Srijeda , 24.1.2018. | 00:49

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1030.5 hPa

Vlažnost

86 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1027.8 hPa

Vlažnost

46 %

Gospic

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1030.5 hPa

Vlažnost

86 %

Senj

vedrovedro

Temperatura

Tlak zraka

1027.8 hPa

Vlažnost

46 %

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 17.3.2017. u 17:44
Prikaza: 921
Autor: Likaplus

Nacionalna peticija

Potpiši i ti " Imam pravo živjeti"

LS Županija : Potpiši i ti " Imam pravo živjeti"

Na konferenciji su svoju podršku inicijativi Prolife.hr dali i predstavnici udruga U ime obitelji i Glas roditelja za djecu (GROZD).

Kako je najavila Mateja Glavaš u ime inicijative Prolife.hr, inicijativa za zaštitu života nerođenih u Hrvatskoj i pružanje odgovarajuće pomoći i potpore majkama koje žele roditi svoje dijete ovoga će vikenda krenuti po mnogim gradovima u Hrvatskoj i trajat će sve do Uskrsa 16. travnja 2017. godine. „Želimo prikupiti što više potpisa kako bismo ih predali hrvatskoj Vladi i Hrvatskom saboru i da se u roku dvije godine, kako je odredio Ustavni sud, donese novi zakon o nerođenima", poručila je Glavaš i podsjetila da su sva četiri medicinska fakulteta u Hrvatskoj jasno rekli kada život počinje – trenutkom začeća. „Očekujemo da će se hrvatski političari ravnati po tim činjenicama, a ne ideološkim pretpostavkama, i da će znanstvene činjenice biti ugrađene u novi zakon koji bi trebao maksimalno zaštiti nerođenu djecu."

„Podupiremo i podržavamo ovu peticiju, jer smatramo da je pravo na život temeljno pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava. Tražimo od vlasti da u novom zakonu uvrste zaštitu trudnica od zlostavljanja, posebno od poslodavaca, ali i obitelji. Očekujemo od Vlade da novčanim mjerama podupre otvaranje sigurnih kuća kako bi trudnice mogle djecu donijeti na svijet na siguran način. Maternica je prvi dom koji smo mi svi imali i to pravo ne bismo trebali uskratiti niti jednom živom biću”, rekla je Katarina Kovačević, predsjednica Hrvatskog pokreta za život i obitelj.

Krešimir Planinićiz udruge U ime obitelji poručio je da daju podršku svim inicijativama koje zagovaraju novi život. „Vjerujemo da ćemo proklamiranjem radosti života slaviti i radost nerođenog života, a nastojat ćemo i promicati ljepotu života u jednom pozitivnom svjetlu.Ovo je jedan od demokratskih alata kojim to želimo postići – zagovarati život od začeća do prirodne smrti. Udruga 'U ime obitelji' uvijek će podržavati taj stav i s time neće biti kompromisa”, dodao je.

Predsjednik Zaklade VigilareVice J. Batarelonaglasio je da su proteklih dana umrežavali cijelu Hrvatsku za prikupljanje potpisa. „Ti potpisi će se prikupljati na gradskim trgovima, župama i internetu. Nikoga ne osuđujemo, ali želimo jednu otvorenu raspravu o tome što je pobačaj i kada to život počinje." Dodao je da ovo nije zahtjev za referendum, nego peticija kojom će se od zakonodavca tražiti zaštitu nerođenog života.

„Ova kampanja kreće u cijeloj Hrvatskoj, od Dubrovnika do Vukovara, gdje ćemo pokušati dobiti pravni legitimitet i potporu većine hrvatskih građana. Oni će ocijeniti jesmo li na pravom putu. Otvoreni smo za dijalog, ali se nećemo dati zastrašivati", poručio je odvjetnik Hrvatskog pokreta za život i obiteljMario Vojvodić.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Tko mrzi Hrvatsku?

Tko mrzi Hrvatsku?

19.1.2018. | 9:18
Likaplus.hr : Fratar Đoka pjeva i pomaže siromašnima

Fratar Đoka pjeva i pomaže siromašnima

2.1.2018. | 12:44
Rođen je četiri mjeseca nakon što mu je otac umro. Majka je ostala sama s troje djece. Bili su siromašna obitelj. Maleni Đoka gotovo da i nije imao igračaka. Svega je bio željan. I stoga se zavjetovao da će, kad odraste, pomagati siromašnima...... I stvarno to čini u sklopu udrug
Likaplus.hr : Zaštite neradnu nedjelju

UIO HDZ-u i SDP-u

Zaštite neradnu nedjelju

19.12.2017. | 18:16
Likaplus.hr : Trgovci,zatvorite trgovine na Badnjak

Dajte radnicima dar VRIJEME

Trgovci,zatvorite trgovine na Badnjak

15.12.2017. | 7:26
Badnjak pada u nedjelju-zatvorite trgovinu cijelio dan, darujte svojim radnicima VRIJEME za svoju obitelj .LIDL je odlučio svojim radnicima dati 3 dana slobodno od nedjelje 24. do 26. 12.-bit će zatvorene sve njihove trgovine.Hoće li LIDL slijediti i naši trgovci u LICI?
Likaplus.hr : Vukovarski branitelj-Peđa gostuje u NU2

Vukovarski branitelj-Peđa gostuje u NU2

8.11.2017. | 18:52
Tužne sudbine: 'Vukovar sam branio, moj brat ga je napadao' Prije točno 25 godina počela je opsada grada: Vukovarski branitelj, bivši zatočenik srpskih koncentracijskih logora, Srbin po nacionalnosti, Predrag Mišić (49), kaže da za njega nikad nije bilo dvojbi Pročitajte više na
Likaplus.hr : Sjetimo se svojih umrlih i poginulih

Dušni dan

Sjetimo se svojih umrlih i poginulih

2.11.2017. | 16:44
Likaplus.hr : Prva društvena mreža mladih katolika

Uključi se!

Prva društvena mreža mladih katolika

30.10.2017. | 9:57
Likaplus.hr : Pupovac brani četnika Vučića

SDSS uz četnika

Pupovac brani četnika Vučića

30.9.2017. | 10:32
Likaplus.hr : Velike smjene u MUP-u

Josip Biljan u Lici

Velike smjene u MUP-u

20.9.2017. | 13:57
Likaplus.hr : Ti si Pupovac nama neprihvatljiv!

Pravoslavni branitelj

Ti si Pupovac nama neprihvatljiv!

9.9.2017. | 23:20
Likaplus.hr : Zapamtite ime Verice Nikšić

Zločin u Širokoj Kuli

Zapamtite ime Verice Nikšić

6.9.2017. | 19:40
Likaplus.hr : Thompsonova pjesma -Guinnesovih rekorda

Moj Ivane

Thompsonova pjesma -Guinnesovih rekorda

19.8.2017. | 21:27
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :