Petak , 2.12.2022. | 03:33

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 15.10.2021. u 7:00
Prikaza: 1190
Autor: Likaplus.hr

U čemu je onda problem?

Petry:Nemam ništa protiv ravnateljice Aračić

Plitvička J.-Korenica : Petry:Nemam ništa protiv ravnateljice AračićŽupan Petry je rekao da nema ništa protiv ravnateljice Aračlć i da je oduševljen muralom u Školi

Korenica-Danas u 15,30 sati Školski odbor Oš dr Franje Tuđmana treba izabrati v.d ravnatelja/icu i kroz godinu dana provesti još jedan natječaj. Svaka normalna Županija i normalna Općina bi nakon što je Škola zatečena u kriminalu 2016. i organizacijskom kaosu i vidjela ono što je napravljeno kroz 5 godina mandata sadašnje ravnateljice Dražene Aračić, TRAŽILI  bi da ravnateljica Aračić da ostane i dalje na čelu Škole.

 Ali, kada imate ovakvu Županiju i Općinu, u kojoj nije bilo problema 2006. sa samo dva glasa (jedan od supruge Mije Vidovića i Tomislava Užarevića) izabrati novog ravnatelja Miju Vidovića i baciti praktički na ulicu tadašnjeg ravnatelja P. Aračića, koji je imao tada šestero djece, a sadašnja ravnateljica Dražena Aračić bila na porodiljnom…Morala ostaviti malu bebu i vratiti se na posao...Tad je sve JASNO da ne živimo u "NORMALNOJ" Županiji i Općini.

 Ravnatelje Škole se SMJENJUJE i ne daje NOVI MANDAT ako ne rade dobro i ako nemaju podršku učitelja i roditelja. To ovdje nije slučaj, nego velika većina učitelja i roditelja PODRŽAVAJU rad i rezultat rada sadašnje ravnateljice i daju podršku budućem mandatu. Svaka PROMJENA kao v.d ravnatelja u tijeku školske godine, kada Škola DOBRO funkcionira, neminovno vodi do zastoja u radu, jer treba vremena da se nova osoba osposobi za upravljanje Školom. Zato je LOGIČNO da Školski odbor za v.d ravnatelja ostavi sadašnju ravnateljicu do raspisivanja novog natječaja. Sve drugo bi bilo POLITIKANSTVO i SILA prema Školi.

Velika podrška roditelja na anonimnoj anketi i velika podrška učitelja sadašnjoj ravnateljici SVJEDOČI da roditelji i učitelji ZNAJU tko radi DOBRO i jesu NORMALNI u ovoj Županiji i Općini, u  kojoj je normalno potapati  selo i groblja, pa zašto ne bi potapali i tjerali i obitelji iz Županije i Općine.

Zašto OSTATI živjeti u takvoj ŽUPANIJI I OPĆINI kada niti tvoj rad i žrtva i ljubav na radu nisu CIJENJENI, nego postaju predmet bolesnih PORIVA načelnika Općine, nekog tamo iskompleksiranog porazom na lokalnim izborima Tomislava Užarevića, nekog vođe Ivice JANDRIĆA, koji je rušio HDZ 2017. i klicao pobjedi STOP-a i Kovača…U Županiji u kojoj se ne cijeni RAD I REZULTAT, nego politička trgovina...

Koja je ODGOVORNOST Ernesta PETRYA?

Župan je odgovoran jer je slušao takve likove i pitao gore spomenute likove koga će stavljati u Školski odbor. To je kao da kažeš „ja se ne miješam u izbor", ali pitam protivnike aktualne ravnateljice da mu dadnu imena članova Školskog odbora koje će onda župan Petry imenovati. Zašto župan Ernest Petry nije pitao Školu da dadne jedno ime za člana Školskog odbora ispred Županije, nego se pitalo načelnika Općine, Jandrića...?Tada ovi  politički miševi iz Općine ne bi mogli igrati prljavo kolo oko škole.

U svojoj savjesti župan Ernest Petry će MORATI odgovoriti jel njemu važniji rad i predanost radu ravnatelja Škole ili politika i trgovina s aktualnim načelnikom Općine ? Kako misli zadržati obitelji i mlade u Županiji ako ovakve stvari čine njegovim blagoslovom?

Ravnateljica Aračić bila je kod župana Petrya i rekla da je SPREMNA ne javiti se na natječaj ukoliko Županija ima OPRAVDANE razloge i zamjerke na njezin rad. Župan Petry je rekao:nemam ništa protiv i bio je jako oduševljen muralom postavljenim u holu škole i obećao tri puta doći u Školi. I nije održao obećanje...

 Ravnateljica Aračić bila je kod župana Petrya i rekla da je SPREMNA  ne javiti se na natječaj ukoliko Županija ima OPRAVDANE razloge i zamjerke na  njezin rad. Župan Petry je rekao: nemam ništa protiv i bio je jako oduševljen muralom postavljenim u holu škole i obećao tri puta doći u Školi. I nije održao obećanje...

 TKO IMA OBRAZ OD UČITELJA iz kolektiva BITI LUTKA NA KONCU NAČELNIKA I UŽAREVIĆA?

Samo ona osoba koja inače ne živi ISKRENO nego je satkana od LAŽI i PRIJETVORNOSTI. Takve osobe se nađu na unutarstranačkim izborima uz Tomislava Užarevića i sjede uz njega. Takve osobe po nekoliko puta dnevno kažu da „AKO ONA NE MOŽE DOBITI NOVI MANDAT TKO ONDA MOŽE", takva osoba "mučenički uzdahne" uz cigaretu i kaže „POLITIKA HOĆE SMIJENITI RAVNATELJICU" , a onda sjedi uz Tomislava Užarevića i čeka svoj trenutak jer i sama pripada „takvoj prljavoj politici"… SAMO dvije osobe imaju takav OBRAZ, jedna je dovučena 2006. iz Narodne knjižnice i dopustila da u najsramotnijem natječaju u hrvatskom školstvu izaberu za ravnatelja samo dvoje ljudi(njegova supruga i Tomislav Užarević), a ne Školski odbor, a to je bio 2006. Mijo Vidović, i sada jedna koja "spašava kolektiv" ...


I sada 2021. nakon što je ŠKOLA DOBILA SVOJ DUH, izvana i iznutra, nakon što su dugovi vraćeni, napravljen projekt dogradnje Škole, opremljena školska sportska dvorana…doći na mjesto ravnatelja…je vrhunac PRIJETVORNOSTI i treba pogledati u oči kolegama ….

LINK: UZIMALI NOVAC OD DJEČIJE PREHRANE

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Župan otvorio izložbu učeničkih radova

U Korenici

Župan otvorio izložbu učeničkih radova

21.11.2022. | 22:28
Likaplus.hr : Poštujte naše znakove

Školska godina započela

Poštujte naše znakove

5.9.2022. | 8:28
Likaplus.hr : Ravnateljica Aračić imenovana na novi mandat

Mandat na 5 godina

Ravnateljica Aračić imenovana na novi mandat

27.6.2022. | 16:41
Likaplus.hr : Oš dr Franje Tuđmana dobila 39 novih učenika

Ukrajinci u Korenici

Oš dr Franje Tuđmana dobila 39 novih učenika

30.3.2022. | 7:51
UKRAJINCI U KORENICI Oš dr Franje Tuđmana dobila 39 novih učenika
Likaplus.hr : Veliko priznanje ravnateljici iz Slovenije

Oš dr Franje Tuđmana

Veliko priznanje ravnateljici iz Slovenije

14.10.2021. | 14:00
Likaplus.hr : Pinokijo s Rudanovca kao kameleon..

Pinokijo s Rudanovca kao kameleon..

27.9.2021. | 7:04
Pinokijo s Rudanovca kao kameleon
Likaplus.hr : Načelnik plače i laže…

Načelnik plače i laže…

25.9.2021. | 6:15
Načelnik Kovač plače i laže jer želi smijeniti ravnateljicu Aračić
Načelnik Kovač plače i laže jer želi smijeniti ravnateljicu Aračić
Likaplus.hr : Propao pokušaj političke smjene ravnateljice

Suze teku Rudanovcem

Propao pokušaj političke smjene ravnateljice

23.9.2021. | 20:26
Likaplus.hr : Vijeće roditelja nije slušalo glas roditelja

Kako se i očekivalo

Vijeće roditelja nije slušalo glas roditelja

22.9.2021. | 18:57
Likaplus.hr : Dva kandidata za ravnatelja/icu Škole

Oš dr Franje Tuđmana

Dva kandidata za ravnatelja/icu Škole

4.5.2021. | 20:22
Likaplus.hr : Park dodijelio stipendije učenicima

NP Plitvička jezera

Park dodijelio stipendije učenicima

4.12.2019. | 7:11
Javna ustanova Nacionalni park Plitvička jezera provodi projekt stipendiranja učenika u suradnji sa Srednjom školom Plitvička Jezera iz Korenice, sa zajedničkim ciljem usmjerenim na povezivanje obrazovanja s gospodarstvom kroz stipendiranje učenika, praksu, mogućnost zapošljavanj
Likaplus.hr : Korenica opet punim sjajem za Vukovar

Korenica opet punim sjajem za Vukovar

18.11.2019. | 22:08
Korenica uvijek vjerna hrvatskom Vukovaru
Likaplus.hr : U petak  štrajk nastavnika i učitelja u Lici

U petak štrajk nastavnika i učitelja u Lici

17.10.2019. | 12:36
U petak štrajk nastavnika i učitelja u Lici
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 15:00 sati

01.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

02.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Bilaj i to : kbr. 20,35,40,42,78,111,8792,88,86,79,36,34,100,98,97,96,95 i 89.

 

Povremeni prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :