Nedjelja , 20.6.2021. | 04:48

Reagiranja

Objavljeno: 27.4.2020. u 18:50
Prikaza: 541
Autor: Likaplus

Procesija "Za Križen" i ...

LS Županija : Procesija "Za Križen" i ...

Procesija „Za Križen", Plenković i Stepinčeva kanonizacija

Procesija „Za Križen" na središnjem dijelu otoka Hvara vjerska je i tradicija pučke pobožnosti duga 500 godina ili cijelih pola milenija, a uvrštena je u UNESCO-vu nematerijalnu kulturnu baštinu svijeta. Počinje u noći Velikog četvrtka kada se u mjesnim crkvama Jelse, Pitava, Vrisnika, Svirča, Vrbanja i Vrboske nakon župnikove propovijedi ustroje procesije koje tijekom noći ophode sve župne crkve u navedenim mjestima, i nakon oko osam sati hodnje u kontemplaciji ili „molitvi srca" u sam cik zore Velikoga petka – spomendana Isusove muke i smrti vrate križ u polazište odnosno matičnu crkvu. 

Nakon uvrjede i poniženjâ kršćana Istanbulskom konvencijom i destrukcije kršćanske antropologije rodnom ideologijom, Marakeškog sporazuma, gaženja narodne volje te krađe demokratskog i ustavnog prava poništenjem dviju referendumskih inicijativa, kršenja ljudskih i građanskih prava i sloboda, protuustavne kontrole medija, teleoperatera i slobode govora; suspenzije demokracije nametanjem autoritarnog režima odnosno sustava autoritarizma i sublegitimne vlasti, gaženja slobode, časti i ponosa hrvatskoga naroda itd.; latentno agresivno, neetično i nehumano ponašanje te isto takvu političku i društvenu praksu sublegitimni predsjednik Vlade RH Andrej Plenković nastavio je blasfemičnim odnosno bogohulničkim djelovanjem i svojom nazočnošću povrijedio vjerničke osjećaje i procesiju „Za Križen" i Muku Gospodina našeg Isusa Krista! 

Nedostajao mu je u tome samo pobratim u licemjerstvu i izvršitelj njegovih antidemokratskih i protuustavnih planova, naputaka i naloga ministar Lovre Kuščević-Farizej. Pilat pere ruke … (Matej, 27, 24) Tako je to bilo na Veliki četvrtak i Veliki petak ali prošle 2019. – iz današnjeg motrišta sretne godine! Jer, ova je 2020. godina svima a poglavito kršćanima donijela veliko iskušenje – pandemiju koronavirusa koja je ugrozila i tu 500 godina dugu tradiciju procesije uoči i na sâm spomendan Muke Gospodnje. No unatoč svemu tome procesija se ipak održala, što je velika utjeha kršćanima iako radi zaštite od virusne pošasti sa simboličnim brojkom pratitelja križonoša i malom brojkom vjernikâ zbog epidemioloških mjera prevencije potencijalne virusne zaraze. Druga je pak utjeha vjernicima bilo to što ove godine nije bilo „soli na rane", izrugivanja osjećajima vjernika i poniženja; jer u procesiji „Za Križen" nije bilo i pseudokatekumena – Andreja Plenkovića!

POSJET PAPI I STEPINČEVA KANONIZACIJA

Početkom veljače 2020.g. Andrej Plenković kao predsjednik Vlade države koja trenutačno predsjeda Vijeću Europske unije, bio je u službenom posjetu Svetoj Stolici. U razgovoru sa Svetim Otcem papom Franjom spomenuo je i postupak kanonizacije bl. Alojzija Stepinca, čime je izašao izvan okvira diplomatskog protokola. Kakav motiv je Plenković mogao imati za to i takvo kršenje diplomatskog protokola, i s kojim ciljem je to učinio?Poznato je da je Plenković nekrst i lažni obraćenik, pa tobožnja briga za Stepinčevu kanonizaciju je spin za obmanjivanje vjernika katolika i dobivanje njihove političke i biračke potpore. No, osim te osobne utilitarne dimenzije, navedeno lažno „lobiranje" kod Pape ima i drugi te znatno širi cilj a taj je da prikrije od javnosti cijelu istinu o opstrukciji Stepinčeve kanonizacije.

 Naime, u javnosti te i među vjernicima u Hrvatskoj vlada opće uvjerenje da su Srpska pravoslavna crkva (SPC) i država Srbija glavni i jedini čimbenici koji aktivnokoče postupak kanonizacije bl. Alojzija Stepinca. No, je li to dosta tako, i je li to i cijela istina o tome? Ne, to nije cijela nego tek djelomična istina!? Naime, SPC i država Srbija doista su glavni javno poznati čimbenici opstrukcije postupka kanonizacije bl. A. Stepinca, ali nisu i jedini sudionici u tome. Pa kako to da nisu jedini sudionici u tome? Pa tako što u tom strateškom planu opstrukcije Stepinčeve kanonizacije prikriveno od javnosti važnu ulogu i utjecaj imaju nasljedovatelji bivše jugoslavenske komunističke države Budimir Lončar, Franjo Gregurić, Vladimir Šeks, Stjepan Mesić, Josip Manolić, Mate Granić i drugi koji iz „sjene" neizravno strateški i danas vladaju Hrvatskom; a Andrej Plenković i ministar Davor Božinović zajedno samo vode dnevnu politiku i provode strateške planove i zadatke. 

No logično, taj (sve)moćni nelegalni i protuustavni neformalni „gremij" projekt opstrukcije Stepinčeve kanonizacije vodi konspirativno, kako to i priliči njihovoj totalitarnoj ideološkoj i političkoj formaciji te čeka-ozna-udbaškoj praksi.A ta njihova subverzija ima u Vatikanu posebno razoran učinak i zbunjuje Papu Franju, jer pored očekivanih i logičnih te javno poznatih osporavatelja kanonizacije iz SPC i države Srbije, postoji još jedan ali konspirativan i stoga neprepoznat i nepoznat a dobro organiziran centar podmetanja i opstrukcije postupka Stepinčeve kanonizacije. I upravo zbog toga je Plenković prekršio ne samo dobar običaj nego i diplomatski protokol te nametnuo papi Franji razgovor i o Stepinčevoj kanonizaciji, kako bi ga tom svojom tobožnjom brigom i zauzimanjem obmanuo i prikrio treći centar tj. „gremij" ali u Hrvatskoj iz kojeg se prikriveno dirigira kampanjom i operacionalizira opstrukcija postupka kanonizacije blaženog Alojzija Stepinca!

Erih Lesjak

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Rutavi lažljivac i spletkaroš

Pismo čitatelja

Rutavi lažljivac i spletkaroš

14.5.2021. | 23:36
Likaplus.hr : Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

Reakcija SDP-a

Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

16.4.2021. | 10:51
Likaplus.hr : Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

Podrška stranci LiPO

Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

9.3.2021. | 10:45
Likaplus.hr : Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

12.11.2020. | 7:31
Stanimirović je u emisiji srbijanske televizije lagao, bio je u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari
Likaplus.hr : Izbori u Crnoj Gori i priznanje  Kosova

Izbori u Crnoj Gori i priznanje Kosova

15.9.2020. | 10:06
Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr:Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr : Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

Reagiranje Franića

Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

4.9.2020. | 8:29
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZ
Likaplus.hr : Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

29.7.2020. | 9:29
VLAST BEZ LEGITIMITETA I POTPORE VEĆINE NARODA
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Plenkoviću

A demografija nije bitna?

Otvoreno pismo Plenkoviću

20.7.2020. | 5:41
Likaplus.hr : Pupovac i Plenković dobro se razumiju

Pupovac i Plenković dobro se razumiju

15.7.2020. | 21:06
Pupovac i Plenković dobro se međusobno razumiju! Milorad Pupovac godinama je u središtu pozornosti medija, javnosti i društvenog interesa svojim izjavama i tvrdnjama o političkoj i društvenoj neravnopravnosti i ugroženosti srpske nacionalne manjine, osudama ksenofobnih, ustašoid
Likaplus.hr : Ratni generali o "Za dom-spremni"

Ratni generali o "Za dom-spremni"

7.6.2020. | 23:29
Taj je pozdrav i na znaku kojeg su nosili pripadnici postrojbe HOS-a! Prema tome, bez obzira na određena stajališta nekih ljudi, pa i institucija, pozdrav je ubaštinjen utekovine našega Domovinskog, obrambenog i antifašističkog rata!Branitelji, koji su se tako pozdravljali nisu i
Likaplus.hr : Grčić je zakonom ukinuo sva prava prognanika

Reagiranje

Grčić je zakonom ukinuo sva prava prognanika

4.6.2020. | 21:01
Priopćenje Zajednice povratnika Hrvatske - podružnice Karlovačke županije vezano za odnos prema prognanicima, useljenicima i ostalim stradalnicima Domovinskog rata.
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :