Četvrtak , 28.5.2020. | 10:37

Politika

Objavljeno: 1.12.2015. u 12:42
Prikaza: 1749
Autor: Likaplus/I.V.P.

Gradsko vijeće Otočca

Bez Aktualnog sata

Otočac : Bez Aktualnog sata Gradsko vijeće bez Aktualnog sata(Foto: Likaplus)

Otočac-Aktualni sat na 13. sjednici Gradskog vijeća Otočca - nije održan. Nitko od 14 prisutnih vijećnika nije imao niti prigovor niti pitanje za gradonačelnika Stjepana Kostelca. Takav tijek sjednice nezamisliv je u izvršnoj vlasti kako u županiji tako i šire. Nezamislivo je da se nije raspravljalo niti o jednoj točci Dnevnoga reda, posebice o onoj najvažnijoj - Prijedlogu plana konsolidiranog Proračuna Grada Otočca za 2016. godinu.

Sa 11 glasova za i tri suzdržana vijećnika HDZ-a, izglasan je proračun od 61.167.967,00 kuna, nikada veći za Otočac. Zašto je to tako pojasnio je pročelnik Stevan Uzelac.

- U ovom proračunu su evidentirani svi prihodi naših proračunskih korisnika kao i rashodi. Zbog toga je za sljedeću godinu proračun planiran za 61 milijun kuna. Realni proračun iznosi 31 milijun kuna bez projekata Europske unije te je proračun planiran s neznatnim povećanjem u odnosu na 2015. godinu, kazao je.

Pitanje vezano za komunalne naknade uputio mu je HDZ-ov vijećnik Ante Vučić. HSU-ov vijećnik Ante Pervan, kada je na redu bila točka o Proračunu, imao je potrebu pohvaliti rad Gradske uprave.

- Proračun je od prošle godine narastao za 57 posto. Zašto rast toliki? Zato što imamo program, a bez tih programa ne bi bilo ovakvog rasta koji je realan na bazi podataka koje imamo. Bitno je reći da je važna aktivnost rada izvršne vlasti. Izražena je velika volja za opći interes i za život i rad građana. U ovom periodu manjak koji je bio na početku mandata ove izvršne vlasti, koji je bio oko 21 milijun sve je smanjeno na 1,5 milijuna za što je potrebna jedna velika aktivnost i velika borba da se to stavi u ravnotežu. Zato odajem priznanje tome radu, kazao je Pervan.

Nesvakidašnju sjednicu komentirao je predsjednik Gradskog vijeća, Slaven Prpić.

- Kako to komentirati? Dobro radimo od prvoga dana od kada smo poduprli gradonačelnika Kostelca u njegovom radu, donjeli smo pravu odluku. Sve materijale koje pripremamo za Gradsko vijeće da su s obrazloženjem i potpuni te iz materijala vijećnici mogu isčitati sve ono što se planira raditi tako da sve ovo što smo do sada obećali smo i izvršili. Proračun je izglasan s 11 glasova dva i tri suzdržana kluba vijećnika HDZ-a, a i čuli smo izjavu gospodina Pervana što me izuzetno raduje. Novcem se dobro i transparentno raspolaže, a to je odraz i današnjeg glasovanja, kazao je Prpić.


Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : HSU i nacionalna mirovina

HSU i nacionalna mirovina

18.10.2019. | 22:53
Likaplus.hr : Muzej Gacke poziva na Noć muzeja

Muzej Gacke poziva na Noć muzeja

28.1.2019. | 13:39
Muzej gacke poziva na Noć Muzeja
Likaplus.hr : Za drogu? Spremni!

Za drogu? Spremni!

1.7.2017. | 18:43
Likaplus.hr : Vratili smo 15 milijuna kuna duga

Kostelac o uspjesima:

Vratili smo 15 milijuna kuna duga

21.1.2016. | 9:00
Likaplus.hr : Uvijek se pronađe neki Likota

Kada je teško za Hrvatsku

Uvijek se pronađe neki Likota

16.1.2016. | 21:29
Likaplus.hr : Ivana Tomaš iz HDZ-a pobjegla k Bandiću

Zamjenica župana

Ivana Tomaš iz HDZ-a pobjegla k Bandiću

20.10.2015. | 18:43
Likaplus.hr : Pobjednička atmosfera u Otočcu

Klauzura HDZ-a , priopćenje

Pobjednička atmosfera u Otočcu

11.9.2015. | 14:09
Likaplus.hr : Milinović me smijenio radi Gacke

Gradonačelnik Otočca

Milinović me smijenio radi Gacke

25.10.2014. | 12:00
Likaplus.hr : Poslana pomoć Slavoniji

HDZ Otočac

Poslana pomoć Slavoniji

3.6.2014. | 8:27
Likaplus.hr : A-Hrvatska stranka prava predala listu

A-Hrvatska stranka prava predala listu

5.4.2014. | 10:29
Miro Matijević, glavni urednik Likaplus portala na listi za EU parlament
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :