Petak , 19.10.2018. | 02:57

Gospic

umjereno oblačnoumjereno oblačno

Temperatura

11°

Tlak zraka

1018.7 hPa

Vlažnost

92 %

Senj

pretežno oblačno, vjetrovitopretežno oblačno, vjetrovito

Temperatura

21°

Tlak zraka

1015.6 hPa

Vlažnost

49 %

Gospic

umjereno oblačnoumjereno oblačno

Temperatura

11°

Tlak zraka

1018.7 hPa

Vlažnost

92 %

Senj

pretežno oblačno, vjetrovitopretežno oblačno, vjetrovito

Temperatura

21°

Tlak zraka

1015.6 hPa

Vlažnost

49 %

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 6.10.2018. u 9:10
Prikaza: 87
Autor: Likaplus

Ministar Kuščević u sukobu interesa?

LS Županija : Ministar Kuščević u sukobu interesa?

GI Narod odlučuje: Tužili smo ministra Kuščevića zbog očitog sukoba interesa

 

"Građanska inicijativa Narod odlučuje je Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa podnijela prijavu sukoba interesa ministra uprave, g. Kuščevića”, rekla je na konferenciji za medije dr. Natalija Kanački, članica Organizacijskog odbora Građanske inicijative Narod odlučuje.

 

Smatramo kako je ministar Kuščevićosobno, obavljajući koordinaciju provjere broja i vjerodostojnosti potpisa,u sukobu interesa s obzirom da je u više navrata kao ministar javno iznosio negativan stav protiv GI Narod odlučuje te u javnost iznosio lažne optužbe protiv inicijative,stoga postoji opravdana sumnja da njegov privatni interes utječe na njegovu nepristranost u obavljanju javne dužnosti,rekla je Kanački.

 

Luka Mlinarić, koordinator inicijative, je naglasio kako je ipremijer Plenković, kao predsjednik stranke čiji je g. Kuščević politički tajnik, u više navrata javno istaknuo svoje protivljenje inicijativi Narod odlučuje i promjeni izbornog sustava.

 

"To dodatno potvrđuje činjenicu kako ministar Kuščević zastupa osobne i stranačke interese kada je u pitanju referendumska inicijativa za promjenu izbornog sustava”, rekao je Mlinarić.

 

Činjenica je i kako se referendumskom inicijativom Narod odlučuje predlaže promjena izbornog sustava, odnosno način na koji će ubuduće biti birani zastupnici u Hrvatski sabor te, posredno tome, formirana Vlada.Stoga, postoji osnovana sumnja da navedene medijske izjave i postupanje ministra Kuščevića predstavljaju privatni interes ministrakojim nastoji onemogućiti referendum jer bi se raspisivanjem referenduma znatno ugrozila njegova pozicija kao javnog dužnosnika,istaknula je Kanački.

 

GI Narod odlučuje poziva Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesadapokrene postupak protiv ministra Kuščevićate poduzme Zakonom propisane mjere.

 

Na pitanje novinara tko bi umjesto ministra Kuščevića trebao biti koordinatorprovjere potpisa, dr. Kanački je odgovorila kako su tražili da provjeru vjerodostojnosti i broja potpisa provjerava DIP kao neovisno i nepristrano tijelo, ali prijedlog nije bio usvojen.

 

Na pitanje novinara što je konkretno zasmetalo Narod odlučuje u izjavama ministra Kuščevića, Luka Mlinarić je odgovorio: "Ministar Kuščević jeu više navrata iznosio lažne optužbe o inicijativinavodeći kako smo djelovali protuzakonito, prikupljali potpise nakon roka na mjestima koja nisu prijavljena, pomoćnik ministra Kuščevića, gospodin Nakić je iznio optužbu da su potpise davale devetomjesečne bebe i umrli, optužio je inicijativu da smo bezobrazni i nepristojni jer smo tražili promatrače.To su samo neke od medijskih izjava ministra Kuščevića koji je time sebe jasno svrstao na suprotstavljenu stranui smatramo da je razumno pretpostaviti da će svoj privatni interes nametati u procesu provjere potpisa.”

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Ova fotografija obišla svijet

Ima svoju priču

Ova fotografija obišla svijet

14.10.2018. | 21:59
Likaplus.hr : Klali su me, križ me spasio

Srpski zločini Vukovara

Klali su me, križ me spasio

13.10.2018. | 19:04
Likaplus.hr : Mi o ubijanju Hrvata, silovanjima,a Plenković

Mi o ubijanju Hrvata, silovanjima,a Plenković

12.10.2018. | 22:14
Mi o ubijanju, masakriranju, silovanju...za koje nitko nije odgovarao 26 gosdina, a Plenković govori i brine se o politiziranju skupa u Vukovaru. Njemu je bitna fotelja , a ne žrtve za Hrvatsku
Likaplus.hr : Plenković vodi Hrvatsku poput Sanadera

Plenković vodi Hrvatsku poput Sanadera

9.10.2018. | 19:34
Bujica je ekskluzivno objavila dijelove strogo čuvanog zapisnika sa dramatične sjednice Glavnog odbora i Predsjedništva HVIDRA-e na kojoj Josip Đakić manipulira sa invalidima i laže da Đuro Glogoški ne podržava skup u Vukovaru, dok Josip Periša gradonačelnika Penavu u više navrat
Likaplus.hr : Je li Plenković manipulira HVIDR-om?

Je li Plenković manipulira HVIDR-om?

26.9.2018. | 10:32
Jad i bijeda čelnika braniteljskih udruga. Tko neće 13.listopada na Prosvjed u Vukovar, ne mora i ne treba niti 18 studenog paliti svijeće u Vukovaru
Likaplus.hr : Glas za Plenkovićev HDZ-glas za SDSS

Glas za Plenkovićev HDZ-glas za SDSS

18.9.2018. | 7:42
Glas za Plenkovićev HDZ je glas za SDSS i Milorada Pupovca
Likaplus.hr : “Hrvati -to su najbolji vojnici svijeta"

Napoleon o Hrvatima

“Hrvati -to su najbolji vojnici svijeta"

15.9.2018. | 16:29
Napoleon:“Hrvati, jučer sam se osobno uvjerio u vašu hrabrost. Stekli ste slavu i neumrlu čast!“,“Ja nisam nikada imao hrabrijih i boljih vojnika.“,“Hrvati to su najbolji vojnici svijeta. Kad bih imao samo 100.000 Hrvata, osvojio bih čitav svijet“
Likaplus.hr : Plenkoviću važniji Pupovac i SDSS od Penave

Plenkoviću važniji Pupovac i SDSS od Penave

14.9.2018. | 10:04
Nakon što se riješio desničara dr Darka Milinovića, Plenković se želi riješiti i desničara u Vukovaru, gradonačelnika Penave.Plenkoviću važniji Pupovac i SDSS od gradonačelnika Penave.
Likaplus.hr : Vlada ne smije zaustavljati referendum

Vlada ne smije zaustavljati referendum

12.9.2018. | 22:32
“Građanska inicijativa Narod odlučujeinformirala je svih 750 zastupnika Europskog parlamentai strane veleposlanike u Hrvatskojo presedanskom opstruiranju referenduma i demokracije u Hrvatskoj od strane Vlade RH”, rekla je Blaženka Kulić, koordinatorica GI Narod odlučuje za Primor
Likaplus.hr : Političke manipulacije s brojanjem potpisa

Narod odlučuje

Političke manipulacije s brojanjem potpisa

8.9.2018. | 20:50
Likaplus.hr : Ministar Kuščević:Zakon to sam ja!

Ministar Kuščević:Zakon to sam ja!

4.9.2018. | 23:03
Odgovor Kuščeviću: Ako u zakonu nema uporišta za promatranje, onda nema ni za brojanje potpisa!
Likaplus.hr : Grmoja žestoko po ministru Kuščeviću

Još ne broji glasove

Grmoja žestoko po ministru Kuščeviću

30.8.2018. | 22:27
Likaplus.hr : Kustiću smeta isticanje Like?

Kustiću smeta isticanje Like?

29.8.2018. | 18:29
Marijan Kustić je postao poznat kada je ušao kao zamjena dr Milinovića u Hrvatski sabor i kada je nakon što je Milinović odbio podržati Istanbulsku konvenciju, on se na susretu sa Plenkovićem u Gospiću, a da ga nitko nije niti pitao za stav, istupio i rekao da on podržava Konvenc
Likaplus.hr : Za stranku mogu promatrači,Jandrokoviću?

Narod odlučuje

Za stranku mogu promatrači,Jandrokoviću?

29.8.2018. | 14:31
Ako vrh HDZ-a ne vjeruje svojim unutarstranačkim tijelima, zašto bi građani vjerovali državnim tijelima kojima HDZ upravlja? Građanska inicijativa Narod odlučuje je već dva puta, 3. i 23.8. zatražila da joj se omogući promatranje brojanja potpisa jer su državna tijela, Ministarst
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :