Utorak , 27.9.2022. | 13:44

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 29.5.2013. u 9:26
Prikaza: 4178
Autor: Likaplus/Anto B.

Kako dalje?

Blokiran račun Doma zdravlja u Korenici

LS Županija : Blokiran račun Doma zdravlja u KoreniciDom zdravlja i zaposlenike čeka teška godina (Foto: Likaplus)

Zaposlenici Doma zdravlja dobili su plaće dan prije ovrhe, ali je upitno kako isplatiti slijedeće plaće s dugom od preko milijun kuna i u očekivanju i drugih presuda. Ugroženo je oko 30 zaposlenika. Dom zdravlja Korenica pokriva teritorij tri općine :Plitvička Jezera,Udbina i Donji Lapac sa cca 1576,43 četvorna kilometra i 8197 stanovnika.

Korenica- Likaplus portal dobio je anonimnu obavijest u kojem se navodi da je Dom zdravlja u Korenici pod blokadom, odnosno da je žiro račun blokiran radi ovrhe i da zaposlenici neće dobiti plaće slijedeći mjesec. Ravnatelj Doma zdravlja u Korenici g. Boris Kovačević, obavijestio je zaposlenike da je u četvrtak 23.svibnja 2013. blokiran žiro-račun Doma zdravlja u Korenici i da do daljnjeg nema plaće za zaposlenike. Ravnatelj je navodno rekao da će pokušati dići kredit preko neke banke kako bi zaposlenici dobili plaće. Obzirom da Dom zdravlja u Korenici ima prihode oko 300 tisuća kuna mjesečno, ostaje upitno kada će i kako zaposleni u Domu zdravlja dobiti plaće? Može li banka dati kredit? Mnogi zaposlenici su očajni, jer imaju kredite koje dolaze na naplatu, a neće imati plaću.

Zašto je blokiran žiro-račun?

Radi se o otkazu jednom doktoru od prije 13 godina. Likaplus saznaje da se radi o dr. Anti Perici, koji je dobio sud i ovrhom je sjela naplata od čak milijun i sto tisuća kuna. Otkaz je dotičnom doktoru, koji je bio na probnom radu, udijelila bivša ravnateljica Doma zdravlja u Korenici.

Postavlja se pitanje odgovornosti tadašnjeg vodstva Doma zdravlja i  Upravnog vijeća kada se dogodio otkaz.
Da jedno zlo ne ide samo pokazuje da postoje i tužbe samih zaposlenika Doma zdravlja radi neisplaćenih prekovremenih sati. Navodno se radi o tužbama u visini oko 3 milijuna kuna. Obzirom da je vjerojatnije da će radnici putem suda dobiti ovaj sudski spor, nije jasno zašto Dom zdravlja ide na sud i tako riskira puno veće kamate i dug zaposlenicima.

Zašto se ne postigne nagodba između zaposlenika i Doma zdravlja i okonča sud? Koji je i čiji interes ići na sud koji je unaprijed osuđen na gubitak? Treba napomenuti da idu i kamate na dug, tako da će Dom zdravlja biti teško staviti na noge da normalno funkcionira.
Županija Ličko-senjska je osnivač Doma zdravlja, a u Upravnom vijeću Doma zdravlja u Korenici od veljače 2011. nalaze se :

1. Nikola Dasović, dipl.ing. – za predsjednika iz Otočca
2. Tomislav Užarević, dipl.ing. – za člana
3. Mira Jurišić, struč.spec.oec. – za članicu
4. Anita Varžak, dipl.oec. – za članicu

Slična je situacija i po školama koje grcaju u neplaćenim računima. Tako se sredstva za materijalne rashode škola ne isplaćuju još od veljače ove godine i brojni računi čekaju na naplatu. Osnivač škola je Ličko-senjska županija, a jedan od ravnatelja Osnovne škole postavljen je iz Otočca.

Dom zdravlja Korenica pokriva teritorij tri općine :Plitvička Jezera,Udbina i Donji Lapac sa cca 1576,43 četvorna kilometra i 8197 stanovnika. Godišnje se u hitnoj ambulanti Doma zdravlja Korenica obradi i pregleda u prosjeku 3920 pacijenata

O razini kvaliteti zdravstvene usluge u Korenici ne treba niti govoriti! Hoće li ovakav razvoj situacije dovesti i do odlaska liječnika iz Korence, jer nitko ne želi raditi mjesecima bez plaće, ostaje za vidjeti i nadati se da i ta nezgoda neće zadesiti stanovnike Korenice i Općine Plitvička Jezera.

Nazvali smo ravnatelja Doma zdravlja u Korenici dr. Borisa Kovačevića, koji je na našu zamolbu da odgovori na pitanje o blokadi računa, odbio dati izjavu, opravdavajući se da nema vremena.
Nazvali smo i predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja g. Nikolu Dasovića, inače direktor komunalnog poduzeća u Otočcu, koji je uljudno saslušao pitanje, a onda se ispričao da nema vremena, da ima neke nadzorne službe...

Htjeli smo ga upitati i za informaciju da je novac za organiziranje Hitne službe u Korenici u visini od 30 tisuća kuna "darovan" Domu zdravlja u Otočcu, navodno za kupnju zubarskog stola, a da sada Dom zdravlja u Korenici očekuje od Općine Plitvička Jezera da financira organiziranje Hitne službe u Korenici.
Likaplus.hr :

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
biljanatrivunovic

biljanatrivunovic

Komentirano: 20.5.2021. | 17:14

1

Sretna sam što ovo mogu podijeliti na internetu kako bi svi mogli vidjeti jer ću biti puno sretniji ako drugi ne padnu u ruke lažnih zajmodavaca. Moje ime je BILJANA TRIVUNOVIC i ja sam iz Zagreba, Hrvatska. Želim iskoristiti ovu priliku da obavijestim sve o zajmodavcu kod kojeg sam posudio iznos od 80 000 eura i bilo je tako brzo i jednostavno. Kad je započela pandemija, imao sam puno poteškoća u poslu i brizi o djeci, jer je moj suprug mrtav, pa sam odlučila kontaktirati svoju prijateljicu koja radi u banci i obavijestiti je o svojoj namjeri da podnesem zahtjev za kredit, rekla mi je da je bolje da posudim od ove privatne zajmodavne tvrtke pod nazivom GARANCIJSKI POVJERLJIVI KREDITI jer su njihove kamate niske, a bankarska stopa viša, a zahtjev za bankarskim zajmom prevelik. Rekla mi je da je njezina sestra, gospođa MILKA DUKIĆ, posudila od tvrtke i da je brzo dobila zajam bez ikakvih poteškoća. pa sam zatražio podatke o tvrtki kako bih mogao kontaktirati tvrtku, a ona mi ih je dala, a ovdje su detalji tvrtke Naziv tvrtke: GUARANTY TRUST LOAN e-adresa za kontakt tvrtke: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com mobitel tvrtke i WhatsApp mobitel: +1(470)481-0039 Kontaktirao sam tvrtku i tvrtka mi je odgovorila. Nakon odobrenja zajma, zajam je prebačen na moj bankovni račun i spašeni su moja tvrtka i moja obitelj. Dakle, ako trebate zajam, ljubazno se obratite tvrtki jer su oni najbolji. možete me kontaktirati putem: biljanatrivunovic734@gmail.com. ako trebate bilo kakve informacije.
TomislavGordic

TomislavGordic

Komentirano: 3.7.2020. | 22:24

2

moje ime je Tomislav Gordić. Majka mi je rekla da ide putem interneta i naišla je na publikaciju Guaranty Trust Loan koja kaže da njezino poduzeće za kreditiranje daje zajam široj javnosti po vrlo niskoj kamatnoj stopi. Dakle, kontaktirao sam tvrtku putem njenog e-maila: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com što je na objavi koju je vidjela moja majka, a ja sam zatražila kredit od 8.000 eura na rok od 2 godine. Tvrtka je odgovorila i poslala mi sve uvjete njezine tvrtke koje sam pročitao i pristao sam s njima. Nakon odobrenja mog zahtjeva za kredit, primio sam obavijest od svoje banke da je moj bankovni račun za koji sam izjavio da je uplaćen u iznosu od 8.000 eura. Završio sam otplatu zajma 18. prosinca i tada sam odlučio zatražiti svotu od 32.000 eura za pokretanje vlastitog posla, koju sam i nakon istih postupaka primio na svoj bankovni račun. Odlučio sam uvrstiti i svoje bankovne podatke kako bi svi znali da je istinita i vrlo stvarna.U nastavku su moji bankovni podaci: Naziv banke: PBZ Slavonski Brod Naziv računa: Tomislav Gordić Broj računa: HR6723400093202740084 Dakle, želim iskoristiti ovu priliku da poručim svima koji na Internetu traže privatnog zajmodavca koji je pouzdan da se jave Guaranty Trust kredita putem e-maila: anamichaelguarantytrustloans@gmail.com Broj telefona: +14704810039 možete ih kontaktirati i na Whatsapp-u: +1 (470) 481-0039 Možete me kontaktirati i ako trebate moju pomoć ili želite da mi postavite pitanja kako sam dobio kredit. Evo moje e-pošte: [gordictomislav@gmail.com]
Ponuda513

Ponuda513

Komentirano: 28.1.2020. | 20:14

3

Nudimo zajmove svim iskrenim i poštenim osobama onima koji imaju potrebe. Možemo vam odobriti zajmove u rasponu od 1000 do 3 000 000 čak i više znajući da smo među pojedincima naša kamatna stopa 2% godišnje bez obzira na traženi iznos, povrat trajanja je 2 godina 20 godina naravno, ovisno o zajmu, kontaktirajte nas za potrebe financiranja vašeg zahtjeva za kredit, stojimo vam na raspolaganju. Ne ustručavajte se kontaktirati nas e-poštom za više informacija: Gkfinancecompany513@gmail.com
jane12345

jane12345

Komentirano: 17.6.2016. | 8:38

4

Zdravo, To je informirati širu javnost da je gđa Jane Alison, privatni zajam zajmodavac ima otvaraju financijsku priliku za svakoga u potrebi bilo koje financijske pomoći. Dajemo kredit na 2% kamatne stope za pojedince, poduzeća i tvrtki pod jasnim i razumljivim uvjetima i stanju. obratite se danas nas putem e-maila, tako da možemo vam dati naše uvjete i uvjete kreditiranja od: (saintloanss@gmail.com)
khalifas

khalifas

Komentirano: 2.1.2016. | 15:28

5

Pouzdana ponuda kredita !!! Ovdje je prilika za one u financijski problem, a oni koji žele financijsku polet u svom životu, dajemo iz kredita po vrlo razumnu kamatnu stopu od 2%, dajemo iz sve vrste kredita kako bi se narod iz financijskog stresa. Mnogi pate i treba pomoći da se poboljša njihov životni status, mnogi su bez posla i potrebna financijska pomoć za početak poslovanja, mnogi treba financijsku pomoć očistiti svoje račune i dugove. Ovdje je mudra odluka za vas sada. Naša ponuda kredita je unsecured zajam, što znači da nema kolateralne koji su uključeni. Kao tražitelj kredita imate pravo podnijeti zahtjev za kredit sa sljedećim kontakt u nastavku. Naziv: Khalifa Steve E-mail: khalifafinancialcompanies@gmail.com Tel: +447042049923 Pozdrav, Khalifa financijskih tvrtki.
strasnijura

strasnijura

Komentirano: 27.9.2013. | 14:02

6

Dragi djelatnik, a zašto bi se ti ljudi odrekli svojih krvavo zarađenih novaca? Radili su i petkom i svecom bez slobodnog dana, bez k 15 i štotijaznam već. Pa neka su tužili i neka im se plati!!
Djelatnik

Djelatnik

Komentirano: 30.5.2013. | 9:48

7

Koliko se ja sjecam ovaj radni spor i drugi nasljeđeni su od bivšeg ravnatelja gosp. Jurića, stoga me čude komentari pojedinaca koji pišu samo da nesto napišu. Spor sa dr. Pericom se vodi od 2001. god . Dolaskom novog ravnatelja 2008. god kao i Upravnog vijeća pokušalo se sa svim pravnim lijekovima okončati sporove ali nažalost dr. Perica se uvjek oglušivao i nije bio zainteresiran za nagodbu jer je paralelno radi u nekom DZ u Zagorju. Putem odvjetničkog ureda razgovaralo se i sa ostalim zaposlenicima našim kolegama koji vode spor protiv matične kuće DZ ali također bez uspjeha, ovdje se radi o prekovremenim satima. Valja napomenuti da se dio sudskih sporova riješio stoga hvala kolegama koji razmišljaju o svima nama i o plaćama koje su do sada bile redovne a uvjeren sam da će tako biti i dalje jer imam saznanja da je ravnatelj i UV na pravom putu da nam skinu i ovaj teret sa leđa. Ali što sa drugim sporovima, molim svoje kolege da povuku svoje tužbe poradi nas i naše djece ili da dogovore sa Upravom DZ neku nagodbu koja neće štetiti nikome. Jedini smo DZ bili u cijeloj Županiji koji je poslovao sa dobitkom ali na ovakve radne sporove teško je i nemože se utjecati. Stoga poštovani komentatoru i susjede HARY prije nego išta napišeš provjeri... Pozdrav
Hary

Hary

Komentirano: 29.5.2013. | 14:23

8

Kao što sam već u nekoliko navrata pisao i govorio, biti će svakako zanimljivo na ovim izborima, ali s time se ne rješavaju ovakvi sporovi. Općenito u svemu ovome stanju, da ne kažem sranju, vidim jednu osobu koja će izvući neku korist od naše općine, a to je Macola, jer će istražitelji USKOK-a, vjerovatno odsjesti u njegovom hotelu, budući u našoj općini treba veći tim/ovi, naravno i na duže vrijeme. Pa ja se pitam što su radili predsjednici i članovi upravnog vijeća, osim što su uzimali peneze. Ovaj Dasović mi je strašan, zamislite koliko je čovjeka iz Otočca briga za Korenicu, i koliko su ta dva njegova poziva i posla (komunalac i dom zdravlja) bliski, prisni, slični i sl., kao i šumarski (dok ostale članove ne poznajem), ali politika postavlja svoje odane i vjerne sluge da u tim odborima dignu malo penezi, a ne donekle stručne. Ovu bagru iz HDZ-a, da je stavit jedan mandat u Švicarsku, Švicarska bi nakon njihovog mandata bila isto u bankrotu. Pa srpkinjo moja dajte im ponovno povjerenje, kako bi članovi obitelji Lalić, Dražić i njih nekolicina uživali te blagodati. Bojim se da će nažalost većinu ustanova i društava u Korenici zadesiti slična situacija, izuzev ukoliko spasitelj i stručnjak Luketić sa svojim timom i savjetnicima ne izvuče situaciju, na način da dobiju nešto oira iz EU, budući su do sada već neštonamaknuli iz predpristupnih, a sada će iz pristupnih fondova. Vidjela bagra da iz EU ne možeš ništa staviti u džep, pa onda nisu ni htjeli, a niti znali tražiti, kažem ali će Luketić s svojim timom sve to izvuć i staviti u pozitivu, kao i njegovi predhodnici.
srpkinja

srpkinja

Komentirano: 29.5.2013. | 13:08

9

ovo s Bjelinom je tačno. zaposli sina ,a nas obične Srbe, baš ga briga, samo mu je važno da hdz dobije jer on tu mlati pare
warrior

warrior

Komentirano: 29.5.2013. | 12:18

10

Potpisujem sve što reče A_stjepan i još da dodam da "uvaženi direktorčić" Komunalca nije mogao koristiti službeno tek tako bez znanja Nadzornog odbora i vlasnika Općine Pl. jezera a tko je u NO i u Općini? Nije teško pogoditi KU-KU-KLAN. Pozdano znam da je policija istraživala slučaj korištenja službenog vozila za putovanja u Bihać gdje dotični živi a radi u Korenici i da su ga "pokrili" navedeni pripadnici KU-KU-KLANA navodnom "odlukom" koja dopušta korištenje službenog vozila doslovno u svim prilikama pa i o spornoj za putovanje u druge države a zasigurno i na Bahame ukoliko dotični "direktorčić" poželi. Međutim, nije to tek tako "pokriveno" jer su takve stvari iskorištene i od NO i od Općine da se direktorčić ucijeni i da radi ono što KU-KU-KLAN kaže pa tako da i zaposli koga oni žele, da se daju poslovi onima kojima oni žele, da se rade njima privatni poslovi kao naprimjer fasade na njihovim kućama i td i td Ali izgleda da se nazire i kraj toj bandi lopova, eto nedjelje ... eto izbora... eto njihovog kraja...valjda

Broj komentara: 13

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Ivica Kovačević Ico umjesto Nikole Šimunića

Priopćenje stranke LiPO

Ivica Kovačević Ico umjesto Nikole Šimunića

8.9.2022. | 14:40
Likaplus.hr : Sastanak Medveda i ukrajinskog veleposlanika

Bujanec komentirao

Sastanak Medveda i ukrajinskog veleposlanika

18.7.2022. | 11:29
Likaplus.hr : Vladin partner na derneku u Banja Luci

Karamarko razočaran

Vladin partner na derneku u Banja Luci

12.1.2022. | 8:55
Likaplus.hr : Čišćenje snijega u Gospiću -zadovoljavajuće

Priopćenje stranke LiPO.

Čišćenje snijega u Gospiću -zadovoljavajuće

11.1.2022. | 21:53
Likaplus.hr : Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločin

Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločin

10.1.2022. | 7:48
BIH,Buhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločina za koji nikada nitko nije odgovarao
BIHBuhine kuće: Obilježena 28. godišnjica zločina za koji nikada nitko nije odgo
Likaplus.hr : Bez dokaza pritvore vijećnika i sruše većinu

Penava ogorčen

Bez dokaza pritvore vijećnika i sruše većinu

28.12.2021. | 7:58
Likaplus.hr : I Korenica dala skoro 400 potpisa

400 tisuća za referendum

I Korenica dala skoro 400 potpisa

23.12.2021. | 18:15
Likaplus.hr : Domovinski pokret prozvao Plenkovića

Domovinski pokret prozvao Plenkovića

13.12.2021. | 7:31
Domovinski pokret pozvao Plenkovića da se odredi po pitanju obveznog cijepljenja, Dodikovog plana za BiH i vanjske politike
Likaplus.hr : Godišnjica stranke LiPO

Godišnjica stranke LiPO

12.12.2021. | 11:42
Optički kabel
Likaplus.hr :

Obavijesti iz HEP-a ,ELEKTROLIKA
Likaplus.hr :

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Ramljani i Čanak.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

26.09.2022. 09:00 do 14:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.


OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže s područja Plitvičkih Jezera da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom naselja: Sertić Poljana, Rodić Poljana, Bigina Poljana i Labudovac.

Prekid u opskrbi je predviđen:

Dana

u vremenu

 

26.09.2022.

08:00 do 16:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na našim elektroenergetskim postrojenjima biti u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeća naselja: Veliki Žitnik, Mali Žitnik, Pezelji i Oteš od kbr. 89 do kbr. 108, a povremeno Aleksinica, Kalinovača, Donja Pazarišta, Popovača, Mala Plana, Velika Plana, Pazariški Bakovac i Dragnuša.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

22.09.2022. 08:30 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Željava.

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

22.09.2022.

09:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419.


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže bez opskrbe električnom energijom biti naselje Kapela Korenička

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

23.09.2022.

09:00 do 15:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselje Stara Novalja.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

21.09.2022. 08:00 do 13:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419.


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Volarice (od Matešić Poda do Zavižana).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

21.09.2022.

08:00 do 17:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Bilaj, Ribnik, Medak, Papuča, Raduč, i Kruškovac.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

21.09.2022. 08:30 do 14:00 sati

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za naselja: Ramljani i Čanak.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana u vremenu

20.09.2022. 09:00 do 15:00 sati

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

 

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419


 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti u prekidu opskrba električnom energijom za dio naselja Lipovo Polje (od kbr. 60 do kbr. 91 i od kbr. 114 do kbr. 174).

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

20.09.2022.

10:00 do 13:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419

 

OBAVIJEST O PLANIRANOM PREKIDU

Obavještavamo korisnike mreže da će zbog planiranih radova na postrojenjima naše elektroenergetske mreže biti povremeno u prekidu opskrba električnom energijom za slijedeća naselja: Bukovac, Kaniža Perušićka od kbr. 13 do kbr 102 B i Malo Polje, od kbr. 1 do kbr. 37.

 

Prekid u opskrbi je predviđen:

dana

u vremenu

20.09.2022.

08:30 do 14:00 sati

 

 

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi se odgađaju.

Za sva druga pitanja koristite adresu info.dpgospic@hep.hr ili telefon 0800 300 419.


 

Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :