Srijeda , 23.9.2020. | 22:13

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 20.12.2012. u 15:24
Prikaza: 3639
Autor: Milan M

PRESS KONFERENCIJA SDP-a

"Proračun na perušićki način"

Perušić : "Proračun na perušićki način"Predsjednik perušićkog SDP-a Vlado Orešković(Foto: Milan Mataija)
GOSPIĆ- Čelnik perušićkog SDP-a Vlado Orešković  održao je danas tiskovnu konferenciju  pod nazivom „Proračun na perušićki  način", na kojoj je govorio o nepravilnostima prilikom donošenja pojedinih odluka oko zaduživanja Općine Perušić ali i drugih negativnosti koje proizlaze iz vođenja Općine.
  „Kao vijećnik i politički čelnik SDP-a s područja Perušića, bez obzira koliko sam uvažavao lokal patriotske osjećaje kad se govori o Perušiću,  ne mogu prešutjeti nepravilnosti koje se događaju te sam zbog toga bio prisiljen reagirati putem medija, koji inače, ne prate zbivanja na području Perušića, rekao je Orešković koji je iznio kronološki slijed događanja oko donošenja, po njemu sporne odluke, o zaduživanju.
Samoj odluci o suglasnosti za zaduživanje u iznosu od 3 milijuna kuna koje je donijelo Općinsko vijeće  prethodilo je niz nepravilnosti koje su rezultirale lažiranjem zapisnika o održanoj sjednici Općinskog vijeća 28. studenog ove godine.Sjednica na kojoj je  donesena odluka o smanjenju plaća za 10 posto  zaposlenicima Općine, nije održana- rekao jeOrešković. 0svrnuo  se i na , po njemu izvanrednu sjednicu, a po Općinskom vijeću redovitu, koja se održala 10. prosinca i na kojoj je usvojena ,  sporna odluka o zaduživanju.

 Za Oreškovića je navedena odluka u cijelosti sporna, iz dokumentacije nije vidljivo koja je točno svrha zaduženja a među pobrojanim projektima je pronašao stavku u iznosu od 24.969 kuna čija je namjena rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda u naselju Kunjača pa se zapitao kako se pokušava nešto rekonstruirati što još uvijek nije ni konstruirano. Orešković je izrazio sumnju da se cijelo zaduživanje odnosi na krpanje proračunskih rupa, a pravdanje sredstvima za izvođenje nekih radova koji su u tijeku ili već obavljeni . Začuđuje  ga zašto općinska vlast pokušava sakriti problem slabog punjenja proračuna kada se zna da sve jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj imaju probleme.

" Bilo bi puno poštenije da se iskreno prizna da je proračun u problemima te da se krene s mjerama štednje kao što je vjerojatno odluka o smanjenju plaća, a ne na ovakav način izvoditi manevre."-poentirao je Orešković. Upozorava i na problem zaduživanja na kraju fiskalne godine. Je li  na ovakav način načelnik Turić htio obmanuti sve nas, ne znam, ali je očito da se na ovakav način nitko nikada nije zadužio niti su nekomu na ovakav način date otvorene ruke za raspolaganje s 3 milijuna kuna, zaključio je Orešković.
On
smatra da se taj iznos pokušava od strane vlasti bagatelizirati, a iznosi 20 posto proračuna. Osim zaduživanja, Orešković je iznio još niz podataka koji po njemu govore o načinu vođenja ove općine, pa je tako spomenuo problem kosinjske  „Ceste spasa" za koju se ove zime, nakon što nije održavana,  utvrdilo da je u potpunosti  izgrađena bez ikakve dokumentacije i bez poštivanja standarda u cestogradnji.

Govoreći o apsurdnostima naveo je i primjer izgradnje vodovoda Mlakva-Kruščica u dužini od 4 km koju je za svoje potrebe izgradio HEP, a koji nema nikakve svrhe već se očito, po njemu, radilo o poslu da se utroše sredstva i naplate izvođači radova kao što je i slučaj s izgradnjom javne rasvjete i navedene ceste.

Govoreći o sustavu javne rasvjete koja se zbog mjera štednje gasi oko 23 sata naveo je da se prilikom izgradnje nije radilo planski već se pogodovalo pojedincima. U prilog tome rekao je da se javna rasvjeta u Donjem Kosinju radila od kraja sela na način da su osvijetljena samo mjesta u kojima žive predsjednik i zamjenik predsjednika Općinskog vijeća u Rudinci i Vukelićima, a u Lipovom Polju je izgrađeno jedno rasvjetno mjesto, kod čelnika SDSS-a Vukašina Munjasa.

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Velebit

Velebit

Komentirano: 20.12.2012. | 20:57

1

Upozorava i na problem zaduživanja na kraju fiskalne godine. Je li na ovakav način načelnik Turić htio obmanuti sve nas, ne znam, ali je očito da se na ovakav način nitko nikada nije zadužio niti su nekomu na ovakav način date otvorene ruke za raspolaganje s 3 milijuna kuna
Velebit

Velebit

Komentirano: 20.12.2012. | 20:56

2

Ne kužim u čemu je problem? Pa dobro ako je štednja pa se smanjuju plaće, nije to problem.Niti zaduživanje nije strašno ako iz toga nastaje nova vrijednost

Broj komentara: 2

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :