Ponedjeljak , 17.12.2018. | 09:32

Gospic

umjeren snijegumjeren snijeg

Temperatura

-4°

Tlak zraka

1020.1 hPa

Vlažnost

96 %

Senj

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1018.4 hPa

Vlažnost

64 %

Gospic

umjeren snijegumjeren snijeg

Temperatura

-4°

Tlak zraka

1020.1 hPa

Vlažnost

96 %

Senj

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1018.4 hPa

Vlažnost

64 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 21.11.2018. u 16:11
Prikaza: 132
Autor: Likaplus

Unatoč valjanom potpisu, Kuščević kaže NE

LS Županija : Unatoč valjanom potpisu, Kuščević kaže NE

GI Narod odlučuje iznijela nove dokaze o Kuščevićevoj prevari


"Građanskoj inicijativi Narod odlučuje javljaju se ljudi koji nakon uvida u potpise svjedoče da su Ministarstvo uprave i Apis radili na tome da referendumska inicijativa ne uspije”, rekla je Natalija Kanački, članica Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje.

 

"Potpuno je zabrinjavajuće da - otkako je krenulo individualno provjeravanje potpisa građana - da potpisi građana koji su dokazali da su dali svoj potpis i svoju namjeru za referendumom, i nakon uvida u potpise nisu uvaženi”, naglasila je Kanački i opisala slučaj birača kojemu su iz Ministarstva uprave odgovorili kako je njegov potpis za inicijativu Istina o Istanbulskoj te jedan potpis za inicijativu Narod odlučuje prihvaćen kao valjani, a drugi za inicijativu Narod odlučuje odbačen kao nevaljan zbog "nečitkog prezimena”. Kanači je navela kako su tri osobe, koje su sudjelovale u provjeri potpisa, čitale tri različite potpisne knjige - dvije osobe su jasno pročitale prezime od četiri slova - Zrno, a jedna nije. Postavlja se pitanje što se događa s prezimenima koja su kompliciranija od prezimena Zrno.

 

Tvrtko Krpina, koordinator GI Narod odlučuje iznio je sličan primjer kako je jedan birač prilikom upisivanja podataka slučajno iz mobitela prepisao OIB supruge, a ne svoj, što su operateri APIS-a i članovi Povjerenstva prilikom provjere mogli lako utvrditi te pretpostaviti kako je došlo do nenamjerne pogreške u upisivanju podataka. Mogli su proglasiti potpis valjanim s obzirom da je jasno izražena volja birača da se raspiše referendum - što je jedini uvjet valjanosti potpisa.


"Štoviše, valjanost potpisa je članovima Povjerenstva osobno potvrdio sam gospodin jučerašnjim dolaskom na uvid. Kada je tražio da mu se predoči zakonska osnova na temelju koje njegov potpis nije i neće biti priznat, nije dobio nikakav odgovor”, rekao je Krpina postavivši pitanje ministru što će biti sa svim onim nevažećim potpisima kada se ustanovi da su važeći. Jednako kao i gospodin Zrno, unatoč tome što je došao u Apis i dokazao da je to njegov potpis, njegov potpis je i dalje ostao - nevažeći.


"Ovi primjeri pokazuju kako su potpisi provjeravani manjkavo, manipulativno i samovoljno, na temelju proizvoljnih kriterija, a sve s ciljem da se opstruira volja hrvatskih birača i spriječi raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava”, rekao je Luka Mlinarić, koordinator GI Narod odlučuje, naglasivši kako se od 130 fizičkih osoba koje su se prijavile za uvid u navodno nevažeće potpise, njih nekoliko javilo inicijativi kako su im potpisi u potpunosti neopravdano ocijenjeni kao nevaljani. "Takvih primjera, za koje mi ne znamo, zasigurno još ima”, rekao je Mlinarić.

 

Mlinarić je zaključio kako statistički, navedena dva primjera čine 1,6% od 130 prijavljenih za uvid, a postotak neopravdano odbačenih potpisa je zasigurno veći. "Kada bismo tu statistiku preslikali na ukupni broj navodno nevažećih potpisa, pokazalo bi se da je prikupljeno sasvim dovoljno potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornog sustava.” Podsjetio je kako za prvo pitanje, prema Kuščevićevom izvješću, nedostaje svega 0,8%, odnosno oko 3000 potpisa, a za drugo oko 2%, odnosno oko 7000 potpisa.


Istaknuo je kako će potpuna revizija provjere broja navodno nevažećih potpisa pokazati Kuščevićevu prijevaru birača, ali se GI Narod odlučuje ne omogućavaju standardni uvjeti za reviziju - pristup cjelokupnom materijalu, a ne samo bazi potpisa u digitalnom obliku, detaljna provjera svakog navodno nevažeći potpis, vođenje evidencije, a prije svega - adekvatno vrijeme, sukladno vremenu koje je na raspolaganju imalo Ministarstvo uprave.

 

Dosta je maltretiranja hrvatskih birača od strane vlasti koja se boji volje i glasa naroda!


Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Udruge branitelja  sa županom Milinovićem

Podržavaju Proračun

Udruge branitelja sa županom Milinovićem

15.12.2018. | 11:16
Jučer je župan Milinović održao sastanak sa Udrugama proisteklim iz Domovinskog rata koje djeluju na županijskoj razini te im prezentirao proračun, a poglavito dio koji je vezan za financiranje Udruga
Likaplus.hr : Smijenite Kuščevića i raspišite referendum

Smijenite Kuščevića i raspišite referendum

11.11.2018. | 6:33
Bilač je podsjetila i na Kuščevićevu izjavu da se referendumom ne mijenja izborni sustav, koja je u suprotnosti s demokratskim standardima. “Sve ovo pokazuje nezakonit rad i nesposobnost aktualnog ministra Kuščevića koji je od početka provodio antireferendumsku kampanju i pokuša
Likaplus.hr : Sva zvona u Hrvatskoj zvone za Vukovar

18.studenog

Sva zvona u Hrvatskoj zvone za Vukovar

7.11.2018. | 17:58
Inicijativom „ZVON za Vukovar" obilježimo zajedno Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Pozivaju se sve crkve u RH da se priključe inicijativi te zvonom crkvenih zvona 18. studenog u 18 sati i 11 minuta obilježe ovaj dan
Likaplus.hr : HDZ-ova  vlast bezočno izigrava građane

Glas Koncila

HDZ-ova vlast bezočno izigrava građane

28.10.2018. | 19:17
Likaplus.hr : Kaznena prijava radi krađe potpisnih knjiga

Kuščeviću, Kuščeviću...

Kaznena prijava radi krađe potpisnih knjiga

28.10.2018. | 14:28
GI Narod odlučuje podnosi kaznenu prijavu zbog nestanka potpisnih knjiga
Likaplus.hr : 13 tisuća partizanskih mirovina???

Lažni partizani s 3 godine?

13 tisuća partizanskih mirovina???

25.10.2018. | 10:10
Ukinite lažne partizanske mirovine, još ih ima 13 tisuća, a rat završio prije 70 i više godina
Likaplus.hr : Plenković i Kušćević skrivaju potpise

Plenković i Kušćević skrivaju potpise

24.10.2018. | 10:15
Plenković i Kuščević sprječavaju ponovni pregled i brojanje potpisa
Likaplus.hr : Ova fotografija obišla svijet

Ima svoju priču

Ova fotografija obišla svijet

14.10.2018. | 21:59
Likaplus.hr : Klali su me, križ me spasio

Srpski zločini Vukovara

Klali su me, križ me spasio

13.10.2018. | 19:04
Likaplus.hr : Mi o ubijanju Hrvata, silovanjima,a Plenković

Mi o ubijanju Hrvata, silovanjima,a Plenković

12.10.2018. | 22:14
Mi o ubijanju, masakriranju, silovanju...za koje nitko nije odgovarao 26 gosdina, a Plenković govori i brine se o politiziranju skupa u Vukovaru. Njemu je bitna fotelja , a ne žrtve za Hrvatsku
Likaplus.hr : Plenković vodi Hrvatsku poput Sanadera

Plenković vodi Hrvatsku poput Sanadera

9.10.2018. | 19:34
Bujica je ekskluzivno objavila dijelove strogo čuvanog zapisnika sa dramatične sjednice Glavnog odbora i Predsjedništva HVIDRA-e na kojoj Josip Đakić manipulira sa invalidima i laže da Đuro Glogoški ne podržava skup u Vukovaru, dok Josip Periša gradonačelnika Penavu u više navrat
Likaplus.hr : Je li Plenković manipulira HVIDR-om?

Je li Plenković manipulira HVIDR-om?

26.9.2018. | 10:32
Jad i bijeda čelnika braniteljskih udruga. Tko neće 13.listopada na Prosvjed u Vukovar, ne mora i ne treba niti 18 studenog paliti svijeće u Vukovaru
Čudesan restoran u Lohovu-Bihać
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :