Ponedjeljak , 19.11.2018. | 02:30

Gospic

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1016.6 hPa

Vlažnost

83 %

Senj

vedro, vjetrovitovedro, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1014.2 hPa

Vlažnost

67 %

Gospic

potpuno oblačnopotpuno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1016.6 hPa

Vlažnost

83 %

Senj

vedro, vjetrovitovedro, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1014.2 hPa

Vlažnost

67 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 4.9.2018. u 23:03
Prikaza: 393
Autor: Likaplus

Ministar Kuščević:Zakon to sam ja!

LS Županija : Ministar Kuščević:Zakon to sam ja!

Odgovor Kuščeviću: Ako u zakonu nema uporišta za promatranje, onda nema ni za brojanje potpisa!

GI Narod odlučuje je na konferenciji za medije u utorak izvijestila o pritiscima koje policija na području Splitsko-dalmatinske županije vrši na građansku inicijativu.

 

"Iz policijskih postaja Splitsko-dalmatinske županije su tražili da im GI Narod odlučuje dostavi popis lokacija izjašnjavanja građana na njihovom području, iako smo sve lokacije prijavili policiji prije samog procesa prikupljanja potpisa” rekla je Jelena Teklić, članica Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje te dodala da je "policija odbila poslati službeni upit elektronskom poštom”.

 

"Ovakve pozive policije možemo protumačiti jedino kao još jedan pokušaj pritiska na građansku inicijativu Narod odlučuje te nastavak pokušaja opstrukcije referendumskog procesa i zastrašivanja građana. Ovo je samo još jedan dokaz koliko je ovaj referendum neophodanjer će, ako tako odluče hrvatski građani, promijeniti način biranja zastupnika u Hrvatski sabor i smanjiti moć šefova političkih stranaka, poput g. Plenkovića”, istaknula je Teklić.

 

Darko Varnica, odvjetnik i podupiratelj građanske inicijative, komentirao jeslužbeni odgovor ministra Kuščevića GI Narod odlučuje kojim nije dopustio promatranje brojanja potpisa:

 

"Ministar Kuščević govori da nema uporišta u Zakonu o referendumu kako bi promatrači mogli promatrati tijek utvrđivanja vjerodostojnosti i broja potpisa, ali pritom zaboravlja da važeći Zakon o referendumu, na kojega se poziva,također ne sadrži odredbu po kojoj bi Vlada ili Ministarstvo uprave ili bilo koje drugo tijelo trebalo prebrojiti i provjeriti potpise za referendum nakon što su predani Saboru.

 

Pozivamo ministra Kuščevića da prihvati zahtjev GI Narod odlučuje da promatra tijek procesa provjere vjerodostojnosti i broja potpisa”, rekao je Varnica.

 

Ako ministar Kuščević ustraje u tome da se promatranje ne može dopustiti jer za to ne postoji uporište u Zakonu o referendumu, onda ni njegovo Ministarstvo ne može legitimno brojati potpise jer ni za to nema zakonskog uporišta - stoga je jedini sljedeći korak sukladan Zakonu da Sabor raspiše referendum, istaknuo je Varnica.

 

Sanja Bilač, članica Organizacijskog odbora, je poručila: "Ministarstvo uprave nema legitimitet provjere broja i vjerodostojnosti potpisa -to je prema Zakonu o referendumu isključivo pravo Organizacijskog odbora GI Narod odlučuje. Plenkovićeva Vlada je nedemokratska jer opstruira referendum i onemogućava narodu pravo na odlučivanje koje mu je zajamčeno Ustavom.”

 

Na pitanje novinarke jesu li ispoštovali sve kriterije glede prijave lokacija, Bilač je odgovorila da je prema Zakonu o referendumu Organizacijski odbor dužan najkasnije 5 dana prije samog procesa prikupljanja potpisa obavijestiti policiju o mjestima prikupljanja potpisa ne zato da bi policija pratila ta mjesta većisključivo u svrhu očuvanja javnog reda i mira.

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Smijenite Kuščevića i raspišite referendum

Smijenite Kuščevića i raspišite referendum

11.11.2018. | 6:33
Bilač je podsjetila i na Kuščevićevu izjavu da se referendumom ne mijenja izborni sustav, koja je u suprotnosti s demokratskim standardima. “Sve ovo pokazuje nezakonit rad i nesposobnost aktualnog ministra Kuščevića koji je od početka provodio antireferendumsku kampanju i pokuša
Likaplus.hr : Sva zvona u Hrvatskoj zvone za Vukovar

18.studenog

Sva zvona u Hrvatskoj zvone za Vukovar

7.11.2018. | 17:58
Inicijativom „ZVON za Vukovar" obilježimo zajedno Dan sjećanja na žrtvu Vukovara Pozivaju se sve crkve u RH da se priključe inicijativi te zvonom crkvenih zvona 18. studenog u 18 sati i 11 minuta obilježe ovaj dan
Likaplus.hr : HDZ-ova  vlast bezočno izigrava građane

Glas Koncila

HDZ-ova vlast bezočno izigrava građane

28.10.2018. | 19:17
Likaplus.hr : Kaznena prijava radi krađe potpisnih knjiga

Kuščeviću, Kuščeviću...

Kaznena prijava radi krađe potpisnih knjiga

28.10.2018. | 14:28
GI Narod odlučuje podnosi kaznenu prijavu zbog nestanka potpisnih knjiga
Likaplus.hr : 13 tisuća partizanskih mirovina???

Lažni partizani s 3 godine?

13 tisuća partizanskih mirovina???

25.10.2018. | 10:10
Ukinite lažne partizanske mirovine, još ih ima 13 tisuća, a rat završio prije 70 i više godina
Likaplus.hr : Plenković i Kušćević skrivaju potpise

Plenković i Kušćević skrivaju potpise

24.10.2018. | 10:15
Plenković i Kuščević sprječavaju ponovni pregled i brojanje potpisa
Likaplus.hr : Ova fotografija obišla svijet

Ima svoju priču

Ova fotografija obišla svijet

14.10.2018. | 21:59
Likaplus.hr : Klali su me, križ me spasio

Srpski zločini Vukovara

Klali su me, križ me spasio

13.10.2018. | 19:04
Likaplus.hr : Mi o ubijanju Hrvata, silovanjima,a Plenković

Mi o ubijanju Hrvata, silovanjima,a Plenković

12.10.2018. | 22:14
Mi o ubijanju, masakriranju, silovanju...za koje nitko nije odgovarao 26 gosdina, a Plenković govori i brine se o politiziranju skupa u Vukovaru. Njemu je bitna fotelja , a ne žrtve za Hrvatsku
Likaplus.hr : Plenković vodi Hrvatsku poput Sanadera

Plenković vodi Hrvatsku poput Sanadera

9.10.2018. | 19:34
Bujica je ekskluzivno objavila dijelove strogo čuvanog zapisnika sa dramatične sjednice Glavnog odbora i Predsjedništva HVIDRA-e na kojoj Josip Đakić manipulira sa invalidima i laže da Đuro Glogoški ne podržava skup u Vukovaru, dok Josip Periša gradonačelnika Penavu u više navrat
Likaplus.hr : Je li Plenković manipulira HVIDR-om?

Je li Plenković manipulira HVIDR-om?

26.9.2018. | 10:32
Jad i bijeda čelnika braniteljskih udruga. Tko neće 13.listopada na Prosvjed u Vukovar, ne mora i ne treba niti 18 studenog paliti svijeće u Vukovaru
Čudesan restoran u Lohovu-Bihać
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :