Petak , 14.12.2018. | 18:59

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-2°

Tlak zraka

1017.5 hPa

Vlažnost

94 %

Senj

slab snijeg, vjetrovitoslab snijeg, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1014.2 hPa

Vlažnost

71 %

Gospic

slab snijegslab snijeg

Temperatura

-2°

Tlak zraka

1017.5 hPa

Vlažnost

94 %

Senj

slab snijeg, vjetrovitoslab snijeg, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1014.2 hPa

Vlažnost

71 %

Pretraživanje

Vremeplov

Objavljeno: 2.9.2016. u 19:16
Prikaza: 1494
Autor: Likaplus

Povucite svoje tvrdnje

Hrvatska ima 4,1 mil birača?

LS Županija : Hrvatska ima 4,1 mil birača?
Udruga U ime obitelji danas je predala Ustavnom sudu i Ministarstvu uprave zahtjev da revidiraju svoju odluku o neraspisivanju referenduma o promjeni izbornog sustava za koji je građanska inicijativa „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom"prikupila više od 380 000 potpisa. Povod za ovaj zahtjev su najnoviji podaci koji pokazuju da broj birača u Hrvatskoj, prema analizama demografskih stručnjaka u Hrvatskoj – profesora Akrapa,Pokosa i Šterca – ne prelazi 3,3 milijuna birača, a u skladu s čime bi 380 000 prikupljenih potpisa bilo znatno iznad potrebnih 10% potpisa svih birača potrebnih za raspisivanje referenduma. U listopadu 2014. 

Bauk i Ustavni sud tvrde da ima 4,1 milijun birača, dva mjeseca kasnije, na predsjedničkim izborima 3,7 milijuna birača Dr. Željka Markić ukazala je na niz nelogičnosti koje ukazuju na političku manipulaciju ukupnim brojem birača: „Ministarstvo uprave, nakon odbijanja referenduma, izašlo je s potpunom drugom brojkom. Prvo su rekli da ima 4,1 milijun birača, što je Ustavni sud prihvatio kao točnu brojku, da bi samo dva mjeseca nakon odbijanja raspisivanja referenduma isti ministar Bauk objavio kako na predsjedničkim izborima može sudjelovati 3,7 milijuna birača, a isti broj birača, oko 3,7 milijuna mogao je glasovati i na parlamentarnim izborima prošle godine.Prema podacima HZZO-a, u Hrvatskoj ima oko 3,5 milijuna osiguranika koji su punoljetni. Neprihvatljivo je laganje o broju birača. Demografi dr.sc. Šterc, dr.sc. Pokos i dr.sc. Akrap na temelju istraživanja pokazali su da u Hrvatskoj ima 3 300 000 birača" naglasila je Markić pozivajući se na najnovije podatke. Tražimo 3 preferencijalna glasa bez uvjeta da kandidat ima 10% glasova stranačke liste Voditelj projekata udruge U ime obitelji, 

Ivo Džeba, podsjetio je na promjene izbornog sustava koje je referendumska inicijativa „Birajmo zastupnike imenom i prezimenom" zahtijevala. To su, prije svega, tri preferencijalna glasa za tri zastupnika s bilo koje liste, bez cenzusa od 10% koji trenutno imamo. Smanjenje previsokog izbornog praga s 5% na 3%, kako se ne bi više dogodilo da značajan broj glasova „propada", te onemogućavanje predizbornih koalicija, kako više ne bismo imali slučajeve da u Sabor ulaze zastupnici poput Špike, koji je sa stotinjak glasova ušao u Sabor, a kasnije se postavljao kao osoba koja želi imati ključni utjecaj na preslagivanje saborske većine.

Hrvatski državljani koji žive izvan Hrvatske su diskriminirani – otežani su im uvjeti glasovanja, jer ne mogu glasati elektroničkim i dopisnim putem Ivan Munjin podsjetio je da je u Hrvatskoj na prošlim parlamentarnim izborima 66% birača iskoristilo pravo da koriste jedan preferencijalni glas, pokazujući da je Hrvatima važno da mogu glasovati za konkretne osobe, imenom i prezimenom koje de ih predstavljati u Saboru. 

Ivan Munjin upozorio je na diskriminirani položaj Hrvata s prebivalištem izvan Republike Hrvatske, kojima je glasovanje praktički onemogućeno, budući da do svojih izbornih mjesta moraju putovati stotinama i tisućama kilometara u brojnim državama u kojima žive, ili čekati satima u redu kako bi ostvarili svoje biračko pravo, kao što je redovito slučaj u Mostaru.„Krajnje je vrijeme da se omogući dopisno i elektroničko glasovanje za naše državljane izvan RH, što preporučuju iVijeće Europe, Europska unija i Venecijanska komisija.", zaključio je Munjin. Željka Markić: Nisam dala potporu niti jednoj stranci, niti Mostu, ali mi se sviđa ideja Projekta Domovina da preporuči konkretne ljude iz 6 stranaka i jedne neovisne liste Odgovarajući na novinske upite o pismu koje je stranka Projekt domovina jučer uputila medijima, s preporukom za koje kandidate glasovati na predstojećim izborima glasovati, dr. Markić je istaknula kako je to prijedlog koji potpisuje stranka čiji je predsjednik Krešimir Planinić, naglasivši kako joj se sviđa ideja Projekta Domovina da se biračima preporuče konkretne osobe iz 6 stranaka i jedne neovisne liste te da se potakne birače da koriste svoj preferencijalni glas.Odgovarajući na pitanje o tome da su neki mediji prenijeli kako je Željka Markić dala potporu stranci Most, Željka Markić je odgovorila: „Ne, nisam dala potporu niti jednoj stranci, niti du to učiniti, pa niti Mostu. 

Nikada ne bih dala paušalnu potporu stranci čiji predsjednik, Božo Petrov, zastupa tezu da vrijednosti nisu važne i da demo se oko njih lako dogovoriti. Ja mislim upravo suprotno. Da su vrijednosti najvažnije. Oko vrijednosti se okuplja obitelj, narod, država, gradi gospodarstvo. Na temelju vrijednosti odlučujete na što djete trošiti novac, gdje djete ulagati, a gdje štedjeti. Vrijednosti su temelj svakog djelovanja. Ali slažem se i podržavam davanje podrške konkretnim ljudima iz raznih stranaka".Željka Markić: Protivim se svakom obliku namještanja izbora – bilo da mediji umjetno dižu ili ruše političke stranke, da se krivotvori broj birača, sprječavaju hrvatski državljani da glasuju... Na pitanje o tome zašto je protiv stranke Pametno, dr. Markić je odgovorila: "Kod stranke Pametno me smeta što ih se umjetno medijski diže, baš kao što se to radilo sa Orahom, Laburistima, na prošlim izborima dok se računalo da de udi u koaliciju sa SDP-om i sa Mostom, da bih isti ti mediji na ovim izborima rušili Most. Prostor koji mediji daju reklamirajudi besplatno Pametno apsolutno ne odgovara potpori koju oni imaju u javnosti i ti kriteriji nisu profesionalni, nego politički. 

Radi se o izbornom inženjeringu – reklamiraju se stranke koje su potencijalni koalicijski partneri SDP-a.A ja sam protiv svakog oblika izbornog inženjeringa, jer se radi o prevari birača, svejedno radi li se o umjetnom napuhavanju ili rušenju neke stranke ili političke opcije, o krivotvorenju broja birača, sprječavanju hrvatskih državljana koji žive u inozemstvu da izađu na izbore i glasuju ili bilo kojem drugom obliku sprječavanja birača da slobodno formiraju svoje mišljenje i izraze svoju političku volju", zaključila je Markić.

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Saibaba

Saibaba

Komentirano: 12.11.2016. | 19:53

1

Tko tu koga zajebava i tko plaća porez u HRVATSKOJ ili i mrtvi od stoljeća sedmog glasuju

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Obljetnica ubojstva katoličkog svećenika

Velikosrpski zločini

Obljetnica ubojstva katoličkog svećenika

6.10.2018. | 9:26
Likaplus.hr : Cijenimo li junaka Nikolu Šubića Zrinskog?

Cijenimo li junaka Nikolu Šubića Zrinskog?

9.9.2018. | 17:47
Iz plemićke obitelji Zrinski najpoznatiji je Nikola IV. Šubić, rođen 1508, koji je sa svojom vojskom branio Europu pred Bečom, a u Sigetu zadužio cijeli kršćanski svijet.
Likaplus.hr : Misa za  pobijene na  planini Vaganj

Titovi partizani-zločini

Misa za pobijene na planini Vaganj

2.9.2018. | 22:12
Od 1944. do završetka Drugog svjetskog rata u nju je bačeno između 500 i 1.500 osoba. Obilježavanje ovog događaja započelo je 1999. zahvaljujući velikom trudu i zalaganju dr. fra Bože Norca Kljaje, umirovljenog profesora splitskog KBF-a.
Likaplus.hr : Žrtve totalitarizama

Žrtve totalitarizama

22.8.2018. | 10:21
Likaplus.hr : Zapalili crkvu i u nju bacali  Hrvate

Ustanici Srbi iz 1941

Zapalili crkvu i u nju bacali Hrvate

9.8.2018. | 9:18
U plamen zapaljene crkve živi su bačeni Jure Tomljenović s Prkosa, Ilija Poplašen iz okolice Jajca i najmlađi od njih 12-godišnji Ivica Skender, koji je tek bio završio I. razred gimnazije u Travniku. (Don Anto Baković: „Svećenici žrtve rata i poraća”, Zagreb 1994.)
Likaplus.hr : Prije 90 godina pucali u skupštini na Hrvate

Ništa se nije promijenilo

Prije 90 godina pucali u skupštini na Hrvate

20.6.2018. | 16:43
Atentat u Narodnoj skupštini 1928., dogodio se je 20. lipnja 1928. godine kada je u Narodnoj skupštini Kraljevine Jugoslavije u Beogradu izvršen atentat na zastupnike HSS-a, Stjepana Radića, Pavla Radića, Đuru Basarička, Ivana Pernara i Ivana Granđu. Atentat je izvršio zastupnik
Likaplus.hr : Jasenovac je bio radni logor, a ne stratište

Igor Vukić

Jasenovac je bio radni logor, a ne stratište

8.6.2018. | 10:55
Jasenovac je bio radni logor, a ne stratište
Likaplus.hr : Zločin nad Hrvatima u Banjaluci

A nije bilo rata

Zločin nad Hrvatima u Banjaluci

26.5.2018. | 20:33
Likaplus.hr : U Slav.Brodu poginulo  28 djece

U srpskoj agresiji

U Slav.Brodu poginulo 28 djece

4.5.2018. | 10:24
Stanovnici Slavonskog Broda u četvrtak se sjećaju najtežeg ratnog dana tijekom srpske agresije na Hrvatsku, kada je 3. svibnja 1992. u bombardiranju zrakoplova Jugoslavenske vojske ubijeno šesnaest Brođana, među kojima i sedmero djece.
Likaplus.hr : 23.obljetnica "Bljeska"-oslobađanje Slavonije

Zapamtimo

23.obljetnica "Bljeska"-oslobađanje Slavonije

1.5.2018. | 8:28
Vojno-redarstvena akcija Hrvatske vojske i specijalne policije RH pod nazivom Bljesak počela je u 5:30 ujutro 1995. godine. Prvi napad HV-a izvršen je na južni i središnji dio zapadnoslavonske enklave Republike Srpske Krajine snagama sastavljenim od dijelova četiri profesionalne
Likaplus.hr : Bijela traka Hrvatima i smrt

Strava u Lovasu,video

Bijela traka Hrvatima i smrt

19.3.2018. | 13:51
Dana 21. i 24. ožujka ove godine obilježit ćemo tužnu 20. obljetnicu pokopa žrtava masovne grobnice u Lovasu. Naime, u Lovasu je pronađena masovna grobnica iz koje je ekshumirano 68 žrtava, dok je još 10 žrtava ekshumirano iz pojedinačnih grobnica.
Likaplus.hr : UDBA je ubila i Josipa Senića

UDBA je ubila i Josipa Senića

9.3.2018. | 7:55
Kad je 10. ožujka 1972. upravitelj dotične gostionice u Wieslochu kod Heidelberga ušao u sobu u kojoj je Senić spavao, zatekao je Senića mrtvog: s prerezanim grkljanom i dva naboja iz pištolja u glavi. Nakon što je ubio Senića, ubojica je pretresao njegove stvari i dostavio ih ce
Likaplus.hr : 20. obljetnica pokopa pobijenih u Lovasu

Svi su bili "ustaše"

20. obljetnica pokopa pobijenih u Lovasu

8.3.2018. | 8:57
Mjesta Lovas i Opatovac su od listopada 1991. godine - srpske agresije i privremene okupacije - doživjela veliku tragediju. Posebno stravičnu selo Lovas. Lovas je privremeno okupiran 10. listopada 1991. godine, a Opatovac 14. listopada iste godine.
Likaplus.hr : Ovako su u Korenici mučili  svećenika

1991. u Korenici

Ovako su u Korenici mučili svećenika

7.3.2018. | 8:51
Izišao sam van gdje je već bio mraz, mrzlo. 'Pope, svuci se do gola!' Morao sam se svući potpuno do gola: košulju, potkošulju, sve. Preda mnom je stajalo trideset civila, Koreničana, kao u špaliru. Rugali se, smijali. Jedan sa šlauhom upro mi je mlaz vode po nosu, u usta tako da
Likaplus.hr : Lomio je i najjače

Marijan Matijević

Lomio je i najjače

5.3.2018. | 7:08
Likaplus.hr : Sačuvao popis svih zarobljenika

Iz srbijanskog logora

Sačuvao popis svih zarobljenika

30.1.2018. | 11:02
Likaplus.hr : Gvozdansko- neponovljivo hrvatsko junaštvo

Gvozdansko- neponovljivo hrvatsko junaštvo

13.1.2018. | 18:06
Priča o herojskoj i nepoznatoj obrani Gvozdanskog (Banovina) od strane malobrojne posade hrvatskih vojnika pred muslimanskom turskom najezdom neponovljiva je u svjetskoj povijesti.
Likaplus.hr : Titoisti pobili pola milijuna Hrvata

Zločinac bez premca

Titoisti pobili pola milijuna Hrvata

10.1.2018. | 20:24
Roman Leljak: Pola milijuna hrvatskih vojnika i civila likvidirali su Titovi partizani u Sloveniji
Čudesan restoran u Lohovu-Bihać
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :