Četvrtak , 23.1.2020. | 16:26

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 8.4.2019. u 15:56
Prikaza: 394
Autor: Likaplus

Sprječavanje referenduma kao kontrola naroda

LS Županija : Sprječavanje referenduma kao kontrola naroda

Tribina G Narod odlučuje: Sprječavanje referenduma kao novi oblik političke kontrole


"Postoji mogućnost da se pravno reagira na zaključak o nedovoljnom broju prikupljenih potpisa koji je Hrvatski sabor donio, a kojeg su svesrdno podržali i oni koje nazivamo lijevima i oni koje nazivamo desnima jer očito kad su u pitanju referendumske inicijative koje pokušava provesti narod onda imaju isti stav, rekao je dr.sc. Mato Palić, na uspješno održanoj tribini Građanske inicijative Narod odlučuje u Županijskoj vijećnici, u Vinkovcima.


Luka Mlinarić, koordinator GI Narod odlučuje, je potvrdio Palićeve riječi rekavši da inicijativa radi na podnesku prema Ustavnom sudu o zakonitosti i ustavnosti postupanja saborskog zaključka.


''Zar je zaista 40 000 ljudi toliko nepismeno da ne zna napisati barem OIB i npr. prezime pa da se prema ta dva podatka može otkriti tko je ta osoba i potvrditi da je u registru birača ili da 40 000 osoba u Hrvatskoj ne zna svoj OIB? To je zaista teško povjerovati i jedno pitanje se može postaviti premijeru Plenkoviću i ministru Kuščeviću – kako su oni od 400 000 potpisa pronašli 40 000 navodno nečitkih potpisa i navodno s pogrešnim OIB-om''.


Palić je naglasio kako ovo što se dogodilo s inicijativom ne treba biti obeshrabrujuće za one koji su se uključili u referendumsku inicijativu.


"Treba pokušati neke stvari promijeniti i poboljšati i za vrijeme trajanja mandata. Isto tako ne treba zaboraviti ni jednima ni drugima što su napravili. Onima koji su krali da su krali, a onima koji su to podržali u Saboru da su to podržali. Izbori su trenutak i mjesto kad birač, kao netko s olovkom u ruci, može pokazati onima koji su krali da to nije zaboravio i može im to lijepo i elegantno, pristojno vratiti”, rekao je Palić.


Mlinarić je objasnio zašto su inicijative važne za demokraciju.


"O važnim pitanjima u društvu odlučuje narod, a ne političke elite sukladno vlastitim interesima. Zato ne smijemo dozvoliti da nas [vladajući] bace u apatiju. Da nas bace u jedno stanje uspavanosti, da izađemo na izbore svake 4 godine ili 5, ovisno kada se održavaju, obavimo svoju građansku dužnost, ili još gore, ne obavimo ni tada”, rekao je Mlinarić.


Mlinarić je postavio pitanje o budućnosti Hrvatske: "Kao mlad čovjek imam nadu u našu Hrvatsku, u našu domovinu ali uz jedan uvjet. A taj uvjet je da zaista svi mi vjerujemo da promjena dolazi od nas i da možemo utjecati na pozitivne promjene u našem društvu, ako budemo zajedno, ako zaista one neke važne stvari u društvu koje smatramo bitnima za našu domovinu, da ih ne puštamo sa strane. Mi moramo biti oni koji će poticati i inicirati pozitivne promjene u društvu”, rekao je.


Na pitanje iz publike o tome što narod može napraviti, Mlinarić je odgovorio kako će narod imati priliku za kažnjavanje vladajućih na europskim izborima u svibnju.


"Promijenite sugovornike. Ne trebate mijenjati sebe ako ste pošteni i korektni ali treba mijenjati one koji to nisu”, zaključio je Palić.

Videozapis tribine tribine možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.youtube.com/watch?v=_ISKaNUbg0A


Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Video o životu i stanju pape emeritusa ...

Video o životu i stanju pape emeritusa ...

9.1.2020. | 8:57
Video snimka prikazuje ured Benedikta XVI. koji je pun različitih stvari i slika iz njegove rodne Njemačke, uključujući i sliku središnjega münchenskoga trga Marienplatza na kojemu je katedrala te srce od medenjaka s likom njegova rodnog mjesta Marktla na Innu.
Likaplus.hr : Vukovar naših života

Vukovar naših života

20.11.2019. | 23:05
Likaplus.hr : Spomen soba Domovinskog rata

Spomen soba Domovinskog rata

15.10.2019. | 7:35
Inicijativa za izgradnju i uređenje Spomen-sobe Domovinskog rata u Tovarniku
Likaplus.hr : Strani polaznici vojnog učilišta

Kod župana Milinovića

Strani polaznici vojnog učilišta

13.10.2019. | 12:57
Likaplus.hr : POBEŠNELI USTAŠA UBIO NEDUŽNOG SRPSKOGA LAVA

POBEŠNELI USTAŠA UBIO NEDUŽNOG SRPSKOGA LAVA

30.8.2019. | 11:13
Sljedeći dan pojavi se naslov u istim novinama: “Pobešneo i pomahnitali ustaša bez povoda zadavio našeg nedužnog srpskog lava, miljenika naše dece”
Likaplus.hr : Novi ministar uprave iznosi neistine

Novi ministar uprave iznosi neistine

19.8.2019. | 6:34
U Izvješću Ministarstva uprave o provjeri potpisa na str. 39. i 44. stoji da je među 40.000 odbačenih potpisa najviše onih - oko 30.000 - za koje Ministarstvo tvrdi da su nečitki ili je pogrešno upisana znamenka OIB-a, a ostalih je 8000 dvostrukih potpisa, tako da je informacija
Likaplus.hr : Izaslanik Bandića u Sincu

Izaslanik Bandića u Sincu

21.7.2019. | 17:22
Likaplus.hr : Na Kupresu okupit će se 1000 obitelji

Na Kupresu okupit će se 1000 obitelji

19.6.2019. | 6:47
HERCEG BOSNANakon 1000 Ivana, ovoga ljeta na Kupresu okupit će se 1000 obitelji
Likaplus.hr : Hod za život u subotu Zagreb,Zadar

25.5.2019

Hod za život u subotu Zagreb,Zadar

24.5.2019. | 8:14
Likaplus.hr : Prvi put izvješene zastave Hod za...

Prvi put izvješene zastave Hod za...

20.5.2019. | 19:50
4. Nacionalni Hod za život, obitelj i Hrvatsku održava se ove godine u 5 gradova pod geslom: ''Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu''.
Likaplus.hr : Hod za život u Osijeku 5 tisuća ljudi

Hod za život u Osijeku 5 tisuća ljudi

19.5.2019. | 10:24
HOD za život u Osijeku i Rijeci
Likaplus.hr : Žena, majka, znanstvenica

Žena, majka, znanstvenica

15.5.2019. | 10:40
Doc.dr.sc. Vlatka Vukelić ŽENA, MAJKA, ZNANSTVENICA
Likaplus.hr : Hasanbegović: Plenkoviću, dođi na Bleiburg!

Hasanbegović: Plenkoviću, dođi na Bleiburg!

15.3.2019. | 21:26
DR. HASANBEGOVIĆ POZVAO MAGISTRA PLENKOVIĆA: "BUDI DRŽAVNIK I DOĐI NA BLEIBURG!”
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :