Srijeda , 12.8.2020. | 19:37

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 24.6.2016. u 17:07
Prikaza: 2035
Autor: Likaplus/A.V.

Novalji i Kampu Straško

Dodijeljena Bijela zastava

Novalja : Dodijeljena Bijela zastava
Danas, točno u podne, na plaži Straško u Novalji, svečano je uručena Bijela zastava - simbol čistoće podmorja kao i zaštite i očuvanja života u podmorju plaže Straško.

U ime Svjetske udruge za očuvanje i zaštitu rijeka, mora i jezera (GUWAA) te u ime Fondacije Prince Albert II od Monaka, predsjednik Udruge Kristijan Curavić uručio je zastavu gradonačelniku Grada Novalje Antu Dabi.

Bijela zastava najviši je svjetski simbol čistoće podmorja, kao i zaštite i očuvanja života u podmorju te je motiv i dokaz kvalitete svakom tko se brine o očuvanju okoliša. Kamp Straško se ovime, zajedno s Gradom Novaljom na čijem se području nalazi, upisao u samu ekološku elitu svjetskih lokaliteta, dokazom kako je čistoća podmorja ovog područja najviše razine, što će itekako biti važno u budućoj promidžbi kampa, ali i cijelog područja Grada Novalje kao privlačnog turističkog odredišta.

Prije same odluke napravljen je detaljan monitoring podmorja, a zastava je dodijeljena na rok od pet godina, uz stalno zadovoljavanje kriterija i nadzor.

Bijela zastava je fokusirana na podizanje svijesti o zaštiti vodenih resursa, okoliša i živih organizama te njenim dodjeljivanjem Fondacija nastoji poboljšati trenutno stanje globalnog problema zagađenja oceana,mora, jezera i rijeka.

Nakon brojnih nagrada koje su kamp Straško istaknule kao jedan od najboljih u Hrvatskoj i proglasile ga perjanicom našeg turizma, poput nagrade Plavi Cvijet na najbolji kamp na Jadranu, dodjela bijele zastave još je jedno značajno priznanje koje pokazuje da kamp Straško i Grad Novalja, uz brigu o svojim gostima naglasak stavljaju i na očuvanje ravnoteže, održivog turizma te brigu o okolišu koji ostavljaju generacijama koje dolaze.

Upravo stoga Grad Novalja će idućih pet godina u suradnji s udrugom GUWAA sustavno raditi na očuvanju i zaštiti podmorja plaže Straško.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Civilna vježba "Novalja 2018"

Civilna vježba "Novalja 2018"

17.5.2018. | 19:55
U vježbi su sudjelovali: Stožer civilne zaštite Grada Novalje, OŠ A. G. Matoša Novalja, Državna uprava za zaštitu i spašavanje – Županijski centar 112 Gospić, DVD Novalja, DVD Barbati, DVD Lun, Zavod za hitnu medicinu Ličko-senjske županije, PU ličko senjska – Policijska postaja
Likaplus.hr : Brodska linija Rab-Lun

Brodska linija Rab-Lun

26.7.2017. | 8:49
Likaplus.hr : Pola naplaćene kazne uzeo sebi

Zlouporabe položaja

Pola naplaćene kazne uzeo sebi

8.7.2016. | 10:12
Likaplus.hr : Operativna akcija „Helios"

Na otoku Pagu

Operativna akcija „Helios"

4.7.2016. | 20:24
Likaplus.hr : Opljačkano devet  apartmana

Novalja

Opljačkano devet apartmana

28.6.2016. | 18:14
Likaplus.hr : Marija Šanko proslavila 105. rođendan

Najstarija Novaljka

Marija Šanko proslavila 105. rođendan

29.3.2015. | 18:22
Likaplus.hr : Nije prijavio 8,5 kg kave

Nije prijavio 8,5 kg kave

9.2.2015. | 12:21
Likaplus.hr : „ Uz domaće, vikendaši i turisti“

U Novalji za Novu godinu

„ Uz domaće, vikendaši i turisti“

16.12.2014. | 12:54
Likaplus.hr : Subvencije energetski učinkovitim kućama

Grad Novalja

Subvencije energetski učinkovitim kućama

29.7.2014. | 18:03
Likaplus.hr : Trajekt privremeno vozi iz St. Novalje

Novalja

Trajekt privremeno vozi iz St. Novalje

10.11.2013. | 19:38
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :