Ponedjeljak , 27.9.2021. | 02:45

Pretraživanje

Reagiranja

Objavljeno: 4.6.2020. u 21:01
Prikaza: 678
Autor: Likaplus

Reagiranje

Grčić je zakonom ukinuo sva prava prognanika

LS Županija : Grčić je zakonom ukinuo sva prava prognanika

Priopćenje Zajednice povratnika Hrvatske - podružnice Karlovačke županije vezano za odnos prema prognanicima, useljenicima i ostalim stradalnicima Domovinskog rata.

Priopćenje Zajednice povratnika Hrvatske - podružnice Karlovačke županije vezano za odnos prema prognanicima, useljenicima i ostalim stradalnicima Domovinskog rata. 

Upravni odbor Podružnice Zajednice povratnika Hrvatske za Karlovačku županiju, s naslovom: Zajednica povratnika i useljenika Karlovačke županije, pomno prati predizborna događanja u Hrvatskoj i programe pojedinih stranaka, jer su izbori za Hrvatski sabor od životne važnosti za populaciju povratnika - bivših prognanika, hrvatskih branitelja, useljenika iz Bosne i Hercegovine i ostalih stradalnika Domovinskog rata na ratom stradalim područjima. 

Upravo smo bili u prilici pratiti predstavljanje gospodarskog programa Restart koalicije čiji je idejni tvorac i autor Branko Grčić, predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a. Branka Grčića pamtimo kao potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra regionalnog razvoja u Vladi Zorana Milanovića. 

Regionalnog razvoja se doduše ne sjećamo ali Grčića se dobro sjećamo. Ovim priopćenjem želimo podsjetiti i upozoriti javnost, posebice hrvatske branitelje, povratnike i useljenike na ratom stradalim područjima, da se radi o čovjeku koji je u vrijeme svog mandata predložio izmjene Zakona o područjima posebne državne skrbi kojima su ukinuta gotovo sva prava bivših prognanika osim stambenog zbrinjavanja. 

Ukinuli su pravo na povećani povrat poreza koji je povratnicima služio za uzdržavanje obitelji, ukinuto je pravo jedinicama lokalne samouprave na povećani udio u raspodjeli poreza na dohodak i prelili sredstva u Državni proračun, učenicima i studentima ukinuli su subvenciju putnih karata za školovanje, ukinuli su čak i sufinanciranje dječjih vrtića na ratom stradalim područjima odnosno područjima posebne državne skrbi.

 I sve to na prijedlog Branka Grčića, tadašnjeg ministra regionalnog razvoja koji je time mnogim povratničkim i useljeničkim obiteljima znatno otežao život i izazvao početak iseljavanja ljudi sa ratom stradalih područja. Ako bi Branko Grčić pokušao osporiti ove naše navode, poručujemo mu kako čuvamo Narodne novine 147/2014. i ostale u kojima su objavljene izmjene i dopune Zakona o područjima posebne državne skrbi kao svjedočanstvo zločina prema žiteljima na ratom stradalim područjima. Poučeni tim iskustvom poručujemo – ne daj nam Bože Vlade u kojoj bi Branko Grčić vodio gospodarsku politiku i brigu o ljudima. Restart sa Brankom Grčićem je restart u „rikverc". 

 Predsjednik Ivan Mateša

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Rutavi lažljivac i spletkaroš

Pismo čitatelja

Rutavi lažljivac i spletkaroš

14.5.2021. | 23:36
Likaplus.hr : Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

Reakcija SDP-a

Načelnik SDSS iz Lapca htio prevariti Državu?

16.4.2021. | 10:51
Likaplus.hr : Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

Podrška stranci LiPO

Upraviteljica Zaklade " Ana Rukavina" podrška

9.3.2021. | 10:45
Likaplus.hr : Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

Stanimirović je bio u Vukovaru 91.

12.11.2020. | 7:31
Stanimirović je u emisiji srbijanske televizije lagao, bio je u Vukovaru kada se dogodio zločin na Ovčari
Likaplus.hr : Izbori u Crnoj Gori i priznanje  Kosova

Izbori u Crnoj Gori i priznanje Kosova

15.9.2020. | 10:06
Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr:Uz pomoć izbora u Crnoj Gori i do priznanja Republike Kosovo!
Likaplus.hr : Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

Reagiranje Franića

Dan ponižavanja žrtava komunističkog sistema

4.9.2020. | 8:29
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZMA
GOLI OTOK KAO SIMBOL NIJE REPREZENTATIVAN ZA SVE ŽRTVE KOMUNISTIČKOG TOTALITARIZ
Likaplus.hr : Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

Osvajanje vlasti bez demokratskog legitimitet

29.7.2020. | 9:29
VLAST BEZ LEGITIMITETA I POTPORE VEĆINE NARODA
Likaplus.hr : Otvoreno pismo Plenkoviću

A demografija nije bitna?

Otvoreno pismo Plenkoviću

20.7.2020. | 5:41
Likaplus.hr : Pupovac i Plenković dobro se razumiju

Pupovac i Plenković dobro se razumiju

15.7.2020. | 21:06
Pupovac i Plenković dobro se međusobno razumiju! Milorad Pupovac godinama je u središtu pozornosti medija, javnosti i društvenog interesa svojim izjavama i tvrdnjama o političkoj i društvenoj neravnopravnosti i ugroženosti srpske nacionalne manjine, osudama ksenofobnih, ustašoid
Likaplus.hr : Ratni generali o "Za dom-spremni"

Ratni generali o "Za dom-spremni"

7.6.2020. | 23:29
Taj je pozdrav i na znaku kojeg su nosili pripadnici postrojbe HOS-a! Prema tome, bez obzira na određena stajališta nekih ljudi, pa i institucija, pozdrav je ubaštinjen utekovine našega Domovinskog, obrambenog i antifašističkog rata!Branitelji, koji su se tako pozdravljali nisu i
Bujica o pokušaju smjene ravnateljice Škole u Korenici
Likaplus.hr :
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Udruženi ...
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Rutava mladenka ...
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :