Nedjelja , 17.10.2021. | 16:49

Pretraživanje

Život

Objavljeno: 20.9.2021. u 7:25
Prikaza: 194
Autor: Likaplus/narod.hr

Covid 19 -laboratorijska nesreća vjerojatna

LS Županija : Covid 19 -laboratorijska nesreća vjerojatna

Medicinski časopis Lancet bio je oštro kritiziran zbog svog izvještavanja o osporavanom podrijetlu pandemije koronavirusa objavivši „alternativno gledište“ 16 znanstvenika-pozivajući na „objektivnu, otvorenu i transparentnu raspravu“ o tome je li virus procurio iz kineskog laboratorija.

 The Lancet, znanstveni časopis, pristao je objaviti novi komentar koji razmatra mogućnost da su laboratorijska istraživanja mogla imati ulogu u pojavi virusa SARS-CoV-2. Taj komentar se izravno suočava s naporima znanstvenih časopisa da uguše raspravu označavajući takve teorije kao 'dezinformacije'.

U članku autori tvrde da 'nema izravne potpore za prirodno podrijetlo SARS-CoV-2 i da je laboratorijska nesreća vjerojatna'. Dodaju da je izjava iz veljače 2020. 'utjecala na utišavanje šire znanstvene rasprave'. I dodaju da znanstvenici, 'trebaju procijeniti sve hipoteze na racionalnoj osnovi i promotriti njihovu vjerojatnost na temelju činjenica i dokaza, lišenih nagađanja o mogućim političkim utjecajima'.

I sama bi znanost, nastavljaju, "trebala prihvatiti alternativne hipoteze, kontradiktorne argumente, provjeru, opovrgljivost i kontroverze” i umjesto da čestitaju Kini na njezinoj navodnoj "transparentnosti”, pozvati tajnu velesilu da se otvori.

 

U novom komentaru, objavljenom u petak u časopisu The Lancet, stoji: 'Svijet će ostati zarobljen u sporu bez punog angažmana Kine, uključujući otvoreni pristup primarnim podacima, dokumentima i relevantnom pohranjenom materijalu kako bi se omogućilo temeljito, transparentno i objektivno pretraživanje za sve relevantne dokaze. '

Jedan od potpisnika, profesor Nikolaj Petrovsky sa Sveučilišta Flinders u Adelaideu u Australiji, rekao je za The Mail u nedjelju: 'Ovo bi se moglo činiti malim korakom, ali nakon 18 mjeseci potpunog odbijanja, sam čin pristajanja na objavu ovog pisma, priznajući time da rasprava o porijeklu Covida-19 ostaje otvorena, velika je stvar.-prenosi narod.hr

Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :