Utorak , 16.8.2022. | 03:27

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 4.6.2021. u 14:00
Prikaza: 480

Ernest Petry preuzeo dužnost župana

LS Županija : Ernest Petry preuzeo dužnost župana

Na početku je bivši župan Darko Milinović iznio  informacije kojima je potkrijepio tvrdnje kako Ličko-senjsku županiju ostavlja daleko stabilnijom, nego li ju je preuzeo prije četiri godine.

Novom županu Ernestu Petryju i njegovoj zamjenici Jasni Orešković ostavljam županiju u financijskom suficit. Dolaskom na mjesto župana zatekao sam dug u iznosu od 13,8 milijuna kuna, a na današnji dan ostavljam stanje na žiro-računu u iznosu od 14,7 milijuna kuna. Od toga je polovica namjenskih, odnosno nenamjenskih sredstava. Tako da županiju ostavljam u iznimno stabilnoj financijskoj situaciji. Danas nemamo niti dospjelih nepodmirenih obveza. Vratili smo pet kredita, a uzeli samo jedan za Razvojni centar Ličko-senjske županije u iznosu od 23 milijuna kuna.

Unatrag četiri godine realizirano je 4,5 milijarde kuna projekata. Povećali smo i izvod, BDP je na 10 mjestu u Hrvatskoj. Svojem nasljedniku ostavljam i karticu za dnevnice, reprezentacije, gorivo, sa potrošenih „nula" kuna. Što je dovoljan pokazatelj mojega odnosa prema Županiji koja danas ima 10 zaposlenih manje, bez uhljeba i sličnih negativnih pojava. U narednom sazivu Županijske skupštine predvodit ću konstruktivnu oporbu, podržat ću svaki kvalitetan projekt, a sve na korist građana i demografskog oporavka ove županije, istaknuo je bivši župan Darko Milinović.

U kratkom obraćanju novi župan Ernest Petry zahvalio se na povjerenju svojoj stranci i svim građanima koji su mu ukazali povjerenje.

Zahvaljujem se svim nazočnima što ste svojim dolaskom na određeni način uveličali ovaj čin. Od danas ja preuzimam Ličko-senjsku županiju na temelju rezultata proteklog 2. kruga lokalnih izbora. Svi zajedno moramo raditi na unapređenju ove Županije, za dobrobit svih građana. To ćemo, između ostaloga, učiniti s boljom suradnjom s Vladom RH, povlačenjem još sredstava iz fondova EU-a. Nastavit ćemo pozitivan trend provođenja projekata koji su u tijeku, ali i potencirati neke nove projekte o kojima sam govorio i tijekom predizborne kampanje. To je zapravo najbolji način zadržavanja sadašnje demografske slike i njezino povećavanje. Opet najavljujem svim političkim snagama, i vladajućim strukturama i opoziciji, da ćete u meni imati pozitivnog partnera. Svi izabrani gradonačelnici i načelnici općina u meni će imati dobrog suradnika. 

To će biti moji partneri s kojima ću raditi na poboljšanju odnosa. Napominjem da ćemo svakodnevno biti u kontaktu s resornim Ministarstvima kako bi se poboljšalo povlačenje sredstava i ulaganje na ovome području. Narednog tjedna ću sa svim županijskom pročelnicima obaviti razgovore, očekujem da mi date svoje mandate na raspolaganje, ali vjerujem da će većina od vas ostati. Ja imam pravo birati svoj tim suradnika jer u narednom periodu nas očekuje puno posla. To je normalna procedura i trena znati da nitko pri tome neće ostati bez posla, rekao je novi župan Ernest Petry.

Svečanosti primopredaje bile su nazočne Irena Hodak i Jasna Orešković Brkljačić, bivša i nova zamjenica župana za društvene djelatnosti, kao i predsjednik Županijske skupštine Marijan Kustić.

Likaplus.hr :
Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Sastanak Medveda i ukrajinskog veleposlanika

Bujanec komentirao

Sastanak Medveda i ukrajinskog veleposlanika

18.7.2022. | 11:29
Likaplus.hr : Vladin partner na derneku u Banja Luci

Karamarko razočaran

Vladin partner na derneku u Banja Luci

12.1.2022. | 8:55
Likaplus.hr : Čišćenje snijega u Gospiću -zadovoljavajuće

Priopćenje stranke LiPO.

Čišćenje snijega u Gospiću -zadovoljavajuće

11.1.2022. | 21:53
Likaplus.hr : Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločin

Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločin

10.1.2022. | 7:48
BIH,Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločina za koji nikada nitko nije odgovarao
BIHBuhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločina za koji nikada nitko nije odgo
Likaplus.hr : Bez dokaza pritvore vijećnika i sruše većinu

Penava ogorčen

Bez dokaza pritvore vijećnika i sruše većinu

28.12.2021. | 7:58
Likaplus.hr : I Korenica dala skoro 400 potpisa

400 tisuća za referendum

I Korenica dala skoro 400 potpisa

23.12.2021. | 18:15
Likaplus.hr : Domovinski pokret prozvao Plenkovića

Domovinski pokret prozvao Plenkovića

13.12.2021. | 7:31
Domovinski pokret pozvao Plenkovića da se odredi po pitanju obveznog cijepljenja, Dodikovog plana za BiH i vanjske politike
Likaplus.hr : Godišnjica stranke LiPO

Godišnjica stranke LiPO

12.12.2021. | 11:42
Likaplus.hr : DOMOVINSKI POKRET PODRŽAO REFERENDUM

NE- COVID POTVRDAMA

DOMOVINSKI POKRET PODRŽAO REFERENDUM

10.12.2021. | 16:16
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :
OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Čovići i Prozor.Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022. 08:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja općine Rakovica da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Drakulić Rijeka .

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
11.08.2022.
09:00 do 14:00 sati
 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU


Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja Visuć.

Prekid u opskrbi je predviđen:
danau vremenu
10.08.2022. 09:00 do 11:30 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :