Ponedjeljak , 9.12.2019. | 15:18

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 1.12.2019. u 15:24
Prikaza: 499
Autor: Likaplus/Pero Aračić

I u Općini koeficijenti nadmašuju učiteljske

LS Županija : I u Općini  koeficijenti nadmašuju učiteljske
Ovih dana mediji su puni natpisa kako se učitelji bune radi koeficijenata. Što su to koeficijenti i zašto su tako važni? Jednostavno to znači da ako mag ekonomije radi u školstvu u računovodstvu i ima VSS , njegov koeficijent je 1,232, a ako radi sa istom stručnom spremom recimo u Općini Plitvička Jezera imat će koeficijent 1,85.

 Taj se koeficijent množi sa osnovicom 5.695,87 kuna bruto. 
 Komunalni redar, viši referent, u Općini Plitvička Jezera ima koeficijent 1,40 ,(opaska  portala ,Viši referent za komunalnu naknadu) a učitelj u školi 1,325. 

Tajnica škole sa VSS  ima koeficijent 1,212, a u Općini Plitvička Jezera pročelnik jedinstvenog odjela ima  2,50.Obadvije imaju obvezu pripremati akte za usvajanje, pisanje dopisa, praćenje zakonskih propisa...A administrativni tajnik ili tajnica načelnika Općine Plitvička Jezera  ima 1,20 koeficijent

Spremačica u školstvu ima 0,66 koeficijent, a u Općini Plitvička Jezera 1,00 koeficijent. Domar, ložač  u školstvu ima koeficijent 0,776, a u Općini Plitvička Jezera ima 1,10 koeficijent.

Koeficijent načelnika Općine Plitvička Jezera je 3,60 a zamjenika 2,50. Učitelji s VSS imaju 1,325.  Ovo je važno znati radi onog lika iz Općine koji pod imenom "Vukefendija" , komentira na Večernjem listu o tome kako učiteljima ne treba dati povišicu jer nisu zaslužili, da  njegovo dijete dobije 5 iz engleskog a on je pisao zadaću, a obzirom da ne zna engleski trebalo je dijete dobiti jedinicu...i druge gluposti. 

"Vukefendija" je poznat i likaplus portalu jer je često znao komentirati školu u Korenici, osobito Oš dr Franje Tuđmana. Umjesto da radi svoj posao taj "Vukefendija" je gledao kroz prozor Općine i zapisivao kad je onaj  "lik s naočalima i s renault autom sive boje, ušao u zgradu škole, a kad je napustio i s kim je razgovarao"... i onda to pisao inspekciji. Čovjek se dosađuje!

Jednom se tako potpiše funkcijom koju obnaša, a drugi put anonimno, ali rečenice iste ili vrlo slične i zamjerke iste ili vrlo slične.

 Evo  što je taj lik "Vukefendija" napisao:"Ako ja s djetetom radim četiri sata svaki dan besplatno, u čemu je problem? Trenutno na zamjeni u školi radi "učiteljica" matematike koja na studiju osam godina nije položila - matematiku. Asistent je u nastavi pa uskače. Bez diplome. Umišljene nastavnice žure kući što prije da uređuju svoje apartmane, sjede po terasama ili šopingiraju..."

Valja znat ove razlike u koeficijentima jer one određuju plaću. Tako imamo nelogičnosti i drugih 

Nastavnici koji rade u školi znači imaju  koeficijent  1,325, a povećanjem od 6,11 žele se izjednačiti s asistentima na fakultetima čiji je koeficijent 1,406.


Upravitelj restorana u MORH-u s koeficijentom 1,649. Umnožak osnovice i koeficijenta - dakle, osnovna bruto plaća - učitelja iznosi 7547 kn, a spomenutog "šefa” restorana čak 9.392,48 kn

Voditelj knjižnice u Ministarstvu obrane (1,649), a u školi  voditelj knjižnice i stručni suradnik ima 1,325 ,  ili voditelj ureda dobrodošlice u Državnom uredu za Hrvate izvan RH (2,425).

Plenković je podcijenio odlučnost učitelja da KONAČNO podignu glavu i kažu ono što ih godinama muči u obrazovnom sustavu. A to nisu samo koeficijenti, nego i frustracija da učenik smije skakati po stolovima za vrijeme sata, a učitelj ga ne smije istjerati sa sata, jer je to "teža povreda radnih obveza".

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Zašto je načelnik pukao kao kokica?

Zašto je načelnik pukao kao kokica?

6.12.2019. | 9:08
Ima brutto 14 tisuća kuna plaću i koeficijent 3,80 U svojem demantiju koji je poslan sa maila "ured načelnika" likaplus portal je objavio i stavio naslov koji je ključan za demantij, komunalni redar nema koeficijent 1,40, nego to ima referent za komunalnu naknadu. Nije demantir
Likaplus.hr : Sutra počinje nastava u školama

Učitelji izborili

Sutra počinje nastava u školama

2.12.2019. | 16:43
Likaplus.hr : Škoro poziva u Zagreb, a vidiš i Advent

Besplatan bus za Zagreb

Škoro poziva u Zagreb, a vidiš i Advent

2.12.2019. | 12:50
Likaplus.hr : Je li sindikalno vodstvo prevarilo učitelje?

Je li sindikalno vodstvo prevarilo učitelje?

29.11.2019. | 20:04
Plenković jednom izjavom može zaustaviti štrajk, a to je:" U četvrtak mijenjamo Uredbu Vlade o koeficijentima i dajemo učiteljima 6,11%"I učitelji , umorni od puta, krenuli su svojim kućama, a sindikalni čelnici u zgradu Vlade. Učitelji su dva dana pratili pregovore na televizij
Likaplus.hr : Plenković mijenjao koeficijente mnogima...

Zašto ignorira učitelje?

Plenković mijenjao koeficijente mnogima...

29.11.2019. | 7:37
Plenković je mnogima mijenjao koeficijente u svojem mandatu.Djelatnicima policije dva puta su mijenjali koeficijente u zadnje 4 godine
Likaplus.hr : Likaplus na prosvjedu učitelja u Zagrebu

Više od 50 tisuća na Trgu

Likaplus na prosvjedu učitelja u Zagrebu

26.11.2019. | 7:22
SDP je pljeskao HDZ-u i Plenkoviću kada je išao protiv volje prosvjednika -protiv usvajanja Istanbulske konvencije . HDZ se jako dobro dogovori sa SDP-.om kada treba zaustaviti volju naroda za referendumom "Narod odlučuje"... i ponište volju više od 400 tisuća ljudi... I baš zato
Likaplus.hr : Škoro ima podršku u Lici

Gdje se skupljaju potpisi?

Škoro ima podršku u Lici

23.11.2019. | 22:20
Dr Miroslav Škoro i volonteri prikupljat će potpise u Lici u slijedećim mjestima: OTOČAC,srijeda, 27.11. Trg Dražena Bobinca od 8 sati GOSPIĆ, petak, 29.11.Trg Stjepana Radića od 8 sati KORENICA, subota, 30.11. Trg sv.Jurja od 8 sati SENJ,subota, 30.11. Frankopanski trg od 8
Likaplus.hr : Nikola Lalić pita može li biti plaćen ...

Nikola Lalić pita može li biti plaćen ...

20.11.2019. | 23:13
Rođakinja,SDSS član, preuzela Prosvjetu, sada i Vijeće srpske nacionalne manjine dolazi pod kapu par pojedinaca iz SDSS-a, dokle to ide pita se dopisom jedan član srpske nacionalne manjine upućenim portalu likaplus uz kopiju Mišljenja povjerenstva za sukob interesa
Likaplus.hr : Prekopat ćemo Jasenovac, ZDS je legitiman!

dr Škoro

Prekopat ćemo Jasenovac, ZDS je legitiman!

16.11.2019. | 19:57
Škoro: Prekopat ćemo Jasenovac ako treba, pod pozdravom ZDS mi je poginuo bratić Otići ću i u Jasenovac. I znate što ću tražiti? Tražit ću međunarodnu komisiju i ako treba prekopat ćemo sve", kazao je Škoro
Likaplus.hr : Nemamo što razgovarati sa Srbijom , dok ...

Miroslav Škoro

Nemamo što razgovarati sa Srbijom , dok ...

29.10.2019. | 8:06
Predsjednički kandidat dr Miroslav Škoro boravio je ovih dana u Švicarskoj i susreo se sa tamošnjim Hrvatima. Zanimljiv video objavila je Bujica sa tog skupa. Vidimo kako Škoro ima jasan stav o donosu sa Srbijom, jasan stav o velikosrpskoj agresiji i pravo da se uvede elektronsko
Likaplus.hr : Iz kuće čelnika  SDSS-a pucalo se 1991.

Bujica o Vukovaru

Iz kuće čelnika SDSS-a pucalo se 1991.

22.10.2019. | 9:41
VIDEO – BUJICA! Marijan Pavliček: “Iz kuće predsjednika vukovarskog SDSS-a ’91. se pucalo na hrvatske redarstvenike!”…
Likaplus.hr : S Hrvatima ne smijemo i ne možemo živjeti

Savo Štrbac

S Hrvatima ne smijemo i ne možemo živjeti

2.10.2019. | 12:21
Savo Štrbac objašnjava zašto je bilo potrebno sačuvati biološku masu Srba od rata i obrane tzv. Krajine i tvrdi da Srbi i Hrvati “ne smiju i ne mogu živjeti zajedno” (0:55):
Likaplus.hr : Dječje prihvatilište u Sisku

Dječje prihvatilište u Sisku

25.9.2019. | 8:52
U produkciji Laudato snimljen je novi dokumentarni film 'Dječje prihvatilište Sisak' o akciji spašavanja ratom stradale djece u Sisku 1942. godine. Film je potkrepljen izvornim dokumentima i autentičnim fotografijama, a u njemu govore istraživači, povjesničari, crkveni velikodos
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :