Petak , 16.4.2021. | 17:45

Politika

Objavljeno: 25.3.2021. u 19:50
Prikaza: 201

Mitomanija iz Srbije i pjevač četništva

LS Županija : Mitomanija iz Srbije i pjevač četništva
VIDEO! DR. IVICA ŠOLA EKSKLUZIVNO ZA BUJICU: "Dosta je više te mitomanije sa istoka, neka Bozanić i Crkva počnu raditi svoj posao!”
DR. STJEPO BARTULICA (DP): "Stepinac je za mene već svetac, a Porfirije nastavlja sa srpskim lažima i falsifikatima!"
"Ako je Vatikanu stalo do ekumenizma s crkvom koja ekumanizam smatra herezom, onda neka Vatikan preko leđa Hrvata, kao nekad preko leđa Ukrajinaca, to radi,” ogorčeno je rekao dr. Šola u Bujici, komentirajući najnovije napade na Alojzija Stepinca: "To treba riješiti institucionalno jednom za vjeke vjekova, na razini Crkve jer se radi o državnoj sigurnosti, to je stvar Andreja Plenkovića, Josipa Bozanića i Vatikana! Pustimo Srbe, oni jako dobro rade svoj posao, a Katolička crkva, zajedno s Vatikanom i s Hrvatskom državom, sa SOA-om, jednostavno tome mora stati na kraj!”
Reakcije povodom istupa patrijarha SPC-a Porfirija na HRT-u, u udarnom terminu, na blagdan Svetog Josipa, ne jenjavaju. Napade na kardinana Alojzija Stepinca, s posebnim osvrtom na njegova pisma Papi Piu XII. u emisiji Bujica Z1 televizije prokomentirao je sveučilišni profesor, teolog i kolumnist Slobodne Dalmacije, dr. Ivca Šola. U Bujicu se javio uživo, s puta iz Zagreba prema Osijeku, te poslao do sada najoštrije poruke vrhu SPC-a, a nije štedio ni svjetovne i crkvene vlasti u Zagrebu, ali i Vatikanu.
Profesor Šola je najprije ustvrdio da su se Srpska pravoslavna crkva i srpska država "infiltrirale u Vatikan s ciljem podrivanja Stepinca”, a onda je prozvao povjesničara Hrvoja Klasića, koji je na jednom portalu objavio veliki tekst o Stepinčevim pismima, s citatima na talijanskom jeziku: - Službeni jezik Katoličke crkve tih godina bio je latinski, a ne talijanski! Ne znam odakle Klasiću pisma na talijanskom, kada je službeni jezik sve do Prvog vatikanskog koncila bio latinski!
ŠOLA OTKRIVA: "KLASIĆ OBJAVLJUJE NEŠTO NA TALIJANSKOM, A SLUŽBENI JEZIK JE BIO LATINSKI!”
Šola smatra da se "na ovaj način ne treba boriti sa srpskim lažima”: - Kada su izgubili u mješovitoj komisiji, oni su se žalili Arthuru, predsjedniku papinskog Instituta za povijesne znanosti da nemaju pristup Piu XII., a to je bila laž. Reći ću vam tko je bio i imao pristup. To je Miloslav Đoković i opusdeovac kojeg je Opus Dei odbacio jer se sukobio sa subraćom, a to vam je čovjek koji se preziva Del Era. Oni su imali pristup prije židovske zajednice arhivima Pia XII. Nisu našli ništa - i komisija je završila sa zaključkom da nisu našli ništa!
I što se sada radi – nastavio je dr. Šola: - Sada se radi dupli pas. Od 1981. godine SPC stvara razne falsifikate koji su u tijeku kanonizacije od povjesničara bili demantirani. Klasić donosi nešto na talijanskom, a službena korespodencija je '41. bila na latinskom. Otkud sad najednom talijanski?! To je prva stvar. To nije prvi puta, ključ je samo nama baciti lopticu da se mi bavimo njima…
I onda je Šola skinuo rukavicu: - Porfirije nešto ima, Dragan Nikolić - Prle je imao katastrofalan intervju. I Klasiću kao povjesničaru, postavljam pitanje - ako si izašao s tim, reci mi broj kutije, broj arhiva i broj dokumenta! To kuhanje žabe, malo po malo puštaš, a nemaš zapravo ništa! To je jednostavno provociranje cijelo vrijeme memoranduma SANU, gdje su glavna meta Stepinac i Jasenovac! Ali, dok oni ne objave broj kutije, broj dokumenta i sve ono što je u historiografiji, a to Klasić mora znati, abeceda metodologije, ne treba uopće raspravljati o tome. Klasić objavljuje nešto na talijanskom, a službeni jezik je, a i sam tajnik Vraneković je to potvrdio, bila na latinskom.


ŠOLA OGORČEN NA VLASTI U ZAGREBU ZBOG SRPSKIH LAŽI O STEPINCU: "NEKA BOZANIĆ I CRVKA IZVOLE RADITI SVOJ POSAO!”
Dr. Šola je spomenuo i poznatu Židovku Esther Gitman: - Gospođa Gitman je odmah reagirala i rekla: "Čekaj, otkud sad na talijanskom, kadA je službeni jezik latinski?!” Zapitala se, što su sad to oni našli… Tijekom rada mješovite komisije, dvije osobe - Miloslav Đoković i Thomaso Del Era - dobili su pristup arhivima, komisija je zaključena i monsignior Arthuro, šef papinskog Instituta za povijesne znanosti je stalno vikao; Dajte dokumente! Dokumete nisu dali, a sada najednom Porfirije ima dokumente!
"Ovo više ne može rješvati ni Ivica Šola, ni Stjepo Bartulica ni novinari, konačno je došao čas da reagiraju kardinal Bozanić, Hrvatska biskupska konfernecija, znači institucionalno, i Vatikan,” otvoreno je rekao ugledni teolog: "Nakon što je Arthuro shvatio da Srbi lažu tijekom rada komisije, jer je vikao; Dokumenti, dokumenti, dokumenti - a oni nisu donijeli niti jedan dokument tijekom cijelog zasjedanja - sada treba skinuti rukavicu i reći dosta je više hrvatskih institucija - i Bozanića i Katoličke crkve, neka izvole oni raditi posao koji radim ja!”
PISMA O KOJIMA GOVORE KLASIĆ I PORFIRIJE, ŠOLA USPOREDIO S ONIMA O KOJIMA SU GOVORILI PILSEL I IRINEJ…
Šola je, u vrlo emotivnom tonu, nastavio prozivati: - Neka izvole zamoliti Porfirija, a ne se više skiravti iza ekumenizma! Ovako, da mi to medijski radimo, to apsolutno nema smisla! Nazovite Esther Gitman, Židovku, ona je prva reagirala i rekla; Ma, kakav talijanski, otkud to Hrvoje Klasić zna?!
Onda je prozvao i Dragu Pilsla: - To su kao ona Pilselova pisma, koja je dobio od patrijarha Irineja, isto nemaju broja arhiva, nema ničega... Oni nisu ništa našli! Moram još jednom ponoviti, dvije osobe su dobile priliku imati pristup arhivu Pia XII. i nisu našli ništa.
Kada je Porfirije bio u Zagrebu, bio je za Stepinca – otkriva Šola: - Rekao je "Naša crkva naši sveci, vaša crkva vaši sveci.” I sada odlazi u Beograd i opet nekakvi dokumenti! Tih dokumenata od 1981. godine, a to je 40 godina odkada je počeo proces Stepinčeve beatifikacije, odnosno kanonizacije, slano je mnoštvo, ali su jednostavno bili neautentični.
ŠOLA: "PORFIRIJE OKO SEBE OKUPLJA JUGOSLAVENE, DA MUTE VODU!”
"Svrha Porfirija i ekipe koju on okuplja oko sebe, Jugoslavena među kojima je i Hrvoje Klasić, je zamutiti vodu,” smatra Ivica Šola: "Konačno moraju Bozanić, Hrvatska biskupska konferencija i Vatikan reagirati! Pozivam ovdje ljude u Vatikanskom arhivu, a ako oni neće, onda ću ja… Pozivam Porfirija, koji je isto znanstvenik i profesor teologije, neka mi donesu kutiju i dokument i nek' ga jednostavno predstavi javnosti! Takvih dokumenata je bila masa od '81. godine i svi su bili falsifikati, sve falsifikati, nije bilo ničega!”
Evo vam u Zagrebu Porfirije jedan, evo vam sad u Beogradu drugi – ogorčeno je govorio profesor: - Ne može on iznad memoranduma SANU-a, gdje su meta Stepinac i Jasenovac, gdje je cilj kriminalizacija Hrvatskog naroda i stvaranje 'srpskog sveta'. Ovo je projekt stvaranja 'srpskog sveta' nakon velike Srbije, to Je cijela priča, nema tu neke velike filozofije!
ŠOLA: "MI SMO DILETANTI, A OMČA OKO VRATA NAM JE KOALICIJA PLENKOVIĆ - PUPOVAC!”
I HRT sudjeluje u tom planu – bio je jasan dr. Šola: - Za razliku od SANU-a i za razliku od srpskih službi, mi smo diletanti! Nama je velika omča oko vrata sada koalicija Plenković - Pupovac. No, situacija je urgentna i mora se hitno rješavati. Ne mogu k'o budala zvati Vatikan i svoje privatne veze potezati da bih rekao ljudima o čemu se radi, to mora institucionalno odraditi HBK. Nije to stvar novinara, nije to stvar profesora, to je stvar Plenkovića, uzoritog kardinala Bozanića i to je stvar Vatikana. Srbi kupuju hravtske medije, ulaze nam duboko u Hrvatsku, kao da se vraćamo u 1918. godinu, to nije dobro!
Ovo je posao za Vatikan i Hrvatsku biskupsku konferenciju – zaključio je još jednom Ivica Šola: - Ovo treba rIješiti institucionalno jednom za vjeke vjekova, na razini Crkve jer se radi o državnoj sigurnosti. Porfirije je čovjek medija, koji je u Srbiji bio zadužen za dodjelu koncesija i to je stvar Andreja Plenkovića, Josipa Bozanića i Vatikana! Pustimo Srbe, oni jako dobro rade svoj posao, a Katolička crkva, zajedno s Vatikanom i s Hrvatskom državom, sa SOA-om, jednostavno tome mora stati na kraj!
"Ako je Vatikanu stalo do ekumenizma s crkvom koja ekumanizam smatra herezom, onda neka Vatikan preko leđa Hrvata, kao nekad preko leđa Ukrajinaca, to radi,” ljutito je završio javljanje uživo u Bujicu prof. dr. Ivica Šola: "Ja ću ostati katolik dok sam živ. Ovdje je sada kap prelila čašu s 'klasićima' koji objavljuju nekakve dokumente bez ičega, gdje imate novinara Nikolića koji objavljuje intervju u kojem ne postavlja podpitanja – toga je više dosta! Neka nas naše institucije više riješe tog tereta mitomanije s istoka!
DR. STJEPO BARTULICA (DP): "Stepinac je za mene već svetac, a Porfirije nastavlja sa srpskim lažima i falsifikatima!"
Neka pisma kojima su pokušavali kompromitirati Stepinca potvrđena su kao loš falsifikat, zato ne treba vjerovati Porfiriju, a to što radi SPC je ugrožavanje naše nacionalne sigurnosti – izjavio je u Bujici, na Z1 televiziji, dr. Stjepo Bartulica, profesor na Hrvatskom katoličkom sveučilištu i predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta u Hrvatskom državnom saboru: - Čak je i Milovan Đilas priznao da su optužbe na račun Alojzija Stepinca bile lažne, a komunistički proces protiv njega namješten.
U razgovoru s novinarkom Bujice general-bojnik Ivan Tolj žestoko je prozvao odgovorne na Prisavlju i vladajuću politiku zbog Porfirijevog nastupa na HRT-u, gdje je na blagdan sv. Josipa blatio blaženog Stepinca!
Dr. Zlatko Hasanbegović je za Bujicu analizirao Porfirijevo političko-vjersko promaknuće: "Vučić je na vrh SPC-a postavio vuka u janjećoj koži – Prvoslava Perića!"
Dr. Stjepo Bartulica je u drugom dijelu emisije najavio da će se Domovinski pokret priključiti novoj europskoj političkoj grupaciji, koju će s Poljacima osnovati Viktor Orban, nakon što je napustio Plenkovićev, Vučićev i Merkeličin EPP!

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Poticaji, kuća, a hoće još jednu u Korenici

SDSS načelnik

Poticaji, kuća, a hoće još jednu u Korenici

16.4.2021. | 10:53
Načelnik u imovinsku upisao kuću, OPG i dobiva poticaje. Na listi je za stambeno zbrinjavanje
Likaplus.hr : Marijan Kustić zahvaljuje vijećnicima

Županijska skupština

Marijan Kustić zahvaljuje vijećnicima

14.4.2021. | 21:38
Likaplus.hr : Dobra vijest iz Ličko senjske županije

novčana potpora

Dobra vijest iz Ličko senjske županije

12.4.2021. | 6:01
Likaplus.hr : Podižem tužbu protiv Srpske pravoslavne crkve

General HOS-a Prkačin

Podižem tužbu protiv Srpske pravoslavne crkve

12.4.2021. | 5:23
Likaplus.hr : SDSS ne mari za distancu na skupu

Nisu svi jednaki

SDSS ne mari za distancu na skupu

12.4.2021. | 5:14
Likaplus.hr : Stipe Lukač,kandidat za župana, na Plitvicama

Domovinski pokret

Stipe Lukač,kandidat za župana, na Plitvicama

8.4.2021. | 14:56
dr.Stipe Lukač,kandidat za župana Domovinskog pokreta na Plitvicama
dr.Stipe Lukač,kandidat za župana Domovinskog pokreta na Plitvicama
Likaplus.hr : Mladi u Gospiću nemaju perspektivu

Domovinski pokret Grada

Mladi u Gospiću nemaju perspektivu

7.4.2021. | 9:16
Likaplus.hr : Evo, zašo je HSU odbio koaliciju s LiPO

Ostaju uz HDZ

Evo, zašo je HSU odbio koaliciju s LiPO

4.4.2021. | 18:04
Likaplus.hr : Dr Lukač ide za župana Ličko senjske županije

Domovinski pokret

Dr Lukač ide za župana Ličko senjske županije

24.3.2021. | 16:32
Likaplus.hr : Tko je dr. Lukač kandidat za župana?

Domovinski pokret

Tko je dr. Lukač kandidat za župana?

23.3.2021. | 19:17
Likaplus.hr : Uhićeni Srbi za protuhrvatske grafite

Uhićeni Srbi za protuhrvatske grafite

22.3.2021. | 6:20
VUKOVAR: Uhićeni Srbi odgovorni za protuhrvatske grafite u Borovu Naselju!
VUKOVAR: Uhićeni Srbi odgovorni za protuhrvatske grafite u Borovu Naselju!
Likaplus.hr : Otac Tomaševića podržao Domovinski pokret

Otac Tomaševića podržao Domovinski pokret

15.3.2021. | 6:59
Kandidate Domovinskog pokreta podržala je i stranka Projekt Domovina, nazočan je bio predsjednik Mate Barun, ali i iz iste stranke Smiljan Tomašević, otac Tomislava Tomaševića, kandidata stranke Možemo za gradonačelnika Zagreba.-piše narod.hr
Likaplus.hr : LiPO i u Donjem Lapcu

LiPO i u Donjem Lapcu

15.3.2021. | 6:40
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :