Srijeda , 16.10.2019. | 09:37

Pretraživanje

Obrazovanje

Objavljeno: 22.1.2018. u 21:19
Prikaza: 2203
Autor: Likaplus

"Moja dugina obitelj" -NE u škole i vrtiće

LS Županija : "Moja dugina obitelj" -NE u škole i vrtićeTiskovina „Moja dugina obitelj" koja promovira homoseksualni život NE MOŽE u škole i vrtiće

Tiskovina „Moja dugina obitelj" koja promovira homoseksualni život NE MOŽE u škole i vrtiće

Nakon što je CitizenGO peticija „NE uvođenju materijala koji promiču homoseksualni stil života u naše škole!", kojom smo od Ministarstva znanosti i obrazovanja zatražili očitavanje o kriterijima na temelju kojih bi slikovnica „Moja dugina obitelj" mogla biti promovirana u odgojno obrazovnim ustanovama, prikupila više od16 000 potpisa,stigao je odgovor Ministarstva:

(...)za slikovnicu „Moja dugina obitelj"Ministarstvo znanosti i obrazovanjanije izdalo pozitivno mišljenje temeljem kojega bi(...) navedenaslikovnicamogla biti korištena u odgojno-obrazovnim ustanovama RH.(...) kao što je u očitovanju rečeno,navedenaslikovnica ne može biti promovirana po odgojno obrazovnim ustanovama.

(Dodatno očitovanje MZO)

„S obzirom na sve gore navedeno, ali i na temelju sadržaja Vašeg podneska u kojem ste naveli da se civilna udruga "Dugine obitelji" najavila izdavanje svoje prve slikovnice, naslova "Moja dugina obitelj", i da istu namjeru distribuirati svim zainteresiranim odgojno-obrazovnim djelatnicima te odgojno-obrazovnim ustanovama u Republici Hrvatskoj, napominjem da navedenoj udruzi Ministarstvo znanosti i obrazovanjanije izdalo pozitivno mišljenje za korištenje navedene slikovnice unutar odgojno-obrazovnih ustanova u Republici Hrvatskoj, u sklopu nastavnoga i/ili drugih oblika odgojno-obrazovnog procesa, te stoga istane može biti promovirana po navedenim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Također, napominjem, sukladno odredbama članka 59. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, u školskim ustanovama jezabranjen svaki oblik promidžbe i prodaje proizvodakoji nisu u skladu s ciljevima odgoja i obrazovanjate nacionalnim i predmetnim kurikulumom, odnosno s važećim nastavnim planovima i programima."

(Očitovanje MZO)

Cjelokupno očitovanje, kao i dopunu očitovanju, koje potpisuje državni tajnik mr. sc. Hrvoje Šlezak možete pročitatiOVDJEiOVDJE.

Hvala svimakoji su ovu peticiju potpisali te molimo sve roditelje da o ovom dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja obavijeste ravnatelje, učitelje ili odgajatelje koji sudjeluju u odgoju i obrazovanju njihove djece. To možete učiniti na sljedeći način:

  1. isprintajte dopis Ministarstva znanosti i obrazovanja koje možete naćiovdjeiovdje
  2. predajte očitovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja učitelju ili odgajatelju Vašeg djeteta kao i ravnatelju/ci škole ili vrtića koje vaše dijete pohađa.
  3. proslijedite ovu e-poštu roditeljima koje poznajete

Također, ukoliko se u Vašem vrtiću ili školi pojave slučajevi promoviranja slikovnice „Moja dugina obitelj", molimo Vas, obavijestite nas na e-mail adresu:hrvatski@citizengo.org

Odluku o „preuzimanju" i korištenju slikovnice ne mogu donositi pojedini odgojno-obrazovni djelatnici te ustanove i organizacije sami jertakav pristup otvara vrata zlouporabi obrazovanja sa svrhom manipuliranja odgojem djece u njihovoj najosjetljivijoj dobi.

Osim toga, Ustav RHštitipravo roditelja na odgoj svoje djece: „Roditelji su dužni odgajati, uzdržavati i školovati djecu te imaju pravo i slobodu da samostalno odlučuju o odgoju djece". Stoga Vas još jednom ovim putem pozivamo iskoristite svoje pravo, upoznajte odgajatelje i nastavnike svoje djece s očitovanjem Ministarstva te se informirajte o sredstvima koje odgajatelji i nastavnici koriste u radu s Vašom djecom.


Broj komentara: 0

Komentirati članak možete samo ako ste prijavljeni!

RegistracijaPrijava

Komentari članaka objavljuju se u realnom vremenu. Likaplus.hr ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Upisi s takvim sadržajem bit će izbrisani.

Ostali članci u rubrici
Likaplus.hr : Učitelji štrajkaju i pjevaju Plenkoviću

Učitelji štrajkaju i pjevaju Plenkoviću

15.10.2019. | 12:10
VIDEO: NASTAVNICI IZ DARDE SMISLILI ŠTRAJKAŠKI BEĆARAC Plenkoviću poručili neka da pare i pitali ga: 'Da te nije učo naučio, gdje bi sada bio?!'
Likaplus.hr : Početak školske godine u Lapcu -misa u crkvi

Početak školske godine u Lapcu -misa u crkvi

10.9.2019. | 12:28
Donj Lapac-U ponedjeljak 09.rujna u zupnoj crkvi Sv.Ivana Pavla II odrzana je Misa za pocetak skolske i vjeronaucne godine.Misu je predvodio zupnik Dino Rupcic.Zupnik je zazvao bozji blagoslov na sve djelatnike skole i vjeroucenike kojih je ove skolske godine od prvog do osmog ra
Likaplus.hr : Uf, sutra je škola, zar si spremna?

Uf, sutra je škola, zar si spremna?

8.9.2019. | 20:42
VIDEO Luka Bulić na rubu suza opjevao skori 'rastanak' s kćeri: Tuga hvata me ekstremna!
Likaplus.hr : Održan susret ravnatelja s ministricom Divjak

Održan susret ravnatelja s ministricom Divjak

18.4.2019. | 14:03
I ravnatelji iz Ličko-senjske županije sudjelovali su na zajedničkom sastanku s kolegama ravnateljima iz drugih županija. Izlaganje o kurikularnoj reformi i iskustvu u provođenju iste govorio je ravnateljima okupljenim u Rijeci i ravnatelj Osnovne škole dr. Jure Turića iz Gospića
Likaplus.hr : Župan Milinović uveo red u financiranje

Župan Milinović uveo red u financiranje

24.10.2018. | 21:20
Veliki pomak i red je načinio župan Milinović u financiranja škola, ističu mnogi ravnatelji, koji ne moraju više strahovati hoće li biti novca za račune, nego moraju strahovati ako ne iskoriste ponuđeni novac koji im stoji na raspolaganju ...Ne tako davno novac je kasnio i po nek
Likaplus.hr : Međunarodna konferencija katoličkih televizij

Prvi put u Hrvatskoj

Međunarodna konferencija katoličkih televizij

4.9.2018. | 22:59
Likaplus.hr : Znaš li, sine, tko je Kata Šoljić?

Znaš li, sine, tko je Kata Šoljić?

24.2.2018. | 13:29
Kata Šoljić, majka je četvorice poginulih branitelja i junakinja Domovinskog rata. Umrla je u 86. godini, u Zagrebu . Katu Šoljić mediji su nazivali i Vukovarska majka hrabrost. Rođena je u Donjem Vukšiću kod Brčkog, 1922. godine, u siromašnoj obitelji. Rodila je šestero djece
Likaplus.hr : Božić u mojem gradu

Božić u mojem gradu

28.12.2017. | 20:21
Likaplus.hr : Tvoja šansa-3D formacija

SKAC

Tvoja šansa-3D formacija

5.10.2017. | 13:15
Likaplus.hr : Film o životu ratnika

Film o životu ratnika

1.9.2017. | 12:16
Likaplus.hr : Raspršimo mitove o inkviziciji

Laudato TV

Raspršimo mitove o inkviziciji

6.3.2017. | 7:42
Likaplus.hr : Ne bih cijepio ni svoga psa

dr Sladoljev

Ne bih cijepio ni svoga psa

15.2.2017. | 21:41
Likaplus.hr : Odgovor znanstveniku Đikiću

dr Stjepandić

Odgovor znanstveniku Đikiću

13.2.2017. | 9:57
Likaplus.hr : Pogledajte tko je ministar obrazovanja

Trump odabrao

Pogledajte tko je ministar obrazovanja

7.2.2017. | 19:21
Pogledajte slavlje u Korenici, video
Likaplus.hr :
Korenica se sjeća žrtve Vukovara za obranu Hrvatske
Likaplus.hr :
Korenica proslavila "Oluju" vatrometom, pogledajte video!
Likaplus.hr :
"Ubili" selo Priboj, a stanovnike prognali bez prava na povratak
Likaplus.hr :
Padre Pio-svetac svih svetaca, misao dana
Likaplus.hr :

Ne sjedajte za stol dok se niste pomolili i zatražili Božju pomoć, da hrana, koju moramo uzimati za okrjepu tijela ne našteti Vašemu duhu.

Neka Bog bude nazočan kod stola kojom pobožnom mišlju, zamišljajući da u svojoj sredini imate Božanskog Učitelja sa svetim apostolima na Posljednjoj večeri, koji je blagovao sa svojima, nadasve kada je ustanovio Presveti Oltarski Sakrament.

Ukratko, trudimo se da tjelesna hrana bude priprema na onu posve Božansku hranu Presvete Euharistije.

...Nemojte se nikada dignuti od stola a da niste dali dužnu hvalu Gospodinu. Ako tako budete činili, ničega se ne treba bojati, pa ni mrske proždrljivosti.

Kadajedete, čuvajte se prekomjerna biranja hrane i budite svjesni da je dovoljna sitnica ako se hoće zadovoljiti proždrljivost. Ne uzimajte nikada više jela  negoli vam je potrebno.

Trudite se u svemu biti umjereni i svim srcem nastojte da radije oskudijevate negoli da prekomjerno jedete. Ne kanim time reći da se morate gladni ustati od stola. Ne, to nije moja nakana. Neka sve bude uređeno razborito.

To je pravilo za sva ljudska djela.

Padre Pio/365 dana s Padrom Pijom/

Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :
Likaplus.hr :