Nedjelja , 21.7.2019. | 07:10

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 10.1.2019. u 19:53
Prikaza: 553
Autor: Likaplus

Predsjednica LS županije

Nismo mi ništa odgovorni, nego župan

LS Županija : Nismo mi ništa odgovorni, nego župan

Poštovani,

Temeljem brojnih upita novinara, kao i upita zaposlenika Županije i zaposlenika Županijskih ustanova temeljenih na obavijesti Službe za financije Ličko-senjske županije upućene proračunskim korisnicima 4. siječnja 2019., kojom se moli da se ne isplaćuju plaće pošto Županijska skupština još nije raspuštena, priopćavam sljedeće:

Zapanjena sam ovakvim činom Županijskih službi koje su uputile "kvazi dopis/obavijest" koji prema mojem shvaćanju i poznavanju propisa to i nije, odnosno upućuje na namjerno ili nenamjerno kršenje zakonskih propisa. Tko uistinu stoji iza nepotpisanog i neovjerenog „kvazi dopisa/obavijesti" čija očita i jedina svrha jest zastrašivanje i obmana?!

Nameće se pitanje zašto je poslan, ako je istodobno bila dostupna i uputa Ministarstva uprave koju sam i ja dobila na uvid, gdje jasno stoji citirana odredba Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi prema kojoj Odluku o financiranju redovnih i nužnih rashoda i izdataka LSŽ-a donosi Župan do imenovanja povjerenika Vlade RH?

Čak i bez upute Ministarstva uprave, Župan je mogao temeljem čl. 70. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi donijeti tu Odluku o financiranju redovnih i nužnih rashoda i izdataka LSŽ-aza razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2019., već 2. siječnja 2019., a da ne govorim 4. siječnja 2019. kada je uputom Ministarstva uprave otklonjena svaka sumnja. Zašto to nije učinio tada, nego 7. siječnja 2019., ne znam?

Ali ono što se da iščitati, jest neznanje i nekoordiniranost između Župana i županijskih službi ili svjesno oglušivanje o zakonske propise i procedure. Jedini cilj ove radnje je stvaranja atmosfere straha za egzistenciju, kako kod zaposlenih u županiji tako i u ustanovama kojima je Županija osnivač, a to je krajnje neprimjereno i za svaku osudu.

Osim toga, ponovno se pokušala prokazati i staviti u negativni kontekst Županijska skupština zbog neusvajanja Proračuna te se insinuirati njezina odgovornost za neisplatu plaća proračunskim korisnicima, što nije točno.

Na kraju i nažalost, taj „kvazi dopis/obavijest" nije ništa drugo nego perfidno osmišljen pokušaj unošenja nemira, straha za egzistenciju, manipulacije i prebacivanja odgovornosti na Županijsku skupštinu da bi taj netko tko stoji iza njega politički profitirao.

Ovakvi postupci narušavaju ugled i kredibilitet Županije kao institucije te odaju nebrigu o suštinskoj važnosti i fokusiranosti Župana i Županije na prosperitet i razvoj za dobrobit svih građana od kojih smo i izabrani.

 

S poštovanjem,

Predsjednica Županijske skupštine Nada Marijanović, mag. ing. silv.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Plenkovićev HDZ strmoglavo pada u Lici

Plenkovićev HDZ strmoglavo pada u Lici

8.7.2019. | 6:55
Plenkovićev HDZ strmoglavo pada u Lici
Likaplus.hr : Laži SPC-a - Valerijanov memorandum

Laži SPC-a - Valerijanov memorandum

27.6.2019. | 11:18
Valerijanov memorandum je dokument Srpske Pravoslavne Crkve izdan 24. lipnja 1941. godine, kao potpora i propagandna poluga Dokumentu Stevana Moljevića „Homogena Srbija", koji je zahtijevao uspostavu Velike Srbije izvršenjem genocida nad Hrvatima.
Likaplus.hr : Za Dan državnosti nema koncerta

A za Dan antifašizma ima

Za Dan državnosti nema koncerta

25.6.2019. | 22:11
Korenica- Čudna je logika općinske vlasti u Korenici. Za Dan antifašizma bio je predviđen koncert Nine Belana ispred Općine, a za Dan državnosti večeras ništa. O čudnom odnosu prema najvažnijem državnom blagdanu Danu državnosti svjedoči i tekst na stranicama Općine Plitvička Jez
Likaplus.hr : Škoro pobjeđuje Kolindu i Milanovića

Pomutnja u anketama

Škoro pobjeđuje Kolindu i Milanovića

24.6.2019. | 9:08
Likaplus.hr : Tražimo od Ustavnog suda

Narod odlučuje

Tražimo od Ustavnog suda

19.6.2019. | 16:58
Likaplus.hr : Na Tijelovo, 20.lipnja, na Laudato TV

Koncert Progledaj srcem ...

Na Tijelovo, 20.lipnja, na Laudato TV

15.6.2019. | 21:56
Likaplus.hr : Izborni zakon pogoduje HDZ-u i SDP-u

Izborni zakon pogoduje HDZ-u i SDP-u

14.6.2019. | 8:04
Sadašnji izborni sustav pogoduje HDZ-u i SDP-u - zato koče njegovu promjenu
Likaplus.hr : Vlada još ne želi Hrvatsku pravoslavnu crkvu

Da se ne zamjeri Pupovcu?

Vlada još ne želi Hrvatsku pravoslavnu crkvu

11.6.2019. | 19:39
Likaplus.hr : "Biseri" protuprosvjednika na Hodu za život

Pogledajte izjave

"Biseri" protuprosvjednika na Hodu za život

29.5.2019. | 11:27
Intervju s militantnim protu–prosvjednicama Hoda za život – Pogledajte prostačke bisere Domagoj Pintarić je u subotu intervjuirao militantne protu–prosvjednice Hoda za život. Pogledajte reportažu koju je snimio i poslušajte kakve je sve prostačke bisere doživio od tih tzv. 'akti
Likaplus.hr : Kustića zabolila glava od pada podrške HDZ-u

Opet otkazao Skupštinu

Kustića zabolila glava od pada podrške HDZ-u

28.5.2019. | 18:52
Kustića zabolila glava od pada podrške HDZ-u
Likaplus.hr : Je li HDZ financirao kampanju SDSS-a?

Je li HDZ financirao kampanju SDSS-a?

27.5.2019. | 21:08
Je li HDZ financirao kampanju SDSS-a?
Likaplus.hr : Zašto Plenkovićev HDZ ne mari za Liku?

Zašto Plenkovićev HDZ ne mari za Liku?

24.5.2019. | 10:10
HDZ se danas odnosi maćehinski prema Ličko-senjskoj županiji i njezinim stanovnicima. Puna usta su bila Andreja Plenkovića o Lici pred one izbore, krivnjom HDZ izazvani prijevremeni izbori za Skupštinu, a sada predsjednik Županijske skupštine iz reda HDZ Marijan Kustić ne odaziv
SK3 SEPTIK- za SEPTIČKE JAME
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :