Subota , 17.11.2018. | 10:42

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1027.3 hPa

Vlažnost

72 %

Senj

umjereno oblačno, vjetrovitoumjereno oblačno, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1025.1 hPa

Vlažnost

55 %

Gospic

pretežno oblačnopretežno oblačno

Temperatura

Tlak zraka

1027.3 hPa

Vlažnost

72 %

Senj

umjereno oblačno, vjetrovitoumjereno oblačno, vjetrovito

Temperatura

Tlak zraka

1025.1 hPa

Vlažnost

55 %

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 5.10.2017. u 13:15
Prikaza: 872
Autor: Likaplus

SKAC

Tvoja šansa-3D formacija

LS Županija : Tvoja šansa-3D formacija

3D formacija – tvoja šansa, tvoja zrelost!

Biti svet. Biti potpun. Biti autentičan. Već i samo Biti!, danas je velik izazov.

Pozvani smo biti. Pozvani biti sve to: sveti, cjeloviti, autentični. Već 2 tisućljeća Krist poziva, nudi, garantira, omogućuje: posvećenje. Već 2 tisućljeća svijet zaglušuje taj poziv bukama ispraznosti, gramzljivosti, mlakosti, straha, laži, nepravde. Ma kako god se mijenjao stil života kroz stoljeća, za čovjeka izazov je uvijek isti: Kako odgovoriti na poziv? Kako živjeti puninu? Kako biti sretan? Kako do svetosti? Crkva je iznjedrila mnoge svece, puteve i metode. Neki sveci poznati su široj javnosti. Još ih je više koji su umrli u skrovitosti, živeći živote ponizno, kreposno i posvećeno, žrtvujući se i boreći, ljubeći pošto poto.

Jedna moderna inačica nastojanja oko svetosti programi su 3D formacije. Studentski katolički centar Palma mjesto je za one koji žele više, koji žele k Bogu po ljubavi prema čovjeku. Već šestu godinu za redom nudi program 3D formacije kao svojevrstan trening koji za cilj ima postizanje zrelosti. Desetljeće iskustva rada s mladima, a posebno intenzivno kroz kamp Modrave, pokazalo je da za cjelovito sazrijevanje osobnosti nisu dovoljne samo kateheze. Kakav odnos s Bogom čovjek ima najjasnije se očituje kroz njegov odnos prema sebi i drugima. Za njega je važno rasti, tesati se i graditi kroz međuljudske odnose, zato je tu grupni rad. Uz sve ono što učimo o nama i našoj vjeri, važno je imati prakse. Tako smo došli do modela koji uz znanje nudi iskustvo; uz slušanje sudjelovanje; uz nauk vjere društvene eksperimente; uz kontemplaciju omogućuje akciju, i obrnuto! Trogodišnji model koji omogućuje čovjeku sazrijevanje na području duše, duha i društva:

·Prva godina koju zovemo „ISTINA" za cilj ima izgradnju karaktera kroz kreposti. Uz nagovore koje drže isusovci i laici, mladi u grupama zajedno otkrivaju svoje vrijednosti, pomažu jedni drugima upoznati se bolje, te zajedno razmatraju Božju riječ. Za rast u zrelosti nije dovoljna teorija i grupno dijeljenje pa će zato od ove godine grupe povremeno imati eksperimente – male zajedničke praktične vježbe koje će služiti kao team building ali i prilika za učenje nekih važnih životnih vještina. Ovaj program baš je za dušu, da je očisti i izgradi, a obzirom na razboritost, jakost, pravednost i umjerenost, te sve srodne kreposti: od poniznosti do uzdržljivosti. To je dakle prvi D: duša.

·Drugu godinu zovemo „PUT" jer se temelji na ignacijanskoj duhovnosti. Sv.Ignacija nazivali su Hodočasnikom i njegov život već je svojevrstan putokaz kako bliže Bogu. Ovaj program nudi temelje zdrave duhovnosti u prvom dijelu akademske godine. Nakon nagovora (o svrsi, slobodi, grijehu, oprostu, križu, patnji…) mladi u grupama dijele iskustva i zajednički mole metodom lectio divina. Drugi semestar počinje individualan rad kroz same duhovne vježbe u svakodnevici, a uz pratnju duhovnih voditelja jednom tjedno. Konačno, zadnjih nekoliko susreta ide za time da mladi koji su u vježbama snažnije se opredijelili za Krista sada konkretno prepoznaju svoje mjesto u Crkvi i društvu, ili se s većim žarom daju tamo gdje već jesu.

·Treća godina ima za cilj omogućiti mladima uspostaviti odnos prema svijetu i odgovoriti na njegove potrebe po načelu pravednosti. Ovaj program zovemo ŽIVOT: da se ohrabrim i idem svijetu dati sebe, kao što je Krist svoj život za mene položio. Sudionici se organiziraju u interesne skupine, najčešće na području evangelizacije, umjetnosti, kulture i stvaralaštva, društvenog zagovaranja, djela milosrđa kroz Volonterski centar SKAC, te u logističkoj pripremi hodočašća i kampova.

Većina mladih u Hrvatskoj nezadovoljna je društvom u kojem živi, a da bi se ono mijenjalo trebamo početi od sebe. 3D je program koji nudi zdravo okruženje i kvalitetne sadržaje, a zamišljen je kao jedna odskočna daska za zrelo življenje kršćanskih vrijednosti u Crkvi i društvu. Ako želiš promjenu, 3D formacija je baš za tebe. Pohađati sva tri programa slijedom kako je zamišljeno, ili samo jedan, sukladno potrebi i poticaju koji imate – to je najbolje razlučiti u inicijalnom razgovoru nakon što se prijavite.

Program se provodi u Splitu i Dubrovniku, a od ove godine i u Osijeku. Za prijave na 3D formaciju u Zagrebu sve potrebne informacije i prijavnice za svaki od programa (Istina, Put, Život) možete naći na mrežnim stranicama: www.skac.hr ili na društvenim mrežama: SKAC Palma.

Ovogodišnji trailer: 3D FORMACIJA

Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Župan Milinović uveo red u financiranje

Župan Milinović uveo red u financiranje

24.10.2018. | 21:20
Veliki pomak i red je načinio župan Milinović u financiranja škola, ističu mnogi ravnatelji, koji ne moraju više strahovati hoće li biti novca za račune, nego moraju strahovati ako ne iskoriste ponuđeni novac koji im stoji na raspolaganju ...Ne tako davno novac je kasnio i po nek
Likaplus.hr : Međunarodna konferencija katoličkih televizij

Prvi put u Hrvatskoj

Međunarodna konferencija katoličkih televizij

4.9.2018. | 22:59
Likaplus.hr : Znaš li, sine, tko je Kata Šoljić?

Znaš li, sine, tko je Kata Šoljić?

24.2.2018. | 13:29
Kata Šoljić, majka je četvorice poginulih branitelja i junakinja Domovinskog rata. Umrla je u 86. godini, u Zagrebu . Katu Šoljić mediji su nazivali i Vukovarska majka hrabrost. Rođena je u Donjem Vukšiću kod Brčkog, 1922. godine, u siromašnoj obitelji. Rodila je šestero djece
Likaplus.hr : "Moja dugina obitelj" -NE u škole i vrtiće

"Moja dugina obitelj" -NE u škole i vrtiće

22.1.2018. | 21:19
Tiskovina „Moja dugina obitelj" koja promovira homoseksualni život NE MOŽE u škole i vrtiće
Likaplus.hr : Božić u mojem gradu

Božić u mojem gradu

28.12.2017. | 20:21
Likaplus.hr : Film o životu ratnika

Film o životu ratnika

1.9.2017. | 12:16
Likaplus.hr : Raspršimo mitove o inkviziciji

Laudato TV

Raspršimo mitove o inkviziciji

6.3.2017. | 7:42
Likaplus.hr : Ne bih cijepio ni svoga psa

dr Sladoljev

Ne bih cijepio ni svoga psa

15.2.2017. | 21:41
Likaplus.hr : Odgovor znanstveniku Đikiću

dr Stjepandić

Odgovor znanstveniku Đikiću

13.2.2017. | 9:57
Likaplus.hr : Pogledajte tko je ministar obrazovanja

Trump odabrao

Pogledajte tko je ministar obrazovanja

7.2.2017. | 19:21
Likaplus.hr : Ipak se ne oporezuju studenti i učenici...

Ako zarade do 5.050,00 kn

Ipak se ne oporezuju studenti i učenici...

5.1.2017. | 23:51
Porezna razjasnila zabunu: Primitci učenika i studenata do 5.050 kuna mjesečno se ne oporezuju
Likaplus.hr : Rak je izlječiv

Rak je izlječiv

4.1.2017. | 21:24
Likaplus.hr : LICA I GLASOVI KOJE PAMTIMO

LICA I GLASOVI KOJE PAMTIMO

29.11.2016. | 7:43
Likaplus.hr : Nečastivi na Filozofskom fakultetu

HSP:Brešan u pravu!

Nečastivi na Filozofskom fakultetu

27.9.2016. | 18:03
Čudesan restoran u Lohovu-Bihać
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :