Srijeda , 30.11.2022. | 18:50

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 3.11.2022. u 17:56
Prikaza: 89
Autor: Likaplus.hr

Uspješno završen projekt

„Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji“

LS Županija : „Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji“

Završna konferencija projekta „Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji“ okupila je u Razvojnom centru Ličko-senjske županije sve njegove sudionice i podupiratelje.

Na konferenciji su sudjelovale mnoge sudionice ovoga projekta, ličko-senjski župan Ernest Petry, zamjenica župana Jasna Orešković Brkljačić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Nikolina Devčić, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Područna služba Gospić Milka Rukavina, zamjenica ravnatelja LIRA-e Martina Šuper Štampar, ravnatelj Razvojnog centra Ličko-senjske županije Mile Milković, predstavnice Općine Plitvička jezera, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Klara Orlić i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Ljiljana Hrgota, te predstavnica Općine Karlobag Josipa Čačić, kao i brojni aktivisti projekta s područja cijele županije.

Tijekom predstavljanja voditeljica projekta Jasna Peitl rekla je da su postignuti svi njegovi ciljevi koji su uz zapošljavanja žena, uvelike pomogli dijelu starije populacije. – Kroz ovih 11 mjeseci, koliko je projekt trajao, angažirane su žene koje su starijim osobama pomagale pri obavljanju kućanskih poslova, odlazile u trgovinu i ljekarnu, plaćale račune, a prema svemu se čini kako je druženje sa starijim osobama uz sve navedeno bio jedan od najbitnijih segmenta. Nositelj ovoga projekta bila je Ličko-senjska županija, a partneri u projektu bili su Centar za socijalnu skrb Gospić i Hrvatski zavod za zapošljavanje - Područni ured Gospić. Savjetodavnu pomoć osigurala je LIRA - Razvojna agencija Ličko-senjske županije. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 893.187 kuna, od čega je 85 posto financirano iz Europskog socijalnog fonda, dok je 15 posto sufinancirano iz Državnog proračuna RH. Opći cilj projekta bio je zapošljavanje jednog dijela žena s područja županije. 

Angažirano je 10 žena koje su skrbile o 60 krajnjih korisnika, od kojih je 48 s područja Općine Plitvička Jezera i 12 s područja Općine Karlobag, dok je na projektu zaposleno osam žena s područja Općine Plitvička Jezera i dvije s područja Karlobaga. Tijekom provedbe projekta terene na kojima se isti provodio povremeno je obilazio stručni tim iz Ličko-senjske županije. Svakako ne kao nadzor nego kako bi u slučaju bilo kakvih poteškoća bili od pomoći. Reakcije krajnjih korisnika s terena bile su uistinu odlične pa je samo po tom segmentu djelovanja ovaj projekt iznimno uspio, zaključila je voditeljica projekta Jasna Peitl. Tijekom provedbe ove humanitarne zadaće podijeljeno je 640 paketa krajnjim korisnicima koji su sadržavali higijenske potrepštine i hranu.

Sudionicama projekta „Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji" obratio se i župan Ernest Petry. – Zajednički ste izvršili jednu vrlo humanu zadaću i ovom prigodom vam svima zahvaljujem na pomoći starijim i nemoćnim osobama. Ličko-senjska županija i dalje će nastaviti provoditi ovakve i slične projekte pomažući starijim i nemoćnim osobama koje nisu smještene u adekvatnim ustanovama. Uvijek smo kao Županija davali podršku svim projektima i akcijama koje su za zadaću imale povećanje kvalitete života građana na našim prostorima i skrbi prema onima kojima je to potrebno. Žene koje su sudjelovale u ovome projektu dodatno su se educirale i postale konkurentnije na tržištu rada.

Ovaj projekt realiziran je uz pomoć fondova EU i sredstava državnog proračuna RH, uz nemjerljiv doprinos ekipe koja ga je provodila. Mi kao županija i dalje nastavljamo s provedbom mnogih socijalnih projekata s kojima ćemo kvalitetu života naših sugrađana podići na jednu višu razinu. U vrlo kratkom vremenu u suradnji s resornim ministarstvima te gradovima i općinama na području Ličko-senjske županije pokrenuli smo mnogobrojne projekte slijedom čega se u ovome trenutku provodi približno 120 različitih investicijskih projekata, disperzivno raspoređenih po cijeloj Ličko-senjskoj županiji, zaključio je župan Petry, zahvalivši još jednom svim sudionicima koji su realizirali projekt „Za bolji život u Ličko-senjskoj županiji".

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Projekt „Donesimo osmijeh“

Podrška žrtvama nasilja

Projekt „Donesimo osmijeh“

15.11.2022. | 15:58
Likaplus.hr : Pojačan nadzor policije u prometu

Martinje

Pojačan nadzor policije u prometu

11.11.2022. | 15:27
Likaplus.hr : Počinitelji prekršaje u prometu

Sankcionirani

Počinitelji prekršaje u prometu

10.11.2022. | 17:08
Likaplus.hr : „Hrvatska policija u Domovinskom ratu“

Otvorenje izložbe

„Hrvatska policija u Domovinskom ratu“

30.9.2022. | 15:24
Likaplus.hr : Dan policijske kapelanije

Svečano obilježen

Dan policijske kapelanije

14.9.2022. | 18:01
Likaplus.hr : Letačke aktivnosti aviona MiG-21 i C-390

MORH najavio

Letačke aktivnosti aviona MiG-21 i C-390

14.9.2022. | 13:39
Likaplus.hr : Vladin jesenski paket mjera

Pogledajte detalje

Vladin jesenski paket mjera

10.9.2022. | 8:37
Likaplus.hr : Energetska obnova Doma za starije osobe

LSŽ sufinancira

Energetska obnova Doma za starije osobe

30.8.2022. | 20:55
Likaplus.hr :  BALKAN’S FINEST COMPETITION

Na Željavi

BALKAN’S FINEST COMPETITION

28.8.2022. | 17:13
BALKAN'S FINEST COMPETITION (24. i 25. rujna 2022.) na bivšem vojnom aerodromu Željava
Likaplus.hr : Konferencija za ukrajinske izbjeglice

Poslovna integracija

Konferencija za ukrajinske izbjeglice

23.8.2022. | 17:19
Likaplus.hr : Volonteri Europskih snaga solidarnosti

Ovog ljeta u Lici:

Volonteri Europskih snaga solidarnosti

22.8.2022. | 18:24
Likaplus.hr : Obnova benta u Bilaju

Župan posjetio gradilište

Obnova benta u Bilaju

9.8.2022. | 20:12
Likaplus.hr : Prvi među nenacionalnim televizijama

LAUDATO TV

Prvi među nenacionalnim televizijama

2.8.2022. | 20:51
Likaplus.hr : Postani policajac/policajka

MUP poziva:

Postani policajac/policajka

22.7.2022. | 16:06
Likaplus.hr : Vrlo velika opasnost od nastanka požara

Upozorenje!

Vrlo velika opasnost od nastanka požara

21.7.2022. | 16:53
Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Birovača (Mamac).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 15:00 sati

01.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

02.12.2022.

08:30 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Bilaj i to : kbr. 20,35,40,42,78,111,8792,88,86,79,36,34,100,98,97,96,95 i 89.

 

Povremeni prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

01.12.2022.

08:30 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Klanca(Rukavine i Balenija).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

30.11.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :