Petak , 3.12.2021. | 14:47

Kultura

Objavljeno: 19.10.2021. u 6:12
Prikaza: 1227
Autor: Likaplus.hr

Nova smeđa signalizacija

Perušić : Nova smeđa signalizacija

Perušić-U organizaciji Turističke zajednice Općine Perušić postavljena je nova smeđa signalizacija, odnosno obavijesne ploče za prirodnu znamenitost Pećinski park Grabovača. Budući da je riječ o turističkoj znamenitosti šireg značaja, a s ciljem poboljšanja vidljivosti ove atrakcije, ploče su postavljene na Baškim Oštarijama, u Gospiću, Širokoj kuli, Zalužnici kod Otočca. Vodilo se računa o pokrivenosti svih važnih pristupnih prometnica kako bi se atrakcija učinila dostupnijom. Projekt je bio prilično zahtjevan jer je putokazna infrastruktura postavljana uz prometnice u nadležnosti Hrvatskih cesta i Županijskih cesta, što je zahtijevalo izradu elaborata i potrebne tehničke dokumentacije.

Ujedno je izmijenjena dotrajala smeđa signalizacija na području Perušića a u Otočcu, na kružnom toku prema izlazu Gospić (Perušić) postavljen je pano s atraktivnom fotografijom špilje Samograd i naznakom udaljenosti. Ideja je posjetitelje Gacke doline, čija je brojka svake godine u porastu , uputiti da istraže špiljski svijet udaljen svega 30-ak kilometara.

Realizacija je ovo jednog dijela plana aktivnosti oko obilježavanja važnih turističkih lokaliteta, isto se nastavlja i iduće godine u skladu s financijskim mogućnostima
Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Turistička zajednica u Perušiću je aktivna

Turistička zajednica u Perušiću je aktivna

10.11.2018. | 6:21
PROSINAC PUN DOGAĐANJA U PERUŠIĆU Nakon uspješne prošlogodišnje Čarolije na Grabovači Javna ustanova „Pećinski park Grabovača“ u suradnji s Narodnom knjižnicom Općine Perušić i Turističkom zajednicom Općine Perušić i ove godine organizira Božićnu čaroliju na Grabovači.
Likaplus.hr : Klapa Stine dolazi na rijeku Liku

RIVERFEST ´14

Klapa Stine dolazi na rijeku Liku

30.7.2014. | 18:03
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :