Četvrtak , 9.4.2020. | 13:12

Pretraživanje

Politika

Objavljeno: 29.5.2013. u 9:26
Prikaza: 2985
Autor: Likaplus/Anto B.

Kako dalje?

Blokiran račun Doma zdravlja u Korenici

LS Županija : Blokiran račun Doma zdravlja u KoreniciDom zdravlja i zaposlenike čeka teška godina (Foto: Likaplus)

Zaposlenici Doma zdravlja dobili su plaće dan prije ovrhe, ali je upitno kako isplatiti slijedeće plaće s dugom od preko milijun kuna i u očekivanju i drugih presuda. Ugroženo je oko 30 zaposlenika. Dom zdravlja Korenica pokriva teritorij tri općine :Plitvička Jezera,Udbina i Donji Lapac sa cca 1576,43 četvorna kilometra i 8197 stanovnika.

Korenica- Likaplus portal dobio je anonimnu obavijest u kojem se navodi da je Dom zdravlja u Korenici pod blokadom, odnosno da je žiro račun blokiran radi ovrhe i da zaposlenici neće dobiti plaće slijedeći mjesec. Ravnatelj Doma zdravlja u Korenici g. Boris Kovačević, obavijestio je zaposlenike da je u četvrtak 23.svibnja 2013. blokiran žiro-račun Doma zdravlja u Korenici i da do daljnjeg nema plaće za zaposlenike. Ravnatelj je navodno rekao da će pokušati dići kredit preko neke banke kako bi zaposlenici dobili plaće. Obzirom da Dom zdravlja u Korenici ima prihode oko 300 tisuća kuna mjesečno, ostaje upitno kada će i kako zaposleni u Domu zdravlja dobiti plaće? Može li banka dati kredit? Mnogi zaposlenici su očajni, jer imaju kredite koje dolaze na naplatu, a neće imati plaću.

Zašto je blokiran žiro-račun?

Radi se o otkazu jednom doktoru od prije 13 godina. Likaplus saznaje da se radi o dr. Anti Perici, koji je dobio sud i ovrhom je sjela naplata od čak milijun i sto tisuća kuna. Otkaz je dotičnom doktoru, koji je bio na probnom radu, udijelila bivša ravnateljica Doma zdravlja u Korenici.

Postavlja se pitanje odgovornosti tadašnjeg vodstva Doma zdravlja i  Upravnog vijeća kada se dogodio otkaz.
Da jedno zlo ne ide samo pokazuje da postoje i tužbe samih zaposlenika Doma zdravlja radi neisplaćenih prekovremenih sati. Navodno se radi o tužbama u visini oko 3 milijuna kuna. Obzirom da je vjerojatnije da će radnici putem suda dobiti ovaj sudski spor, nije jasno zašto Dom zdravlja ide na sud i tako riskira puno veće kamate i dug zaposlenicima.

Zašto se ne postigne nagodba između zaposlenika i Doma zdravlja i okonča sud? Koji je i čiji interes ići na sud koji je unaprijed osuđen na gubitak? Treba napomenuti da idu i kamate na dug, tako da će Dom zdravlja biti teško staviti na noge da normalno funkcionira.
Županija Ličko-senjska je osnivač Doma zdravlja, a u Upravnom vijeću Doma zdravlja u Korenici od veljače 2011. nalaze se :

1. Nikola Dasović, dipl.ing. – za predsjednika iz Otočca
2. Tomislav Užarević, dipl.ing. – za člana
3. Mira Jurišić, struč.spec.oec. – za članicu
4. Anita Varžak, dipl.oec. – za članicu

Slična je situacija i po školama koje grcaju u neplaćenim računima. Tako se sredstva za materijalne rashode škola ne isplaćuju još od veljače ove godine i brojni računi čekaju na naplatu. Osnivač škola je Ličko-senjska županija, a jedan od ravnatelja Osnovne škole postavljen je iz Otočca.

Dom zdravlja Korenica pokriva teritorij tri općine :Plitvička Jezera,Udbina i Donji Lapac sa cca 1576,43 četvorna kilometra i 8197 stanovnika. Godišnje se u hitnoj ambulanti Doma zdravlja Korenica obradi i pregleda u prosjeku 3920 pacijenata

O razini kvaliteti zdravstvene usluge u Korenici ne treba niti govoriti! Hoće li ovakav razvoj situacije dovesti i do odlaska liječnika iz Korence, jer nitko ne želi raditi mjesecima bez plaće, ostaje za vidjeti i nadati se da i ta nezgoda neće zadesiti stanovnike Korenice i Općine Plitvička Jezera.

Nazvali smo ravnatelja Doma zdravlja u Korenici dr. Borisa Kovačevića, koji je na našu zamolbu da odgovori na pitanje o blokadi računa, odbio dati izjavu, opravdavajući se da nema vremena.
Nazvali smo i predsjednika Upravnog vijeća Doma zdravlja g. Nikolu Dasovića, inače direktor komunalnog poduzeća u Otočcu, koji je uljudno saslušao pitanje, a onda se ispričao da nema vremena, da ima neke nadzorne službe...

Htjeli smo ga upitati i za informaciju da je novac za organiziranje Hitne službe u Korenici u visini od 30 tisuća kuna "darovan" Domu zdravlja u Otočcu, navodno za kupnju zubarskog stola, a da sada Dom zdravlja u Korenici očekuje od Općine Plitvička Jezera da financira organiziranje Hitne službe u Korenici.

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Ponuda513

Ponuda513

Komentirano: 28.1.2020. | 20:14

1

Nudimo zajmove svim iskrenim i poštenim osobama onima koji imaju potrebe. Možemo vam odobriti zajmove u rasponu od 1000 do 3 000 000 čak i više znajući da smo među pojedincima naša kamatna stopa 2% godišnje bez obzira na traženi iznos, povrat trajanja je 2 godina 20 godina naravno, ovisno o zajmu, kontaktirajte nas za potrebe financiranja vašeg zahtjeva za kredit, stojimo vam na raspolaganju. Ne ustručavajte se kontaktirati nas e-poštom za više informacija: Gkfinancecompany513@gmail.com
jane12345

jane12345

Komentirano: 17.6.2016. | 8:38

2

Zdravo, To je informirati širu javnost da je gđa Jane Alison, privatni zajam zajmodavac ima otvaraju financijsku priliku za svakoga u potrebi bilo koje financijske pomoći. Dajemo kredit na 2% kamatne stope za pojedince, poduzeća i tvrtki pod jasnim i razumljivim uvjetima i stanju. obratite se danas nas putem e-maila, tako da možemo vam dati naše uvjete i uvjete kreditiranja od: (saintloanss@gmail.com)
khalifas

khalifas

Komentirano: 2.1.2016. | 15:28

3

Pouzdana ponuda kredita !!! Ovdje je prilika za one u financijski problem, a oni koji žele financijsku polet u svom životu, dajemo iz kredita po vrlo razumnu kamatnu stopu od 2%, dajemo iz sve vrste kredita kako bi se narod iz financijskog stresa. Mnogi pate i treba pomoći da se poboljša njihov životni status, mnogi su bez posla i potrebna financijska pomoć za početak poslovanja, mnogi treba financijsku pomoć očistiti svoje račune i dugove. Ovdje je mudra odluka za vas sada. Naša ponuda kredita je unsecured zajam, što znači da nema kolateralne koji su uključeni. Kao tražitelj kredita imate pravo podnijeti zahtjev za kredit sa sljedećim kontakt u nastavku. Naziv: Khalifa Steve E-mail: khalifafinancialcompanies@gmail.com Tel: +447042049923 Pozdrav, Khalifa financijskih tvrtki.
strasnijura

strasnijura

Komentirano: 27.9.2013. | 14:02

4

Dragi djelatnik, a zašto bi se ti ljudi odrekli svojih krvavo zarađenih novaca? Radili su i petkom i svecom bez slobodnog dana, bez k 15 i štotijaznam već. Pa neka su tužili i neka im se plati!!
Djelatnik

Djelatnik

Komentirano: 30.5.2013. | 9:48

5

Koliko se ja sjecam ovaj radni spor i drugi nasljeđeni su od bivšeg ravnatelja gosp. Jurića, stoga me čude komentari pojedinaca koji pišu samo da nesto napišu. Spor sa dr. Pericom se vodi od 2001. god . Dolaskom novog ravnatelja 2008. god kao i Upravnog vijeća pokušalo se sa svim pravnim lijekovima okončati sporove ali nažalost dr. Perica se uvjek oglušivao i nije bio zainteresiran za nagodbu jer je paralelno radi u nekom DZ u Zagorju. Putem odvjetničkog ureda razgovaralo se i sa ostalim zaposlenicima našim kolegama koji vode spor protiv matične kuće DZ ali također bez uspjeha, ovdje se radi o prekovremenim satima. Valja napomenuti da se dio sudskih sporova riješio stoga hvala kolegama koji razmišljaju o svima nama i o plaćama koje su do sada bile redovne a uvjeren sam da će tako biti i dalje jer imam saznanja da je ravnatelj i UV na pravom putu da nam skinu i ovaj teret sa leđa. Ali što sa drugim sporovima, molim svoje kolege da povuku svoje tužbe poradi nas i naše djece ili da dogovore sa Upravom DZ neku nagodbu koja neće štetiti nikome. Jedini smo DZ bili u cijeloj Županiji koji je poslovao sa dobitkom ali na ovakve radne sporove teško je i nemože se utjecati. Stoga poštovani komentatoru i susjede HARY prije nego išta napišeš provjeri... Pozdrav
Hary

Hary

Komentirano: 29.5.2013. | 14:23

6

Kao što sam već u nekoliko navrata pisao i govorio, biti će svakako zanimljivo na ovim izborima, ali s time se ne rješavaju ovakvi sporovi. Općenito u svemu ovome stanju, da ne kažem sranju, vidim jednu osobu koja će izvući neku korist od naše općine, a to je Macola, jer će istražitelji USKOK-a, vjerovatno odsjesti u njegovom hotelu, budući u našoj općini treba veći tim/ovi, naravno i na duže vrijeme. Pa ja se pitam što su radili predsjednici i članovi upravnog vijeća, osim što su uzimali peneze. Ovaj Dasović mi je strašan, zamislite koliko je čovjeka iz Otočca briga za Korenicu, i koliko su ta dva njegova poziva i posla (komunalac i dom zdravlja) bliski, prisni, slični i sl., kao i šumarski (dok ostale članove ne poznajem), ali politika postavlja svoje odane i vjerne sluge da u tim odborima dignu malo penezi, a ne donekle stručne. Ovu bagru iz HDZ-a, da je stavit jedan mandat u Švicarsku, Švicarska bi nakon njihovog mandata bila isto u bankrotu. Pa srpkinjo moja dajte im ponovno povjerenje, kako bi članovi obitelji Lalić, Dražić i njih nekolicina uživali te blagodati. Bojim se da će nažalost većinu ustanova i društava u Korenici zadesiti slična situacija, izuzev ukoliko spasitelj i stručnjak Luketić sa svojim timom i savjetnicima ne izvuče situaciju, na način da dobiju nešto oira iz EU, budući su do sada već neštonamaknuli iz predpristupnih, a sada će iz pristupnih fondova. Vidjela bagra da iz EU ne možeš ništa staviti u džep, pa onda nisu ni htjeli, a niti znali tražiti, kažem ali će Luketić s svojim timom sve to izvuć i staviti u pozitivu, kao i njegovi predhodnici.
srpkinja

srpkinja

Komentirano: 29.5.2013. | 13:08

7

ovo s Bjelinom je tačno. zaposli sina ,a nas obične Srbe, baš ga briga, samo mu je važno da hdz dobije jer on tu mlati pare
warrior

warrior

Komentirano: 29.5.2013. | 12:18

8

Potpisujem sve što reče A_stjepan i još da dodam da "uvaženi direktorčić" Komunalca nije mogao koristiti službeno tek tako bez znanja Nadzornog odbora i vlasnika Općine Pl. jezera a tko je u NO i u Općini? Nije teško pogoditi KU-KU-KLAN. Pozdano znam da je policija istraživala slučaj korištenja službenog vozila za putovanja u Bihać gdje dotični živi a radi u Korenici i da su ga "pokrili" navedeni pripadnici KU-KU-KLANA navodnom "odlukom" koja dopušta korištenje službenog vozila doslovno u svim prilikama pa i o spornoj za putovanje u druge države a zasigurno i na Bahame ukoliko dotični "direktorčić" poželi. Međutim, nije to tek tako "pokriveno" jer su takve stvari iskorištene i od NO i od Općine da se direktorčić ucijeni i da radi ono što KU-KU-KLAN kaže pa tako da i zaposli koga oni žele, da se daju poslovi onima kojima oni žele, da se rade njima privatni poslovi kao naprimjer fasade na njihovim kućama i td i td Ali izgleda da se nazire i kraj toj bandi lopova, eto nedjelje ... eto izbora... eto njihovog kraja...valjda
A_stjepan

A_stjepan

Komentirano: 29.5.2013. | 11:45

9

Dragi moji sugrađani. Naši sposobni političari na državnoj, županijskoj ili općinskoj razini sa svojim direktorčićima jebu nas do kraja a nitko osim nas ne ispašta. Vi samo trčite i glasujte za one koji vas 23 godine jebu! . . Evo vam još jednog primjera, direktor Komunalca, je putovao u Bihać službenim vozilom i to više od godine dana, (gorivo je plaćao Komunalac) pronevjerio je više 45.000 kuna. Živi u Bosni a u Hrvatskoj je fiktivno prijavljen i to kod dožupana Lalića, dobiva povrat poreza za područje posebne državne skrbi. Laliću je sina zaposlio koji sad ništa ne radi skita se po Komunalcu i ismijava one koji rade a tatica mu je predsjednik nadzornog odbora. Kakav nadzornik? Ne zna ni financijsko izvješće pročitat. Ha Ha. Glasujte i dalje za njih!!
pliva

pliva

Komentirano: 29.5.2013. | 9:52

10

Ispravak teksta u kojem je napisano da se pojedinci novčano ne kazne pa umjesto te riječi da se novčano kazne molim da se uvaži ispravak.

Broj komentara: 11

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava
Prikaži sve komentare 12

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Pupovac sretan što Penava nije izabran

Pupovac sretan što Penava nije izabran

17.3.2020. | 8:22
Pupovac je oduševljen i zrelošću članova HDZ-a koji su izabrali Plenkovića. Pupovac je iznimno zadovoljan što su članovi HDZ-a odlučili da ne izaberu Penavu, gradonačelnika Vukovara za zamjenika HDZ-a. Evo HDZ-ovci, radujete se zajedno sa SDSS-om i Miloradom Pupovcem što niste iz
Likaplus.hr : Plenković nervozan  i bahat u sučeljavanju

Video sučeljavanje

Plenković nervozan i bahat u sučeljavanju

14.3.2020. | 20:40
(VIDEO) Kovač Plenkoviću na sučeljavanju: ‘U vrijeme kada je padao Berlinski zid, g. Plenković kao maturant citirao je Kardelja, Marxa…’
Sučeljavanje Plenković-Kovač
Likaplus.hr : Odgodite svoja putovanja

Stožer civilne zaštite

Odgodite svoja putovanja

13.3.2020. | 23:29
Likaplus.hr : Popis stanovništva po receptu SDSS-a

I u Korenici

Popis stanovništva po receptu SDSS-a

2.3.2020. | 8:54
Popis stanovništva po receptu SDSS-a i Milorada Pupovca
Popis stanovništva po receptu SDSS-a i Milorada Pupovca
Likaplus.hr : Plenkovićevu timu izruguju se sami hadezeovci

Na društvenim mrežama

Plenkovićevu timu izruguju se sami hadezeovci

22.2.2020. | 22:15
“Plenkovićev tim za vladanje Hrvatskom” Na fotografiji “Plenkovićev tim za vladanje Hrvatskom” su Plenković, Davor Božinović i koalicijski partneri Milorad Pupovac iz SDSS-a i Ivan Vrdoljak iz HNS-a.
Likaplus.hr : Ustavni sud i Šeparović ne misle na djecu

Važan im je LGBT aktivizam

Ustavni sud i Šeparović ne misle na djecu

8.2.2020. | 6:34
Likaplus.hr : Narod želi stabilnu treću opciju

Ni HDZ niti SDP

Narod želi stabilnu treću opciju

20.1.2020. | 9:05
Narod želi stabilnu treću opciju. niti HDZ niti SDP
Likaplus.hr : Povrat Šarengradske Ade

Povrat Šarengradske Ade

11.1.2020. | 7:51
Šarengradska Ada uvijek bila hrvatska
Likaplus.hr : "Crni labud " Plenković doveo Milanovića

"Crni labud " Plenković doveo Milanovića

10.1.2020. | 10:16
"Crni labud" Plenoković doveo Milanovića
Likaplus.hr : "Ustaša" Milanović novi "Poglavnik" Hrvatske

Za Srbiju

"Ustaša" Milanović novi "Poglavnik" Hrvatske

8.1.2020. | 10:56
"Ustaša" Milanović novi "Poglavnik" Hrvatske
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :