Ponedjeljak , 23.10.2017. | 02:29

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1010.5 hPa

Vlažnost

85 %

Senj

kiša, jak vjetarkiša, jak vjetar

Temperatura

11°

Tlak zraka

1008.5 hPa

Vlažnost

74 %

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1010.5 hPa

Vlažnost

85 %

Senj

kiša, jak vjetarkiša, jak vjetar

Temperatura

11°

Tlak zraka

1008.5 hPa

Vlažnost

74 %

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 17.3.2017. u 17:44
Prikaza: 785
Autor: Likaplus

Nacionalna peticija

Potpiši i ti " Imam pravo živjeti"

LS Županija : Potpiši i ti " Imam pravo živjeti"

Na konferenciji su svoju podršku inicijativi Prolife.hr dali i predstavnici udruga U ime obitelji i Glas roditelja za djecu (GROZD).

Kako je najavila Mateja Glavaš u ime inicijative Prolife.hr, inicijativa za zaštitu života nerođenih u Hrvatskoj i pružanje odgovarajuće pomoći i potpore majkama koje žele roditi svoje dijete ovoga će vikenda krenuti po mnogim gradovima u Hrvatskoj i trajat će sve do Uskrsa 16. travnja 2017. godine. „Želimo prikupiti što više potpisa kako bismo ih predali hrvatskoj Vladi i Hrvatskom saboru i da se u roku dvije godine, kako je odredio Ustavni sud, donese novi zakon o nerođenima", poručila je Glavaš i podsjetila da su sva četiri medicinska fakulteta u Hrvatskoj jasno rekli kada život počinje – trenutkom začeća. „Očekujemo da će se hrvatski političari ravnati po tim činjenicama, a ne ideološkim pretpostavkama, i da će znanstvene činjenice biti ugrađene u novi zakon koji bi trebao maksimalno zaštiti nerođenu djecu."

„Podupiremo i podržavamo ovu peticiju, jer smatramo da je pravo na život temeljno pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava. Tražimo od vlasti da u novom zakonu uvrste zaštitu trudnica od zlostavljanja, posebno od poslodavaca, ali i obitelji. Očekujemo od Vlade da novčanim mjerama podupre otvaranje sigurnih kuća kako bi trudnice mogle djecu donijeti na svijet na siguran način. Maternica je prvi dom koji smo mi svi imali i to pravo ne bismo trebali uskratiti niti jednom živom biću”, rekla je Katarina Kovačević, predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj.

Krešimir Planinićiz udruge U ime obitelji poručio je da daju podršku svim inicijativama koje zagovaraju novi život. „Vjerujemo da ćemo proklamiranjem radosti života slaviti i radost nerođenog života, a nastojat ćemo i promicati ljepotu života u jednom pozitivnom svjetlu.Ovo je jedan od demokratskih alata kojim to želimo postići – zagovarati život od začeća do prirodne smrti. Udruga 'U ime obitelji' uvijek će podržavati taj stav i s time neće biti kompromisa”, dodao je.

Predsjednik Zaklade VigilareVice J. Batarelonaglasio je da su proteklih dana umrežavali cijelu Hrvatsku za prikupljanje potpisa. „Ti potpisi će se prikupljati na gradskim trgovima, župama i internetu. Nikoga ne osuđujemo, ali želimo jednu otvorenu raspravu o tome što je pobačaj i kada to život počinje." Dodao je da ovo nije zahtjev za referendum, nego peticija kojom će se od zakonodavca tražiti zaštitu nerođenog života.

„Ova kampanja kreće u cijeloj Hrvatskoj, od Dubrovnika do Vukovara, gdje ćemo pokušati dobiti pravni legitimitet i potporu većine hrvatskih građana. Oni će ocijeniti jesmo li na pravom putu. Otvoreni smo za dijalog, ali se nećemo dati zastrašivati", poručio je odvjetnik Hrvatskog pokreta za život i obiteljMario Vojvodić.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Pupovac brani četnika Vučića

SDSS uz četnika

Pupovac brani četnika Vučića

30.9.2017. | 10:32
Likaplus.hr : Velike smjene u MUP-u

Josip Biljan u Lici

Velike smjene u MUP-u

20.9.2017. | 13:57
Likaplus.hr : Ti si Pupovac nama neprihvatljiv!

Pravoslavni branitelj

Ti si Pupovac nama neprihvatljiv!

9.9.2017. | 23:20
Likaplus.hr : Zapamtite ime Verice Nikšić

Zločin u Širokoj Kuli

Zapamtite ime Verice Nikšić

6.9.2017. | 19:40
Likaplus.hr : Thompsonova pjesma -Guinnesovih rekorda

Moj Ivane

Thompsonova pjesma -Guinnesovih rekorda

19.8.2017. | 21:27
Likaplus.hr : UZNESENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE NA NEBO

Velika Gospa

UZNESENJE BLAŽENE DJEVICE MARIJE NA NEBO

15.8.2017. | 12:59
Likaplus.hr : Opomena Radićeve smrti

Opomena Radićeve smrti

8.8.2017. | 21:09
Objavljeno: 8.8.2017. u 21:09 Autor: LikaplusOpomena Radićeve smrti LS Županija : Opomena Radićeve smrti Danas je umro Stjepan Radić Rođen u Trebarjevu Desnom 1871. godine, kao mladić borio se protiv mađarizacije, zbog čega je nakon spaljivanja mađarske zastave 1895. morao n
Likaplus.hr : Hod za život okupio preko 20 tisuća u Zagrebu

Hod za život okupio preko 20 tisuća u Zagrebu

20.5.2017. | 16:32
Hod za život u Zagrebu okupio dvostruko više sudionika nego godinu dana ranije
Likaplus.hr : Hod za život u Zagrebu i Splitu

20.5.2017.

Hod za život u Zagrebu i Splitu

9.5.2017. | 23:54
Likaplus.hr : Zabrana paljenja vatre na otvorenom

Obavijest

Zabrana paljenja vatre na otvorenom

6.4.2017. | 17:03
Likaplus.hr : Danas je medicinsko čudo

Imao samo 2%mozga

Danas je medicinsko čudo

6.4.2017. | 7:05
Likaplus.hr : Mediji i pravosuđe

HNiP-javni razgovor

Mediji i pravosuđe

28.3.2017. | 10:24
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :