Nedjelja , 22.9.2019. | 00:20

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 4.3.2018. u 19:00
Prikaza: 2736
Autor: Likaplus/dnevno

Petar Janjić

Hoću i dalje biti "ustaša"

LS Županija : Hoću i dalje biti "ustaša"

TROMBLON NEZADOVOLJAN ODLUKOM PREMIJER DOBIO PISMO: ‘Oduzmete li mi moj status ustaše, nabit’ ću vas ranjenom nogom u gu*icu!’

"Poštovani Predsjedniče hrvatske Vlade i svi ostali koji ste na vlasti, a poglavito vi iz lijevih političkih stranaka kao i svih drugih političkih stranaka, morate znati da sam ja ustaša i da se sa tim iznimno ponosim!

Naime, 1990 godine vraćam se u Republiku Hrvatsku iz koje sam izbivao devet godina kao politički emigrant, jer smo pokojni ratni načelnik policije grada Vukovara i heroj Stipan Bošnjak, ubijen u masakru u Borovu selu, udarili i pozatvarali četničke elemente u gradu Vukovaru, a sudac u procesu je bio sadašnji sudac Županijskog suda u Velikoj Gorici Ante Zeljko, koji je odlučivao i u predmetima Perković i Mustać i njihovom izručenju u Munchen.

Bio ponosni gardist, ali…

Tadašnjih ratnih godina ponosno na reveru rukava moje časne hrvatske uniforme nosim oznaku regularne hrvatske vojske na kojoj se isticao natpis „ZNG RH". Prekrasna oznaka sa još ljepšom riječi unutar nje a to je „garde". Dakle, mi smo bili hrvatski gardisti, a ne ustaše. U vrijeme mojeg odrastanja i odgoja od mojih roditelja te prije ratnog patriotizma i emigracije, nikada se nisam osjećao, smatrao ili isticao da sam ustaša jer nisam imao razloga za takvu identifikaciju ili pripadnost. Bio sam samo Hrvat koji je težio za hrvatskom državom.

U vrijeme Domovinskog rata sve paravojne četničke formacije, počevši od Belih Orlova do Arkanovih Tigrova, tadašnje JNA, svih političkih stranaka Srbije, svih srpskih medija te svih građana Srbije nazivali su i službeno isticali naziv za Hrvatsku vojsku, policiju i sve Hrvate civile u Hrvatskoj – „USTAŠE". Tu neoborivu činjenicu znate svi vi i ne možete je poreći!

Tada Vukovar i mnogi hrvatski gradovi i sela gore i bivaju razarani od četničke kokarde a poglavito "crvene zvezde” petokrake te tri prsta i većinskog srbijanskog naroda koji je bacanjem cvijeća ispred tenkova i silnih četničkih postrojbi koje su jurišale na okupaciju Hrvatske iz Srbije. Padaju sela i gradovi te od njih ostaju zgarišta a naša blaga i dobra bivaju opljačkana. Tako i mi Vukovarci 18. i 19. studenog 1991. godine bivamo okupirani, zarobljeni i internirani u mnoge koncentracijske logore po Srbiji, gdje su nas nastavili ubijati. Važno je naglasiti da smo bili u danima zarobljavanja ubijani u masakrima koje je programirala, planirala i provela vrhuška sa najviših zapovjednih mjesta JNA iskorištavajući i dajući blagoslov za počinjenje masovnih egzekucija sa svim elementima genocida i četničkim postrojbama. To, također, ne možete poreći.

U svim koncentracijskim logorima diljem Srbije, glavni organizatori i izvršitelji našeg zatočeništva te ispitivanja, bila je glavna i odgovorna "crvena zvezda” koju su nosili oficiri JNA a koji su za osnivanje tih koncentracijskih logora dobili zapovijed direktno iz Ureda Predsjednika Srbije Miloševića i njihovog generalštaba. To je isto tako svima Vama poznata činjenica.

Petokraka nas je učinila "ustašama”

U koncentracijskim logorima ta ista "crvena zvezda”, sve nas hrvatske civile, gardiste i policajce nazivala je samo jednim imenom: USTAŠE! Tako su i mene kao jednog od zapovjednika, koji je imao posebni tretman, u tih 290 dana svaki dan nazivali ustašom u prosijeku 70 puta, što je otprilike ukupno preko 20.000 puta. Taj naziv urezan je u moj mozak. Svi smo mi tim srbijanskim oficirima koji su na kapama ponosno nosili petokraku i koji su nas po cijele dane i noći premlaćivali iznuđujući svakakva priznanja za nepostojeća zlodjela koja smo kao počinili, govorili da nismo nikakve ustaše te da smo hrvatska garda i policija. To oni nisu željeli niti čuti. Za njih smo bili samo ustaše. Danas nas ima oko 17.000 živih svjedoka samo iz Vukovara, uključujući „ustašku djecu" koja su bila u srbijanskim logorima. I to ne možete poreći.

Stoga Vas sve upozoravam da me ne nazivate hrvatskim vojnikom i Hrvatom nego USTAŠOM! Zakonski mi status ustaše ne možete oduzeti niti mi braniti da ga koristim. Nemate mi prava poništavati moj ustaški statut koji sam zasluženo dobio u koncentracijskim logorima u Srbiji iz kojih sam izišao sa 40 kilograma, isječen nožem, slomljene kičme, slomljenih rebara, izbijenih zubi, razbijene lubanje i svih drugih silnih oštećenja unutarnjih organa od kojih sam imao 26 operativnih zahvata u Hrvatskoj i Njemačkoj. I to sve zato što sam bio ustaša!

Stoga pazite što radite i da se niste usudili zakonski mi oduzeti moj časni status i naziv na koji sam iznimno ponosan, jer ću Vas na sudu sve zasuti tužbama i nabiti mojom ranjenom nogom u kojoj je i danas četnički metak u tu vašu nečasnu, zlonamjernu i prljavu guzicu!

Stoga morate znati da mi, hrvatski vojnici i policajci nismo u Domovinskom ratu bili nikakve ustaše ali smo se pozdravljali s najljepšim pozdravom s kojim smo i danas ponosni, „Za Dom spremni!". Ujedno Vas sve pitam, tko ste svi Vi da prekrojavate i falsificirate hrvatsku povijest i da nam namećete vaše komunističke metode anarhičnog postupanja? Za mene osobno vaša komisija nije kompetentna da donosi takvu odluku jer većina kao ni Vi, Predsjedniče vlade, niste nosili hrvatsku pušku za obranu i stvaranje hrvatske države! Raspišite referendum pa ako se većina hrvatskog naroda odluči da naš ratni pozdrav nije primjeren, mi koji smo krvlju stvorili Domovinu mirno ćemo se sa tom odlukom složiti i uvažiti je. A na ovaj način nikako. No pasaran! Stoga nemojte se igrati i dirati naš sveti ratni i časni pozdrav Za dom spremni!

Ponosni ustaški pukovnik,Petar Janjić Tromblon

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Amerikanac

Amerikanac

Komentirano: 5.3.2018. | 13:06

1

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hazudd-o-petokraki-i-zds-preporuka-ima-toliko-metodickih-propusta-da-mora-biti-odbacena-u-cijelosti-1139211/

Broj komentara: 1

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Kako živjeti u Hrvatskoj? I imati stranku...

Kako živjeti u Hrvatskoj? I imati stranku...

13.9.2019. | 21:39
Kako je živjeti u Hrvatskoj i biti predsjednik stranke koju je osnovao ratni zločinac?
Likaplus.hr : Večernji list mora Markićki platit 15 tis.kn

Večernji list mora Markićki platit 15 tis.kn

31.8.2019. | 21:08
Večernji list treba zbog objave neistine isplatiti Željki Markić 15 tisuća kuna Županijski sud u Rijeci je potvrdio presudu Općinskog suda u Zagrebu prema kojoj Večernji list treba Željki Markić isplatiti obeštećenje od 15.000 kuna zbog objave laži da je zarađivala na trgovini ko
Likaplus.hr : Klasiću,nemaš pojma o hrvatskim zastavama!

Treba ga podučiti

Klasiću,nemaš pojma o hrvatskim zastavama!

24.8.2019. | 6:15
Likaplus.hr : Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

Reagiranje čitatelja

Plenkovićeve fake news umjesto činjenica

19.8.2019. | 6:47
Godine 2016. na dan 17. srpnja održani su formalno izbori za predsjednika HDZ-a, na kojima Andrej Plenković nije demokratski izabran na predsjednika HDZ-a jer nije imao protukandidata zbog čega nisu postojali sloboda i mogućnost biranja, pa je on stoga stvarno instaliran i na far
Likaplus.hr : "Pučka pravobraniteljica" "postala" Pupovac

HOS traži zaštitu

"Pučka pravobraniteljica" "postala" Pupovac

12.8.2019. | 10:38
Slažemo se i podržavamo našu ratnu subraću iz Dalmacije:Lora Vidović se od pučke pravobraniteljice pretvorila u“pučku progoniteljicu”.
Likaplus.hr : Udruge branitelja:Karlo Starčević laže!

Udruge branitelja:Karlo Starčević laže!

11.8.2019. | 18:24
Po starom običaju Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević lažima i podvalama pokušava posvađati i podijeliti ljude a bolje bi mu bilo da pokušava ispuniti ona silna obećanja iz predizborne kampanje. Gdje su nestale one silne investicije, proizvodni pogoni, investitori, povratak lju
Likaplus.hr : "Zahvala" onima koji guraju glavu u pijesak

Branitelji ogorčeni

"Zahvala" onima koji guraju glavu u pijesak

12.7.2019. | 7:28
Zahvaljujemo i onima koji su sve gledali sa strane iako su birani da preuzmu odgovornost a ne da guraju glavu u pijesak.
Likaplus.hr : U Brezovici su bili solidarni sa Staljinom

Nikakav antifašizam

U Brezovici su bili solidarni sa Staljinom

20.6.2019. | 16:29
Likaplus.hr : Skandalozna izjava Ive Josipovića

Skandalozna izjava Ive Josipovića

16.4.2019. | 22:59
Skandalozna izjava bivšeg predsjednika Ive Josipovića prema kojoj su »širokobriješki franjevci bili legitiman cilj vojnih djelovanja« nije niti registrirana u onom dijelu medija koji otvoreno ili prikriveno zagovaraju i promoviraju politiku »regiona«, odnosno postkomunističku i p
Likaplus.hr : Plenković gubi izbore, a mediji ga slave

Plenković gubi izbore, a mediji ga slave

31.3.2019. | 9:03
RAŠČLAMBA I INTERPRETACIJA REZULTATA IZBORA Na prijevremenim izborima 2019.g. za vijećnike u Skupštini Ličko-senjske županije HDZ je dobio 6.414 glasova ili 45,66 posto manje i izgubio pet vijećničkih mjesta, u odnosu na izborne rezultate koje je postigao na redovitim izborima ko
Likaplus.hr : Iseljenici imaju pravo na svoju zastavu i grb

Iseljenici imaju pravo na svoju zastavu i grb

18.2.2019. | 9:16
Ovo je Grb koji smo mi predložili koji je Hrvatski Državni sabor 1883.godine zakonom donio da vam ne objašnjavam dalje. To vam je oko 58 godina prije NDH.
Likaplus.hr : Irineju, miči prste sa hrvatskih područja!

Desno oštro

Irineju, miči prste sa hrvatskih područja!

11.2.2019. | 11:10
Likaplus.hr : Vaš episkop je govorio "oko za oko, zub za.."

Biskupi patrijarhu Irineju

Vaš episkop je govorio "oko za oko, zub za.."

6.2.2019. | 18:32
Hrvatski biskupi 18. studenog 2018. uputili patrijarhu Srpske Pravoslavne Crkve Irineju Pismo, čiji sadržaj nije objavljen. U određenim novinarskim krugovima pojavile su se o njemu određene špekulacije. Da se izbjegnu nagađanja, kriva tumačenja ili neistine, Hrvatska biskupska ko
Likaplus.hr : Odlazi zadnji šarengradski ribar

Odlazi zadnji šarengradski ribar

22.1.2019. | 9:23
Istočna Hrvatska umire...odlazi zadnji šarengradski ribar!!!
Likaplus.hr : Plenkoviću i Čoviću, sramite se!

Velikosrpski dernek

Plenkoviću i Čoviću, sramite se!

12.1.2019. | 23:10
SK3 SEPTIK- za SEPTIČKE JAME
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :