Utorak , 27.9.2022. | 22:32

Pretraživanje

Kultura

Objavljeno: 27.7.2022. u 21:54
Prikaza: 142
Autor: Likaplus.hr

Održana 18. manifestacija Eko Etno Gacka

Otočac : Održana 18. manifestacija Eko Etno Gacka
Održana 18. manifestacija Eko Etno Gacka
Još se sliježu dojmovi od proteklog vikenda i održavanja 18. manifestacije Eko Etno Gacka u Otočcu.
U Otočkom gradskom parku 22. i 23. srpnja je prema procjenama bilo više od 3000 ljudi, a razlog tomu bilo je održavanje 18. po redu manifestacije Eko Etno Gacka. Manifestacija je to koja okuplja lokalne proizvođače iz Like ali i ostalih dijelova Hrvatske poput Vinkovaca, Osijeka, Nuštra, Koprivnice, Varaždina, Bedekovčine, Ogulina, Karlovca, Zagreba, Petrinje itd., kojih je ove godine sudjelovalo 53. Među proizvođačima iz Like sve je više onih čiji proizvodi nose i Lika Quality oznaku. Uz njih posebni gosti ove godine bili su i udruga Vrijedne ruke iz Vinkovaca, Udruga Palagruza Komiža s Visa i Udruga Ličana Vila Velebita iz Slatine.
Manifestacija je trajala dva dana. Prvog dana, u petak posjetitelji su osim u izložbi i prodaji lokalnih proizvoda mogli sudjelovati na radionici ručnih radova i tradicionalne brodogradnje gostujućih udruga dok je za one najmlađe održana kazališna lutkarska predstava Keko Eko. Oko 21:00 sat svi posjetitelji mogli su uživati u „finger food" specijalitetima od pastrve i sira. Kušati brudet od ugora kojeg je pripremila udruga s Visa kao i domaće vino kojim su posjetitelje častili Ličani iz Slatine. Prva večer završila je uz nastup lokalnog sastava Narodni dar.
Glavni događaj na manifestaciji ipak je drugog dana kada se održava natjecanje u pripremi lovačkog gulaša (kotlića) među lokalnim amaterskim kuharskim timovima. Kako iz Turističke zajednice grada Otočca kažu ove godine na manifestaciji se u pripremi kotlića natjecalo 39 timova što je najviše do sada, a posebno im je drago što su osim lokalnih ekipa po prvi put sudjelovale i ekipe iz Gospića, Slavonije i Visa. Naime, nakon zbrajanja ocjena žirija u sastavu vrsnih chefova Branka i Ivke Čukelj te Branka Žufike pobjedu za najbolji kotlić odnijela je ekipa Hrvoje – Commerce iz Otočca. Drugo mjesto pripalo je ekipi Gačanskih konopaša dok je treće mjesto odnijela udruga Ličana Vila Velebita iz Slatine. Najsimpatičniji kuhar bio je kuhar tima Klub liječenih alkoholičara Gospić. Po prvi put dodjeljivala se i nagrada za najkreativnije uređeni prostor kuharskih timova koju je odnio tim iz Otočca naziva KUD Niprije.
Drugog dana manifestacije također se odvijala prodaja i izložba lokalnih proizvoda, a nagrada za najuređeniji štand završila je u rukama proizvođača Koprivita d.o.o. iz Koprivnice. Osim toga drugog dana manifestacije članice udruge Vrijedne ruke iz Vinkovaca sve prisutne počastile su etno modnim revijama kroz nekoliko tema: vez i svilovez, boje kao izvor radosti te lovačka kolekcija. Drugi dan za zabavu su bila zadužena dva benda i to Tajno ime iz Gospića te mega popularni Magazin čiji se koncert s nestrpljenjem očekivao.
„Želim pohvaliti sve timove koji su se ove godine posebno potrudili oko uređenja prostora što je samoj manifestaciji dalo dodatno značenje i zaista nam je bilo teško odlučiti se za najbolje. Također, zahvaljujem i izlagačima, posebno onima kojima je ovo prvo sudjelovanje, na trudu i doprinosu te na prezentaciji uvijek nekih novih i inovativnih proizvoda. Zahvaljujući njima, ova manifestacija nadilazi lokalne okvire, a ovoliki broj sudionika i posjetitelja pokazatelj je kako kvaliteta manifestacije s godinama raste." kazala nam je direktorica Turističke zajednice Grada Otočca Viktorija Rogić. Suorganizator ove manifestacije je Grad Otočac ispred kojeg se prisutnima obratio gradonačelnik Goran Bukovac „…zahvaljujem svim sudionicima i posjetiteljima na dolasku u najljepši park Ličko – senjske županije. Drago mi je da se u zraku osjeti pozitivna atmosfera i da smo se okupili radi druženja i zabave…" te je svim sudionicima zahvalio na trudu i poželio sreću u natjecanju. Manifestaciju je službeno otvorio župan Ličko - senjski Ernest Petry koji je pozdravio sve prisutne te naglasio kako će Ličko - senjska županija ovu hvalevrijednu manifestaciju nastaviti podupirati i dalje.
Manifestacija Eko Etno Gacka održala se pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta, financijsku potporu Ličko senjske županije, Hrvatske turističke zajednice, Turističke zajednice Ličko – senjske županije i Grada Otočca te sponzore Gacka d.o.o., Bistro Ribič, OPG Tomaić Igor iz Krasna, Udruge Palgruza Komiža, Udruge Ličana Vila Velebita iz Slatine i Ledeno doba d.o.o. Prema komentarima mnogih ovogodišnja manifestacija nadmašila je sva očekivanja i privukla najveći broj posjetitelja do sada.

Likaplus.hr :
Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Izložbu radova Pere Grahovca

U Otočcu

Izložbu radova Pere Grahovca

27.9.2022. | 18:15
Likaplus.hr : Izložba radova 16. likovne kolonije

Muzej Gacke Otočac

Izložba radova 16. likovne kolonije

6.9.2022. | 15:47
Likaplus.hr : Dinarske pjesme i plesovi

Seminar

Dinarske pjesme i plesovi

19.8.2022. | 19:43
Likaplus.hr : Manifestacija Eko Etno Gacka

Sutra u Otočcu

Manifestacija Eko Etno Gacka

21.7.2022. | 11:41
Likaplus.hr : Prijave za Eko etno Gacka

Prijave za Eko etno Gacka

16.6.2022. | 22:23
Likaplus.hr : Susret povijesnih vozila Franjo Častek

U Otočcu

Susret povijesnih vozila Franjo Častek

12.6.2022. | 19:33
Likaplus.hr : Predstava u Otočcu

Predstava u Otočcu

25.3.2022. | 9:20
Likaplus.hr : Noć muzeja u Muzeju Gacke

Noć muzeja u Muzeju Gacke

16.1.2017. | 12:58
Likaplus.hr : Postavljanje biste dr. Franje Tuđmana

Inicijativa HDZ-a Otočac

Postavljanje biste dr. Franje Tuđmana

21.6.2015. | 15:30
Likaplus.hr : Održana 9.Lička noć

Studentski zbor Gacke

Održana 9.Lička noć

13.12.2013. | 7:40
U srijedu 11.12.2013. održana je 9. Lička noć u organizaciji Studentskog Zbora Gacke. Ličke studente je i ove godine ugostio Club Roko a odličnu atmosferu su održavali poznati lički zabavljači TS „Razbijači čaša" i DJ Žac. Ova Lička noć bila je posebna i po tome što je po prvi
Likaplus.hr : "Dostojanstvo žrtve-između zakona i pijeteta"

NAJAVA:Tribina

"Dostojanstvo žrtve-između zakona i pijeteta"

2.12.2013. | 20:31
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja grada Otočca da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Orovac.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

28.09.2022.

12:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselja: Krbavica i Vrpile.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

28.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

29.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

30.09.2022. 09:00 do 14:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Ramljani i Čanak.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.09.2022. 09:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja: Sertić Poljana, Rodić Poljana, Bigina Poljana i Labudovac.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

26.09.2022.

08:00 do 16:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :