Subota , 24.2.2018. | 06:58

Gospic

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

-2°

Tlak zraka

1015.7 hPa

Vlažnost

98 %

Senj

pretežno vedro, jak vjetarpretežno vedro, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1010.4 hPa

Vlažnost

66 %

Gospic

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

-2°

Tlak zraka

1015.7 hPa

Vlažnost

98 %

Senj

pretežno vedro, jak vjetarpretežno vedro, jak vjetar

Temperatura

Tlak zraka

1010.4 hPa

Vlažnost

66 %

Pretraživanje

Sport

Objavljeno: 28.5.2015. u 17:30
Prikaza: 896
Autor: Likaplus

Održan Sabor hrvatskog sporta

LS Županija : Održan Sabor hrvatskog sporta

Poziv zainteresiranoj javnosti za sudjelovanjem

 Zagreb - 26. svibnja 2015.g. u dvorani Veliki amfiteatar Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, održan je SABOR HRVATSKOG SPORTA - skup sportaša, sportskih djelatnika, krovnih sportskih organizacija, nacionalnih sportskih saveza, sportskih zajednica i sportskih klubova.

Sabor je organiziran povodom javne rasprave o Nacrtu prijedloga Zakona o sportu.

Na Saboru je postignut konsenzus - jasne NE Nacrtu prijedloga Zakona o sportu.

Zaključci su slijedeći:

1. Predloženi Nacrt prijedloga Zakona o sportu Sabor smatra neprihvatljivim i lošim za hrvatski sport;

2. Prije izrade novoga Nacrta prijedloga Zakona o sportu, Sabor smatra da je nužno donijeti Nacionalni program sporta kao temeljni strateški dokument hrvatskog sporta;

3.Poštivanje autonomije sporta, sportskih organizacija, sportaša i sportskih djelatnika su nužna pretpostavka i ishodišna točka svakog daljnjeg djelovanja u području sporta;

4. Potrebna je depolitizacija sporta, sve pokušaje ostvarivanja političkih interesa i prikupljanja političkih poena preko sporta Sabor osuđuje i smatra neprimjerenima.

 

Na Saboru su nazočnima obratili ministar znanosti, obrazovanja i sporta RH,g. Vedran Mornar,g-đa Đurđica Sumrak- članica Odbora za obitelj, mlade i sport, g. Predrag Sloboda- predsjednik Nacionalnog vijeća za sport, g. Josip Čop- tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora, g. Damir Knjaz- dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu, g. Zrinko Ćustonja- docent Kineziološkog fakulteta, legenda hrvatskog sporta -g. Mirko Novosel,g. Damir Vrbanović - izvršni predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, g. Zoran Gobac- Hrvatski rukometni savez, g. Perica Bukić - vaterpolo, g-đa Danira Nakić, g-đa Mimi Vurdelja, Nikica Perković i mnogo drugih javnih osoba iz oblasti sporta.

 

Neke od izjava prisutnih:

- Ministar Mornar - izrazio je volju da se čuje glas struke, te obećao da će se u proceduru ići kada se usuglasi većina. "Nema savršenog zakona, ali to nije razlog da ne bude kvalitetan", izjavio je ministar Mornar.

- Predrag Sloboda - utvrdio je postojanje konsenzusa - a ono je da Zakon nije dobar. "Zakon u potpunosti eliminira amaterski sport, Zakon se mora referirati na strateški dokument, a u ovom obliku, isti nije primjenjiv."

- Josip Čop - "Politika ne smije biti involvirana u sport." Nema djelatnosti koja više promovira Hrvatsku od sporta, s toga postavlja se pitanje - ima li netko pravo osporiti sportskoj javnosti i sportskoj struci da kaže da Nacrt Zakona o sportu nije primjenjiv?

- Damir Knjaz - 99% prijedloga sportske struke u izradi Nacrta Zakona o sportu, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je odbilo, predstavnici struke morali su istupiti iz povjerenstva. Kažemo vrlo jasno NE. Izražava bojazan da se strategija već donijela, ali se nada da nije tako. U ime KIF-a poručuje da su svi resursi, znanj i kadrovi na raspolaganju, čemu je pokazatelj i sami ovaj skup.

- Damir Vrbanović - Postoji dojam da je Zakon napisan kao "Lex nogomet", Zakon nije provediv - čl.33. do čl. 36. svaki član = 1 glas znači da npr. ukoliko postoji 500 članova, Skupštinu također mora činiti 500 osoba.

- Zrinko Ćustonja - Osvrt na Nacrt Zakona - Ministarstvo je naručilo studiju - financiranje sporta usporedbom sa EU - gdje se puno govori o financiranju sporta, ali iz Nacrta se da isčitati da se studija nije proučila - svega 4. članka u Zakonu od stotinu trideset govori o financiranju sporta, a činjenica je da o financiranju sve ovisi. Za sport je 2015.g. odvojeno 23 miliona kuna manje nego 2014. na državnoj razini, a 120 miliona kuna manje na lokalnoj razini. Zakon nalažederogiranje odluka tijela sportskih organizacija - sve se predaje u ruke politike.Pitanje je kompetencije Ministarstva / uprave za sport u odnosu na sportsku struku. najveći grijeh je NEČINJENJE - nema se ideja za dodatnim sredstvima, a nameću se dodatne obveze.

- Mimi Vurdelja - U Ustavu RH stoji da je sport od nacionalne važnosti. naš sport vapi za donošenjem pravilnika o pregledu sportaša - nama su potrebni zdravi sportaši.

 

VAŽNO:

Zainteresirana javnost može sudjelovati svojim komentarima i konkretnim prijedlozima još do 30.5.2015g. - e- Savjetovanja -https://savjetovanja.gov.hr/

Potrebno se uključiti, prijaviti se svojim osobnim imenom ili u svojstvu pravne osobe sa podacima o nazivu i Oib-u.

ZAJEDNICA SPORTOVA LIČKO-SENJSKE ŽUPANIJE

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
MiroMatijevic

MiroMatijevic

Komentirano: 30.5.2015. | 13:19

1

„OTIŠEL SI DUDEK, NESI MI Ni JAVIL“ ili „Miro je kredom upisao bod“... više na ... http://sdpinterzlocin.blogspot.com/2015/05/otisel-si-dudek-nesi-mi-ni-javil.html

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Izbornik Dalić: Vjera mi daje snagu

Izbornik Dalić: Vjera mi daje snagu

17.12.2017. | 10:08
Izbornik Dalić: Vjera mi daje snagu, uvijek imam krunicu u džepu i pomolim se prije utakmice
Likaplus.hr : Reprezentacija svećenika 3. na EP u nogometu

Reprezentacija svećenika 3. na EP u nogometu

25.2.2017. | 9:10
Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika treća na EP u malom nogometu Nogometna reprezentacija hrvatskih svećenika osvojila je treće mjesto na 11. europskom prvenstvu u malom nogometu koje se od 20. do 23. veljače igralo u Vukovaru.
Likaplus.hr : Prodali križ radi novca

Jadno od Reala

Prodali križ radi novca

26.1.2017. | 13:50
Likaplus.hr :  Podržimo Vatrene

Podržimo Vatrene

16.6.2016. | 10:54
Likaplus.hr : Izbornik Babić posjetio Međugorje

NAKON OSVAJANJA BRONCE

Izbornik Babić posjetio Međugorje

5.2.2016. | 11:17
Likaplus.hr : Ovo je čudo iz Međugorja!

Hvala Isusu

Ovo je čudo iz Međugorja!

27.1.2016. | 23:04
Likaplus.hr : Pedofilija će se ozakoniti kao abortus

Tyson Fury

Pedofilija će se ozakoniti kao abortus

7.12.2015. | 15:41
Likaplus.hr : Završnica Katoličke malonogometne lige

„Ne bojte se!“

Završnica Katoličke malonogometne lige

15.6.2015. | 9:48
Likaplus.hr : Neymar za Isusa 100%

Neymar za Isusa 100%

7.6.2015. | 19:29
Likaplus.hr : Oženio se Josip Božić

Prvi urednik Likaplusa

Oženio se Josip Božić

2.5.2015. | 20:44
Likaplus.hr : Održan humanitarni košarkaški turnir

Priopćenje mladeži HDZ-a

Održan humanitarni košarkaški turnir

20.4.2015. | 14:49
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :