dobro. Umjesto fokusiranju na ono što radi Pero bolje se fokusiraj što sam radiš da ostavi traga da si nešto dobro učinio. Nije teško sa SDSS-om pobijediti Hdz, teško sa SDSS ostati čistih ruku, glave i pameti. I učiniti dobro za Općinu. Bolje da se natječemo u projektima, nego da pljujem kada uspije neki projekt. Tada svi zaplješčimo i mi ćemo svi tvojim projektima. Na dobro Korenice i Općine.
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 4.5.2019. | 14:57

2

Na razini zadatka...
brinjska

brinjska

Komentirano: 3.5.2019. | 14:28

3

Svi kovacevi projekti stanu u jednu lidiju, ili dvije. Ups hahahhahahahahhahah
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 3.5.2019. | 10:04

4

Prvo, nisam ja spomenuo tatu Peru kao što se insinuira. Drugo, sve napisano je u stilu prethodnih članaka o rupama na nogostupu, pokisnulim kamenim vunama itd. Dakle - sprdačina. U 06,00 sati je dan, za 4 minute zvoni zvono na koje valja ustati i moliti se bogu. Hoćeš li reći da to rade osobe s psihičkim poremećajem? Lijepo te je tata učio.
brinjska

brinjska

Komentirano: 3.5.2019. | 9:29

5

Koliki psiho moras biti da visis ovdje i pises gluposti u 5:56h ujutro. Tebi pomoci nema!
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 3.5.2019. | 5:56

6

Istinoljubivi se ne bavi politikom, već ju prezire. Plakati na kojima je bila slika Pere Aračića (doduše i Borisa Luketića) postavljeni ispod križa u centru su ostavili fleke na novoj fasadi koje se vide i danas. To su oni plakati za one izbore kada je HDZ po prvi puta izgubio izbore u Korenici. A što se tiče širenja laži pitajte Bibana koji se poduzeo da provjeri troškove radova na Fininoj zgradi pa odjednom nestao troškovnik i ponuda...i sve. Svaka čast na tom što je uspio projekt na školi, još da škola uspije zaposliti prave učitelje, a ne ine koji pet godina ne mogu položiti ispit iz matematike na fakultetu, da školska kuhinja ne servira ljudske dlake i da skupština vatrogasaca nema prednost u sportskoj dvorani za vrijeme nastave. Mogao bi pisati do sutra, ali je dovoljno spomenuti kamenu vunu na KICu koja je kisnula mjesec dana krivnjom načelnika općine. Tada je on rekao da nije kriv načelnik nego svi drugi koji bi radije da KICa nema. Sad njegovo kritičari govore da njihova kamena vuna može provesti cijelu zimu vani i da sigurnost djece nema prednost pred provođenjem EU projekata. Nama koji smo glasali protiv ulaska Hrvatske u EU ti projekti su način da se začepi usta Hrvatima koji hoće slobodu da o sebi i o državi koju su stvarali odlučuju isključivo lokalno, a najdalje u Zagrebu. Makar svi drhtali od zime u energatski neučinkovitim zgradama. Pljuc na sve koji se prodaju za direktive o štednim žaruljama i plastičnim vrećicama.
Javor

Javor

Komentirano: 1.5.2019. | 19:35

7

Istinoljubljivi bi se mogao prekrstiti u lažljivi. Ali to je njegov problem. Njega žulja EU projekt obnove škole, umjesto da se raduje. Zna on da je to dobro za Korenicu, ali ne može protiv sebe i da ne spomene Peru. Pa što mu to treba? Neka samo Istinoljubljivi bude uporan i manje piše po fejsu i manje komentira pa će i on uspjeti ostvariti poneki EU projekt. I svi ćemo se tome radovati i nećemo ovakve jadne, zajedljive komentare pisati kao Istinoljubljivi. A plakati su bili Borisovi i to on zna, ali njemu nije opsesija Boris,nego Pero. Jadno!
Istinoljubivi

Istinoljubivi

Komentirano: 1.5.2019. | 18:32

8

Haha. Koga žulja projekt od 4 milijuna kuna? Eno žulja stanare Finine zgrade kojima je predstavnik stanara angažirao rođaka da im popravi krov za cijenu četiri krova. Tatu Peru treba kazniti jer su njegovi izborni plakati uništili boju na potpornom zidu ispod križa na kružnom toku.
brinjska

brinjska

Komentirano: 1.5.2019. | 17:57

9

Hvala tati Peri!!! Majstor pokretanja i projekata!!!!!! Da je uspio ikad postat nacelnik Korenica bi bila grad!!
Javor

Javor

Komentirano: 1.5.2019. | 16:20

10

Nagradni pitanje :Koga žulja projekt od 4 mil kuna iz EU fondova za obnovu škole i pritom spominje Vesnu Vidović ali ne spominje Antu?

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Ravnateljica Aračić imenovana na novi mandat

Mandat na 5 godina

Ravnateljica Aračić imenovana na novi mandat

27.6.2022. | 16:41
Likaplus.hr : Oš dr Franje Tuđmana dobila 39 novih učenika

Ukrajinci u Korenici

Oš dr Franje Tuđmana dobila 39 novih učenika

30.3.2022. | 7:51
UKRAJINCI U KORENICI Oš dr Franje Tuđmana dobila 39 novih učenika
Likaplus.hr : Petry:Nemam ništa protiv ravnateljice Aračić

U čemu je onda problem?

Petry:Nemam ništa protiv ravnateljice Aračić

15.10.2021. | 7:00
Likaplus.hr : Veliko priznanje ravnateljici iz Slovenije

Oš dr Franje Tuđmana

Veliko priznanje ravnateljici iz Slovenije

14.10.2021. | 14:00
Likaplus.hr : Pinokijo s Rudanovca kao kameleon..

Pinokijo s Rudanovca kao kameleon..

27.9.2021. | 7:04
Pinokijo s Rudanovca kao kameleon
Likaplus.hr : Načelnik plače i laže…

Načelnik plače i laže…

25.9.2021. | 6:15
Načelnik Kovač plače i laže jer želi smijeniti ravnateljicu Aračić
Načelnik Kovač plače i laže jer želi smijeniti ravnateljicu Aračić
Likaplus.hr : Propao pokušaj političke smjene ravnateljice

Suze teku Rudanovcem

Propao pokušaj političke smjene ravnateljice

23.9.2021. | 20:26
Likaplus.hr : Vijeće roditelja nije slušalo glas roditelja

Kako se i očekivalo

Vijeće roditelja nije slušalo glas roditelja

22.9.2021. | 18:57
Likaplus.hr : Dva kandidata za ravnatelja/icu Škole

Oš dr Franje Tuđmana

Dva kandidata za ravnatelja/icu Škole

4.5.2021. | 20:22
Likaplus.hr : Park dodijelio stipendije učenicima

NP Plitvička jezera

Park dodijelio stipendije učenicima

4.12.2019. | 7:11
Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera provodi projekt stipendiranja učenika u suradnji sa Srednjom školom Plitvička Jezera iz Korenice, sa zajedničkim ciljem usmjerenim na povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu, mogućnost zapošljavanj
Likaplus.hr : Korenica opet punim sjajem za Vukovar

Korenica opet punim sjajem za Vukovar

18.11.2019. | 22:08
Korenica uvijek vjerna hrvatskom Vukovaru
Likaplus.hr : U petak  štrajk nastavnika i učitelja u Lici

U petak štrajk nastavnika i učitelja u Lici

17.10.2019. | 12:36
U petak štrajk nastavnika i učitelja u Lici
Likaplus.hr : Uručen ček  za školsku sportsku dvoranu

Župan Milinović u Korenici

Uručen ček za školsku sportsku dvoranu

16.7.2019. | 18:51
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Ličko Lešće (Srednje Lešće,Gornje Lešće). Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
 04.08.2022. 08:00 do 12:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike s područja naselja Čanak da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Duman i Čanak.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
08.08.2022  od 09:00 do 15:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti dio naselja Kaluđerovac.
Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
03.08.2022. 08:00 do 15:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Zavođe.


Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
04.08.2022. 09:00 do 10:00 sati


U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.
Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419.OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Ličko Cerje (Matijevići).

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
02.08.2022. 08:00 do 12:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :