Srijeda , 3.6.2020. | 13:36

Politika

Objavljeno: 1.12.2019. u 15:24
Prikaza: 920
Autor: Likaplus/Pero Aračić

I u Općini koeficijenti nadmašuju učiteljske

LS Županija : I u Općini  koeficijenti nadmašuju učiteljske
Ovih dana mediji su puni natpisa kako se učitelji bune radi koeficijenata. Što su to koeficijenti i zašto su tako važni? Jednostavno to znači da ako mag ekonomije radi u školstvu u računovodstvu i ima VSS , njegov koeficijent je 1,232, a ako radi sa istom stručnom spremom recimo u Općini Plitvička Jezera imat će koeficijent 1,85.

 Taj se koeficijent množi sa osnovicom 5.695,87 kuna bruto. 
 Komunalni redar, viši referent, u Općini Plitvička Jezera ima koeficijent 1,40 ,(opaska  portala ,Viši referent za komunalnu naknadu) a učitelj u školi 1,325. 

Tajnica škole sa VSS  ima koeficijent 1,212, a u Općini Plitvička Jezera pročelnik jedinstvenog odjela ima  2,50.Obadvije imaju obvezu pripremati akte za usvajanje, pisanje dopisa, praćenje zakonskih propisa...A administrativni tajnik ili tajnica načelnika Općine Plitvička Jezera  ima 1,20 koeficijent

Spremačica u školstvu ima 0,66 koeficijent, a u Općini Plitvička Jezera 1,00 koeficijent. Domar, ložač  u školstvu ima koeficijent 0,776, a u Općini Plitvička Jezera ima 1,10 koeficijent.

Koeficijent načelnika Općine Plitvička Jezera je 3,60 a zamjenika 2,50. Učitelji s VSS imaju 1,325.  Ovo je važno znati radi onog lika iz Općine koji pod imenom "Vukefendija" , komentira na Večernjem listu o tome kako učiteljima ne treba dati povišicu jer nisu zaslužili, da  njegovo dijete dobije 5 iz engleskog a on je pisao zadaću, a obzirom da ne zna engleski trebalo je dijete dobiti jedinicu...i druge gluposti. 

"Vukefendija" je poznat i likaplus portalu jer je često znao komentirati školu u Korenici, osobito Oš dr Franje Tuđmana. Umjesto da radi svoj posao taj "Vukefendija" je gledao kroz prozor Općine i zapisivao kad je onaj  "lik s naočalima i s renault autom sive boje, ušao u zgradu škole, a kad je napustio i s kim je razgovarao"... i onda to pisao inspekciji. Čovjek se dosađuje!

Jednom se tako potpiše funkcijom koju obnaša, a drugi put anonimno, ali rečenice iste ili vrlo slične i zamjerke iste ili vrlo slične.

 Evo  što je taj lik "Vukefendija" napisao:"Ako ja s djetetom radim četiri sata svaki dan besplatno, u čemu je problem? Trenutno na zamjeni u školi radi "učiteljica" matematike koja na studiju osam godina nije položila - matematiku. Asistent je u nastavi pa uskače. Bez diplome. Umišljene nastavnice žure kući što prije da uređuju svoje apartmane, sjede po terasama ili šopingiraju..."

Valja znat ove razlike u koeficijentima jer one određuju plaću. Tako imamo nelogičnosti i drugih 

Nastavnici koji rade u školi znači imaju  koeficijent  1,325, a povećanjem od 6,11 žele se izjednačiti s asistentima na fakultetima čiji je koeficijent 1,406.


Upravitelj restorana u MORH-u s koeficijentom 1,649. Umnožak osnovice i koeficijenta - dakle, osnovna bruto plaća - učitelja iznosi 7547 kn, a spomenutog "šefa” restorana čak 9.392,48 kn

Voditelj knjižnice u Ministarstvu obrane (1,649), a u školi  voditelj knjižnice i stručni suradnik ima 1,325 ,  ili voditelj ureda dobrodošlice u Državnom uredu za Hrvate izvan RH (2,425).

Plenković je podcijenio odlučnost učitelja da KONAČNO podignu glavu i kažu ono što ih godinama muči u obrazovnom sustavu. A to nisu samo koeficijenti, nego i frustracija da učenik smije skakati po stolovima za vrijeme sata, a učitelj ga ne smije istjerati sa sata, jer je to "teža povreda radnih obveza".

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Otvara se hotel Jezero

1.lipnja 2020.

Otvara se hotel Jezero

29.5.2020. | 9:46
Zahvaljujući povoljnoj epidemiološkoj situaciji, kamp Korana otvoren je 11.05.2020.,a od 01.06.2020. godine ponovno će biti otvoren i hotel Jezero.
Likaplus.hr : HDZ neće sa Škorom, a s kim hoće?

HDZ neće sa Škorom, a s kim hoće?

25.5.2020. | 22:28
HDZ uporno ponavlja da neće sa Škorom,ali se postavlja pitanje s kime želi? Znači li to da i dalje želi koaliciju sa HNS-om, lijevom opcijom i SDSS-om Milorada Pupovca koji optužuje Tuđmana da je etnički očistio Hrvatsku? Ili HDZ koji vidi da Škori raste potpora pokušava optužbam
Likaplus.hr : Luka Krilić:Hrvatska kontradikcija

Luka Krilić:Hrvatska kontradikcija

29.4.2020. | 11:12
Luka Krilić:Hrvatska kontradikcija
Luka Krilić:Hrvatska kontradikcija
Likaplus.hr : Škoro: Utvrditi pravu istinu o Jasenovcu

Škoro: Utvrditi pravu istinu o Jasenovcu

22.4.2020. | 20:58
Na današnji dan važno je podsjetiti kako se o Jasenovcu desetljećima nije smjelo istraživati, a prvi hrvatski predsjednik je zbog hrabrosti da preispituje tu temu završio u zatvoru. Stoga nam je dužnost, i tri četvrt stoljeća nakon sramotnog razdoblja, podsjećati na nj i boriti
Likaplus.hr : Pupovac sretan što Penava nije izabran

Pupovac sretan što Penava nije izabran

17.3.2020. | 8:22
Pupovac je oduševljen i zrelošću članova HDZ-a koji su izabrali Plenkovića. Pupovac je iznimno zadovoljan što su članovi HDZ-a odlučili da ne izaberu Penavu, gradonačelnika Vukovara za zamjenika HDZ-a. Evo HDZ-ovci, radujete se zajedno sa SDSS-om i Miloradom Pupovcem što niste iz
Likaplus.hr : Plenković nervozan  i bahat u sučeljavanju

Video sučeljavanje

Plenković nervozan i bahat u sučeljavanju

14.3.2020. | 20:40
(VIDEO) Kovač Plenkoviću na sučeljavanju: ‘U vrijeme kada je padao Berlinski zid, g. Plenković kao maturant citirao je Kardelja, Marxa…’
Sučeljavanje Plenković-Kovač
Likaplus.hr : Odgodite svoja putovanja

Stožer civilne zaštite

Odgodite svoja putovanja

13.3.2020. | 23:29
Likaplus.hr : Popis stanovništva po receptu SDSS-a

I u Korenici

Popis stanovništva po receptu SDSS-a

2.3.2020. | 8:54
Popis stanovništva po receptu SDSS-a i Milorada Pupovca
Popis stanovništva po receptu SDSS-a i Milorada Pupovca
Likaplus.hr : Plenkovićevu timu izruguju se sami hadezeovci

Na društvenim mrežama

Plenkovićevu timu izruguju se sami hadezeovci

22.2.2020. | 22:15
“Plenkovićev tim za vladanje Hrvatskom” Na fotografiji “Plenkovićev tim za vladanje Hrvatskom” su Plenković, Davor Božinović i koalicijski partneri Milorad Pupovac iz SDSS-a i Ivan Vrdoljak iz HNS-a.
Likaplus.hr : Ustavni sud i Šeparović ne misle na djecu

Važan im je LGBT aktivizam

Ustavni sud i Šeparović ne misle na djecu

8.2.2020. | 6:34
Likaplus.hr : Narod želi stabilnu treću opciju

Ni HDZ niti SDP

Narod želi stabilnu treću opciju

20.1.2020. | 9:05
Narod želi stabilnu treću opciju. niti HDZ niti SDP
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :